Sonos

Reaction score
20
Οι συνδέσεις μου είναι οκ ;
Από το πικαπ στέλνω το rca του πικαπ στο line in του προενισχυτη .και από το out του προενισχυτη στέλνω στο line in του connect .
Ετσι τα εχω ,καλά είναι ;
Αυτό που λες πάνω το εχω κάνει αλλα δεν παιζει πάλι

Reaction score
20
Και τωρα ξαφνικά έπαιξε χωρις να κάνω τίποτα …και παιζει με ότι και αν τσεκάρω από εκεί που λες ..θα με τρελάνει
Παιζει και με τις δυο περιπτώσεις …το θεμα είναι γιατι δεν έπαιζε πριν .μηπως παιζει ρόλο που είναι μακριά του ρουτερ;

Attachments

Reaction score
5.395
Εξοικειώσου πρώτα με το σύστημα και βλέπεις στην πορεία αν φταίει κάτι και τι.

Σίγουρα ένα κακό wifi δεν βοηθάει.
Το ιδανικό είναι να υπάρχει έστω ένα ηχείο που να μπορεί να συνδεθεί με ethernet και μετά δημιουργείται αυτόματα Sonos ασύρματο δίκτυο που συνδέει όλα τα Sonos ηχεία του σπιτιού.

Πρόσφατα κι εγώ σύνδεσα με ethernet το Sonos sub που βόλευε, και αμέσως ξαναβρήκε τα υπόλοιπα ηχεία όπως ήταν δηλωμένα στο app.

Reaction score
20

Το ιδανικό είναι να υπάρχει έστω ένα ηχείο που να μπορεί να συνδεθεί με ethernet και μετά δημιουργείται αυτόματα Sonos ασύρματο δίκτυο που συνδέει όλα τα Sonos ηχεία του σπιτιού.

Πρόσφατα κι εγώ σύνδεσα με ethernet το Sonos sub που βόλευε, και αμέσως ξαναβρήκε τα υπόλοιπα ηχεία όπως ήταν δηλωμένα στο app.
Το ray το εχω με Ethernet συνδεδεμένο

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.999

Το Sonos Net (το "solution" που γίνεται καλωδιώνοντας ένα ηχείο/soundbar/subwoofer) δεν είναι πάντα λύση... όταν π.χ. είναι μεγάλες οι αποστάσεις μεταξύ των ηχείων και του καλωδιωμένου, ή παρεμβάλονται 2-3 τοίχοι.. δεν βοηθάει.
Επίσης με τα νέα προϊόντα της Sonos (π.χ. Era), το Sonos Net support πήρε πούλο.

Η "σωστή" λύση, είναι ένα καλό Wi-Fi system, αν το σπίτι είναι μεγαλούτσικο ή με χοντρούς τοίχους και πολύ μέταλλο, ένα mesh wi-fi network.

Reaction score
5.395
A, αφού το σταμάτησαν το Sonosnet στα νέα μοντέλα, δεν έχει νόημα, θα το ακυρώσω και θα επανέλθω στο wifi.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Όχι αλλα ενδιαφέρομαι.

(Περιμενω ένα era 300 αλλά νομίζω έπεσα σε απατεώνα πωλητή.)
Ήρθε το era 300, τζάμπα κακολογήσα τον πωλητή.

Σαν ένα μεγάλο sonos one είναι. Στέρεο δεν είναι. 3D με τίποτα. Τουλάχιστον όχι με στερεο tracks.

Demo atmos tracks δε βρήκα πέντε λεπτά που προσπαθησα. Παραπάνω δε θα προσπαθήσω.

Αυτα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.457
Ήρθε το era 300, τζάμπα κακολογήσα τον πωλητή.

Σαν ένα μεγάλο sonos one είναι. Στέρεο δεν είναι. 3D με τίποτα. Τουλάχιστον όχι με στερεο tracks.

Demo atmos tracks δε βρήκα πέντε λεπτά που προσπαθησα. Παραπάνω δε θα προσπαθήσω.

Αυτα.
Αν το κάνεις με το app της Sonos δεν θα βρεις ποτέ, από ότι λένε. Πρέπει να τα βρεις από το app του streaming που ακούς. Αν ακούς Apple Music από αυτό, αν είναι Tidal από αυτό. Να κάνεις favorite list, και μετά να την ανοίξεις από το Sonos App.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Ωραία, βρήκα λίστα dolby atmos στο tidal. Δεν καταλαβαίνω τίποτε διαφορετικό. Βάζω τα αυτί μου πάνω στο σονος, δεν ακούω κάτι. Ούτε από εμπρός. Μόνο αριστερά και δεξιά βγάζει ήχο.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Τα Sonos δεν υποστηρίζουν Dolby atmos στο tidal, μόνο σε apple music και amazon
Ευχαριστω, μόλις το διαβάσα στο παρακάτω ρηβιου.

Δημήτρη, αν χαλάστηκες, εδώ είμαστε.

Μήπως είναι και λευκό; 😍
Μαυρο, για να έχει πιο εύκολη μεταπώληση :)

Reaction score
5.395
Πούσου!

Λευκό είναι το χαρακτηριστικό χρώμα των Sonos.
Και να μην ταιριάζει στον χώρο, λευκά Sonos παίρνεις, να κάνει αντίθεση.

Σκούρους τόνους εγώ έχω στον χώρο. Τα Sonos όλα λευκά.

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να επιλέγεις κάτι που έχεις δηλώσει ως favourite; Π.χ. έναν ραδιοφωνικό σταθμό tune-in; Ιδανικα μέσω κουμπιών (όπως ευκολοτατα επετρεπε το naim muso) ή έστω φωνητικά χωρίς να πρέπει να κουβαλάω συνεχώς μαζί το κινητό σαν καθυστερημενος; (Γμτ την εργονομία μου, γμ.)

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.976

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.030
Άρα έχουν δίκιο όσοι έγραφαν θετικά σχόλια τόσο καιρό.
Απο αυτά που βλέπω, για οικογενειακούς χώρους είναι μια εξαιρετική λύση που με την προσθήκη των subs τους και τις εφαρμογές-ευκολίες-υψηλό PAF (Pantofla Accepting Factor)-τοποθέτηση σε πολλά δωμάτια, θα ικανοποιήσει την μεγάλη πλειοψηφία.
Μπορει να μην φτάνει σε reference στάθμη, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτά τα γούστα συνήθως απαιτούν αποκλειστικούς χώρους και ειδική φροντίδα. Εντάξει, εκεί χάνει.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.725
Σοβαροί μηχανικοί τα φτιάχνουν αυτά.

Τέτοιες λύσεις είναι δεδομένο πως θα επικρατήσουν.

Είμαι βέβαιος πως παίζουν πολύ καλύτερα από αρκετές παραδοσιακές χαϊεντάδικες (ακριβές) ψαροκασελες.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.555
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM