melina
Cargo 200
- Reaction score
- 43.444
Τα 60κιλα σακιά είναι σαν τα 50κιλα του τσιμέντου. Η σταντάρ συσκευασία στο εμπόριο. Στον καφέ αναφερόμαστε στους ωμούς κόκκους που αγοράζουν οι roasters από τα παγκόσμια κανάλια της χονδρικής.Για 60κιλα σακιά λέει, υποθέτω ότι το consumption δεν είναι ακριβώς αυτό που πίνει η αγορά σε real time.
Δεν ξέρω τι ακριβώς μετράνε και πως. Δεν θα μου έκανε έκπληξη να μαθουμε ότι μετράνε για παράδειγμα συμβόλαια αγοράς και όχι πραγματικές παραδόσεις και αντί να το πουν ζήτηση το λενε κατανάλωση. Σίγουρα έχει σημασία αυτό που γράφει ο αλεξ, μιλάμε για κόκκους σε τσουβάλια και δεν ξέρουμε τη φάση υστέρησης από την παραγωγή ατην κατανάλωση. Και η παρατηρήση του Abe για το ότι το ιστορικό δεν δείχνει να υπάρχει στοκ σωστή είναι.
Εγώ αυτό που κρατάω είναι ότι αν όχι η πραγματική κατανάλωση η ζήτηση για καφε είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή. Προφανώς η τελική κατανάλωση θα προσαρμοστεί στη διαθέσιμη ποσότητα αλλά αυτό θα φέρει αύξηση των τιμών. Κάτι αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στο ελαιόλαδο φέτος.
μα φυσικά ...Θα είναι σημαντικό ατού να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα 6-7 τέτοια ανταλλακτικά που έχω:
Η δικιά μου προτίμηση είναι η μηχανή να έχει περιστροφική αντλία, Ε61 με την προσθήκη για flow control.Πείτε προτάσεις
Σ'ωραιος!μα φυσικά ...
Η δικιά μου προτίμηση είναι η μηχανή να έχει περιστροφική αντλία, Ε61 με την προσθήκη για flow control.
Άλλο επίπεδο γεύσης και ελάχιστος θόρυβος. Όμως δεν έρχονται φθηνά αυτά.
Για μύλο, από τότε που πήρα τον niche δεν τον αλλάζω με τίποτα. Υπάρχουν πλέον και κάποιοι άλλοι που μπορεί να σου αρέσουν.
Μην ξεχνάς ότι έχεις μία αξιοπρεπέστατη μηχανή καφέ και πρέπει να πας στα παραπάνω που περιγράφω για να δεις διαφορά, αλλιώς δεν έχει νόημα.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο "φτηνός" καφές θα αυξηθεί δυσανάλογα σε σχέση με τον ποιοτικότερο.
Εγώ θέλω πάνω από 12 κιλά κόκκους καφέ το χρόνο.
Μάλλον φτάνω κοντά στα 16.
Πολύ μου φαίνεται.Εγώ θέλω πάνω από 12 κιλά κόκκους καφέ το χρόνο.
Μάλλον φτάνω κοντά στα 16.
εμένα που η γεύση μου θέλει το vst καλαθάκι των 18 γραμμαρίων, είμαι 18 έως 19 γραμμάρια την φορά, ανάλογα τον κόκκο. Βάλε και τους καφέδες της συζύγου. Άσε που κάθε Σάββατο έρχονται όλοι για καφεδάκι.2 Χ 16,5 γραμμ Χ 30 ημέρες=990 γραμμάρια, το μήνα, αν έρθουν και τίποτα φίλοι...
Γι'αυτό μου φάνηκαν ελαφρώς γουρλωμένα τα μάτια σου όταν βρεθήκαμε στην έκθεση;Δεν περνάω μήνα με κιλό. Άστα να πάνε. Το μείωσα μια περίοδο, αλλά λέω, μια ζωή την έχουμε.
Όχι, μόλις είχα βγει από το περίπτερο με τα Alumine 3 και έμαθα την τιμή τους!Γι'αυτό μου φάνηκαν ελαφρώς γουρλωμένα τα μάτια σου όταν βρεθήκαμε στην έκθεση;![]()