Barista Corner

Reaction score
467
Μέσο όρο 4 καφέδες τη μέρα (εγώ και η σύζυγος) 17-19 γρ. έκαστος, κάποιες σκάρτες εκχυλίσεις, θέλω περίπου 3 πακέτα τη βδομάδα, ήτοι 3 κιλά τον μήνα.
τα ιδια περίπου
2 πλυντήρια / εβδομάδα μονο φλυτζάνια καφέ :p

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Ένας από τους ωραιότερους καφέδες του εν λόγω μαγαζιού, με πλούσια γεύση και ισορροπημένη, γλυκύτατος!

1000009943.jpg

Στη συσκευασία αναφέρει ημερομηνία καβουρδίσματος, ο συγκεκριμένος στις 7 Δεκέμβρη.

Reaction score
4.088
Τους φτιάχνει και στο μαγαζί ; Ή μόνο το προϊον δίνει ;
Είνα γειτονιά να περάσω να τον ελέγξω αν είναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Τους φτιάχνει και στο μαγαζί ; Ή μόνο το προϊον δίνει ;
Είνα γειτονιά να περάσω να τον ελέγξω αν είναι.
Δεν ξέρω εάν τους φτιάχνει εκεί, αλλά και να τους φτιάχνει, μη περιμένεις σπουδαία πράγματα...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.144
και η γεύση;
Η γεύση έχει να κάνει με την πρώτη ύλη. Οι Ιταλοί είναι πιστοί στην παράδοση, άρα σκούρος καφές και πικροσοκολατένια γεύση.
Πολύ δύσκολο να καταλάβει κάποιος διάφορα λόγω διαφορετικής μηχανής (ίδιας κατηγορίας).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Ο Αγιοβασίλης φέρνει δώρα τελικά! 😜
Νέος εξοπλισμός είναι καθ' οδόν (καιρός ήταν, έκλεισε 10 χρόνια η gazzia classic), και είμαι ήδη σούπερ ενθουσιασμένος! :party:

Niche Zero:

& ECM puristika:

Άντε να δούμε τι καφέ θα πιούμε! ☕

ΥΓ. Ευχαριστίες στον Resound, για την πολύτιμη βοήθεια! 👍👍👍

ΥΓ.2.

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.144
Νέος εξοπλισμός είναι καθ' οδόν (καιρός ήταν, έκλεισε 10 χρόνια η gazzia classic), και είμαι ήδη σούπερ ενθουσιασμένος! :party:

Niche Zero:

& ECM puristika:

ΥΓ.2.

Άριστες επιλογές, Κώστα. :)

Περιμένουμε εντυπώσεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
So my name is Heleanna. I am of Greek origin, but I was born and raised in Ethiopia until the age of six.

1000010021.jpg

Για "πεπόνι" που λέει στο γευστικό προφίλ, δε ξέρω δεν απαντώ, 🤪😁🤪🤣😊😜, αλλά γενικά, ωραίος καφές είναι, τον πήρα για δεύτερη φορά.

10,5€ τα 190γρ..

Reaction score
1.225
Παίρνω την ίδια ποικιλία καφέ της εν λόγο κυρίας απο άλλο καφέ. Και απο το επίθετο έλεγα είναι Ελληνίδα αλλά δε το είχα ψάξει. Ωραίος καφές
@costas EAR Ήρθε ο Άγιος Βασίλης σε εσένα; Ή είναι στο δρόμο ακόμα;

Reaction score
539

Niche Zero:

& ECM puristika:

ΥΓ.2.
Ουάου, κοιτά σύμπτωση
Έχω παραγγείλει και περιμένω την ECM Classika PID και ψάχνομαι για μύλο.
Οι niche είναι standard επιλογές, αλλά με κολώνει η Αγγλία, τελωνεία κλπ.
Έχεις βρει κάποια άκρη για το θέμα ή έβαλες παραγγελία να'ρθει κι ότι θέλει ας κατεβάσει;

Reaction score
5.604

Niche Zero:

& ECM puristika:

ΥΓ.2.
Μεγιες και καλυτερα καφεδακια σιγουρα θα πιεις οταν βρεις τον τροπο της μηχανης με τα flush κλπ,ο μονος ενδιασμος που εχω ειναι με το Ε61 ,γιατι χρειάζεται αρκετη συντηρηση και το οτι πινεις σταδιακα το γρασσο τροφιμων εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
@costas EAR Ήρθε ο Άγιος Βασίλης σε εσένα; Ή είναι στο δρόμο ακόμα;
Ήρθε ο μισός αηβασίλης μου (έφερε το μύλο).
Ο υπόλοιπος μισός αηβασίλης, στις 11 του μήνα λέει η κούριερ. 🤪🤣
Οι niche είναι standard επιλογές, αλλά με κολώνει η Αγγλία, τελωνεία κλπ.
Έχεις βρει κάποια άκρη για το θέμα ή έβαλες παραγγελία να'ρθει κι ότι θέλει ας κατεβάσει;
Βρήκα μεταχειρισμένο, με τη βοήθεια του γνωστού μέλους Resound, οπότε έκλεισε εύκολα αυτή η τρύπα με 430€ στην πόρτα μου. :party:
το σκεφτομαι σοβαρά .
Στα μεγάλα συν η γρήγορη προθερμανση...

Περιμένω εντυπώσεις
Για γρήγορη προθέρμανση δε ξέρω, δε θα έβαζα στοίχημα. Ένα μισάωρο το θέλει από ότι είδα σε ανάλογο ριβιού με μετρήσεις θερμοκρασίας. Βοηθάει να ρίχνεις λίγο νερό ανα 5 λεπτά, αλλά και πάλι θέλει 20' για να έρθει στο σωστό σημείο θερμοκρασίας.

Άλλες αργούν περισσότερο, οπότε οκ, τα 20' είναι μάλλον καλά.

Στα μεγάλα συν είναι η εξωτερική γυάλινη θήκη νερού, που δε χρειάζεται να βγάζεις πράματα για να την παίρνεις για γέμισμα και καθάρισμα, καθώς και το εκπληκτικά μικρό της μέγεθος.

Δίνουν και συσκευασία μεταφοράς, να την παίρνεις μαζί σου στις διακοπές, αφού είναι τόσο μικρή! Πολύ καλό!

Επίσης θετικό βρήκα την έλλειψη τσουτσουνιού για ατμό, που ποτέ δε χρησιμοποιώ. Τζάμπα πληρωμένο εξάρτημα. Οπότε λογικό είναι, να έχει πιο χαμηλή τιμή (1.099€ τελική τιμή στην πόρτα μου).

Αν όμως θες τέτοιο εξάρτημα, τότε αυτή δεν είναι για σένα, και θα πρέπει να πάρεις αυτή που πήρε ο philosopher, την classica pid.

Η ρύθμιση της πίεσης σε τόσο εύχρηστο σημείο, είναι επίσης σημαντικό ατού. Άλλες το κρύβουν σε διάφορα άβολα σημεία.

Έχει και βρυσάκι για άδειασμα από κάτω, Ε, τι άλλο.

Δεν αναμένονται εκπλήξεις, μια τυπική Ε61 είναι, σε ωραία μικρή και βολική συσκευασία, από γνωστή μάρκα, δυνατή.

Κυκλοφορούν αρκετά ριβιού, παράπονα δεν έχει ο κόσμος. Δεν προβλέπεται να έχει.

Ρύθμιση ροής βάζουν πρακτικά όλοι. Ε, είναι τυπική κι εύκολη προσθήκη στο Ε61 και θα βάλω και γω, σε δεύτερο χρόνο.

Last edited:

Reaction score
467
Για γρήγορη προθέρμανση δε ξέρω, δε θα έβαζα στοίχημα. Ένα μισάωρο το θέλει από ότι είδα σε ανάλογο ριβιού με μετρήσεις θερμοκρασίας. Βοηθάει να ρίχνεις λίγο νερό ανα 5 λεπτά, αλλά και πάλι θέλει 20' για να έρθει στο σωστό σημείο θερμοκρασίας.

Άλλες αργούν περισσότερο, οπότε οκ, τα 20' είναι μάλλον καλά.

Στα μεγάλα συν είναι η εξωτερική γυάλινη θήκη νερού, που δε χρειάζεται να βγάζεις πράματα για να την παίρνεις για γέμισμα και καθάρισμα, καθώς και το εκπληκτικά μικρό της μέγεθος.

Δίνουν και συσκευασία μεταφοράς, να την παίρνεις μαζί σου στις διακοπές, αφού είναι τόσο μικρή! Πολύ καλό!

Επίσης θετικό βρήκα την έλλειψη τσουτσουνιού για ατμό, που ποτέ δε χρησιμοποιώ. Τζάμπα πληρωμένο εξάρτημα. Οπότε λογικό είναι, να έχει πιο χαμηλή τιμή (1.099€ τελική τιμή στην πόρτα μου).
σε σελίδα μεταπωλητή αναφερει γρήγορη προθέρμανση .......
αν εννοούν για 5λ, τι να πω?
θενκς, θα την πατουσα

Reaction score
5.604
Ότι και να γράφουν για την προθέρμανση το ε61 λόγω παλαιάς σχεδίασης χρειάζεται πολλα flush για να έρθει όλο μαζί στη σωστή θερμοκρασία. Καλό είναι να μπει και ένα θερμόμετρο πάνω στο group για να βλέπεις πώς και τι. Το pressure profile μεσω flow control είναι ένα πρόσθετο σύστημα το οποίο βοηθάει κάποιους καφέδες να ανοίξουν γευστικά, και να το έχεις και να μην το έχεις δεν πειράζει, να σημειωθεί ότι στο e61 όταν θα μπει το flow control, η μηχανή καλό είναι να έχει μεγάλο μπόιλερ και ο λόγος είναι ότι αδειάζει το ζεστό νερό, οπότε θερμοκρασιακά ταλαιπωρεί λίγο παραπάνω το σύστημα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.821
Ότι και να γράφουν για την προθέρμανση το ε61 λόγω παλαιάς σχεδίασης χρειάζεται πολλα flush για να έρθει όλο μαζί στη σωστή θερμοκρασία. Καλό είναι να μπει και ένα θερμόμετρο πάνω στο group για να βλέπεις πώς και τι.
Ακριβώς.

Έχει γίνει αυτό, και το έχουμε και σε γράφημα:

1000010028.png

Χωρίς φλας, θέλει 50' για να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία στο μέγιστο που πιάνει.

Με 5 φλας, είναι έτοιμη σε 25'.

Τα λέει (και τα δείχνει) στο βίντεο του πολύ καλού ριβιού, στην ενότητα 5:

Στα χαρακτηριστικά της, αναφέρεται πως σε 10' θα έχει πιάσει 93°C, και είναι οκ για να κάνεις καφέ, αλλά οι μετρήσεις λένε άλλα..

Βεβαίως, μπορεί να έχει πιάσει τους 93°C το νερό σε 10' (αυτό δείχνει και το γράφημα άλλωστε), αλλά το σώμα του E61 δεν έχει πιάσει τη μέγιστη θερμοκρασία στην οποία σταθεροποιείται.

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS