- Μηνύματα
- 640
- Reaction score
- 539
Λίγο ακόμα και η κουβέντα θα πάει στο φύτεμα και τη λίπανση των καφεόδεντρων, για να κόβουμε κόκκους από δικά μας δέντρα
Εάν ευδοκιμούσαν στη χώρα μας σίγουρα κάποιοι θα το επιχειρούσαν. Εδώ είμαστε η κοιτίδα της ελιάς και του αμπελιού, και ούτε αυτά έχουμε αναδείξει όσο τους αξίζειΛίγο ακόμα και η κουβέντα θα πάει στο φύτεμα και τη λίπανση των καφεόδεντρων, για να κόβουμε κόκκους από δικά μας δέντρα
Απλα η πρωτη γενια ειχε καποια θεματα ,ηθελαν πολυ συχνο καθαρισμα ανα δυο τρεις καφεδες ,και απο τα fines που περνουσαν επανω στα γραναζια που εχει εμενες απο πατητηρι.Ηθελε ανοιγμα για κα σκουπισεις τα παντα και αν δεν το προσεχες γινοντουσαν τα γραναζια λεια.Στην δευτερη γενια τα βελτίωσαν και δεν εχουν τοσα θεματα.Πριν λίγα χρόνια είχε βγει το πρώτο αυτόματο πατητήρι, το PUQpress κι όλες οι specialty καφετέριες το είχαν πάρει ως ένδειξη προόδου (σωστά κατά τη γνώμη μου).
Αν σε βολεύει κάποιο από τα μοντέλα της, τα χρήματα είναι κοντά στα χειροκίνητα:
PUQPress (coffeelovers.gr)
Ισχυει τα ειχαν φερει πριν χρονια σε διαφορα event ,το εντυπωσιακο ηταν οτι τα προφιλ του καφε τα σωζεις και υπαρχει online database που βρισκεις τον καφε που εχεις αγορασει και τον ψηνεις οπως πρεπει,απλα παρα ειναι ακριβο το σπορ.Αφήνω αυτό εδώ.
View attachment 320824
Sample Roasters for Coffee Professionals | IKAWA Pro
The IKAWA Pro sample roaster enables consistent, repeatable roasting for coffee professionals, using digital precision.www.ikawacoffee.com
Δώστε πόνο.
Επειδή μετά την αγορά ενός roaster θα βγαίνει σημαντικά πιο φτηνό το κόστος του καφέ, νομίζω πως δικαιολογεί το έξοδο εάν τρως πάνω από 1 κιλό καφέ το μήνα.παρα ειναι ακριβο το σπορ.
Ναι οπωσδήποτε , άμα πουλάς λιανική μπορεί
Άμα μιλάμε για 40 κιλά το χρόνο, και από τα 60€ το κιλό πας σε ακαβούρδιστο με 20-30€ το κιλό, το κέρδος είναι 1.200€ έως 1.600 € το χρόνο άρα κάνεις απόσβεση σε ένα έτος.3 κιλά τον μήνα.
Έλεος με το DIY.Όπως είπα, εξαρτάται από την ποσότητα.
Εγώ βλέπω πως η μέση τιμή αγοράς έτοιμου καφέ είναι στα 50-60€ το κιλό.
Άμα μιλάμε για 40 κιλά το χρόνο, και από τα 60€ το κιλό πας σε ακαβούρδιστο με 20-30€ το κιλό, το κέρδος είναι 1.200€ έως 1.600 € το χρόνο άρα κάνεις απόσβεση σε ένα έτος.
Τέλος πάντων, απόσβεση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα, αν κάνεις αρκετή κατανάλωση καφέ όπως είπα.
όχι πια με αυτές τις τιμές ρεύματος.απόσβεση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα
αυτό ακριβώς.Η δε δυνατότητα να κάνεις light roasting σε όσους κόκκους καφέ επιθυμείς, είναι άξια ανεκτίμητη.
ακριβώς το αντίθετοΈχω πει ότι μισώ το DIY;
fixdΤο κόστος φυσικά και είναι ένας σημαντικός παράγοντας αλλά αν είναι να γίνουμε σπιτικοί παραγωγοί, ψήστες και barista για 40ml ζουμί, προτιμώ να πίνω φραπέ με τον Μπαρλά
Ναι, αλλά άμα πάρω γω, σου ανοίγω νέες δυνατότητες, προοπτικές.Συν το ότι χάνεται μετά η χαρά της αγοράς brand name καφέ
Και καλά κάνεις!ακριβώς το αντίθετο
Μόλις έβλεπα το email μου πίνοντας τον καφέ μου, και να τες οι αηδιες που λες, έλεος κάπουφωτογραφίες με κόκκους στη χούφτα