Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Reaction score
19.439
Ραδιόφωνα έχει . άλλα πράγματα δεν έχει .
O Marlboro είναι σαν τον Μπετόβεν. Δεν χρειάζεται να ακούει την μουσική, την έχει μέσα στο κεφάλι του.

He is that good.

:D 😍

Αυτό κάνει διαχωρισμό μεταξυ δυο κεραιών FM ;

Προσοχή : και οι δύο κεραίες να είναι για FM. Όχι TV (UHF, VHF etc) και FM (Band ΙΙ).

Γράφει TV- FM kai TV -FM.

Έχει υψηλη απώλεια 4.5 db. Πολύ περίεργο. Οι στανταρντ οι άλλοι που ξέρουν όλοι για TV (διαφορες μπαντες) έχουν λιγότερο. Και μάλιστα όσο λιγότερα τα. ΜHZ που διαχωρίζουν έπρεπε να είναι μικρότερη η απώελια.

Ξέρεις ή μπορείς να μάθεις απο κάποιον σχετικά υπεύθυνα ; Όσοι ρωτάω είναι άσχετοι (ώς συνήθως), συμπεριλαμβανομένων και αυτών που τα πουλάνε.

Θα ήθελα έναν τέτοιο αλλά με λιγότερες απώλειες για να μην βάζω ενισχυτή. Δεν βρίσκω και μάλιστα να ήταν μόνο για FM μπάντα. Πολλά είναι τα 4.5 db που λέει.

Last edited:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Δεν χρειάζεσαι ούτε μείκτη ούτε τίποτα.
Μία σκέτη κεραία FM και τέλος. Μην περιπλέκεις τα πράγματα.
Αυτό που έβαλες είναι τύπου δορυφορικού μεικτάκου με ελεγχόμενη εξασθένηση
Τι το θές ?

Reaction score
19.439
Δεν χρειάζεσαι ούτε μείκτη ούτε τίποτα.
Μία σκέτη κεραία FM και τέλος. Μην περιπλέκεις τα πράγματα.
Αυτό που έβαλες είναι τύπου δορυφορικού μεικτάκου με ελεγχόμενη εξασθένηση
Τι το θές ?
Σου είπα τι θέλω στην ουσία.

Να κατεβάσω δυο κεραίες FM που η καθεμιά θα κοιτάει αλλού, με ένα καλώδιο σε έναν δέκτη (tuner).

Κανονικά δεν θέλω έναν διαχωριστή (μείκτη ?) ; Αλλιώς θα πιάνω έναν σταθμό (κάθε σταθμο) και απο τις δύο. Επίσης έτσι και αλλιώς Θα χρειαστεί σε μια τέτοια περίπτωση καθώς πρέπει να καταλήξουν σε ένα καλώδιο αφου θα μπουν σε ένα tuner.

Αυτό που σου έβαλα είναι ο μόνος που βρήκα απο όλο το ιντερνετ που και στις δύο εισόδους γράφει και TV αλλά γράφει και FM. Δηλαδή μπορεί να βάλεις και να κάνει διανομή και δύο κεραίες FM (δηλαδή περιπτώσεις : μια TV και μια FM // μια TV και μια TV // μία FM και μια FM // μία FM και μια TV.

Έχει όμως μεγάλη απώλεια 4.5 db. Αδικαιολόγητο καθώς μπορεί να χρειαστώ ενισχυτή με τόσο μεγάλη απώλεια.

Εάν μπορείς να βρείς κανέναν και ψάξεις ...πόσταρέ μου το. Εννοώ FM - FM (για δυο κεραίες. ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ FM).

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Πάρε δέκτη που δέχεται δύο κεραίες FM υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι , και επιλέγεις ποιά κεραία θέλεις.
Τέτοιος είναι ο sony st sa 5es και οι πρόγονοί του . Οπως επίσης και ο sansui TU-X1.
Και ο δικός μου TU 9900 παίρνει δύο κεραίες αλλά επιλέγει μόνος του ποια θα χρησιμοποιήσει .

Reaction score
19.439
Πάρε δέκτη που δέχεται δύο κεραίες FM υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι , και επιλέγεις ποιά κεραία θέλεις.
Τέτοιος είναι ο sony st sa 5es και οι πρόγονοί του . Οπως επίσης και ο sansui TU-X1.
Και ο δικός μου TU 9900 παίρνει δύο κεραίες αλλά επιλέγει μόνος του ποια θα χρησιμοποιήσει .
Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτόν που έχω ήδη.

Αυτό που λες ευχαριστώ πολύ που λένε ... το ξέρω.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Ε τότε πάρε αυτό που βρήκες , και δοκίμασέ το . Φθηνό είναι . Και σιγά την απώλεια 4,5db . Τόσο ψόφιες είναι οι κεραίες που θα βάλεις ?

Reaction score
19.439
Ε τότε πάρε αυτό που βρήκες , και δοκίμασέ το . Φθηνό είναι . Και σιγά την απώλεια 4,5db . Τόσο ψόφιες είναι οι κεραίες που θα βάλεις ?
Ε, ναι. Τι απολαβή νομίζεις έχουν οι κεραίες FM ; Σκ@τά.

Εδω δεν μπορείς κάν να βρείς κεραία στην Ελλάδα.

Αλλά ΟΚ πες ότι το δικιμάζω ... το θέμα είναι εάν κάνει έστω και διαχρισμό δυο κεραιών FM.

Κάτι βρωμάει με αυτόν και την απώλεια του .... αλλά δεν βρίσκω άλλον. Οι άλλοι είναι όλοι για TV (όσες θές είσοδοι VHF / UHF i, ii, ii κατά τα γνωστά και FM (μια είοδο).

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Θα σου έλεγα να δοκίμαζες κεραία χελιδόνι με μεγάλη απολαβή , ΠΧ funke ή κάτι τέτοιο αλλά σε βλέπω κάθετο.

Reaction score
19.439
Θα σου έλεγα να δοκίμαζες κεραία χελιδόνι με μεγάλη απολαβή , ΠΧ funke ή κάτι τέτοιο αλλά σε βλέπω κάθετο.
Ποια είναι αυτή ; Έχεις κανέναν λίνκ ; Πόση απολαβή δηλαδή και την λες πολύ ; Πάνω απο 5 db ;

Αμ το άλλο πυ έπαθα ; Σήκωσα μόλις τώρα την κεραίa μου των FM (έχει δικό της καλώδιο που κατεβάζω) και πιάνω χειρότερα πέντε - έξι σταθμούς απο ότι τους έπιανα. Και το Τρίτο προγραμμα δεν έφτιαξε κιόλας. Κουφά πράγματα.

Μπορεί επειδή την πλησιάσα στο ένα μέτρο απο την κεραία της TV. Μπορεί επιεδή βοηθούσε κάποια ανάκλαση απο καμια ταράτσα διπλανού.

Είμαι για να σκάσω χα χα. Θα την ξαναπάω στο magic spot που είχα βρεί κατά τύχη. Γμαώτο έβαλα και συρματόσχινα να μην κουνάει. ΟΚ εντάξει δεν είναι πολύ δουλειά.

Κανονικά δυο δίπολα σε FM θέλουν απόσταση 2-2.5 μέτρων μεταξύ τους (για τα 108 ΜΗΖ). Απο τηλεόραση δεν ξέρω τι απόσταση πρέπει να έχει.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Τα χελιδόνια που λέμε έχουν μέχρι και 18db απολαβή. Η δικιά μου τόσο έχει .
Την έφερνε παλιά ο Φανός.
Είναι VHF-UHF πιάνει και ραδιόφωνο άνετα. Αλλά είναι μακριά . Περίπου 1,5 μέτρο .

Reaction score
19.439
Τα χελιδόνια που λέμε έχουν μέχρι και 18db απολαβή. Η δικιά μου τόσο έχει .
Την έφερνε παλιά ο Φανός.
Είναι VHF-UHF πιάνει και ραδιόφωνο άνετα. Αλλά είναι μακριά . Περίπου 1,5 μέτρο .
Πως πιάνει ραδιόφωνο ; Αυτά είναι ξέρω γω ....ιστορίες που ακούς ... αφού το μήκος κύματων για Fm θες να είναι πολύ μεγαλα τα στοιχεία σε πλάτος. Το χελιδόνι είναι πολύ μικρά είναι για TV ή έστω VHF αλλά μπάντα ΙΙΙ , όχι μπάντα ΙΙ).

Ξέρω γω ; Αφού πιάνεις ...πιάνεις.
Αλλά είναι μακριά
Πλατιά πρεέπι να είναι.

εδω ενα Σλοβένικο site και ένα Ελληνικό.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.556
Τα 4,5 db εξασθένιση του μίκτη που δείχνεις @thva είναι πολύ ...general νούμερο...
Ο μικτής παίζει από 40 έως 800Μhz, οπότε προφανώς η εξασθένιση αυτή είναι για τα πολλά Mhz...
Στα FM λογικά θα έχει πολύ παρακάτω...

Όμως συμφωνώ με τον @JOHN MARKOU ... βάλε μία μόνο καλή κεραία κ τέλος, άσε τα πειράματα με 2 κεραίες, κινδυνεύεις εξάλλου να μαζεύεις είδωλα από ανακλάσεις με καθυστέρηση και να κάνεις τα πράματα χειρότερα...

Reaction score
19.439
Τα 4,5 db εξασθένιση του μίκτη που δείχνεις @thva είναι πολύ ...general νούμερο...
Ο μικτής παίζει από 40 έως 800Μhz, οπότε προφανώς η εξασθένιση αυτή είναι για τα πολλά Mhz...
Στα FM λογικά θα έχει πολύ παρακάτω...

Όμως συμφωνώ με τον @JOHN MARKOU ... βάλε μία μόνο καλή κεραία κ τέλος, άσε τα πειράματα με 2 κεραίες, κινδυνεύεις εξάλλου να μαζεύεις είδωλα από ανακλάσεις με καθυστέρηση και να κάνεις τα πράματα χειρότερα...
Ναι το ξέρω, το είχα γράψει. Στα λιγότερα MHΖ πρέπει (θα είναι ) λιγότερα και αυτό είναι generαλ.

Αλλά η Alcad κάτι άλλους που είδα α) λέει άνα μπάντα απολαβή β) είναι όλα τα μοντέλα της τα άλλα 0.7 μέχρι 1.5 άντε 2 db και στα UHF ΙΙΙ !!

Ρε συ την σήκωσα απο εκεί που ήταν αλλά 2 μέτρα και πιάνω χειρόιτερα χα χα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.014
Κοίτα ! οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν από Υμηττό . Κάνε κάτι να πιάνεις Υμηττό .

Reaction score
19.439
άσε τα πειράματα με 2 κεραίες, κινδυνεύεις εξάλλου να μαζεύεις είδωλα από ανακλάσεις με καθυστέρηση και να κάνεις τα πράματα χειρότερα...
Εντάξει μια έχω .... ξέρεις OMNI.

Αλλά θα ήθελα και μια κατευθυντική.

Οι OMNI είναι προβληματικές .... εκτός εάν πάρεις καμιά καλή με μαστιγιο (εκπομπής ) και να την έχει για λήψη ....αλλά είναι ακριβές.

ΟΚ θα δώ thnaks
Κοίτα ! οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν από Υμηττό . Κάνε κάτι να πιάνεις Υμηττό .
Δεν βλέπω Υμηττό. Έχω βουανλάκια.

Πιάνω κάποιυς απο Υμηττό καλά και ας μην βλέπω με την OMNI.

Βλέπω Αιγινα (εκπέμπουν απο εκεί αρκετοί) και Πάρνηθα
Υμηττό
Εάν έβλεπα βρε συ .... δεν θα ψαχνόμουνα.
Υμηττό
Εάν έβλεπα βρε συ .... δεν θα ψαχνόμουνα.

Εδω βλέπω καρφί Πάρνηθα και το τριτο προαγραμμα ..έχω πρόβλημα χα χα. Τι σκατά γίνεται ...δεν ξέρω.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.958
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid