Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Ηχεία: Marten Mingus Septet: 108k

Ενισχτυτες :MSB M500 Monoblocks (132,000 euros/pr),
Dac/clock/streamer:MSB Reference DAC (61,000 euros), MSB Reference Director (28,000 euros), Antipodes Oladra media player (30,000 euros)

Μπορεί τα νούμερα να είναι τρέλα αλλά επειδή αναφέρεστε στο απόλυτο , αυτό είναι μια μέση κατάσταση για αυτά που κυκλοφορούν .
Με αυτά τα ποσά έπαιρνα ένα ποδήλατο (όχι hi end, εκεί στα 5-7 κατοστάρικα) και με τα ρέστα για μερικά χρόνια το'παιζα ποδηλάτης - τουρίστας στας Ευρώπας απ' το να τα σπρώξω στην Morten.. :cry:

:lolsign:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.279

Ενισχτυτες :MSB M500 Monoblocks (132,000 euros/pr),
Dac/clock/streamer:MSB Reference DAC (61,000 euros), MSB Reference Director (28,000 euros), Antipodes Oladra media player (30,000 euros)

Μπορεί τα νούμερα να είναι τρέλα αλλά επειδή αναφέρεστε στο απόλυτο , αυτό είναι μια μέση κατάσταση για αυτά που κυκλοφορούν .

Για να μην πω για ασχετοσύνες, θα ήθελα να δω μετρήσεις, ιδανικά spinorama από τα ηχεία αλλά και πλήρεις μετρήσεις των ηλεκτρονικών που αναφέρονται. Εάν κάποιος δίνει τόσα χρήματα και δεν υπάρχουν μετρήσεις διαθέσιμες, η συζήτηση σταματάει εδώ :p. Πρόκειται για βαριά χαϊεντίτιδα τελικού σταδίου και χρειάζεται άμεση θεραπεία.
Αν υπάρχουν μετρήσεις και είναι τόσο εξωφρενικά καλύτερες από κάποια άλλα που έχω στο μυαλό μου και κοστίζουν το 1/4, τότε μάλιστα, μπράβο, πάρτα, και πολλαπλασίασε τα επί των αριθμό των καναλιών που επιθυμείς, δηλαδή 210Κ ανά κανάλι χοντρικά.
Αν λοιπόν αυτά θες, και μετράνε τόσο καλά που να μην είναι κοσμήματα, πάρτα.
Πες για 11 κανάλια, 2500Κ. Θέλεις και έναν processor με ψηφιακές εξόδους επιπλέον, με 25Κ θα είσαι μια χαρά. Κοψοχρονιά. Θα στον κάνουμε δώρο, κέρασμα.

Πάντα λοιπόν το πολυκάναλο είναι ακριβότερο. (Να δω πως θα τα κρεμάσεις αυτά από το ταβάνι)

Τώρα, να πούμε πως προφανώς πρόκειται για καραάσχετους γιατί δεν έχουν subs και να αρχίσει το δούλεμα ψιλό γαζί;
Να πούμε επίσης πως τα ποσά που κυκλοφορούν στα κορυφαία home cinemas είναι εξωφρενικά; Μόνο για treatments, μόνωση, δάπεδα, και αθόρυβα air-conditions χτυπάνε ποσά που ούτε διανοείστε. Και εννοείται πως ο καθένας χρησιμοποιεί ο,τι ηχεία θέλει, όσο ακριβά και να είναι, ανεξάρτητα από το αν δικαιολογούν ή όχι τα χρήματά τους. Σε πολλά κανάλια, όχι σε 2.

(Πάντως έχω ακούσει τέτοια συστήματα σαν αυτό στο Μόναχο, και έκανα καταπληκτικούς κοιλιακούς από τα γέλια. :roflmao: )

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.253
Κανένα δικάναλο σύστημα δεν μπορεί να αξίζει πάνω από 70 άντε 80Κ
Θεωρώ μεγάλη ανοησία να ξοδέψει κάποιος για δύο μόνο ηχεία και τα ενισχυτικά τους περισσότερα από όσο κοστίζει ένα ζεύγος Γκριμ LS1Be.

Reaction score
1.228
Για να μην πω για ασχετοσύνες, θα ήθελα να δω μετρήσεις, ιδανικά spinorama από τα ηχεία αλλά και πλήρεις μετρήσεις των ηλεκτρονικών που αναφέρονται. Εάν κάποιος δίνει τόσα χρήματα και δεν υπάρχουν μετρήσεις διαθέσιμες, η συζήτηση σταματάει εδώ :p. Πρόκειται για βαριά χαϊεντίτιδα τελικού σταδίου και χρειάζεται άμεση θεραπεία.
Αν υπάρχουν μετρήσεις και είναι τόσο εξωφρενικά καλύτερες από κάποια άλλα που έχω στο μυαλό μου και κοστίζουν το 1/4, τότε μάλιστα, μπράβο, πάρτα, και πολλαπλασίασε τα επί των αριθμό των καναλιών που επιθυμείς, δηλαδή 210Κ ανά κανάλι χοντρικά.
Αν λοιπόν αυτά θες, και μετράνε τόσο καλά που να μην είναι κοσμήματα, πάρτα.
Πες για 11 κανάλια, 2500Κ. Θέλεις και έναν processor με ψηφιακές εξόδους επιπλέον, με 25Κ θα είσαι μια χαρά. Κοψοχρονιά. Θα στον κάνουμε δώρο, κέρασμα.

Πάντα λοιπόν το πολυκάναλο είναι ακριβότερο. (Να δω πως θα τα κρεμάσεις αυτά από το ταβάνι)

Τώρα, να πούμε πως προφανώς πρόκειται για καραάσχετους γιατί δεν έχουν subs και να αρχίσει το δούλεμα ψιλό γαζί;
Να πούμε επίσης πως τα ποσά που κυκλοφορούν στα κορυφαία home cinemas είναι εξωφρενικά; Μόνο για treatments, μόνωση, δάπεδα, και αθόρυβα air-conditions χτυπάνε ποσά που ούτε διανοείστε. Και εννοείται πως ο καθένας χρησιμοποιεί ο,τι ηχεία θέλει, όσο ακριβά και να είναι, ανεξάρτητα από το αν δικαιολογούν ή όχι τα χρήματά τους. Σε πολλά κανάλια, όχι σε 2.

(Πάντως έχω ακούσει τέτοια συστήματα σαν αυτό στο Μόναχο, και έκανα καταπληκτικούς κοιλιακούς από τα γέλια. :roflmao: )
Ποιες μετρήσεις; Το elac dbr μετράει άριστα και το βρίσκεις 450-500. Το ίδιο και ένας hypex nc500 στα 800-1000. Πάρε και ένα transparent smsl su 1 στα 80 και ένα streamer Wiim pro στα 150. Βάλε και ένα mini dsp και δυο svs 1000 άλλα 1200. 3000 χιλιάρικα και άριστες μετρήσεις θα έχεις .

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.918
Αν υπάρχουν μετρήσεις και είναι τόσο εξωφρενικά καλύτερες από κάποια άλλα που έχω στο μυαλό μου και κοστίζουν το 1/4
1/4; Το τράβηξες απ'τα μαλλιά. Δηλαδή θα βρεις DAC/streamer/media player με 30.000€ που να παίζουν καλά; Από τη λαϊκή θα τα πάρεις;

Reaction score
1.228
Θεωρώ μεγάλη ανοησία να ξοδέψει κάποιος για δύο μόνο ηχεία και τα ενισχυτικά τους περισσότερα από όσο κοστίζει ένα ζεύγος Γκριμ LS1Be.
Συμφωνώ . Αλλά το λέω με τα δικά μου δεδομένα για τα Grimm , τα Kii, τα DD8c , τα Buchard a10 ακόμα πιο value με το Platin hub.

Το αν είναι ανοησία για κάποιον που μπορεί να τα αποκτήσει εύκολα και αν πραγματικά έχουν καλύτερο ήχο δε το ξέρω . Αλλά για να υπάρχουν πρέπει να μπορούν να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.395
Τουλάχιστον ακούγεται που κ που το προφανές.... πως το πολυκάναλο κοστίζει :p
Διότι κάποτε σαν επιχείρημά έπαιζε και το "παιζ καλύτερα και δεν κοστίζει παραπάνω, με όσα θα ξόδεψεις για δικάναλο θα σου στήσω εγώ ένα πολυκάναλο μούρλια!" λες και όλοι αγοράζουμε για το δικάναλο καλώδια ρεύματος με 3Κ :p

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.279
Ποιες μετρήσεις; Το elac dbr μετράει άριστα και το βρίσκεις 450-500. Το ίδιο και ένας hypex nc500 στα 800-1000. Πάρε και ένα transparent smsl su 1 στα 80 και ένα streamer Wiim pro στα 150. Βάλε και ένα mini dsp και δυο svs 1000 άλλα 1200. 3000 χιλιάρικα και άριστες μετρήσεις θα έχεις .
Από που κι ως που αυτά έχουν άριστες μετρήσεις;
Ούτε το Ελακ είναι επαρκές, ούτε τα svs. Για το minidsp δεν ξέρω ποιο έχεις στο μυαλό σου, ας το αφήσουμε.
Αυτό πάντως το σύστημα που προτείνεις είναι σύστημα για desktop, άρα όχι άριστο.
Πιτσιρίκι είναι.

Μάλλον δεν ξέρουμε τι σημαίνει άριστες μετρήσεις.

Reaction score
1.228
Τελος
Από που κι ως που αυτά έχουν άριστες μετρήσεις;
Ούτε το Ελακ είναι επαρκές, ούτε τα svs. Για το minidsp δεν ξέρω ποιο έχεις στο μυαλό σου, ας το αφήσουμε.
Αυτό πάντως το σύστημα που προτείνεις είναι σύστημα για desktop, άρα όχι άριστο.
Πιτσιρίκι είναι.

Μάλλον δεν ξέρουμε τι σημαίνει άριστες μετρήσεις.
Παραθέτω review του Amir , δεν είναι φυσικά για desktop με τα subs…

Δε θα επεκταθώ . Το point που ήθελα να κάνω και απορία ταυτοχρόνως είναι ότι το high end ακόμα επιμένει στο δικαναλο για τους όποιους λόγους… Και ότι φυσικά το αν κάποιος προτιμάει το πολυκαναλο υποκειμενικά από το δικαναλο δεν είναι δεδομένο …

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.279
Παραθέτω review του Amir
Τις ξέρω αυτές τις μετρήσεις. Είναι πολύ μακρυά από άριστες. Έχουν και resonances.
Άριστες σημαίνει επιπλέον πολύ χαμηλές παραμορφώσεις στα πάρα πολλά db, και φυσικά καλό linearity (δεν το μετράει ο Αμιρ). Και άλλα πολλά. Δεν γίνεται με τα πιτσιρίκια.
Το point που ήθελα να κάνω και απορία ταυτοχρόνως είναι ότι το high end ακόμα επιμένει στο δικαναλο για τους όποιους λόγους
Το point που θέλω να κάνω εγώ είναι πως αν σου αρέσει ένα ηχείο, πολύ ακριβό ηχείο, με τα ενισχυτικά του, θα χρειαστείς πολύ περισσότερα χρήματα για να πάρεις 11 τεμάχια από το να πάρεις 2. Δεν είναι προφανές;
Και ότι φυσικά το αν κάποιος προτιμάει το πολυκαναλο υποκειμενικά από το δικαναλο δεν είναι δεδομένο …
Φυσικά και είναι δεδομένο. Είναι πάντα και εξ ορισμού προτιμότερο. Είναι καλύτερο φορματ. Μάλλον δεν έχετε ακούσει αντίστοιχο σύστημα, να το βάλετε μια στα 2 ηχεια και μια σε όλα μαζί. Εκεί όλοι συμφωνούν.
Τελικά είναι σαν να συζητάμε αν ένα πολυτελές κάρο με όμορφα άλογα είναι καλύτερο από ενα σύγχρονο σούπερ αυτοκίνητο.

Last edited:

Reaction score
8.821
Τουλάχιστον ακούγεται που κ που το προφανές.... πως το πολυκάναλο κοστίζει :p
Διότι κάποτε σαν επιχείρημά έπαιζε και το "παιζ καλύτερα και δεν κοστίζει παραπάνω, με όσα θα ξόδεψεις για δικάναλο θα σου στήσω εγώ ένα πολυκάναλο μούρλια!" λες και όλοι αγοράζουμε για το δικάναλο καλώδια ρεύματος με 3Κ :p
Αν υπάρχει οικονομική δυσκολία καλά είναι και τα ακουστικά, δεν χρειάζεται απαραίτητα να πάρει κανείς δύο κουτάκια για να παριστάνει τον δικάναλο.
Ούτε χομ στούντιο στήνει κανεις με τρεις και εξήντα.

Εδώ μιλάμε για τον άπλα που αλλάζει κάθε 2 χρόνια ηχεία και ενισχυτικά. Αυτός ναι άνετα φτιάχνει πολυκαναλο. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Reaction score
1.228
Τις ξέρω αυτές τις μετρήσεις. Είναι πολύ μακρυά από άριστες. Έχουν και resonances.
Άριστες σημαίνει επιπλέον πολύ χαμηλές παραμορφώσεις στα πάρα πολλά db, και φυσικά καλό linearity (δεν το μετράει ο Αμιρ). Και άλλα πολλά. Δεν γίνεται με τα πιτσιρίκια.

Το point που θέλω να κάνω εγώ είναι πως αν σου αρέσει ένα ηχείο, πολύ ακριβό ηχείο, με τα ενισχυτικά του, θα χρειαστείς πολύ περισσότερα χρήματα για να πάρεις 11 τεμάχια από το να πάρεις 2. Δεν είναι προφανές;

Φυσικά και είναι δεδομένο. Είναι πάντα και εξ ορισμού προτιμότερο. Είναι καλύτερο φορματ. Μάλλον δεν έχετε ακούσει αντίστοιχο σύστημα, να το βάλετε μια στα 2 ηχεια και μια σε όλα μαζί. Εκεί όλοι συμφωνούν.
Τελικά είναι σαν να συζητάμε αν ένα πολυτελές κάρο με όμορφα άλογα είναι καλύτερο από ενα σύγχρονο σούπερ αυτοκίνητο.
Υπερέβαλλα στο πρώτο σύστημα για τις μετρήσεις είναι απλά πολύ καλές.

Ναι αν θέλεις να πάρεις πολλά ίδια είναι προφανές . Αν θέλεις . Αυτό λέω όμως ότι βλέπω ότι αυτοί που ψωνίζουν high end δε θέλουν

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Εδώ μιλάμε για τον άπλα που αλλάζει κάθε 2 χρόνια ηχεία και ενισχυτικά. Αυτός ναι άνετα φτιάχνει πολυκαναλο. Αλλού είναι το πρόβλημα.
Αφού μιλάς βρε Ν.Κ. γι' αυτόν που το φυσάει (αυτό δεν εννοείς ''άπλα''?) και γουστάρει τις αλλαγές (γιατί μπορεί και γιατί έτσ' θέλ') γιατί αυτός να φτιάξει πολυκάναλο..?
Για ν' αλλάζει (αφού αυτό γουστάρει) 10-12 ηχεία και να ξεσηκώνει το σπίτι κάθε φορά? :cry:
Στο κάτω κάτω γιατί ν' ασχοληθείς μ' αυτόν που γουστάρει τις αλλαγές - πειραματιΖμούς ?
Σου 'βαλε το δάχτυλο στο γιαούρτισ' ? :idk:

Last edited:

Reaction score
1.228
Δεν κατάλαβα. Ποιοι; Και τι θέλουν;
Όταν το 99% των εκθέσεων high end έχει στημένα δικαναλα συστηματα αυτό δε δείχνει ότι εταιρίες και πελατεία θέτουν το Στάνταρντ της ακρόασης μουσικης στα δυο ηχεία ; Άρα δε θέλουν παραπάνω ηχεία . Γιατί δε θέλουν ; Γιατί δε μπορούν ; Δεν είχε κανείς από αυτούς ίδια εμπειρία άκρως διαφωτιστική σε πολυκαναλο ήχο για να αλλαξοπιστήσει ;

Reaction score
8.821
Αφού μιλάς βρε Ν.Κ. γι' αυτόν που το φυσάει (αυτό δεν εννοείς ''άπλα''?) και γουστάρει τις αλλαγές (γιατί μπορεί και γιατί έτσ' θέλ') γιατί αυτός να φτιάξει πολυκάναλο..?
Για ν' αλλάζει (αφού αυτό γουστάρει) 10-12 ηχεία και να ξεσηκώνει το σπίτι κάθε φορά? :cry:
Στο κάτω κάτω γιατί ν' ασχοληθείς μ' αυτόν που γουστάρει τις αλλαγές - πειραματιΖμούς ?
Σου 'βαλε το δάχτυλο στο γιαούρτι ? :idk:
Αυτός που θέλει σαμπ θα το πάρει, αυτός που θέλει μικρόφωνο, κιθάρα κτλπ θα τα πάρει και αυτός που θέλει πολυκάναλο θα το φτιάξει. Είναι αυτές οι παύλες που λες. :biggrin:
Υπάρχουν διάφορα επίπεδα και στο πολυκανσλο όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή.
Εσένα πάντως και 60000 ευρώ να σε βάλω αύριο στον λογαριασμό για πολυκάναλο, θα μείνουν απείραχτα, :biggrin:

TGD

Reaction score
8.689
Γιατί οι μόνοι που κερδίζουν είναι αυτοί που πουλάνε ηχεία. Οι άλλοι δεν έχουν ηλεκτρονικά.

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.279
Δεν είχε κανείς από αυτούς ίδια εμπειρία άκρως διαφωτιστική σε πολυκαναλο ήχο για να αλλαξοπιστήσει ;
Το θέμα είναι πόσοι θα θελήσουν να έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την σύγκριση και να πετάξουν όλες τις δοξασίες του παρελθόντος στα σκουπίδια. Εδώ είναι το πρόβλημα. Να παραδεχτείς πως όλα όσα πιστεύεις για το θέμα είναι ξεπερασμένα. Τολμάς; Τολμάς να μπεις στο δωμάτιο;

Και είναι και εξαιρετικά δύσκολο να στήσεις σωστό immersive σε έκθεση. Τεχνικά εννοώ.

Φυσικά υπάρχουν αντίστοιχες εκθέσεις που οργανώνουν τέτοιους χώρους, στο Μόναχο η έκθεση έχει άλλη κατεύθυνση και κοινό.
Είχε ένα δωμάτιο η PMC στο Μόναχο το 2019 με immersive και έμπαινες μέσα μόνο με πρόσκληση ή μετά από πολύ αναμονή. Και όλος ο τύπος το εκθείαζε.
Ας το πούμε ξεκάθαρα: Το παραδοσιακό Hi End απευθύνεται σε αφελείς.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Αυτός που θέλει σαμπ θα το πάρει, αυτός που θέλει μικρόφωνο, κιθάρα κτλπ θα τα πάρει και αυτός που θέλει πολυκάναλο θα το φτιάξει. Είναι αυτές οι παύλες που λες. :biggrin:
Υπάρχουν διάφορα επίπεδα και στο πολυκανσλο όπως σε όλα τα πράγματα στην ζωή.
Εσένα πάντως και 60000 ευρώ να σε βάλω αύριο στον λογαριασμό για πολυκάναλο, θα μείνουν απείραχτα, :biggrin:
1ον) αλλάξαμε.. (δεν παρακολουθείς :lolsign: ) φαύλες ή βάφλες λέμε τώρα (δεν έχω αποφασίσει ακόμα), το ''π'' μας τελείωσε.. :cry:
2ον) Εγώ έχω πει αρκετές φορές πως είχα πολυκάναλο μικρής αξίας (όχι άξιο λόγου) και πήγα σε δικάναλο όχι επειδή είχα παράπονο αλλά δεν με διευκολύνει τέτοια διαρρύθμιση - στήσιμο για λόγους που έχω ήδη πει, δεν ενδιαφέρουν και δεν θα επαναλάβω.. ;)
Οπότε ναι, όσα και να μου δώριζες μάλλον ποδήλατο και ταξίδια θα επέλεγα (ούτε τα spendorάκια δεν θ' άλλαζα.. :tongue:).

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.279
Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά στο συγκεκριμένο θρεντ δεν μας ενδιαφέρουν τα χωροταξικά προβλήματα του καθενός.
Ασχολούμαστε μόνο και αποκλειστικά με το ποιο φορματ είναι καλύτερο.
Δεν μας ενδιαφέρει αν δεν έχετε τον κατάλληλο χώρο. Είναι άλλο θέμα.
Γιατί δε μπορούν ;
Και σε αυτό που ρωτάς, ναι, δεν μπορούν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ