Featured Μπορούμε να απολαύσουμε τις μουσικές μας μόνο σε μεγάλες εντάσεις ? Really?

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Το Σάββατο όμως θα την πιάσω.
Τι να πιάσεις κι εσύ με τα τουίτερ.. :rofl: (τι μόνο τα θκάμ' θα κοροιδεύει ο άλλος? :fuckyou:)

Κάτω από 80 είναι πάντως :biggrin: κάπου εκεί κοντά, θα κάνω ακόμη ένα τεστ διαρκείας και θα σε πω:biggrin:
Με μιικρή απόσταση ακρόασης + τα sub πάει.. ;) (αλλά με λίγο ζόρι)

Reaction score
11.116
Τι να πιάσεις κι εσύ με τα τουίτερ.. :rofl: (τι μόνο τα θκάμ' θα κοροιδεύει ο άλλος? :fuckyou:)

Με μιικρή απόσταση ακρόασης + τα sub πάει.. ;) (αλλά με λίγο ζόρι)
Δεν καταλαβαίνω τί λέτε κύριε, έχω sub. Ένα και με το νόμο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Δεν καταλαβαίνω τί λέτε κύριε, έχω sub. Ένα και με το νόμο.
Αυτό λέω ρέυ, έχεις sub.. (από μόνα τους τα jbl δεν, όπως και τα περισσότερα μικρά)
έχω sub. Ένα και με το νόμο.
Ένα έχες? :o

Πάει χάλασ' ο κόΖμος.. :cry:
(Γεμίσαμε παράνομους)

Reaction score
11.116
Ο αδερφός μου τα έχει μόνα τους στο γραφείο του και ούτε ψηφιακή ισοστάθμιση δε θέλει να του κάνω. Μικρόφωνο δεν έχω βάλει... :(

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Ο αδερφός μου τα έχει μόνα τους στο γραφείο του και ούτε ψηφιακή ισοστάθμιση δε θέλει να του κάνω. Μικρόφωνο δεν έχω βάλει... :(
Στο έχω ματαπεί για άλλο θέμα, ο αδελφός σου φαίνεται ισορροπημένος - φυσιολογικός άνθρωπος.. 8-)

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Ή κουφός. Ως χαϊεντάς.

Να τα λέμε κι αυτά. 😂🤪🤣😁
Δεν είναι χαϊεντάς. Ούτε σε στάθμη αναφοράς ακούει. Χαμένα πάνε τα ηχειάκια, κρίμα.

Ναι.. :rolleyes:

..κάτ' τέτοιο θα έλεγε ένας καμμένος βλέποντας κάποιον νορμάλ.. :fuckyou:
Θα τον έχωνε σε κατηγορία (επίσης καμμένων) αντιπάλων.. :cry:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
Πίσω από τις λέξεις κρύβεται ο Αλέξης.

Μην κρύβεται μαζί με τις μετρήσεις ο Αλέξης

Και πίσω από την αρχιτεκτονική του εν λόγω θηρίου, κρύβεται η απλή αλήθεια:

Αυτό το ηχείο αγοράζεις:

View attachment 313795

Ένα μιντγούφερ 5"-ιντσο, όπως έχουν οι περισσότεροι στο σαλόνι τους, κι ένα τουιτεράκι 1" ιντσας.

Αλλά αντί να σε κοροϊδεύουν πως αυτό το ηχείο παίζει μια χαρά και στο μπάσο, το κόβουν στους 550 κύκλους, και βάζουν από πίσω του για βοήθεια στις πρώτες 4,5 οκτάβες, ένα 16"ιντσο κώνο, να έχεις όντως βάση στη μουσική.

Με κρος στους 550 κύκλους, θα είναι παραγωγικό το 16-αρι μέχρι τον 1,1 χιλιοκυκλο, ενώ το 5-αρι μέχρι τους 250 κύκλους, σε στάθμη ίση με την κλίση της τάξης κρος, και δε ξέρω εάν παίζει 2ης ή 3ης ή 4ης τάξης κρος, δε θα μου φανεί περίεργο να είναι 2ης.

Ή, όλα αυτά γίνονται απλά για να επιτευχθεί το 122dB max SPL. Θέμα επιλογών και προτεραιοτήτων. Ίσως και όχι. Καλύτερο από τρίδρομο + sub ίδιας κλάσης; Κανένα ΑΒ; - γιατί μετρήσεις από αυτές που σ'αρέσουν δεν βλέπω να βρίσκουμε.
Α! τρίδρομο + sub πιάνουν χώρο και δεν είναι το ίδιο plug n' play.

Α! κοστίζουν και πολύ περισσότερο κατασκευαστικά - και το sub θα ξυνίσει μερικούς

Η ομοαξονική τοποθέτηση του 5"-ιντσου με το 16-αρι, από μένα τουλάχιστον, εκτιμάται δεόντως,

16άρι που παίζει μαζί με 5άρι μέχρι τους 1100 αν όχι 2200 και μάλλον σίγουρα στους 1500; Χμμμμ. Χωρίς waveguide; ΧΜΜΜΜ Περιθλάσεις με τόσες ακμές γύρω-γύρω; ΧΜΜΜΜ
Που κρύβεσαι ρε Αλέξη;

και από το μιντ βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση το τουιτεράκι, πράγμα δύσκολο και σπάνιο στα περισσότερα δίδρομα της αγοράς,

ε, όχι δα! υπάρχουν από αρκετά έως πολλά

πχ:

Με κρος πιο χαμηλά, στους 2,2 χιλιοκυκλους.
Το οποίο, βλέπεις πόσο περισσότερο απέχει το μιντ από το Τουίτερ, και το οποίο, επί της ευκαιρίας, είναι στα ίδια λεφτά πάνω κάτω με ένα ζευγάρι me geithain 901,

αυτά το Focal όσες φορές τα ακουσα (ακόμα και τα μεγαλύτερα) , επιπόλαια είναι η αλήθεια, μόνο μία φορά μου άρεσαν, και καμία δεν με εντυπωσίασαν σε σχέση με την τιμή τους

αλλά χωρίς το ομοαξονικό 16-αρι, χωρίς καρδιοειδες μπάσο, και χωρίς τα ενσωματωμένα ενισχυτικά. 🤪🤣😁

Αυτό το "καρδιοειδές" πως το πετυχαίνουν αλήθεια, για πε

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
Χωρίς την παρουσία του Αλέξη δεν τον βλέπω ούτε 🍺 να πίνει.
Αλλά ποτέ δεν ξερς'. Για να δούμε.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
Εντυπωσιακό είναι πως ο ευτυχής κάτοχος αυτών

View attachment 313810

Αλλά και του ίσης αξίας μεγάλου τζενελεκ της σειράς the ones, δηλαδή (για να τα λέμε στα ίσια) των 3 καλύτερων ηχείων εβερ για οικιακή χρήση, χωρίς πολλά πολλά, έμεινε με τα 901.

Μια κατηγορία μόνα τους..
Substantial Evidence (ή και sub-substantial). Το κρατάμε πάντως στην άκρη του μυαλού μας.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.025
Δεν νομίζω να βρεθεί σύντομα spinorama για τα Geithain. Οι reviewers που έχουν Klippel είναι στην Αμερική, και εκεί δεν πουλιούνται σχεδόν καθόλου τα συγκεκριμένα.
Δεν έχει και εμπορική λογική για κάποιον reviewer να τα ψάξει, ελάχιστοι τα γνωρίζουν.
Θα μου πείτε, γιατί δεν αγοράζει Klippel η ίδια η εταιρία. Σωστά.
Νομίζω πως είναι αρτηριοσκληρωτικοί και θα τους πάρει χρόνια μέχρι να καταλάβουν πως είναι σημαντικό να δημοσιεύεται το spinorama. Δεν καίγονται κιολας, έχουν πολύ μικρή παραγωγή και είναι μονίμως προ-πουλημένη σε επαγγελματίες (κυρίως).
Όσες απλές μετρήσεις έχουν δημοσιευτεί είτε από την εταιρία είτε από περιοδικά είναι πολύ καλές.
Και πάνω από όλα, η αίσθηση του cardio είναι που μένει στο μυαλό.

Reaction score
6.190
Τα προβλήματα του μεγάλου μεγαφώνου στις ψηλές συχνότητες ισχύουν όπως σωστά λέει ο @toulou . Παρόλα αυτά η jbl συνεχίζει να βγάζει δίδρομα με 15" woofer κομμένο στα 800. Στα οποία jbl, οπως το m2 τα ακουστικά κέντρα ανάμεσα στους δύο κλάδους απέχουν πάνω από 30 εκατοστά και δεν είναι όπως του 901. Το m2 ωστόσο και καλά μετράει και τρελό headroom έχει που είναι βασικό ζητούμενο.
Άρα μήπως δεν είναι τόσο άκυρη η επιλογή των πιο μεγάλων woofer; Αν λάβουμε ειδικά υπόψη ότι είναι αρκετά κατευθυντικα και με ένα σωστά μελετημένο waveguide στον άνω κλάδο μπορεί να δώσουν πολύ παρόμοια πολική απόκριση στους δύο κλάδους; Κάτι δίνεις κάτι παίρνεις σε κάθε σχεδίαση αν και τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι μηχανικοί έχουν στραφεί σε πιο στενές μπαφλες με μικρότερες μονάδες περισσότερο για χωροταξικός λόγους.
Δεν αναφέρομαι καν στο cardio των 901 που από μόνο του είναι κριτήριο αγοράς χωρίς να λάβεις υπόψη κάτι άλλο.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.109
Δεν νομίζω να βρεθεί σύντομα spinorama για τα Geithain. Οι reviewers που έχουν Klippel είναι στην Αμερική, και εκεί δεν πουλιούνται σχεδόν καθόλου τα συγκεκριμένα.
Δεν έχει και εμπορική λογική για κάποιον reviewer να τα ψάξει, ελάχιστοι τα γνωρίζουν.
Θα μου πείτε, γιατί δεν αγοράζει Klippel η ίδια η εταιρία. Σωστά.
Νομίζω πως είναι αρτηριοσκληρωτικοί και θα τους πάρει χρόνια μέχρι να καταλάβουν πως είναι σημαντικό να δημοσιεύεται το spinorama. Δεν καίγονται κιολας, έχουν πολύ μικρή παραγωγή και είναι μονίμως προ-πουλημένη σε επαγγελματίες (κυρίως).
Όσες απλές μετρήσεις έχουν δημοσιευτεί είτε από την εταιρία είτε από περιοδικά είναι πολύ καλές.
Και πάνω από όλα, η αίσθηση του cardio είναι που μένει στο μυαλό.
Μωρέ απλές fr αλλά σε πολλαπλές γωνίες έχεις δει πουθενά;
Klippel δεν έχουν ( ή έχουν;; ) αλλά διαθέτουν φοβερό θάλαμο, δεν δικαιολογούνται να μην δημοσιεύουν αναλυτικές προδιαγραφές (εκτός . . . αν δεν είναι αντάξιες της φήμης τους - λέω τώρα . . .)
Το cardio, ΟΚ καλό και χρήσιμο αλλά μέχρις εκεί, τι έχετε πάθει όλοι και κόβετε φλέβες για πάρτη του; Και πως το πετυχαίνουν; Δεν το ξέρω το ηχείο και αυτό που βλέπω είναι ένα κλειστό κουτί.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.594
Όλα αυτά τα ωραία που συζητάμε για μεγάλα μεγάφωνα - επάρκεια - ισορροπίες κλπ.. θα ήθελα στο πλαίσιο του νήματος (που αφορά τις στάθμες ακρόασης) να θέσω ένα ερώτημα, ένα σενάριο..

Αφορά κυρίως τις λίγο πιο χαμηλές εντάσεις από τη στάθμη αναφοράς.. 8-)

Νομίζω - πιστεύω αρκετός κόσμος ακούει συνήθως σε στάθμες κοντά στα 70-75db για διάφορους λόγους (οικογενειακούς, προτίμησης, ή λόγο άλλων περιορισμών).
Πολλές φορές και λίγο παρακάτω (ειδικά όσοι ακούνε νυχτερινές ώρες).
Ας πούμε πως sub υπάρχουν για να μην εστιάσουμε κυρίως στο χαμηλό..
Αξίζει η αγορά ακριβού - ποιοτικού ηχοσυστήματος υπό αυτές τις συνθήκες ?
Ας βάλουμε στην εξίσωση και μια (λογική πιστεύω) απόσταση ακρόασης για χαμηλές στάθμες σε ήσυχο περιβάλλον από 1.80 μέχρι τα 2,5 μέτρα.. (αν πάμε σε 3 - 3,5 μέτρα απόσταση ακρόασης, οκ, εκεί ξεφεύγουμε και δεν υπάρχουν διλήμματα για τα μεγέθη γι' αυτό βάζω τον περιορισμό.. ;))
Εφόσον δεν κυνηγάμε υψηλές στάθμες και υπάρχουν sub μπορούμε να υπολογίζουμε και σε μικρά γούφερ (π.χ. 5'' ή 6,5'') ή ιδανικά πάμε για μεγαλύτερα?
Έχουν κάποια πλεονεκτήματα τα μικρότερα γούφερ υπό αυτές τις συνθήκες εκτός από την τιμή που είναι και αυτη μια πολύ σημαντική παράμετρος ?
Σε κάποιες επιλογές (π.χ. σε οικονομικά ενεργά) το 5'' απ' το 8'' δεν έχουν τραγική διαφορά σε τσι τσι, :biggrin: αλλά επειδή υπάρχουν και επιλογές που το 5'' απ' το 8'' έχουν διαφορά χιλιάρικα ας το δούμε λίγο κι αυτό.. 8-)

''Μικρά'' δαπέδου vs βάσης?

(Νομίζω αφορούν μεγάλη μερίδα κόσμου τα παραπάνω)

Δεν σκέφτομαι τώρα κάτι άλλο, αν μου 'ρθει θα επανέλθω.. :p

Για πείτε.. :smoke:

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.025
Για nearfield και χαμηλή στάθμη, σίγουρα το μπατζετ μπορεί να είναι πολύ χαμηλό.
Αυτό που δεν θα ανεχόμουν σε αυτές τις συνθήκες είναι να ακούγεται φύσημα/θόρυβος είτε εξαιτίας των ενισχυτικών είτε εξαιτίας των DACs.
Το cardio, ΟΚ καλό και χρήσιμο αλλά μέχρις εκεί, τι έχετε πάθει όλοι και κόβετε φλέβες για πάρτη του; Και πως το πετυχαίνουν;
Πολύ σημαντικό να μην έχεις comb filtering από τον πίσω από το ηχείο τοίχο. Ακούγεται πολύ αυτό, και σε συνδυασμό με τις χαμηλές παραμορφώσεις και το μεγάλο headroom που έχουν κάνει διαφορά.
Το πετυχαίνουν με την κατασκευή της καμπίνας, όχι με dsp+ πίσω ηχεία όπως τα kii και τα D&D. Λεπτομέρειες δεν κατέχω.
200€

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.689
Δεν το ξέρω το ηχείο και αυτό που βλέπω είναι ένα κλειστό κουτί.
Έχει τρύπες οι οποίες ακυρώνουν την οπίσθια ακτινοβολία. Σα το μπας ριφλεξ, αλλά με αρνητικό πρόσημο.

2 χιλιάρικα, ακατέβατα.

Σε περίπτωση που θες να το πάρεις για να το εντοιχισεις, τότε το δίνουν σε κλειστό σφραγισμένο κουτί. Αυτό, για ευνόητους λόγους, παίζει και πιο δυνατά.

Και λίγο τυράκι, με το 12"ιντσο:

1000009590.png

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.873
Το cardio, ΟΚ καλό και χρήσιμο αλλά μέχρις εκεί
Τι εννοείς καλό και χρήσιμο "αλλά μέχρις εκεί". Είπε κανείς ότι είναι κάτι παραπάνω από καλό και χρήσιμο;

Απλώς είναι κάτι (καλό και χρήσιμο) που ελάχιστα ηχεία το διαθέτουν και μάλιστα σε αυτές τις συχνότητες (από τα 30Hz στα 901 και τα 25 στα 801) και χωρίς τη χρήση DSP μόνο τα MeG. Εξού και η "ιδιαίτερη" μνεία σε αυτά, καθώς τικάρουν διάφορα κουτάκια που τικάρουν και άλλα καλά ηχεία, συν ένα παραπάνω που δεν το έχει κανένα άλλο.

Υ.Γ. Για όποιον στενοχωριέται που το mid και το tweeter του 901 δεν είναι πραγματικά ομοαξονικά, υπάρχουν και τα 801, όπου το 6άρι mid είναι στο κέντρο του 16αριού woofer και τα (3) tweeter στο κέντρο του mid. Απλώς είναι πίσω από (μη αφαιρούμενο) ύφασμα οπότε δεν μπορώ να σας το δείξω εύκολα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.541
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106