Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
21.538
Reaction score
36.179
IMG_20240515_193426_edit_159751320181873.jpg


Κολιός με γίγαντες

IMG_20240515_192936_edit_159775815983432.jpg


Ταραμάς με μπλε καβούρι
IMG_20240515_194147_edit_159731407549584.jpg


Παέγια με μπακαλιάρο και καπνιστό χέλι

IMG_20240515_195726_edit_159706943139692.jpg


Νταμπλινγκς με αρνακι φρικασε. Σαν μαγειρίτσα σε νταμπλινγκ!

IMG_20240515_195825_edit_159682853396988.jpg

IMG_20240515_200121_edit_159660573181366.jpg

... και το απόλυτα θεϊκό, τσίλι κον κάρνε με κιμά... γίδας!!!
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
29.158
Reaction score
85.727
View attachment 331160

Κολιός με γίγαντες

View attachment 331159

Ταραμάς με μπλε καβούρι View attachment 331161

Παέγια με μπακαλιάρο και καπνιστό χέλι

View attachment 331162

Νταμπλινγκς με αρνακι φρικασε. Σαν μαγειρίτσα σε νταμπλινγκ!

View attachment 331163
View attachment 331165
... και το απόλυτα θεϊκό, τσίλι κον κάρνε με κιμά... γίδας!!!
Που;
 

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.732
Reaction score
29.717
Δεν σας έδειξα την μαγειρίτσα που είχα φτιάξει το Πάσχα.

IMG_20240506_133321.jpg


Και επειδή είχα χρόνο τις γιορτινές μέρες έφτιαξα και χωριάτικο ψωμί το οποίο έγινε φοβερό.
Τραγανό απ΄ έξω και τσουρεκάτο από μέσα. Μανιφίκ.
IMG_20240506_133307.jpg
 




Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.732
Reaction score
29.717
Μπορώ να έχω τη συνταγή;
Eίναι πολύ απλή.
Αλεύρι 500 γραμμάρια, νερό ελαφρώς ζεστό, ξερή μαγιά, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, ανακάτεμα καλό να γίνει σφιχτή λάσπη και αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος να ενεργήσει η μαγιά και να φουσκώσει.
Μετά προσθέτουμε λίγο ξύδι μια κουταλιά της σούπας για να γίνει τραγανό και ξανά ζύμωμα με έξτρα αλεύρι μέχρι να γίνει σφιχτό.
Ψήσιμο στους 190 °C για 45 - 50 λεπτά.



Παίζεις με τη φωθιά...
Τι θέλεις να βάλω στο πιάτο του Μπρέτσου;
Κανένα κουνέλι στιφάδο;
Μπουργκινιόν;
Σατωμπριάν αλα μπεαρνέζ;
 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
14.828
Reaction score
21.716
Eίναι πολύ απλή.
Αλεύρι 500 γραμμάρια, νερό ελαφρώς ζεστό, ξερή μαγιά, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, ανακάτεμα καλό να γίνει σφιχτή λάσπη και αφήνουμε 2 ώρες σε ζεστό μέρος να ενεργήσει η μαγιά και να φουσκώσει.
Μετά προσθέτουμε λίγο ξύδι μια κουταλιά της σούπας για να γίνει τραγανό και ξανά ζύμωμα με έξτρα αλεύρι μέχρι να γίνει σφιχτό.
Ψήσιμο στους 190 °C για 45 - 50 λεπτά.
Ευχαριστώ.
 








ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.113
Μηνύματα
2.962.658
Members
38.277
Νεότερο μέλος
ParloseT
Top