Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.279
5.1 αρκεί!

με τα περισσότερα παθαίνεις ...κλειστοφοβία κλεισμένος σε κλουβι από ηχεία :p
Και έλεγα από τι το έχω πάθει, και ψαχνόμουνα, και έτρεχα στους γιατρούς. Τα ηχεία ήταν!!!!!

Ευχαριστώ ρε παιδιά, πού πληρώνω επίσκεψη;

Reaction score
4.699
Αν εχω καταλαβει καλα μετα απο τοσο καιρο,
η υπεροχη του πολυκαναλου οφειλεται σε δυο πραγματα.
Την περιγραφη μεγαλων συναυλιακων χωρων,
σε οσες εγγραφες υπαρχουν,
και την δημιουργικοτητα των παραγωγων οσον αφορα ιπταμενα objects.
Διορθωστε ελευθερα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.793
Ας πούμε ότι οι επισκεπτες( ένα μερος)της έκθεσης high end του Μονάχου έχουν το χρήμα , το χώρο και το μυαλό να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Γιατί επιλέγουν δικαναλο ; Πολλοί έχουν ξεχωριστές αίθουσες για το home cinema με προτζεκτορες κλπ και μουσική δεν ακούν εκεί. Είναι τόσο κολλημένοι ;
Χρήμα, έχουν. Χώρο, μ, έχουν. Μυαλό...

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.279
Το βασικό πρόβλημα του νήματος είναι πως τσαλακώνει τις αρτηριοσκληρωτικές ιδεοληψίες κάποιων, αποδεικνύοντας πως το δικάναλο είναι ένα ξεπερασμένο και ανεπαρκές φορμάτ.
Καταλαβαίνω, δεν το αντέχετε. Τόσα χρόνια λατρεία και να έρχονται να σου τσαλακώνουν το όνειρο. Σπαστικό.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Διορθωστε ελευθερα.
Όχι βρε..
Αν στηθεί με ευλάβεια είμαι σίγουρος πως προσθέτει στην απόλαυση..
Το θέμα είναι αν μπορείς να παραμερίσεις τα όποια ''αρνητικά.''

Πολύ μεγαλύτερο κόστος (αν επιλέξει κάποιος να μην πάρει φθηνότερες μονάδες), το χωροταξικό - αισθητικό (να υπάρχει κατάλληλος χώρος, το πρόβλημα με την oversized παντόφλα, :biggrin: την αίσθηση περικύκλωσης από μασίνια κλπ), + το καλωδιομάνι + το έξτρα ενεργειακό κόστος (ειδικά με πολλά άνω των 7 ενεργών ηχείων + sub.. :whistling:)

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.636
Και έλεγα από τι το έχω πάθει, και ψαχνόμουνα, και έτρεχα στους γιατρούς. Τα ηχεία ήταν!!!!!

Ευχαριστώ ρε παιδιά, πού πληρώνω επίσκεψη;
Είναι παράδοξο να συνέβαινε κάτι τέτοιο... Με τόσο εκτεταμένη ανάπλαση συναυλιακών χώρων στο σκοτάδι κανονικά θα έπρεπε να σε πιάνει... αγοραφοβία . :sneaky:
Διορθωστε ελευθερα.
Δεν έχεις καταλάβει καλά και δεν γίνεται να ξέρουμε μετά από πόσο καιρό... Τα πολυκαναλικά immersive format παρέχουν επίσης δυνατότητα ν'αναπλάθεται πιο ολοκληρωμένα η παρουσία καθενός οργανικού ειδώλου ξεχωριστά στη νοητή ηχόσφαιρα αναπαράγοντας πιστότερα την πολική απόκριση από το ίδιο το όργανο.

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.693
Το βασικό πρόβλημα του νήματος είναι πως
το διαβάζουν άτομα που δεν το διάβασαν ποτε απο την αρχή....για τα μασαλια μπηκαν με το παρεακι τους σαν τους ρωσοποντιους μαο μαο

Reaction score
8.821
την αίσθηση περικύκλωσης από μασίνια κλπ),
Είναι παράδοξο να συνέβαινε κάτι τέτοιο... Με τόσο εκτεταμένη ανάπλαση συναυλιακών χώρων στο σκοτάδι κανονικά θα έπρεπε να σε πιάνει... αγοραφοβία . :sneaky:
Όταν κάνεις ακούει μουσική ακόμη και με ανοιχτό το φως θα έπρεπε να φτάσει στο επίπεδο εκείνο οπου παρασυρομενος απ την μελωδία θα <<αποσυνδεθεί>> απ τον χώρο που βρίσκεται.
Όταν παίζει η μουσική και αυτός συνεχίζει να κοιτάει το ηχοσυστημα καρφωμένος στην πεζή πραγματικότητα τότε τζάμπα καίει η λάμπα.
Εγω δεν ένιωσα ποτέ περικυκλωμενος από ηχεία όσο παίζει μουσική.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.242
Όταν κάνεις ακούει μουσική ακόμη και με ανοιχτό το φως θα έπρεπε να φτάσει στο επίπεδο εκείνο οπου παρασυρομενος απ την μελωδία θα <<αποσυνδεθεί>> απ τον χώρο που βρίσκεται.
Με χάπια το κάναν από παλιά.

Εκστασι, πωσταλεν δε ξέρω κιόλας.

Άμα δεις άσπρο φως στο τούνελ, θα έχει τη συνέχεια η Νικολούλη.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Όταν παίζει η μουσική και αυτός συνεχίζει να κοιτάει το ηχοσυστημα καρφωμένος στην πεζή πραγματικότητα τότε τζάμπα καίει η λάμπα.
Εγω δεν ένιωσα ποτέ περικυκλωμενος από ηχεία όσο παίζει μουσική.
Χαίρομαι για εσένα, αλλά επειδή δεν ισχύει για όλους (όχι μόνο γι' αυτούς που κολλάνε να κοιτάζουν τα μασίνια) μην το υποτιμάς.. ;)
Επίσης συνήθως (εκτός εξαιρέσεων που έχουν χώρους ξεχωριστούς γι΄αυτά) ζεις σε αυτό το χώρο και χωρίς να παίζει η μουσική.. :whistling:

Reaction score
8.821
Χαίρομαι για εσένα, αλλά επειδή δεν ισχύει για όλους (όχι μόνο γι' αυτούς που κολλάνε να κοιτάζουν τα μασίνια) μην το υποτιμάς.. ;)
Επίσης συνήθως (εκτός εξαιρέσεων που έχουν χώρους ξεχωριστούς γι΄αυτά) ζεις σε αυτό το χώρο και χωρίς να παίζει η μουσική.. :whistling:
Ναι, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η μουσική είναι το όχημα, αν ενώ παίζει, κάποιος παραμένει προσκολλημενος στα ηχεία του, τα φώτα της λάμπας ή κοιτάει το πικάπ που γυρνάει ή νιώθει κυκλωμενος από ηχεία τότε καλυτερα να την κλείσει. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.242
Επίσης συνήθως ζεις σε αυτό το χώρο και χωρίς να παίζει η μουσική.. :whistling:
Α μαϊστα μαϊστα.

Γι'αυτό διακοσμούμε το δωμάτιο με καλογυαλισμένα ηχεία, μπας κι αρχίσει να έχει κάποιο αισθητικό ενδιαφέρον το μπάχαλό μας..

Οπότε δε βλέπεις τηλεόραση όταν κάθεσαι ήσυχα ήσυχα, αλλά μες στη σιωπή κάθεσαι και βλέπεις τα ηχεία, χωρίς να παίζουν, και σε ταξιδεύουν, σωστά;

Ρε γμτ ψυχίατρος μας χρειάζεται.
Ή γκόμενα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.779
Α μαϊστα μαϊστα.

Γι'αυτό διακοσμούμε το δωμάτιο με καλογυαλισμένα ηχεία, μπας κι αρχίσει να έχει κάποιο αισθητικό ενδιαφέρον το μπάχαλό μας..

Οπότε δε βλέπεις τηλεόραση όταν κάθεσαι ήσυχα ήσυχα, αλλά μες στη σιωπή κάθεσαι και βλέπεις τα ηχεία, χωρίς να παίζουν, και σε ταξιδεύουν, σωστά;

Ρε γμτ ψυχίατρος μας χρειάζεται.
Ή γκόμενα.
Ξέφυγες λίγο (με τα καλογυαλιΖμένα.. :cry:) στην προσπάθεια να πεις τι?
Δεν κατάλαβα.. :idk:
Επειδή ανέχεται κάποιος π.χ. την μαυρίλα της Tv στο χώρο δεν τρέχει κάτι να βάλει και άλλα 9 ηχεία + sub + δεν ξέρω τι άλλο?

Μάλλον άστοχο.. ;)

Άλλωστε δεν ήταν το μοναδικό point στο αρχικό μου κείμενο, ούτε ισχυρίστηκα πως οι λόγοι που ανέφερα αφορούν τους πάντες..:idk:

Βρε ξύνεσαι σε καμμά γκλίτσα.. ? :tongue:

:lolsign:

Reaction score
1.228
Χρήμα, έχουν. Χώρο, μ, έχουν. Μυαλό...
Και μυαλό να μην έχουν … πληρώνουν άλλους να τους τα κάνουν . Όσο για τα diminishing returns όταν το 10% του ετήσιου εισοδήματος τους μπορεί να είναι χαλαρά 1 μυριο δε τους νοιάζει απλώς …

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.279
Κανένα δικάναλο σύστημα δεν μπορεί να αξίζει πάνω από 70 άντε 80Κ, και όσο χρειαστεί για τον χώρο. Πες 100Κ ακόμα. Πες 200Κ να γίνει τέλειος ο χώρος. Εάν κάποιος ξοδέψει παραπάνω είναι παντελώς άσχετος με το άθλημα, ή αγοράζει κοσμήματα και όχι μηχανήματα αναπαραγωγής, οπότε κατατάσσεται αλλού και πρέπει να το συζητάει στα φόρουμ με τα κοσμήματα.

Αντιστοίχως, σε πολυκάναλο/immersive μιλάμε για πολλαπλασιασμό του κόστους ανά κανάλι με τον αριθμό καναλιών που θα χρησιμοποιηθουν. Αν τα κανάλια είναι 11, 5.5 φορές το κόστος του δικάναλου. Αν είναι 15, 7.5 φορές το κόστος του δικάναλου, και ούτω καθ εξής.

Πάντα και εξ ορισμού το πολυκάναλο είναι ακριβότερο. Νόμιζα πως αυτό είναι προφανές...

Reaction score
1.228
Κανένα δικάναλο σύστημα δεν μπορεί να αξίζει πάνω από 70 άντε 80Κ, και όσο χρειαστεί για τον χώρο. Πες 100Κ ακόμα. Πες 200Κ να γίνει τέλειος ο χώρος. Εάν κάποιος ξοδέψει παραπάνω είναι παντελώς άσχετος με το άθλημα, ή αγοράζει κοσμήματα και όχι μηχανήματα αναπαραγωγής, οπότε κατατάσσεται αλλού και πρέπει να το συζητάει στα φόρουμ με τα κοσμήματα.

Αντιστοίχως, σε πολυκάναλο/immersive μιλάμε για πολλαπλασιασμό του κόστους ανά κανάλι με τον αριθμό καναλιών που θα χρησιμοποιηθουν. Αν τα κανάλια είναι 11, 5.5 φορές το κόστος του δικάναλου. Αν είναι 15, 7.5 φορές το κόστος του δικάναλου, και ούτω καθ εξής.

Πάντα και εξ ορισμού το πολυκάναλο είναι ακριβότερο. Νόμιζα πως αυτό είναι προφανές...
Ηχεία και ψηφιακά γύρω στις 350.000. Πως ξέρεις αν κάποιος προτιμήσει ένας αντίστοιχης αξίας πολυκαναλο από αυτό ; Αν θα του αρέσει πιο πολύ δηλαδή ;

Reaction score
1.228
Ηχεία και ψηφιακά γύρω στις 350.000. Πως ξέρεις αν κάποιος προτιμήσει ένας αντίστοιχης αξίας πολυκαναλο από αυτό ; Αν θα του αρέσει πιο πολύ δηλαδή ;

Ηχεία: Marten Mingus Septet: 108k

Ενισχτυτες :MSB M500 Monoblocks (132,000 euros/pr),
Dac/clock/streamer:MSB Reference DAC (61,000 euros), MSB Reference Director (28,000 euros), Antipodes Oladra media player (30,000 euros)

Μπορεί τα νούμερα να είναι τρέλα αλλά επειδή αναφέρεστε στο απόλυτο , αυτό είναι μια μέση κατάσταση για αυτά που κυκλοφορούν .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.648
Members
38.217
Νεότερο μέλος
zero_IQ