Barista Corner

Reaction score
539
Μη λέτε φαφλατά τον Lance. :roflmao:

Ο λόγος που τον γουστάρω είναι επειδή έχει ακόμα την όρεξη έφηβου για ψάξιμο αψηφώντας τα στερεότυπα. Αυτό βέβαια τον εκθέτει στο κοινό και γίνεται συχνά στόχος αρνητικών σχολίων. Τον "τρέχω" όταν βαριέμαι αλλά το συνολικό αποτύπωμα είναι πάντα θετικό.
Ναι μωρέ καλός είναι κ από τους λίγους που φαίνεται να κάνει σοβαρά πειράματα κι όχι για χάρη του video view.
Αλλά λέει πααααααάρα πολλά, εύκολα φτιάχνει videos 1 ώρας για το τπτ, έλεος

Reaction score
5.614
Ποιο χρησιμοποιείς εσύ;

Λινκ;
Ειναι ιδιο με αυτο, δεν ειναι ανοξειδωτο ατσαλι οπως γραφουν αλλα αλουμινιο ,και με μια παρομοια περιγραφη τυχαια ειχα πεσει επανω του και στο banggood που το ειχα αγορασει,σαν coffee tamper((οτι να ναι)βρήκα περιγραφη coffee powder picker).

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
Το λοιπόν, παρέλαβα (ούτε θυμάμαι πόσο καιρό έχει που το είχα παραγγείλει)

1000010418.jpg

Εκπληκτική κατασκευή, πανέμορφο, και απίστευτα λεπτό, πρέπει να είναι κάτω από 1 mm.

Σε σχέση με το χοντράδι της normcore, των 1,7 mm:

1000010419.jpg

Το iKape είναι έργο τέχνης!

Είπα ήδη πως με σκριν πακ δεν κατάλαβα διαφορά στη γεύση. Ε, σβήστε το. Με το iKape έχει σαφέστατη διαφορά, πιο πλούσια γεύση, ανώτερος καφές, σαφώς αντιληπτή διαφορά.

Πάρτε ένα. Θα με θυμηθείτε. 😎

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.696
Το συγκεκριμενο βιντεο το ειδα και εγω!!!!!!γιατι ηταν 16 λεπτα οχι 1 ωρα χωρις λογο.Λεει οτι το καλυτερο απο ολα ειναι το shaker(που χρησιμοποιω και εγω)γιατι ανακατευει ολο τον καφε χωρις να κανει στρωσεις(που το κανουν οι βελονες).Μετα βεβαια τον καραεκραξαν σε ενα απο τα socialmedia platform που ειναι γιατι οτι προιον της weber πεφτει στα χερια του"τυχαια"ειναι κορυφαιο.
Εξήγησε ο άνθρωπος ότι το shaker το είχε στη συσκευασία ο Weber μύλος. Τι να έκανε; Να αγόραζε κάποιο άλλο για να μη δείξει ότι προωθεί τη Weber; :biggrin:

Προσωπικά δεν με ενοχλούσε ποτέ το σπρώξιμο εταιριών ακόμα κι όταν ήταν υπαρκτό. Ανάμεσα στις γραμμές μπορεί ο γνώστης να βγάλει συμπεράσματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
Το shaker της Weber είναι και γμω τις κατασκευές, με μαγνήτη κάτω να κολλάει στο καλαθάκι, και με σπέσιαλ αντικολλητική επίστρωση.

Πολύ λογική είναι η τιμή του στα 74€, όταν τα απλά έχουν 22€.

ΥΓ. Θα πάρω ένα, να αντικαταστήσει το σιδερένιο ποτήρι του μύλου, το οποίο επειδή έχει εσωτερική εγκοπή κρατάει καφέ εκεί μέσα το ρημάδι. 😁😁

Last edited:

Reaction score
180
Εμένα δεν με ενθουσίασε καμία τέτοια λύση.
Ο μόνος τρόπος που μου έδωσε καλύτερη γεύση και απλότητα/γρηγοράδα στην προετοιμασία είναι να ρίχνω τον καφέ από τον μύλο κατευθείαν στο πορταφίλτερ.
Έτσι ένα κούτσουρο από ελιά στο χωριό αντί να πάει στο τζάκι κατέληξε στον μύλο μου για να ανεβάσει το ύψος ώστε να έχω την σωστή απόσταση.

ξύλο1.jpg

0€ :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
Πριν από 6 ώρες το ανέβασε, πως κάνει καφέ ο ίδιος για πάρτη του.

Και χάρτινο σκριν στον πάτο, και μεταλλικό σκριν από πάνω. Σωστός.

Reaction score
539
Λοιπόν, δοκιμάζω κι εγώ τη μέθοδο shaker κάνα δυο μέρες τώρα.

Έχω τον DF64 gen2, που έρχεται μ'αυτό το cup. Μαζί με την τσόντα από πάνω, θυληκώνει τέλεια στο basket οπότε κάνω shake μια χαρά. Μετά, λίγο wdt ψηλά ψηλά, που λέει και ο φαφλατάς, και έτοιμο.
ΟΚ φαίνεται, νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά δεν εντόπισα μειονέκτημα, μια χαρά distribution γίνεται.

Reaction score
180
μόνο ένα καθρέφτη πρέπει να πάρω για να βλέπω τη ροή στον πάτο του καλαθιού χωρίς να χρειάζεται να σκύβω
Μπορείς να πας να σου κόψουν ένα καθρεφτάκι όσο το πλάτος της μηχανής σου (2-3€) και με ένα τρίεδρο αλουμίνιο ή πλαστικό το βάζεις λίγο πιο πάνω από το συρτάρι σου. Έτσι είναι σχεδόν αθέατο από κάποια απόσταση και κάνει καλά την δουλειά του.

226e7f8c-e581-4eab-a0ce-2147b1c31d04.jpg

Εγώ το προσάρμοσα με παταφιξ για να του δίνω εύκολα τις γωνίες που θέλω αλλά και να μην είναι μόνιμο στην μηχανή.
Εδώ και μια φωτό από το πίσω μέρος όταν το έβγαλα να το πλύνω.

αρχείο λήψης.jpg

Είναι πολύ διακριτικό.
Ελπίζω να βοήθησα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.822
Θα το δοκιμάσω, με την πρώτη ευκαιρία.

Προς ώρας έβαλα ένα καθρέφτη που ταίριαξε κάπως με το μύλο, και οεο σταμάτησα το σκύψιμο! 😁🤪😜

1000010450.jpg

Στα pack screens έχω μαζέψει τέτοια συλλογή, που δε λέγεται, έκανα παραγγελίες από όλους όσους είχαν, χοντρά, λεπτά, οτιδήποτε, και ξέχασα σε ποιους είχα κάνει παραγγελία, κι έρχονται ασταμάτητα από διάφορους, έχω γεμίσει λέμε, θα ανεβάσω κάνα βίντεο όπως ο φαφλατας 😁🤪😜

1000010451.jpg

Πάντως πέραν της πλάκας με τα pack screens, το καθένα έχει διαφορετική αντίσταση στη ροή του νερού, από σχεδόν μηδενική, έως σημαντική, οπότε, αναλόγως του ζητούμενου, μπορείς να συνδυάσεις τα χαρακτηριστικά του κάθε προϊόντος για να φέρεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. 😎

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.696
Εχει δοκιμασει καποιος τον παρακατω;
Μιλαμε για 400 ευρω ανα κιλο. Για καφε...

View attachment 321914
Όχι τον συγκεκριμένο αλλά παραπλήσιου κόστους.

Η τιμή είναι σχετική. Ο καλός, σπάνιος, ποιοτικός καφές από microlot, με τη χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής, σίγουρα θα είναι διαφορετικός. Το πόσο βέβαια όλη αυτή η "φασαρία" θα ταιριάξει με τα υποκειμενικά κριτήρια του ψαγμένου καταναλωτή είναι πολυπαραγοντικό και σίγουρα δυσανάλογο με την πολύ υψηλή τιμή.

Αν δηλαδή γίνει ένα τυφλό τεστ με ποιοτικούς καφέδες διαφόρων τιμών, δεν είναι αξίωμα ότι ο πιο ακριβός θα κερδίσει τους ουρανίσκους, παρόλο που στην αντικειμενική κατάταξη χαρακτηριστικών βρίσκεται κοντά στην κορυφή.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μόδα το κυνήγι των ποικιλιών που χρησιμοποίησαν baristas σε διαγωνισμούς. Το περιθώριο κέρδους είναι τεράστιο γιατί τους πληρώνουν όσο-όσο.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.345
Members
38.301