Barista Corner

Μηνύματα
1.471
Reaction score
1.225
Έκανα δοκιμή με το λαμάκι εκτός και έγινε πανικός με το πως δισκορπιζόταν ο καφές επάνω στο πάγκο. Αφήστε που η κατακράτηση ήταν ιδια ίσως και λίγο περισσότερο μιας και κόλλησε ο καφές στα τοιχώματα εσωτερικά του μύλου.Οπότε συνοπτικά ξανά μπήκε επάνω. Με ψεκασμό νερού δε δοκίμασα μιας και φοβάμαι για τα μαχαίρια...
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.038
Reaction score
35.368
Αυτές τις μέρες πίνω τον καπουτσίνο μου με το μπλεντ whiplash του round cup

Ο συνδυασμός καφέ Βραζιλίας (που δίνει την κάπως πιο σοκολατένια βάση που προτιμώ) με Αιθιοπία που του δίνει λίγη οξύτητα και πιο φρουτωδεις νότες, ταιριάζει πολυ.
 

Μηνύματα
2.142
Reaction score
5.604
Έκανα δοκιμή με το λαμάκι εκτός και έγινε πανικός με το πως δισκορπιζόταν ο καφές επάνω στο πάγκο. Αφήστε που η κατακράτηση ήταν ιδια ίσως και λίγο περισσότερο μιας και κόλλησε ο καφές στα τοιχώματα εσωτερικά του μύλου.Οπότε συνοπτικά ξανά μπήκε επάνω. Με ψεκασμό νερού δε δοκίμασα μιας και φοβάμαι για τα μαχαίρια...
Μετα απο μια μελετη η οποια δημοσιεύθηκε απο εναν Αμερικανο επιστημονα σχετικα με την διαβροχή του καφε πριν την κοπη,εκαναν και ο hoffman και ο lance απο ενα βιντεο σχετικα με την μέθοδο.Ο hoffmann καλεσε τον Αμερικάνο και εκαναν ενα πολυ ενδιαφέρον βιντεο. Αυτη την μέθοδο με τις οδηγιες που εδωσε ο hoffmann την ακολουθησα και τα αποτελέσματα ηταν ακρως εντυπωσιακα,με στεγνους κοκκους απο 18,5 γραμμαρια καφε πηρα 38 γραμμαρια καφε σε 19 δευτερολεπτα(μετρημενα απο την πρωτη σταγονα στο ποτηρι)ενω με την διαβροχη απο 18,5 γραμμαρια καφε πηρα 38,2 γραμμαρια καφε σε 28 δευτερολεπτα(μετρημενα απο την πρωτη σταγονα στο ποτηρι),η διαφορα στην γεύση ηταν εμφανεστατη με ποιο ισοροπημενο ποτηρι στην δευτερη περίπτωση. Ασχετο με τα προηγουμενα ,εκανα και ενα βιντεο με το νεο συστημα και την συνολικη διαδικασια που ακολουθω για να φτιαξω το καφεδακι μου.
 

Μηνύματα
1.471
Reaction score
1.225
Έχω διαβάσει και γω πως είναι μεγάλη η διαφορά στη γεύση. Αξίζει όμως να θυσιάσω τα μαχαίρια; Καθέ πότε θα θέλουν αλλαγή αν το κάνω έτσι;
 

Μηνύματα
2.142
Reaction score
5.604
Έχω διαβάσει και γω πως είναι μεγάλη η διαφορά στη γεύση. Αξίζει όμως να θυσιάσω τα μαχαίρια; Καθέ πότε θα θέλουν αλλαγή αν το κάνω έτσι;
Στο βιντεο με τον hoffmann ρωτησε τον chris henden σχετικα, και απαντησε οτι με την μελετη που εκαναν ,ειδαν μια αυξηση της υγρασιας στο εσωτερικο του μυλου ,της τάξεως του 40%. Το προβλημα στα οικιακα setup κατα την γνώμη μου ,ειναι οτι δεν ζεσταινονται τα μαχαιρια για να εξατμισουν το νερο ποιο γρήγορα,οποτε και εκει μπαινει το ερώτημα αν γινεται κακο η οχι. Δεν παρατήρησα κατι περιεργο και δεν θα το κανω καθε φορα ,αλλα οτι εχει διαφορα εχει,και αξιζει την δοκιμη, γιατι επισης αναφερει στις δοκιμες που εχει κανει οτι καποιοι μυλοι δεν παρουσιαζουν κατι διαφορετικο ,με την διαβροχη.
 



Μηνύματα
2.002
Reaction score
467
Επειδή μ'εφαγαν τα 57 mm, λεω να αναβαθμισω τη μηχανή .
Ειμαι αναμεσα σε Lelit Marax και Profitec go.
Την 1η την ξέρω καλά .
Εχει κανείς εμπειρία από τη 2η?
 



melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.668
Reaction score
42.743
και ενα βιντεο με το νεο συστημα και την συνολικη διαδικασια που ακολουθω για να φτιαξω το καφεδακι μου.
μερακλίδικο και μόλις είδα τον καφέ στο φλυτζάνι* μου ήρθε η όρεξη για καφέ αλλά βαριέμαι να σηκωθώ να διανύσω 4 μέτρα και να βάλω τη νεσπρεσσιέρα να φτιάξει, με νιώθετε, ε; :biggrin:


*απορία, ο καφές που πάει στο δεύτερο φλυτζάνι δεν είναι για πιώμα; δεν βάζεις τον καφέ από τα δύο φλυτζάνια μαζί σε ένα για να τον πιείς;
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.668
Reaction score
42.743
με το μάτι όπως φαίνεται στο βίντεο μοιάζει σαν να έχει λιγότερο καφέ το άλλο φλυτζάνι
 

Μηνύματα
2.142
Reaction score
5.604
@coolmind ωραίος!!!
Δύο ερωτήσεις

1) Γιατί κουνάς το καφέ μετά την άλεση;
2) Δε ζυγίζεις την εκχύλιση;
1)αυτο σπαει τα παντα και βγαινουν ολα ποιο αφρατα.
2)σχεδον ποτε ,με το ματι παιζω ,μολις ανοιξει ο καφες μετα απο λιγο αλλαζει χρωμα,οποτε αναλογα το τι θελω να πιω παιζω αναλογα

πρακτικό θεμα ειναι.
Καποιοι λενε εχει διαφορά στη γευση, αλλά εγω δεν τη βλέπω ...
Το βασικο θεμα ειναι οτι στα 58 βρισκεις πολυ περισσοτερα πραγματα σαν after market.
Διαφορα στην γευση δεν θα δεις.Εδω η dalla corte βγαζει τις μηχανες της με 54, που εκει υπαρχει θεμα με το υψος του pack.

*απορία, ο καφές που πάει στο δεύτερο φλυτζάνι δεν είναι για πιώμα; δεν βάζεις τον καφέ από τα δύο φλυτζάνια μαζί σε ένα για να τον πιείς;
Παντα φτιάχνω εναν εσπρεσσο και εναν καπουτσινο.

με το μάτι όπως φαίνεται στο βίντεο μοιάζει σαν να έχει λιγότερο καφέ το άλλο φλυτζάνι
Το αριστερο που ειναι του καπουτσινο στην συγκεκριμενη στιγμη ετρεξε λιγο αργοτερα οποτε ναι εχει λιγοτερο καφε ,αλλα ετσι και αλλιως ειναι μεγαλυτερο το φλυτζανι οποτε δειχνει λιγοτερο ετσι και αλλιως.
Επειδή μ'εφαγαν τα 57 mm, λεω να αναβαθμισω τη μηχανή .
Ειμαι αναμεσα σε Lelit Marax και Profitec go.
Την 1η την ξέρω καλά .
Εχει κανείς εμπειρία από τη 2η?
Αν θελεις να αλλαξεις οκ εγω θα βαλω στο παιχνιδι αυτην https://www.coffeeitalia.ie/rancilio-silvia-pro-x/
Ειναι db ,κανει και ενα soft preinfussion ,και το βασικο συμφωνα με ενα τεστ που εκανε στην pro(χωρις την προεκχειληση αλλα δυστηχως δεν την εχω βρει καπου σε νορμαλ τιμη)ο james hoffmann κανει αυτα που πρεπει με το που θα την βγαλεις απο το κουτι. Ενω αλλες ακριβοτερες δεν. Τα υπολοιπα που αναφερει ειναι θεματα χρήσης (δεν του αρεσε ο τροπος που δουλευαν τα κουμπια!!!)αλλα τον καφε τον εβγαλε οπως επρεπε.
 
Last edited:

Μηνύματα
2.002
Reaction score
467
Αν θελεις να αλλαξεις οκ εγω θα βαλω στο παιχνιδι αυτην https://www.coffeeitalia.ie/rancilio-silvia-pro-x/
Ειναι db ,κανει και ενα soft preinfussion ,και το βασικο συμφωνα με ενα τεστ που εκανε στην pro(χωρις την προεκχειληση αλλα δυστηχως δεν την εχω βρει καπου σε νορμαλ τιμη)ο james hoffmann κανει αυτα που πρεπει με το που θα την βγαλεις απο το κουτι. Ενω αλλες ακριβοτερες δεν. Τα υπολοιπα που αναφερει ειναι θεματα χρήσης (δεν του αρεσε ο τροπος που δουλευαν τα κουμπια!!!)αλλα τον καφε τον εβγαλε οπως επρεπε.
δε θελω ντουαλ.
Ο μονος λογος που βλεπω Profitec ειναι η ευκολία να ρυθμιζεις bar.
Αλλιώς μονο Marax...
 

Μηνύματα
2.142
Reaction score
5.604
δε θελω ντουαλ.
Ο μονος λογος που βλεπω Profitec ειναι η ευκολία να ρυθμιζεις bar.
Αλλιώς μονο Marax...
Ο λογος που δεν θελεις dual;
Αν δεν πινεις ροφηματα γαλακτος το καταλαβαινω αλλα απο αλλα θεματα ειναι καλυτερες σε ολα.Σε ολες ρυθμιζεις με ενα τροπο την πιεση,και δεν χρειαζεται να ασχολεισαι με αυτο συνεχεια.
 

Μηνύματα
2.002
Reaction score
467
Ο λογος που δεν θελεις dual;
Αν δεν πινεις ροφηματα γαλακτος το καταλαβαινω αλλα απο αλλα θεματα ειναι καλυτερες σε ολα.Σε ολες ρυθμιζεις με ενα τροπο την πιεση,και δεν χρειαζεται να ασχολεισαι με αυτο συνεχεια.
σπάνια με γαλα. 1-2 φορές το μηνα μακιατο.
Και οι ντουαλ εχουν μικρότερα μποιλερ
Το να αλλάζεις πιεση σε Λελιτ ειναι μανουρα.
Θελω περ. 8.5 σε medium/dark και 9 σε light
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.648
Reaction score
90.144
Ένας από τους πιο ιδιαίτερους καφέδες των τελευταίων μηνών από τους HandPickers.

Έντονη οξύτητα και άρωμα της αναερόβιας ζύμωσης.

Μακριά όσοι θέλουν κλασική γεύση. :)

Frinisa Collective Edum #3, Ινδονησια – Handpickers Coffee

Screenshot 2023-12-17 094212.png
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.338
Μηνύματα
2.937.313
Members
38.172
Νεότερο μέλος
GBOUGAS
Top