- Reaction score
- 98.367
3 είναι οι χωριστοί.Η ΕΕΤΤ τα έχει κάνει σκ@τ@.
Ενω ξεκίνησε με διαχωρισμό περιοχών για να μην υπάρχουν πολλαπλά σκαψίματα για κάθε παροχο και υπηρεσίες χοντρικης για τους υπόλοιπους εναλλάξ, κατέληξε λόγω πιέσεων της ΔΕΗ να αλλάξει αυτό και πλέον θα μπορεί σε μια πολυκατοικία να υπάρχουν 10 παροχοι με τα σκαψίματα και τους χωριστούς εξοπλισμούς τους ο καθένας......
Δεν είναι ακριβώς έτσι.Από εδώ και πέρα οποίος θέλει σκάβει και βάζει ότι θέλει στην κάθε πολυκατοικία.
Ναι η Vodafone θα το κάνει γιατί έτσι την συμφέρει.Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Για να "σκάψει" η Vodafone στην περιοχή μου π.χ. και να βάλει δικό της BEP στο κτίριο μου, θα πρέπει πρώτα να φτιάξει δική της υποδομή εδώ στην περιοχή... δηλαδή να σκάψει ένα κάρο δρόμους, να βάλει καμπίνες, να και πολλά να ακόμα.
Αν για αυτοκτονικό λόγο θελήσω ποτέ να βάλω Vodafone ή Nova στον άλλο όροφο π.χ., θα έρθει ο τεχνικός τους και θα βάλει ίνα στο διαμέρισμα από το υπάρχον floorbox που τοποθέτησε ο πΟΤΕ.
Αυτό λέμε: Nova, Vodafone, ΟΤΕ χρησιμοποιούν υποδομή ο ένας του άλλου (αν και όχι πάντα, και ενίοτε με διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με εάν χρησιμοποιούν υποδομή δική τους ή τρίτου).Ας σκάψουν,μπορεί να βρουν και αρχαία.
Πχ nova αν θες 200αρα ,παίρνει από ΟΤΕ αν θυμάμαι.
Σωστά έχω και εγώ ένα του οτε και ένα της δεη πλεον με την οπτική ίνα της δευτερης να σέρνεται στο πεζοδρόμιοΝαι η Vodafone θα το κάνει γιατί έτσι την συμφέρει.
Η ΔΕΗ όμως θα σκάψει κανονικά και θα βάλει δεύτερο ΒΕΡ στην πολυκατοικία λίαν συντόμως.
Και αυτό που θίγω είναι ότι μπορεί ο καθένας πλέον να το κάνει. Σε 5 χρόνια μπορεί να έρθει άλλος παροχος να σκάψει και αυτός και να σου τρία ΒΕΡ στο κτήριο με τις αντίστοιχες τρύπες FB κτλ.
Πριν ψηφιστουν αυτές οι αλλαγές ο κάθε παροχος υπηρεσίας ήταν υποχρεωμένος να πάρει από τον παροχο που έκανε την εγκατάσταση.
Ναι γιατί απο όσο μου είπαν θα παίρνουν έτσι και μετρήσεις απο τους smart μετρητέςΣε εμένα στη Βάρκιζα ήρθαν να περάσουν την υποδομή δίπλα στο ρολόι της ΔΕΗ. Χωρίς χρέωση.
Με τη διαφορά ότι ενώ υποστηρίζω με ΟΤΕ μέχρι 1 gbps , η nova δίνει μόνο την 200αρα με την υποδομή ΟΤΕ. Δηλαδή τους βάζουν όριο.Αυτό λέμε: Nova, Vodafone, ΟΤΕ χρησιμοποιούν υποδομή ο ένας του άλλου (αν και όχι πάντα, και ενίοτε με διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με εάν χρησιμοποιούν υποδομή δική τους ή τρίτου).
Υπάρχουν και περιοχές που υπάρχει υποδομή FTTH πλέον του ενός από τους παραπάνω, αλλά είναι σπάνιες.
Η ΔΕΗ δεν παρέχει ακόμα υπηρεσία, και δεν ξέρουμε με βεβαιότητα εάν θα δίνει χονδρικής την υποδομή σε άλλους παρόχους ή θα γίνει και πάροχος δικτύου. Το σίγουρο είναι ότι περνάει επιλέον ίνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε εργασίες και κόστη.
Εάν ξυπνήσει μια μέρα και κάποιος άλλος, μπορεί εάν θέλει να κάνει το ίδιο.
Δεν τους βάζουν όριο. Η Nova είναι τσίπης και δεν θέλει να πληρώνει το παραπάνω ενοίκιο για τις 300αρες, 500αρες και 1000αρες γραμμές.Με τη διαφορά ότι ενώ υποστηρίζω με ΟΤΕ μέχρι 1 gbps , η nova δίνει μόνο την 200αρα με την υποδομή ΟΤΕ. Δηλαδή τους βάζουν όριο.
Σωστό.Δεν τους βάζουν όριο. Η Nova είναι τσίπης και δεν θέλει να πληρώνει το παραπάνω ενοίκιο για τις 300αρες, 500αρες και 1000αρες γραμμές.
Θέλει να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει χαμηλότερες τιμές για να τραβάει πελάτες αλλά ταυτόχρονα να έχει και το κέρδος που επιθυμεί. Αν πληρώσει ενοίκιο στη γραμμή του ΟΤΕ δεν βγαίνει η σούμα. Ακόμα και η 200άρα που δίνει είναι για τα μάτια του κόσμου αφού είναι ασύμφορη οικονομικά.Δεν τους βάζουν όριο. Η Nova είναι τσίπης και δεν θέλει να πληρώνει το παραπάνω ενοίκιο για τις 300αρες, 500αρες και 1000αρες γραμμές.
ενωνουν τα κεντρα ελεγχου μεταξυ τους ,δεν εχει σχεση με τηλεφωνιαΤην περασμένη Παρασκευή πέρασε οπτική ίνα στη γειτονιά μου και η ΔΕΗ, με ξεχωριστό καλώδιο στις κολώνες.
Είμαι περίεργος για την χρέωση, όταν θα γίνει εμπορικά διαθέσιμη, αν και είμαι κατευχαριστημένος από την οπτική του ΟΤΕ.
Δεν είναι μεγάλη η διαφορά στην τιμή ενοικίασης.Θέλει να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει χαμηλότερες τιμές για να τραβάει πελάτες αλλά ταυτόχρονα να έχει και το κέρδος που επιθυμεί. Αν πληρώσει ενοίκιο στη γραμμή του ΟΤΕ δεν βγαίνει η σούμα. Ακόμα και η 200άρα που δίνει είναι για τα μάτια του κόσμου αφού είναι ασύμφορη οικονομικά.
Τα γράφω ως παγιδευμένος σε διετές συμβόλαιο Nova που ευτυχώς λήγει τον άλλο μήνα. Όταν το είχα κάνει με είχαν διαβεβαιώσει ότι μόλις περάσει στην περιοχή μου οπτική ο ΟΤΕ (γιατί αυτοί αργούν) θα μπορώ να αναβαθμιστώ. Η οπτική έχει ενάμιση χρόνο που πέρασε αλλά στο μεταξύ πήραν τη γνωστή απόφαση να μη συνεργαστούν.