Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
385
Κακές παραγωγές υπάρχουν και σε δικάναλο, ή μάλλον κακές παραγωγές υπάρχουν κυρίως σε δικάναλο.... τώρα το θυμήθηκαν; Και φταίει το φορματ;
Δεν χρειάζεται να πούμε ότι Κακές παραγωγές υπάρχουν στο δικάναλο, ως επακόλουθο της κυριαρχίας του εδώ και πολλές δεκαετίες
Σε ότι εχει να κάνει με το πολυκάναλο, το μόνο σίγουρο είναι ότι όσες πιθανότητες εχει το κκε να κυβερνήσει, τόσες κ άλλες τόσες έχει το συγκεκριμένο concept (γιατί περί τέτοιου πρόκειται) να εδραιωθεί, έστω στον χαιφιντελιστικο χώρο και να υπηρετήσει την υψηλή πιστότητα.
Σίγουρα όμως είναι μια πολύ καλή ιδέα (κι ας μην έχει εφαρμογή) να αναθερμάνει το ενδιαφέρον και τις τσέπες τον καταναλωτών.
Παρακαλώ….. συνεχίστε :biggrin:

Reaction score
8.925
,, But while Dolby Atmos for movies is typically seen as a big enhancement of the movie-watching experience, the same isn’t necessarily true of Dolby Atmos Music. The reasons are myriad.,,

Εμένα μου λες, έχουν γεμίσει την αγορά με τζουφια ατμός.
Τώρα θα επεκταθούν και στην μουσική :biggrin:

Το καμπανάκι το χτυπήσαμε καιρό τώρα αλλά στου κουφού την πόρτα, παρ την πόρτα και φύγε :biggrin:

Reaction score
8.925
Διαβάστε και αυτό, καλό θα σας κάνει :biggrin:
Σας είπα 50000 φορές, διαβάστε άρθρα από άτομα που γνωρίζουν, αλλά εσείς εκεί, το βιολί βιολακι :biggrin:
Φάτε τώρα τον μίστερ ντολμπυ και τσιμουδιά :lolsign:

Last edited:

Reaction score
37
Παρακολουθω με ενδιαφερον την συζητηση αν και πηδηξα βεβαια μερικες χιλιαδες ποστς.

Δεν εχω την εμπειρια πολυκαναλου σεταπ, αλλα γι αυτο για το οποιο ειμαι σιγουρος ειναι πως ο δικαναλος ηχος δε θα πεθανει και αν/οταν πεθανει θα πεθανει μαζι του και ο πολυκαναλος, διοτι αμφοτερα θα αντικατασταθουν με ενα κρανος το οποιο θα ενεργοποιει απ ευθειας κεντρα του εγκεφαλου.

Η ολη συζητηση μου θυμιζει αντιστοιχες της δεκαετιας του 80 οπου οι και καλα πιο προοδευτικοι διαρρηγνυαν τα ηματια τους στην πεποιθηση της κατα κρατος υπεροχης του ψηφιακου ηχου και του επικειμενου θανατου του βινυλιου. 40 χρονια μετα το τελευταιο καλα κρατει.

Ας αφησουμε λοιπον τα βαρυγδουπα περι θανατων και ας αντιληφθουμε οτι αφ ενος ο αριθμος καναλιων καλυπτει διαφορετικα γουστα (και εφαρμογες) και αφ ετερου οτι και τα μεν και τα δεν ειναι εξισου "ξεπερασμενα" σε σχεση με το τι ερχεται.

Reaction score
37
......Και επειδη οι περισσοτεροι απο εμας ειτε δε μπορουμε ειτε δε μας ενδιαφερει να τα ακουσουμε ολα, εχω να πως πως απο την προσωπικη και περιορισμενη μου εμπειρια, ο πιο απολαυστικος ηχος που εχω ακουσει σε επιπεδο πηγης ειναι master tapes ηχογραφημενα με μικροφωνα blumlein και παιγμενα απο ενα αρχαιο για τα δεδομενα των νεοτερων revox μαγνητοφωνο.
Τωρα αν καποιοι μου πειτε πως δεν ξερω τι χανω αν μου.παρετε την εξοδο απο το revox, την ψηφιοποιησετε και της αλλαξετε τον αδοξαστο στον αλγοριθμο θα σας πω, ευχαριστω αλλα δε θα παρω 😆

Οταν εισαι ερωτευμενος με μια, δε σε ενδιαφερουν οι αλλες 😊

Last edited:

Reaction score
4.242
.......Η ολη συζητηση μου θυμιζει αντιστοιχες της δεκαετιας του 80 οπου οι και καλα πιο προοδευτικοι διαρρηγνυαν τα ηματια τους στην πεποιθηση της κατα κρατος υπεροχης του ψηφιακου ηχου και του επικειμενου θανατου του βινυλιου. 40 χρονια μετα το τελευταιο καλα κρατει.
.........
Δεν μας τα λες καλα οσον αφορα το βινυλιο (...καλα κρατει!)

Την εποχη του βινυλιου σ ολα τα σπιτια υπηρχε το πικαπ. Βασικα τοτε ειχαν ολοι ραδιοφωνο (επαιζε μεσαια, βραχεα και σε καποια εποχη, παρανομα FM) συν η πλειοψηφια των σπιτιων (οχι ολοι) ειχαν και πικαπ παιζοντας φυσικα στερεο.

Για παμε στο σημερα, ποσα σπιτια εχουν πικαπ. Μηπως ειναι 5%. Μαλλον υπερβολικο. 1% κι αυτο ακομη μου μοιαζει πολυ υπερβολικο. Κανω μια υποθεση, αν το ποσοστο του πικαπ που βρισκεται σε σπιτια ηταν προ δεκαετιας 0,05% και πηγε τωρα 0,01% αυτο ειναι μια τρομερη ποσοστιαια αυξηση, που ωστοσο σαν επιχειρηματολογια για το οτι το πικαπ ζει και βασιλευει εξακολουθει να μοιαζει με ανεκδοτο.

Το βινυλιο υπαρχει και θα εξακολουθει να υπαρχει. Αλλα θα εξακολουθει να βρισκεται σε σπιτια πολυ λιγων. Δεν μπαινω σε συζητησεις τυπου ποσο καλα η ποσο ασχημα παιζει. Αντιθετως το ραδιοφωνο εξακολουθει και υπαρχει σε μεγαλο ποσοστο.
Για το μελλον του πολυκαναλου ο χρονος θα δειξει. Για το πικαπ ο χρονος εδειξε!

Reaction score
37
Δεν μας τα λες καλα οσον αφορα το βινυλιο (...καλα κρατει!)

Την εποχη του βινυλιου σ ολα τα σπιτια υπηρχε το πικαπ. Βασικα τοτε ειχαν ολοι ραδιοφωνο (επαιζε μεσαια, βραχεα και σε καποια εποχη, παρανομα FM) συν η πλειοψηφια των σπιτιων (οχι ολοι) ειχαν και πικαπ παιζοντας φυσικα στερεο.

Για παμε στο σημερα, ποσα σπιτια εχουν πικαπ. Μηπως ειναι 5%. Μαλλον υπερβολικο. 1% κι αυτο ακομη μου μοιαζει πολυ υπερβολικο. Κανω μια υποθεση, αν το ποσοστο του πικαπ που βρισκεται σε σπιτια ηταν προ δεκαετιας 0,05% και πηγε τωρα 0,01% αυτο ειναι μια τρομερη ποσοστιαια αυξηση, που ωστοσο σαν επιχειρηματολογια για το οτι το πικαπ ζει και βασιλευει εξακολουθει να μοιαζει με ανεκδοτο.

Το βινυλιο υπαρχει και θα εξακολουθει να υπαρχει. Αλλα θα εξακολουθει να βρισκεται σε σπιτια πολυ λιγων. Δεν μπαινω σε συζητησεις τυπου ποσο καλα η ποσο ασχημα παιζει. Αντιθετως το ραδιοφωνο εξακολουθει και υπαρχει σε μεγαλο ποσοστο.
Για το μελλον του πολυκαναλου ο χρονος θα δειξει. Για το πικαπ ο χρονος εδειξε!
Εισαι σιγουρος?

To market share του βινυλιου παγκοσμιως οπως μιλαμε ειναι 7.5% και 3x αυτου των cd που ειναι περιπου 2.5%. Αναμενεται δε να διπλασιαστει μεχρι το 2030.
Το streaming ηγειται ολων προφανως και με διαφορα, αλλα στον κυριο ογκο του δεν απευθυνεται σε "....philes"

Το ποσοι εχουν πικαπ δεν λεει κατι, αυτο που κοιτας ειναι τα γκαφρα που παιζονται.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
πηδηξα βεβαια μερικες χιλιαδες ποστς
Γι'αυτό άρχισες τα βαρυγδουπα.

Ας αφησουμε λοιπον τα βαρυγδουπα περι θανατων
Τα περί θανάτου δε τα αφήνουμε, είναι τελεσίδικα.

Φινίτο, Ντεντ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Αυτό, κι εκείνο, κι αυτό και κανένα.

Όσο και να αυτώνεστε, μια ιμερσιβ σύγχρονη ηχογράφηση που θα βρείτε σε blue Ray audio, δηλαδή Dolby Atmos, είναι καναδυό κατομύρια φορές καλύτερη από την ίδια σε στέρεο.

Αν γίνει σύγκριση του ανωτέρω από οποιονδήποτε άνθρωπο με σώας τας ώτας, σε ένα σοβαρό ιμερσιβ σεταπ, στημένο by the book, θα καταλάβει το θάνατο του δικαναλου, διότι το ιμερσιβ παίζει ασύγκριτα καλύτερα.

Το όμοιο ισχύει και με ένα upmixing.

Ομοίως, μια καινούρια ταινία σε blue Ray με ιμερσιβ ήχο, δηλαδή Dolby Atmos, δεν υπάρχει περίπτωση κανένας άνθρωπος με σώας τας ώτας να προτιμήσει να την ακούει δικαναλα.

Το ιμερσιβ στριμ, σε ένα σοβαρό σεταπ, πάντα παίζει χαοτικά καλύτερα από το δικαναλο στριμ, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό από οποιοδήποτε blue Ray (έχουν και δικάναλο στριμ πακέτο με τα πολυκαναλα στριμ).

Ως εκ τούτου, ο θάνατος του δικαναλου είναι τελεσίδικος, και χωρίς ανάσταση.

Ξεχάστε το Λάζαρο. Δεν υπάρχει ελπίς.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στήσετε σοβαρό ιμερσιβ σεταπ, και να επιλέξετε να ακούτε δικαναλα. No way.

ΥΓ. Το ότι δεν υπάρχει περίπτωση για πολλούς από σας να στήσετε ένα σοβαρό ιμερσιβ σεταπ, είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. 🤪😜😁🤣

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.771
Αυτό, κι εκείνο, κι αυτό και κανένα.

Όσο και να αυτώνεστε, μια ιμερσιβ σύγχρονη ηχογράφηση που θα βρείτε σε blue Ray audio, δηλαδή Dolby Atmos, είναι καναδυό κατομύρια φορές καλύτερη από την ίδια σε στέρεο.

Αν γίνει σύγκριση του ανωτέρω από οποιονδήποτε άνθρωπο με σώας τας ώτας, σε ένα σοβαρό ιμερσιβ σεταπ, στημένο by the book, θα καταλάβει το θάνατο του δικαναλου, διότι το ιμερσιβ παίζει ασύγκριτα καλύτερα.

Το όμοιο ισχύει και με ένα upmixing.

Ομοίως, μια καινούρια ταινία σε blue Ray με ιμερσιβ ήχο, δηλαδή Dolby Atmos, δεν υπάρχει περίπτωση κανένας άνθρωπος με σώας τας ώτας να προτιμήσει να την ακούει δικαναλα.

Το ιμερσιβ στριμ, σε ένα σοβαρό σεταπ, πάντα παίζει χαοτικά καλύτερα από το δικαναλο στριμ, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό από οποιοδήποτε blue Ray (έχουν και δικάναλο στριμ πακέτο με τα πολυκαναλα στριμ).

Ως εκ τούτου, ο θάνατος του δικαναλου είναι τελεσίδικος, και χωρίς ανάσταση.
και πάλι συνεχίζει να καλύπτει διαφορετικά γούστα κ εφαρμογές....
ας είναι όχι 1Μ αλλά 100Μ καλύτερο.... δεν αλλάζει κάτι

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Ακριβώς το ανάποδο.

Το πόσο καλύτερο είναι το ένα από το άλλο σχολιάζω ως "θάνατο" το ενός. 😎

Θάνατο, στο κυνήγι του καλύτερου ήχου.

Ο ντιμιφουτ έχει στήσει ένα σούπερ αξιόλογο δικαναλο σεταπ, με τα ευμεγέθη ημιενεργά golden ear, σωστά τοποθετημένα (on wall), ηχεία που διαθέτουν ενσωματωμένο σαμπ.

Δηλαδή μιλάμε για ένα 2.2 σεταπ.

Εντάξει, έβαλε κι άλλα 64 ηχεία γύρω γύρω κι άλλα τόσα σαμπ, οκ, γνωστές οι υπερβολές.

Γνωστό είναι όμως, και το γεγονός πως κανένας επισκέπτης στου ντιμιφουτ, δεν προτίμησε να ακούει "δικαναλα" τίποτα. Νιέντε. No way.

Ομοίως και γω. Εξαιρετικό δικαναλο σεταπ έστησα με Neumann 310, σωστά κροσαρισμένα με 2 δικά τους ομοσταυλα σαμπ (2*870), τοποθετημένα στη σωστή για αυτά απόσταση ακρόασης.

Εντάξει, έβαλα κι άλλα 64 όμοια ηχεία γύρω γύρω κι άλλα τόσα σαμπ, οκ, γνωστές οι υπερβολές που ακούμε.

Μετά από 30 χρόνια στο δικαναλο στίβο του Χάι ενδ, κι έχοντας ένα πραγματικά σοβαρό 2.2 σεταπ της Neumann, σε σωστό χώρο dedicated και με άριστες μετρήσεις, δεν κάθομαι ούτε δευτερόλεπτο να ακούσω δικαναλα. No way. 😎

Και το ίδιο θα πει οποιοδήποτε άνθρωπος με σώας τας ώτας, είτε άντρας είτε γυναίκα είτε παιδί.

Ο θάνατος είναι ολοκληρωτικός και τελεσίδικος λέμε.

Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν 2.0 σεταπ, είναι να το αναβαθμίσουν σε 2.2.

Το επόμενο πρόβλημα, είναι να το αναβαθμίσουν σε 64.64.64.

Πόσο δυνατοί λύτες είστε; αυτό. 😎

Τίποτε άλλο. Εκεί τελειώνει η συζήτηση.

Σε οποιαδήποτε εφαρμογή.
Σε οποιοδήποτε χώρο, όσο μικρό κι όσο δύσκολο.
Ακόμα και στο αυτοκίνητο.
Δεν υπάρχει περίπτωση κανένας άνθρωπος να προτιμήσει ήχο από σεταπ 2.0 σε αυτοκίνητο, σε σχέση με ένα ιμερσιβ σεταπ.
Ουδείς.
No way.

Last edited:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.771
τα ιδια και τα ιδια λέμε χρόνια, δεν έχει νόημα....
με το "θάνατο" εσείς (οι πολυκάναλοι) εννοείτε "ποιοτικά"
πολύς κόσμος όμως το αντιλαμβάνεται ως "εμπορικά"

-ποιοτικά δεν το κατηγόρησα ποτέ (γιατί δεν έχω σοβαρή εμπειρία από αυτό) (αν και το upmixing μου κακοφαίνεται κι ας μην έχω εμπειρία αλλά τέλος πάντων...)
-εμπορικά όλοι (μάλλον) συμφωνούμε πως δε θα πεθάνει (όχι απλά αθάνατο.... αλλά "απέθαντο")

δεν έχω κάτι άλλο να πω.... ακούστε ότι γουστάρετε! εγώ με 2.2 (και 2.1) είμαι ευτυχής μια φορά

D

Deleted member 50795

Guest
Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι έχουν 2.0 σεταπ, είναι να το αναβαθμίσουν σε 2.2.

Το επόμενο πρόβλημα, είναι να το αναβαθμίσουν σε 64.64.64.
και το επόμενο ..μετά να χωρίσουν και να αλλάξουν σπίτι .:biggrin:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Εμπορικά και βάσει πωλήσεων, το θέμα έχει λήξει επίσης τελεσίδικα.

Επικρατεί το μονοκαναλο μπλου τουθ.

Οι πωλήσεις, αυτό λεν.

Ποιος τις χέζει αυτές τις πληροφορίες δε ξέρω. Εδώ είμαστε βλαμμένοι του ήχου, κυνηγάμε υποτίθεται το καλύτερο δυνατό..
ακούστε ότι γουστάρετε! εγώ με 2.2 (και 2.1) είμαι ευτυχής μια φορά
Με μονοκαναλο μπλου τουθ είναι ευτυχείς οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι, το δείχνουν οι πωλήσεις.

Εμείς όμως, δεν είμαστε υγιείς νορμάλ άνθρωποι, είμαστε βλαμμένοι λέμε. 😜😁🤣

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.771
Εδώ είμαστε βλαμμένοι του ήχου, κυνηγάμε υποτίθεται το καλύτερο δυνατό..
Σωστά.... το καλύτερο δυνατό
Για την ακρίβεια, το καλύτερο δυνατό βάσει των δυνατοτήτων μας
ακόμη και συ με τα 64 ηχεία γυρω γύρω, έχεις κάνει τους συμβιβασμούς σου...
λες αν μπορούσα θα έπαιρνα εκείνα αλλά τι να κάνω ...πήρα τα neumann, μέχρι εκεί έβγαινα...
Έτσι κάνουν όλοι
(εξαιρούνται μερικοί που ξοδεύουν περισσότερα από όσο κοστίζουν τα 64.64.64 μόνο για καλώδια στο πικαπ αλλά αυτοί είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα των δικάναλων; )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris