Network switch - streamer - Για ποιο λόγο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.641
Δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή από το WIFI, αυτό και αν μεταφέρει θόρυβο.
η κεραια του Wifi ειναι η απολυτη καταστροφη.... Μακρια....
Διαφωνώ 100% με τους ανωτέρω.

Μόνον wi-fi, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Τοπ οφ δι τοπ, δι Εντ. Ασύρματα.

Wi-fi ρουλζ δεμ όλ.

Ακόμα στα καλώδια είστε; Εδώ έχουν γίνει ασύρματα (wi-fi) ένα σωρό σοβαρά ηχεία, κι εσείς επιμένετε; Ειλικρινά δηλαδή, έλεος.

ΥΓ.
Τι γελάς ρε Μάρκου;

Καλά είναι δυνατόν να γράφονται με περισσή σοβαροφάνεια τέτοιες πίπες;

Με wi-fi συνδέεται η τεράστια τηλεόρασή μου στο οικιακό δίκτυο και παίζει άψογα Νετφλιξ και Disney+ με εικόνα 4k και ήχο Dolby Atmos (ταυτόχρονα συνδέονται 3-4 κινητά, τάμπλετ, 2 πισιά, εκτυπωτής, 4 ασύρματες μπριζες, κλιματιστικά, κι ένα σωρό άλλα μηχανήματα), και μας λέτε για το αγνό δικαναλο πσηφιακό αρχείο που δήθεν ταχαμου μολύνεται από το wi-fi;

Σοβαρά τώρα;

Ξεκινήστε ένα διάλογο με την κεφ, την κιι, κλπ, που τα βγάζουν να συνδέονται με wi-fi, κι αν δε φάτε ξύλο, ελάτε για τη συνέχεια. 😁😜🤪

Εδώ θα κατακλύσουν σιγά σιγά όλη την αγορά ηχείων τα νέα ασύρματα ιμερσιβ σύνολα, τα κάθε λογής σόνος, που παίζουν και θαυμάσια, και σεις μου θέλετε Ρόδιο κορόιδο στα βύσματα του γνήσιου εθερνετ του συρμάτινου με το αναλογικό τροφοδοτικό θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο οεο;

Last edited:

Reaction score
1.829
Διαφωνώ 100% με τους ανωτέρω.

Μόνον wi-fi, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Τοπ οφ δι τοπ, δι Εντ. Ασύρματα.

Wi-fi ρουλζ δεμ όλ.

Ακόμα στα καλώδια είστε; Εδώ έχουν γίνει ασύρματα (wi-fi) ένα σωρό σοβαρά ηχεία, κι εσείς επιμένετε; Ειλικρινά δηλαδή, έλεος.

ΥΓ.
Τι γελάς ρε Μάρκου;

Καλά είναι δυνατόν να γράφονται με περισσή σοβαροφάνεια τέτοιες πίπες;

Με wi-fi συνδέεται η τεράστια τηλεόρασή μου στο οικιακό δίκτυο και παίζει άψογα Νετφλιξ και Disney+ με εικόνα 4k και ήχο Dolby Atmos (ταυτόχρονα συνδέονται 3-4 κινητά, τάμπλετ, 2 πισιά, εκτυπωτής, 4 ασύρματες μπριζες, κλιματιστικά, κι ένα σωρό άλλα μηχανήματα), και μας λέτε για το αγνό δικαναλο πσηφιακό αρχείο που δήθεν ταχαμου μολύνεται από το wi-fi;

Σοβαρά τώρα;

Ξεκινήστε ένα διάλογο με την κεφ, την κιι, κλπ, που τα βγάζουν να συνδέονται με wi-fi, κι αν δε φάτε ξύλο, ελάτε για τη συνέχεια. 😁😜🤪

Εδώ θα κατακλύσουν σιγά σιγά όλη την αγορά ηχείων τα νέα ασύρματα ιμερσιβ σύνολα, τα κάθε λογής σόνος, που παίζουν και θαυμάσια, και σεις μου θέλετε Ρόδιο κορόιδο στα βύσματα του γνήσιου εθερνετ του συρμάτινου με το αναλογικό τροφοδοτικό θα πηδηχτώ απ'το παράθυρο οεο;
Σορρυ αλλά το καλώδιο είναι ανώτερο ως συνδεσμολογία σε όλα του. Πρακτικότητα είναι το μόνο σημείο που κερδάει το wifi.
Σε απλή καθημερινή χρήση αν εξαιρέσεις τις μέγιστες ταχύτητες δικτύου και το μεγαλύτερο delay δεν έχουν τραγικές διαφορές.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.641
Σε απλή καθημερινή χρήση αν εξαιρέσεις τις μέγιστες ταχύτητες δικτύου και το μεγαλύτερο delay δεν έχουν τραγικές διαφορές.
Τι σε κάνει να υποπτευεσαι πως η παρακολούθηση AV υλικού δεν αποτελεί μια πολύ απλή οικιακή χρήση, όπως η σύνδεση ενός εκτυπωτή ας πούμε;

Δηλαδή άμα συνδέσω τον εκτυπωτή μου ενσύρματα τι ακριβώς θα κερδίσω;

Ασε, θα σου πω εγώ:
Πίπες θα κερδίσω. 😁😜🤪

ΥΓ. Οι μέγιστες δυνατές ταχύτητες κλπ, δεν έχουν καμία θέση σε αυτή την κουβέντα. Μιλάμε για πολύ απλές καθημερινές οικιακές εφαρμογές.

Reaction score
1.388
Η kef έχει καλώδια για τη σύνδεση των ηχείων της (απο το faq των LS60) και για να μπορεσεις να παιξεις 24/192 δε γινεται αλλιως

1707315105335.png

Μπορει το wifi να προσφερει ευκολια και καλο ηχο, ομως δεν ειναι η ιδανικη συνδεση.

Αν καποιος επιμενει σε wifi πρεπει να συνδεθει με 5ghz με wifi to ethernet link το οποιο πρεπει να απεχει 2 μετρα απο το συστημα να μη μπαινουν αλλοι στο 5ghz (να χρησιμοποιουν το 2.4 το οποιο θα πρεπει να μειωθει και το transimission power του), και μετα να συνδεθεις με ethernet στο streamer μεσω του link ενω εχεις κλεισει τον wifi receiver στο streamer

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.641
Η kef έχει καλώδια για τη σύνδεση των ηχείων της (απο το faq των LS60) και για να μπορεσεις να παιξεις 24/192 δε γινεται αλλιως

View attachment 321408

Μπορει το wifi να προσφερει ευκολια και καλο ηχο, ομως δεν ειναι η ιδανικη συνδεση.
Η ύπαρξη ενσύρματης δυνατότητας (if the wireless connection is not stable) δεν σημαίνει πως απαραίτητα χρειάζεται, ούτε σημαίνει πως θα παίζει καλύτερα.

Σημαίνει απλώς πως θα το πάρουν σε κάποιο σπίτι με χάλι μαύρο ασύρματο δίκτυο, και προκειμένου να αρχίσουν τα χαζά, τους λένε βάλε καλώδιο.

Εδώ πραγματευόμαστε το θέμα εάν παίζει καλύτερα το ενσύρματο από το ασύρματο, όταν και τα δύο, παίζουν απροβλημάτιστα.

Άσε την περίπτωση προβληματικού δικτύου, ή την περίπτωση που κάποια συσκευή δεν δουλεύει ασύρματα, ή δεν δουλεύει πχ όλες τις αναλύσεις (πες δε φτάνει για 8k εικόνα στο τάδε σπίτι, ή δε φτάνει για 4k εικόνα σε άλλο σπίτι).

Όταν δουλεύει, δουλεύει.

Reaction score
1.829
Τι σε κάνει να υποπτευεσαι πως η παρακολούθηση AV υλικού δεν αποτελεί μια πολύ απλή οικιακή χρήση, όπως η σύνδεση ενός εκτυπωτή ας πούμε;

Δηλαδή άμα συνδέσω τον εκτυπωτή μου ενσύρματα τι ακριβώς θα κερδίσω;

Ασε, θα σου πω εγώ:
Πίπες θα κερδίσω. 😁😜🤪

ΥΓ. Οι μέγιστες δυνατές ταχύτητες κλπ, δεν έχουν καμία θέση σε αυτή την κουβέντα. Μιλάμε για πολύ απλές καθημερινές οικιακές εφαρμογές.
Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Κερδίζεις αν τυπώνεις όγκο, κερδίζεις όταν μεταφέρεις αρχεία από σημείο σε σημείο, γενικά έχεις διαφορές σε βαριές εργασίες (ως ογκο δεδομένων) και σε ταχύτητα και latency. Τα άλλα τα ίδια σκατά είναι περίπου δεδομένου ότι έχεις σοβαρό ασύρματο εξοπλισμό και όχι το router του OTE, πάντα σε οικοιακό περιβάλλον.
Για να πάρεις μια "εικόνα" πάρε όποια συσκευή θες που έχει και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση και κάνε ένα speed test στην okla, θα καταλάβεις πολλά.

Reaction score
1.388
Η ύπαρξη ενσύρματης δυνατότητας (if the wireless connection is not stable) δεν σημαίνει πως απαραίτητα χρειάζεται, ούτε σημαίνει πως θα παίζει καλύτερα.

Σημαίνει απλώς πως θα το πάρουν σε κάποιο σπίτι με χάλι μαύρο ασύρματο δίκτυο, και προκειμένου να αρχίσουν τα χαζά, τους λένε βάλε καλώδιο.

Εδώ πραγματευόμαστε το θέμα εάν παίζει καλύτερα το ενσύρματο από το ασύρματο, όταν και τα δύο, παίζουν απροβλημάτιστα.

Άσε την περίπτωση προβληματικού δικτύου, ή την περίπτωση που κάποια συσκευή δεν δουλεύει ασύρματα, ή δεν δουλεύει πχ όλες τις αναλύσεις (πες δε φτάνει για 8k εικόνα στο τάδε σπίτι, ή δε φτάνει για 4k εικόνα σε άλλο σπίτι).

Όταν δουλεύει, δουλεύει.
μα δε παιζει καν με ασυρματο 24/192....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.641
Δεν είπα κάτι διαφορετικό. Κερδίζεις αν τυπώνεις όγκο, κερδίζεις όταν μεταφέρεις αρχεία από σημείο σε σημείο, γενικά έχεις διαφορές σε βαριές εργασίες (ως ογκο δεδομένων) και σε ταχύτητα και latency. Τα άλλα τα ίδια σκατά είναι περίπου δεδομένου ότι έχεις σοβαρό ασύρματο εξοπλισμό και όχι το router του OTE, πάντα σε οικοιακό περιβάλλον.
Για να πάρεις μια "εικόνα" πάρε όποια συσκευή θες που έχει και ενσύρματη και ασύρματη σύνδεση και κάνε ένα speed test στην okla, θα καταλάβεις πολλά.
Speed test έχω κάνει σε όλες, αλλά για πχ εκτύπωση 1 σελίδας κάθε 17 μέρες, όπως και για αναπαραγωγή tidal, Netflix, Disney+, κλπ, το ασύρματο δίκτυο μια χαρά δουλεύει, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάθε μέρα βλέπω ταινίες λέμε. Δουλεύει.

Reaction score
1.829
Speed test έχω κάνει σε όλες, αλλά για πχ εκτύπωση 1 σελίδας κάθε 17 μέρες, όπως και για αναπαραγωγή tidal, Netflix, Disney+, κλπ, το ασύρματο δίκτυο μια χαρά δουλεύει, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κάθε μέρα βλέπω ταινίες λέμε. Δουλεύει.
Ναι βρε μανίτσα μου το είπαμε αυτό, δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν είνα καλύτερο από το καλώδιο πως να το κάνουμε τώρα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.641
μα δε παιζει καν με ασυρματο 24/192....
Αυτό είναι κατασκευαστικό χαρακτηριστικό της συσκευής. Όχι ελάττωμα ή περιορισμός του ασύρματου δικτύου.

Το ερώτημα δεν τίθεται στο 24/192 που λες πως δε δουλεύει.

Το ερώτημα τίθεται σε 16/44 που δουλεύει.
Σε τυπική ποιότητα CD, σε red book audio.

Γιατί να δουλεύει καλύτερα (με διαφορά ακουστη) το ασύρματο από το ενσύρματο, όταν και τα δύο δουλεύουν χωρίς πρόβλημα;

Ναι βρε μανίτσα μου το είπαμε αυτό, δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν είνα καλύτερο από το καλώδιο πως να το κάνουμε τώρα.
Ε, και;

Είπα γω ότι είναι καλύτερο και επιμένεις να με πείσεις; 😁😜🤪

Είπα πως όταν δουλεύει απροβλημάτιστα, είναι η απολύτως καλύτερη επιλογή, γιατί δεν έχεις καλώδια να κάνουν βόλτες.

Και όταν δουλεύει απροβλημάτιστα για την εφαρμογή σου, δε κερδίζεις τίποτα βάζοντας καλώδιο. Σίγουρα δε κερδίζεις τίποτα στις χροιές στα πρίμα και στο σφριγγηλό το μπάσο το γρανιτένιο το ασύρματο. 😁😜🤪

Reaction score
1.388
Παιδιά, παιδιά, λίγο τη προσοχή σας, ifi lan isilencer και καθάρισες, μη λέμε συνέχεια τα ίδια :biggrin:
Το εχω, παρολα αυτα κατα την αποψη μου και αλλων ειναι καλυτερο να παρεμβληθει και switch.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.656
Σαν το καλώδιο δεν έχει.... μη λέμε ότι να 'ναι
Μπορεί το wifi στις 99% των περιπτώσεων να είναι οκ αλλά το καλώδιο "υπερτερεί" (άσχετα αν στις περισσότερες εφαρμογές δεν έχει σημασία).

Ένα NUC που έχω σαν streamer το δουλεύω με καλώδιο. Το router είναι στα 2 μέτρα.
Με WiFi βγάζει ένα ελαφρύ θόρυβο - που ναι μεν δεν ενοχλεί γιατί για να τον ακούσεις πρέπει να βάλεις τη φωνή τέρμα χωρίς μουσική - αλλά από την άλλη γιατί όχι καλώδιο; έστω και για το γαμώτο, να είναι dead silence....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.641
Ρε κιουρατά δεν είπες οτι ειναι βεστ οφ δι μπεστ; ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΣΑΡΑΟΥΝΤ :fuckyou:
Είναι ρε, γιατί δεν απλώνεις τη μπουγάδα στα καλώδια ολόβε! 😁😜🤪

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.905
"Το καλύτερο καλώδιο είναι το χωρίς καλώδιο". Δεν το λέω εγώ, το έγραψε ρηβγιούερ από αυτούς που υποστηρίζουν όλα αυτά τα βουντού, νομίζω στο αλφαόντιο που αναφέρθηκε νωρίτερα. Νταξ, το WiFi θέλει ακόμα βελτίωση μα δεν θα αργήσει.
Για μένα το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει AVpre που να στέλνει ασύρματα στα κανάλια.
Και να λυθεί μια παρεξήγηση. Όλοι οι ρηβγιούερς που υποστηρίζουν αυτά τα βουντού έχουν γράψει ότι όσο πιο ακριβά είναι τα μηχανήματα τόσο μικρότερες διαφορές ακούν με τα βουντού.

Reaction score
2
Τώρα έχω ένα 5μετρο cable expert των 3 ευρώ cat5e. Το Supra δε φτάνει για απευθείας σύνδεση με το μόντεμ . Αυτό που περιμένω είναι cat 6 αλλά δεν αναφέρει θωράκιση .
Η θωράκιση φαίνεται από τον τύπο του καλωδίου:
Χ/ΥTP
όπου:
Χ (θωράκιση του καλωδίου): U (χωρίς θωράκιση), S (θωράκιση με πλέγμα - braided) ή F (θωράκιση με φύλλο αλουμινίου - foiled)
Y (θωράκιση καθενός από τα ζεύγη - TP): U, S ή F (αντίστοιχα όπως από πάνω)

Άρα τα θωρακισμένα είναι οι συνδυασμοί (με σειρά από τη χειρότερη προς την καλύτερη απόδοση και από το πιο εύκαμπτο ως το πιο άκαμπτο):
U/FTP
F/UTP
S/UTP (πιο άκαμπτο από το προηγούμενο)
F/FTP
S/FTP
SF/FTP (πολύ άκαμπτο)

Τα καλώδια Cat 7 και άνω είναι οπωσδήποτε θωρακισμένα, βάσει προτύπου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK