- Μηνύματα
- 38.579
- Reaction score
- 93.284
Να σας πω ένα τιπ στη διαδικασία παρασκευής καφέ, που ανακάλυψα και χρησιμοποιώ, που κάνει ευκολότερη και συντομότερη την ιστορία:
Αφού ανακατέψω τον καφέ με τις βελόνες για levelling:
View attachment 320890 View attachment 320891
Αμέσως μετά, και πριν το πάτημα, τοποθετώ πάνω από το πακ το πακ σκριν:
View attachment 320893
Και στο τέλος πατάω:
View attachment 320892
Δηλαδή, πατάω με το πακ σκριν ήδη τοποθετημένο.
Κι αυτό είναι το "τιπ".
Βγαίνει πεντακάθαρο το πατητήρι (δε χρειάζεται καθάρισμα) και δεν χρειάζεται προσοχή για το πώς θα ρίξεις μέσα στο καλαθάκι το πακ σκριν στο τέλος.
Δε χρειάζεται και το λίγο χτύπημα που έκανα στο πορταφίλτερ για να κάτσει λίγο κάτω ο καφές για να τον πατήσω.
Το βάρος του πακ σκριν είναι φυσικά ασήμαντο μπροστά στο βάρος του πατήματος.
Κάτω από τη βάση του πορταφίλτερ έχω ρυθμιζόμενο δυναμομετρητικό, που κάνει "κλικ" όταν φτάσω το πάτημα στα επιθυμητά κιλά, για να σταματάω πάντα στην ίδια πίεση.
Αυτά τα πατητήρια που κάθονται πάνω στο καλαθάκι, εγγυώνται το ίσιο πάτημα πάνω στο πακ, μεγάλη εφεύρεση!
Ήταν "μόδα" αυτό όταν είχαν πρωτοβγεί τα screens. Δεν ξέρω γιατί έσβησε.
Αξίζει το video του Lance Hedrick που συμπαθώ (μην το ακούσει ο @coolmind ) :