Sonos

Reaction score
1.158
Καλα το τι λενε οι γυναικες...Εμενα δεν ηθελε να αγορασω καν το συστημα (στην αρχη) , μου εκανε πολεμο κανονικο, και ελεγε οτι δεν καταλαβαινω διαφορα απο το ραδιοφωνο του αυτοκινητου, ολα ιδια μου φαινονται. Μετα αναθεωρησε....

(το ραδιοφωνο ακουγεται καλυτερα 😅 )

Περα απο την πλακα. Υπαρχουν ανθρωποι που δε τους νοιαζει απλα...Ετσι ειναι φτιαγμενοι.

Επισης μπορει να τα λενε εκ του πονηρου για να μη ξοδευουμε πολλα λεφτα σε κατι "μη χρησιμο" η "αρεστο σε αυτες"

Reaction score
5.395
Σαφώς. Ακόμα και τα ωραία ηχεία, που πιθανόν να της αρέσουν κι εκείνης εμφανισιακά, από τη στιγμή που της θυμίζουν τη λόξα του συζύγου, αυτόματα μεταμορφώνονται σε τερατόμορφα στα μάτια της.

Ούτε γω θα ήθελα να βλέπω μόνιμα δυο πανάκριβες τσάντες της σε περίοπτη θέση στο σαλόνι ή αλλού, έστω και αν μου άρεσαν σαν τσάντες.

Reaction score
146
Πώς; Με το κινητό;

Και αν μπει/συνδεθεί πρώτα ο ένας αφήνει μια καθυστέρηση μέχρι να καταλάβει αν είναι μόνος του ή όχι;
Ναι, με το κινητό. Έχουμε και οι δύο την εφαρμογή του Home Assistant στα κινητά μας και χρησιμοποιούμε αυτή για device tracking. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, πχ με bluetooth beacon σε μπρελόκ στα κλειδιά αλλά το κινητό είναι το πιο εύκολο.

Χονδρικά, όταν μπαίνει ο ένας στο σπίτι ο αυτοματισμός ελέγχει αν είναι ήδη κάποια ώρα ο άλλος στο σπίτι. Αν είναι δεν ενεργοποιείται η λίστα. Αν μπούμε ταυτόχρονα τότε θα παίξει η λίστα όποιου καταλάβει το σύστημα πρώτος (έχω και μια δικιά μου).

Μπορεί να βελτιστοποιηθεί ακόμα περισσότερο, όπως προτείνεις. Να δίνει πχ χρόνο 30 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που καταλαβαίνει πως κάποιος μπήκε στο σπίτι και μετά να ελέγχει αν είναι ο άλλος. Και να το παραμετροποιήσω αν πχ καταλάβει πρώτα τη σύζυγο και μετά δει πως εγώ είμαι λιγότερο από δύο λεπτά στο σπίτι να αρχίσει να παίζει τη δικιά μου λίστα. Αλλά συμβαίνει τόσο σπάνια να μπούμε ταυτόχρονα που δεν αξίζει τον κόπο. Μπορώ να αλλάξω τη λίστα σε 20 δευτερόλεπτα αν ο αλγόριθμος βάλει Αλκίνοο Ιωαννίδη έτσι και αλλιώς :p

Reaction score
5.395
Φαντάζομαι ξέρετε και το τρικ να πατήσετε play σε ένα από τα ηχεία του γκρουπ μπαίνοντας στο σπίτι.

Θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε την τελευταία φορά το playlist.
Δεν χρειάζεται καν κινητό. Και κλειστό μπορεί να είναι.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.873
@Auslaender

Ωραίος :thumbsup:

Κάνε μας μια πιο αναλυτική παρουσίαση του τι έχεις φτιάξει στο θέμα του Home automation, να παίρνουμε κι εμείς καμιά ιδέα!

Σκέφτομαι κι εγώ μήπως αλλάξω σε HA κάποια στιγμή, αν και δεν ξέρω αν μπορώ να προδώσω το openHAB, τόσα χρόνια έχω αποκτήσει συναισθηματικό δέσιμο! (συν όλα τα πράγματα που θα πρέπει να γράψω/φτιάξω από την αρχή 😱)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.474
...με "τα" subwoofer της.
Σωστή παρατήρηση. Ωστόσο και τώρα, στο σαλόνι, ηχομπάρα με ένα subwoofer λειτουργεί κι είμαστε καλά. Εκεί που πρέπει να έχω δύο subwoofers, έχω.8-) Με τη φωτιά, δεν παίζουμε.;)

Reaction score
5.395
Πάντως, όταν "τα φτύσει" η ηχομπάρα που λειτουργεί τώρα στο σαλόνι μου, η επόμενη που θα αγοράσω θα είναι μια της Sonos με το subwoofer της.
Κι εγώ περιμένω να τα φτύσει μια JBL BAR 5.1, αλλά η άτιμη αντέχει. Μόνο το αριστερό της αποσπώμενο ηχείο δεν φορτίζει πλέον μετά από πτώση, και τα έχω μόνιμα συνδεδεμένα.
Συν του ότι η tv που συνοδεύει είναι μια LG Oled του ‘16, που δεν έχει earc/atmos, και βαρεμάρα να προσθέτω hdfury arcana και Apple TV 4K για εξωτερική πηγή.

sps

Reaction score
538
Τρία διαφορετικά συστήματα δοκιμάστηκαν.
  1. Arc με δύο Sub
  2. Δυο Five Stereo mode με ένα Sub (δεν παίρνει δύο)
  3. Δυο ERA300 Stereo mode με ένα Sub (δεν παίρνει δύο)
Η δοκιμή περιείχε Stereo και Atmos Audiophile τραγούδια.

Το πρώτο σύστημα με την Arc όταν συνδέθηκαν τα SUB και έτρεξε η ισοστάθμιση Trueplay, έγινε αποκοπή στα χαμηλά της μπάρας με αποτέλεσμα να παίξουν τα οκτώ Midwoofer πιο ελεύθερα και πιο καθαρά.
Η Arc με τα δύο SUB έβγαλαν ένα ομοιόμορφο σύνολο με όμορφα χαμηλά και κάθαρά μεσαία ψηλά, καμία σχέση με το πως έπαιζε η μπάρα όταν βγαίναν απ'τη μέση τα υπό woofer. Το ίδιο και πιο πολύ μεταμορφώνονταν τα ERA και τα Five αντίστοιχα όταν έτρεχε ισοστάθμιση Trueplay και συνδεόταν το SUB (στην περίπτωση τους ήταν μόνο ένα).
Για να υπάρχει σωστή εικόνα και τα τρία συστήματα συνδέθηκαν στο ίδιο σημείο του σαλονιού με όσο δυνατόν σωστές αναλογίες.
Στα stereo αυτό που έδωσε το καλύτερο αποτέλεσμα είναι τα δύο ERA 300 με το SUB, τα Five όταν συνδέθηκαν με το SUB έβγαλαν πιο μυώδεις αποτέλεσμα αλλά κάπως υπερβολικό.
Αντίθετα στα Atmos κανένα σύνολο δεν μπόρεσε να τα παίξει και ας υποστηρίζουν και τα ERA και η Arc Atmos. Υπήρχαν όργανα το οποίο ακουγόντουσαν στο πουθενά.
Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν, τα Five δεν έχουν απόλυτη ανάγκη από υπό woofer είναι προσανατολισμένα να παίζουν και μόνα τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορούν να βγάλουν “μεγάλο” αποτέλεσμα.
Τα ERA τώρα με τα δύο mid woofers και τα τρια tweeters δένουν πιο πολύ με το SUB και βγάζουν πιο μεγάλη σκηνή.
Όσον αφορά την Arc ο προσανατολισμός της είναι ταινίες, απλά παίζει μουσική σίγουρα όχι μόνη της με τη βοήθεια του SUB.
Επίσης κατά την ταπεινή μου άποψη δεν μπορούν τα SonoS να αντικαταστήσουν ένα αξιοπρεπές Stereo σύστημα εξάλλου δεν είναι κι αυτός ο προορισμός τους.
Σαν πολυκάναλο σύστημα αποτελούμενο από μία Arc δύο ERA300 και δύο SUB είναι ένα αξιοπρεπές ψευτο Atmos σύστημα που μπορείς να βλέπεις πιο τις ταινίες σου πάρα πολύ όμορφα και να ακούς και κάποια αξιόλογα Doldy Atmos τραγούδια.

******* όταν τα ERA300 είναι συνδεμένα με την Arc σαν surround δεν μπορούν να παίξουν σωστά μουσική ούτε και εάν ανεβάσεις την ένταση των surround.
Όταν γίνουν μόνα τους stereo με το Sub παρουσιάζουν το σωστότερο αποτέλεσμα. Γιατί η αποκοπή των χαμηλών είναι πιο σωστή και το Trueplay βγάζει πιο σωστό αποτέλεσμα.
Το να τρέξεις το Trueplay είναι υπόθεση τρία λεπτά.

Reaction score
5.395
Δηλαδή δεν έπαιξες στέρεο 2 Five + 2 Σαμπ + Arc, με τα Five δηλωμένα ως surround, με την ένταση στα Surround +15;

Reaction score
1.511
Γιατι δεν παιρνουν 2 subs τα five και τα era ? Ειναι Sonos rules ? :idk:

Είχα κι εγω την ίδια απορία. Αν για παράδειγμα έχεις ένα σύστημα με 2 era + 1 sub σε ένα χώρο και σε αλλο χώρο στο ίδιο σπίτι έχεις μια Arc με άλλο ένα sub, αυτα τα 2 συστηματα είναι εντελώς διακριτά και ανεξάρτητα ?

sps

Reaction score
538
Είχα κι εγω την ίδια απορία. Αν για παράδειγμα έχεις ένα σύστημα με 2 era + 1 sub σε ένα χώρο και σε αλλο χώρο στο ίδιο σπίτι έχεις μια Arc με άλλο ένα sub, αυτα τα 2 συστηματα είναι εντελώς διακριτά και ανεξάρτητα ?
Μπορούν να συνδυαστούν τα δυο συστήματα σε ένα
Γιατι δεν παιρνουν 2 subs τα five και τα era ? Ειναι Sonos rules ? :idk:
ισως όπως τα άκουσα εγώ, και οι άνθρωποι της SonoS δεν κουτοί δεν χρειάζεται.

Reaction score
1.054
Μπορούν να συνδυαστούν τα δυο συστήματα σε ένα

ισως όπως τα άκουσα εγώ, και οι άνθρωποι της SonoS δεν κουτοί δεν χρειάζεται.
Η Sonos ανακοινωσε την ενσωματωση 2 subs χωρις διευκρινησεις Διαβαζω καποια threads που καποιοι αγορασαν 2 subs για τα fives και περιμενουν να παιξουν απο το 2021.!

sps

Reaction score
538
Δηλαδή δεν έπαιξες στέρεο 2 Five + 2 Σαμπ + Arc, με τα Five δηλωμένα ως surround, με την ένταση στα Surround +15;
Δεν το 'κανα αυτό το τεστ με τα Five γιατί τα είχα απορρίψει από surround και έβαλα τα ta ERA300 που τα καταφέρνουν καλύτερα στα ATMOS.
Από αυτά που είδα με την προσθήκη Sub στην Arc και στα ERA300 κόβει τα χαμηλά με το trueplay και παίζουν πιο καθαρά. όταν από το app ανοίξεις και κλείσεις το trueplay καταλαβαίνεις τι κάνει .

Reaction score
5.395
Δεν το 'κανα αυτό το τεστ με τα Five γιατί τα είχα απορρίψει από surround και έβαλα τα ta ERA300 που τα καταφέρνουν καλύτερα στα ATMOS.
Ναι, αλλά σε στέρεο ο συνδυασμός Five με δύο sub είναι ο πιο δυνατός.
Πιστεύω σε βαθμό που αξίζει να χάσει κάποιος την όποια υπεροχή των Era300 ως surround.
Κι αν βάλεις τα Five ψηλά στον τοίχο πίσω με κλίση προς τα κάτω βοηθάει στο surround.
Εγώ έτσι τα έχω και δεν θυσιάζω τα Five για Era300.
Μόνο στην περίπτωση της Arc όμως σωστά ? Αν έχεις για παράδειγμα beam δεν μπορούν να συνδυαστούν :thumbsdown:
Kάθε Sonos ηχείο μπορεί να αποτελεί είτε ξεχωριστό γκρουπ, είτε μέλος ενός γκρουπ.

Γκρουπ μπορεί να είναι μονό ηχείο, ζεύγος ίδιων ηχείων, και σύστημα home cinema με ηχομπάρα, σαμπ και ηχομπάρα.

Μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι πολλαπλά γκρουπ.
Κάθε γκρουπ μπορεί να παίζει ταυτόχρονα με άλλο γκρουπ, ή και ξεχωριστά.
Κάθε γκρουπ μπορεί να παίζει σε ξεχωριστή ένταση ή και ως συνολική.

Last edited:

sps

Reaction score
538
Σε σύστημα με την Arc και τα Five σε ρόλο Surround μπαίνουν στο παιχνίδι δυο Sub. !!!!
Απλα εάν ακούσεις τα ERA300 δεν κάνουν τα Five σαν surround την ιδια εντύπωση.
Για ηχους surround σε ταινία τα ERA300 είναι μια χαρά και κανει πιο ωραίο σύνολο με την Arc.

********* και αρκετά δυνατά η ταινία 65~75

Reaction score
1.511
Πιστεύω σε βαθμό που αξίζει να χάσει κάποιος την όποια υπεροχή των Era300 ως surround.
Κι αν βάλεις τα Five ψηλά στον τοίχο πίσω με κλίση προς τα κάτω βοηθάει στο surround.
Εγώ έτσι τα έχω και δεν θυσιάζω τα Five για Era300.

Kάθε Sonos ηχείο μπορεί να αποτελεί είτε ξεχωριστό γκρουπ, είτε μέλος ενός γκρουπ.

Γκρουπ μπορεί να είναι μονό ηχείο, ζεύγος ίδιων ηχείων, και σύστημα home cinema με ηχομπάρα, σαμπ και ηχομπάρα.

Μπορούν να υπάρχουν στο σπίτι πολλαπλά γκρουπ.
Κάθε γκρουπ μπορεί να παίζει ταυτόχρονα με άλλο γκρουπ, ή και ξεχωριστά.
Κάθε γκρουπ μπορεί να παίζει σε ξεχωριστή ένταση ή και ως συνολική.
Είσαι μεγάλος διπλωμάτης 😎. Αυτη τη στιγμή έχω στο σαλόνι μια beam μαζί με sub. Θέλω να προσθέσω 2 five και ένα ακόμη sub σε παραπλήσιο χώρο ώστε να ακούω εκει μουσική. Η ερώτηση είναι μπορεί αυτο το σύνολο να δουλεψει ώς ένα γκρουπ με την beam+2sub+2five ?

Reaction score
5.395
Σε σύστημα με την Arc και τα Five σε ρόλο Surround μπαίνουν στο παιχνίδι δυο Sub. !!!!
Απλα εάν ακούσεις τα ERA300 δεν κάνουν τα Five σαν surround την ιδια εντύπωση.
Για ηχους surround σε ταινία τα ERA300 είναι μια χαρά και κανει πιο ωραίο σύνολο με την Arc.

********* και αρκετά δυνατά η ταινία 65~75
Ξέχασα να αναφέρω ότι είναι ψηλοτάβανος ο χώρος σε μένα, οπότε η όποια υπεροχή καθ' ύψος των Era300 εκμηδενίζεται.

Συνεχίζω με τα Five ψηλά πίσω. Δεν τα θυσιάζω.
Είσαι μεγάλος διπλωμάτης 😎. Αυτη τη στιγμή έχω στο σαλόνι μια beam μαζί με sub. Θέλω να προσθέσω 2 five και ένα ακόμη sub σε παραπλήσιο χώρο ώστε να ακούω εκει μουσική. Η ερώτηση είναι μπορεί αυτο το σύνολο να δουλεψει ώς ένα γκρουπ με την beam+2sub+2five ?
Τα δύο γκρουπ μπορούν να συνδυαστούν ώστε να παίζουν ταυτόχρονα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.545
Members
38.195
Νεότερο μέλος
Polatof