Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Το θέμα δεν είναι το αν ή το πόσο άσχετος είν' αυτός, αλλά το αν το push από τις εταιρίες (στον βωμό του κέρδους) μπορεί να δημιουργήσει ''τέρατα'' στο κυνήγι της μάσας ή της αποκλεστικότητας.. (και κυρίως σε τι ποσοστό :whistling:)
Τι, πρώτη φορά θα 'ναι?
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα (δεν πρόκειται να επενδύσω σε πολυκάναλο για λόγους που έχω εξηγήσει) αλλά φαίνεται πως σοβαρός έλεγχος για το πως θα δουλεύουν οι παραγωγοί δεν θα οριστεί γιατί αυτό που ενδιαφέρει (τουλάχιστον προς στιγμής)είναι το μαζικό entry και μετά βλέπουμε.. 8-)

Υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζω για το θέμα αλλά μου φαίνεται λογικό να κυνηγήσουν πρώτα όλοι το χρήμα και μετά (αν είναι εφικτό) το μέτρο ή τον ''σωστό'' τρόπο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Κακές παραγωγές υπάρχουν και σε δικάναλο, ή μάλλον κακές παραγωγές υπάρχουν κυρίως σε δικάναλο.... τώρα το θυμήθηκαν; Και φταίει το φορματ;
Ισχύει, φυσικά έχεις δίκιο και στο δικάναλο και παντού..
Πάντως το επιχείρημα δεν είναι χωρίς βάση..
Στο πολυκάναλο βέβαια οι δυνατότητες για ''εικαστικές παρεμβάσεις'' είναι.. πολλαπλάσιες.. :biggrin:

Που να βάλω το τρομπόνι? οεο.. :cry: :party:

Δεν είναι υποχρεωτικά κακό αυτό βέβαια..
Εγώ είμαι υπέρ της ελεύθερης δημιουργίας και τα σουρεάλ μ' αρέσουν..
Που ξέρεις?
Ίσως αν εκκολαυθούν ενδιαφέρουσες ιδέες να παρασυρθώ κι εγώ στο μέλλον..(ποτέ μην λες ποτέ) :whistling:
Ίσως με ένα ''μικρό'' σύστημα..

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.133
To άρθρο αναφέρεται στο μαζικό στουντιακό upmixing με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, πολύ κατώτερα των δυνατοτήτων του format. Tα σχετικά softwares υπάρχουν, και θα βγουν και άλλα.

Απόλυτα υπαρκτό σενάριο.

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.784

Δεν είναι υποχρεωτικά κακό αυτό βέβαια..
Εγώ είμαι υπέρ της ελεύθερης δημιουργίας και τα σουρεάλ μ' αρέσουν..
Που ξέρεις?
Ίσως αν εκκολαυθούν ενδιαφέρουσες ιδέες να παρασυρθώ κι εγώ στο μέλλον..(ποτέ μην λες ποτέ) :whistling:
🤔

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.951
To άρθρο αναφέρεται στο μαζικό στουντιακό upmixing με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, πολύ κατώτερα των δυνατοτήτων του format. Tα σχετικά softwares υπάρχουν, και θα βγουν και άλλα.
Τα ίδια ισχύουν και στο δικάναλο. Όλα πτανa γίνονται στην μαζική πλειοψηφία των παραγωγών. Όχι απλώς αμφιλεγόμενα, ΓΤΠΚ. Δεν ακούγονται παρά μόνο στο αυτοκίνητο.
Με άλλους τρόπους, ναι, αλλά το αποτέλεσμα είναι συνήθως άθλιο.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Όχι, εγώ δεν... Τέλος πάντων προσωπικά έχω προ πολλού δηλώσει πολυκάναλος. Το τρομπόνι μπαίνει κάθε φορά εκεί ακριβώς που ήθελε ο δημιουργός.
Εντάξει τώρα έμεινες κι εσύ στο τρομπόνι.. :rolleyes:
Αφού σου είπα.. και να συμβεί (αν ή όταν ''απλώσει'' το πράγμα) ίσως να έχει κι ενδιαφέρον..
Θα ανοίξουν νέοι δρόμοι, θα δημιουργηθούν νέες τάσεις (δε 'ν κακό.. ;))
Κάτσε να δούμε..

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Εμένα μ' απασχολεί περισσότερο πως θα διαμορφωθεί το περιβάλλον στην ηλεκτρονική, στην ambient, σε νέες δημιουργίες γενικά με αυτές τις τεχνολογίες παρά το αν θα έχω ''αέρα'' ή μεγαλύτερη - πιο ρεαλιστική σκηνή σε κάποιες υπάρχουσες ή παλιές ηχογραφήσεις..
Εκεί βρίσκω το ενδιαφέρον.. ;)

alexis

Reaction score
31.133
Εμένα μ' απασχολεί περισσότερο πως θα διαμορφωθεί το περιβάλλον στην ηλεκτρονική, στην ambient, σε νέες δημιουργίες γενικά με αυτές τις τεχνολογίες παρά το αν θα έχω ''αέρα'' ή μεγαλύτερη - πιο ρεαλιστική σκηνή σε κάποιες υπάρχουσες ή παλιές ηχογραφήσεις..
Εκεί βρίσκω το ενδιαφέρον.. ;)
Εκεί και αν είναι εντυπωσιακή η πολυκάναλη μουσική. Μοναδική εμπειρία.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.049
Στο ταβάνι.

To άρθρο αναφέρεται στο μαζικό στουντιακό upmixing με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, πολύ κατώτερα των δυνατοτήτων του format.
Γι'αυτό η apple έχει πάρει ήδη μέτρα, και δεν γίνονται αποδεκτά μουσικά αρχεία που προέρχονται από upmixing δικαναλου αρχείου, τα ελέγχουν.

Το πιο πιθανό είναι να απαιτούν διακριτά objects, πράγμα που τεστάρεται εύκολα και αυτόματα.

alexis

Reaction score
31.133
Γι'αυτό η apple έχει πάρει ήδη μέτρα, και δεν γίνονται αποδεκτά μουσικά αρχεία που προέρχονται από upmixing δικαναλου αρχείου, τα ελέγχουν.

Το πιο πιθανό είναι να απαιτούν διακριτά objects, πράγμα που τεστάρεται εύκολα και αυτόματα.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος δημιουργίας objects. Toυλάχιστον εγώ δεν έχω δει ή διαβάσει για κάτι τέτοιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ήδη ειδικά softwares τα οποία παίρνουν μια δικάναλη μίξη και την κάνουν extract σε διακριτούς ήχους. Όπως την είχαν δηλαδή πριν πατήσουν export. Και μιλάνε για απίστευτο αποτέλεσμα. Εφόσον υπάρχει ήδη αυτό, η αυτόματη δημιουργία objects από κάποιο AI software που θα διαβάζει και εικόνα δεν είναι μακριά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Εκεί και αν είναι εντυπωσιακή η πολυκάναλη μουσική. Μοναδική εμπειρία.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αν το επιβάλλουν οι καιροί (νέες ενδιαφέρουσες μαζικές παραγωγές) ίσως το σκεφτώ για κάτι σε ακουστικά (?) αφού έχω θέμα με τέτοιο στήσιμο :idk: για να ακούω ακριβώς αυτά..

Αν δεν είχα ενδιαφέρον γι' αυτά τα είδη δεν ξέρω αν θα έμπαινα καν σε σκέψεις..
Αλλά βαριέμαι κι όλας τη μανούρα οπότε δεν είμαι αντικειμενικός.. :smoke:

alexis

Reaction score
31.133
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αν το επιβάλλουν οι καιροί (νέες ενδιαφέρουσες μαζικές παραγωγές) ίσως το σκεφτώ για κάτι σε ακουστικά (?) (αφού έχω θέμα με τέτοιο στήσιμο :idk:) για να ακούω ακριβώς αυτά..

Αν δεν είχα ενδιαφέρον γι' αυτά τα είδη δεν ξέρω αν θα έμπαινα καν σε σκέψεις..
Αλλά βαριέμαι κι όλας τη μανούρα οπότε δεν είμαι αντικειμενικός.. :smoke:
Δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει μια επένδυση σε ακουστικά για spatial sound. Δεν έχει καμία σχέση με την πολυκάναλη αναπαραγωγή. Χίλιες φορές Sonos παρά ακουστικά.

Έχω το 360 της Sony. Δεν με ενθουσιάζει καθόλου. Τζάμπα feature είναι στα ακουστικά, οπότε δεν με χάλασε. Δεν θα το πλήρωνα πάντως.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.824
Δεν ξέρω αν πραγματικά αξίζει μια επένδυση σε ακουστικά για spatial sound. Δεν έχει καμία σχέση με την πολυκάναλη αναπαραγωγή. Χίλιες φορές Sonos παρά ακουστικά.
Κατανοητό, αλλά αφού δεν θέλω μανούρα ή πολλά ηχεία γύρωμ' είναι μάλλον ότι πιο κοντινό + εφικτό και το κόστος αποδεκτό.. ;)

Και με virtual να παίξω (αν βγει κάτι και με ιντριγκάρει) πάλι θα ''χάνω'' πολύ σε σχέση με το real thing + το έξτρα κόστος.. :idk:
Θα δείξει το μέλλον..

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.771
Λίγο AI ακόμη και σε λίγο καιρό θα κάνεις upmix με plugin των 30€
Θα πλημμυρίσουμε την apple τότε με "dolby" όλοι εμείς οι ερασιτέχνες να ισιώσετε! :p :p :p

(αν πότε βγάλω κάτι τέτοιο.... θα την πω την αμαρτία μου... ένα βιολί πίσω κ πάνω θα το βάλω! :p )

alexis

Reaction score
31.133
Λίγο AI ακόμη και σε λίγο καιρό θα κάνεις upmix με plugin των 30€
Θα πλημμυρίσουμε την apple τότε με "dolby" όλοι εμείς οι ερασιτέχνες να ισιώσετε! :p :p :p
Αυτό είναι εύκολο να αποφευχθεί. Δυνατότητα upload μόνο σε Dolby Certified Studios. 😋

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.172
Members
38.300
Νεότερο μέλος
icaris