Αρχάριος

Μηνύματα
13.009
Reaction score
10.243
Για αυτή τη μηχανή και φακό λέμε. Εκεί έμαθα ρυθμίσεις αηζο κλπ. Ήταν η πρώτη μου μη-αυτόματη. Για τη χρήση που τη θέλει ο @ADRONIS είναι τέλεια. Λίγα λεφτά πολύ πεδίο για μάθηση. Ναι δεν θα τραβάει ακίνητες μέλισες αλλά μπορεί να μάθει πάρα-πάρα πολλά.

Και όταν αποδείξει στον εαυτό του ότι δεν ήταν απλά μια παροδική τρέλα η φωτογραφία, τότε πιστεύω είναι η ώρα να πάει στους καλούς φακούς και τα λοιπά.

View attachment 339086
ΟΚ, ό,τι πεις, κουράστηκα.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.399
Reaction score
34.087
Μπήκα εδω για να μπορέσω να μάθω κάτι περισσότερο..
Αλλά η συμβουλή είναι "κάτσε με το κινητό να κάνεις πλάκα "

Η μακροφωτογραφία είναι ειδικός τομέας και θέλει εξοπλισμό. Και φακό και φλας εάν είναι να εχεις αποτέλεσμα αξιώσεων.
Το ίδιο και η φωτογραφία φύσης, πουλιών κλπ.
Είναι μεγάλη, και πολύ κοινή, αυταπάτη, το να νομίσει ο αρχάριος που κάνει τη μετάβαση από το κινητό σε μια φωτογραφική μηχανή (dslr ή mirrorless, αδιάφορο) ότι επιτέλους θα μπορεί να βγάλει κάθε είδους φωτογραφία. Κάθε εξοπλισμός έχει τους περιορισμούς του, όσο ακριβός. Και φυσικά το εργαλείο θέλει και τον μάστορα.


Το 'και με το κινητό μια χαρά φωτογραφίες βγάζω' ισχύει μόνο για όποιον δεν σκοπεύει να ασχοληθεί παραπάνω από ο,τι το αυτόματο αποτέλεσμα που του δίνει το κινητό. Εάν μιλάμε για συσκευή >300 ευρώ το πιθανότερο είναι ότι το αποτέλεσμα θα είναι πιο εντυπωσιακό, τουλάχιστον στο είδος που υπηρετεί το κινητό, το snapshot.
Ας μην ξεχνάμε ότι η φωτογραφία είναι, πολύ απλά, κάδρο και φως, καθώς και τη βασική της αρχή, ότι καλύτερη μηχανή είναι εκείνη που έχεις μαζί σου.
Συνεπώς ναι και με το κινητό μια χαρά φωτογραφίες μπορείς να βγάλεις, αφού σε αφήνει να επικεντρωθείς στο κάδρο και το φως αναλαμβανοντας αυτό τα υπόλοιπα. Θα σου βγάλει σωστά την έκθεση, στα δύσκολα θα κάνει και ένα tone mapping να βγάλει στην επιφάνεια όλο το θέμα, θα ξεφονταρει (τεχνητά βέβαια) ας πούμε το πορτρέτο κπλ.
Αυτό που δεν θα έχεις, είναι ο έλεγχος στο αποτέλεσμα. Αυτό σου δίνει η φωτογραφική μηχανή, εφόσον έχεις διάθεση να ασχοληθείς.
Και ο ταπεινός 18-55 πάλι δίνει ένα καλούτσικο εστιακό εύρος (περ 28 με 80mm), οπωσδήποτε καλύτερο από το ημιευρυγωνιο των κάπου 32mm που τυπικά έχουν τα κινητά (υπάρχουν και με πολλαπλούς φακούς, αλλά τριχες, χαμηλής ανάλυσης και ποιότητας, πλην των ακριβών).

Επίσης μαζί με τα κινητά έχουν εξελιχθεί και οι εισαγωγικές φωτογραφικές μηχανές, μια χαρά κάνουν για point n shoot, για χρήση δλδ τυπικώς κινητού.
Πριν καιρό (8-9 χρόνια) η σύζυγος συνόδευε τον μικρό σε εκπαιδευτικη εκδρομή στην Ιταλία. Με ρώτησε εάν μπορώ να της δώσω μια από τις μηχανές μου και να της δείξω σε ένα λεπτό πώς να βγάζει φωτογραφίες σε κάθε σενάριο.
Είχα τότε για 2η την πρώτη Canon M. Της φόρεσα τον 22ρη f/2.0 που είναι μικροσκοπικος (pancake), ζήτησα από τον Μελίδη να μου φτιάξει μια χειρολαβή στον τόρνο την οποία βιδωσα στη βάση τριποδου, ρύθμισα τη μηχανή σε λειτουργία touch shutter (όπως ένα κινητό), την έβαλα στο αυτόματο και σε διπλή αποθήκευση (raw+jpeg). Της είπα ορίστε, είναι ρυθμισμένη για ηλιθίους. Κρατάς τη λαβή και με τον αντίχειρα πατάς στην οθόνη εκεί που θέλεις να εστιάσει, και βγαίνει η φωτογραφία. Βγήκαν τέλειες!

Πχ η παρακάτω είναι από το Πάνθεον. Δεν βγάζει κινητό τέτοια σκιερά και πλην των ακριβών δεν πετυχαίνει έτσι την έκθεση.

 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Η φωτογραφία με σοβαρή μηχανή και φακούς, θέλει διάβασμα.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες γι'αγρίους.

Ο αποπάνω, που το ξέρει το αντικείμενο, οκ, έστησε μια μηχανή κι ένα φακό για ενός είδους "Φιξ" φωτογράφιση. Το κινητό, περισσότερες δυνατότητες δίνει, και ο εξοπλισμός που έδωσε, έχει απείρως περισσότερες δυνατότητες, οι οποίες θα μείνουν άγνωστες φορεβε στον χρήστη που δε θα κάτσει να διαβάσει, να μάθει τι είναι η φωτογραφία.
 

kalitsouni

Ακουστικά
Μηνύματα
3.209
Reaction score
9.316
Το 'και με το κινητό μια χαρά φωτογραφίες βγάζω' ισχύει μόνο για όποιον δεν σκοπεύει να ασχοληθεί παραπάνω από ο,τι το αυτόματο αποτέλεσμα που του δίνει το κινητό.
Λάθος. Τα κινητά πλέον τραβάνε raw, έχουν πολλά MP, ρυθμίζεις ISO, shutter speed κλπ κλπ.
Δηλαδή για να το πούμε λαϊκά... Το κινητό και η κάμερα είναι ένα και το αυτό τεχνικά μιλώντας.

Μόνες διαφορές ότι:
1) Τα κινητά έχουν ένα τοσοδούλι φακουδάκι/αισθητήρα και οι μηχανές μέχρι και γκοτζίλα. Αλλά σε συνθήκες καλού φωτισμού οι διαφορές δεν είναι και τόσο μεγάλες.
2) Τα κινητά είναι ένας φορητός υπερυπολογιστής που περνάει τη φώτο από 10 φίλτρα αμέσως μετά το τράβηγμα. Αυτό στη μηχανή δεν γίνεται αυτόματα. (εκτός αν έχει η μηχανή σου τα film presets όπως στις Fujifilm). 99% Πρέπει να την επεξεργαστείς στο PC. Η αυτοματοποίηση όμως που προσφέρει το κινητό είναι επιλογή σου.

Η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που έχεις μαζί σου τη στιγμή που δεις το θέμα σου. Αν θες να έχεις το γκοζίλα φακό...

signal-2024-08-11-103923_002.jpeg


...σίγουρα δεν θα τον έχεις μαζί σου στο 50% της ζωής σου. Άρα όποιος γουστάρει μηχανές και γκάζια πρέπει να έχει backpack και να πηγαίνει για φωτογράφιση. Αν είσαι ο casual τύπος που απλά γουστάρει να κρατάει μερικές αναμνήσεις τότε μην πάρεις μηχανή. Θα "παίξεις" λιγάκι και μετά θα μαζεύει σκόνη στο ράφι.

Το κινητό κάνει παπάδες σε συνθήκες καλού φωτισμού και είναι η καλύτερη λύση για το 95% των ερασιτεχνών φωτογράφων. Παπάδες κάνει και νύχτα με ένα τρίποδο αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

Και για του λόγου το αληθές αξίζει μια βόλτα στο instagram της Apple όπου παρουσιάζονται δουλειές επαγγελματιών φωτογράφων κατά κύριο λόγο (αλλά τραβηγμένες με iPhone).

Screenshot 2024-08-13 at 11.09.11.png


Συμπερασματικά όπως είπαν μερικοί προλαλήσαντες είναι η ματιά, το αισθητήριο και ο κώλος που έχεις στρώσει που κάνουν τις φωτογραφίες. Η μηχανή από μόνη της δεν φτουράει αν δεν υπάρχουν τα παραπάνω.

Εξάλλου...

Your first 10,000 photographs are your worst.
Henri Cartier-Bresson
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Γκοτζίλα φακό (όντως, 550-αρη) έχω και γω.
Δεν τον έχω πάρει ΠΟΤΕ μαζί μου σε διακοπές.

Νέβερ.

1000005580.jpg


3-4 βράδια για φεγγάρι, και 2-3 φορές σε λίμνες για πουλιά, καθαρή φωτογραφική βόλτα.

Ως εκεί.

Δεν τον έχεις μαζί σου τον Γκοτζίλα φακό στο 99,9999999 της ζωής σου.

Ακόμα και στο βυθό, στις Μαλδίβες, με το κινητό..

553.jpg


552.jpg


Σιγά το κινητό εν τω μεταξύ, παλιό και με κακές επιδόσεις (όχι σα τα σύγχρονα), αλλά να, έχω φωτογραφίες. Ειδάλλως, δε θα είχα.

Το οποίο, το έχεις ΠΑΝΤΑ μαζί σου.

Αραχνιάζουν οι φακοί βάρους 1 κιλού+..


ΥΓ. Υπάρχουν κινητά τηλέφωνα με σοβαρές δυνατότητες φωτογραφίας, προφανώς ακριβά. Στο DxO mark βρίσκεις τα δεδομένα. Έχουν πλέον και οπτικό ζουμ κάποια, σοβαρές ικανότητες αισθητήρα, κλπ. Εγώ, αυτό θα πρότεινα. Ακριβό κινητό, με τα καλύτερα οπτικά και τα υψηλότερα score εκεί:

1000012337.png


Πχ


Key camera specifications:

Primary: 50MP 1″ sensor, f/1.6-4.0-aperture lens, DualPD AF, Sensor-shift OIS
Ultra-wide: 40MP, f/2.2-aperture lens, QuadPD AF
Tele: 50MP, f/2.1-aperture lens, QuadPD AF, OIS

Άντε γεια..


Τα πρώτα 10 κινητά στην κατάταξη του DxO, έχουν περισσότερες ικανότητες από το μέσο χρήστη. Ο μέσος χρήστης δε θα μπορέσει ποτέ να τα χρησιμοποιήσει στο 100% των δυνατοτήτων τους, θέλει διάβασμα περί φωτογραφίας.

Χωρίς διάβασμα, ακόμα κι αυτά τα κινητά, υπερβολή είναι.
 
Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.669
Reaction score
20.360
Το κουβάλημα - άνεση είναι θέμα..
Το κινητό είναι όντως μια συσκευή που έχει αυτά τα ατού.
Επειδή το κουνητό δεν το συμπάθησα ποτέ εγώ έχω πάρει μια ικανή μικρή με σταθερό φακό για τέτοια χρήση και την έχω πάντα μαζί μου (Ricoh GR ii).
Τώρα για μεγάλες μηχανές - φακούς πρέπει σίγουρα να κάνεις συμβιβασμούς.
Επειδή μ' αρέσουν περισσότερο οι σταθεροί κουβαλάω.. :biggrin:
Έχω κατασταλάξει σε έναν Canon 135mm f2 L, έναν 50mm f1.2 L, και έναν 17-40 f4 L για να καλύψω και το ultra wide (χρειάζεται, χρειάζεται) χωρίς να κουβαλάω περισσότερα.
Σε μικρές βόλτες παίρνω συνήθως τον 50mm μαζί.
Αν έχω απαιτήσεις τον 1.2 L (βαρύς), αν βγαίνω χαλαρά έχω τον φτηνό πλαστικό Canon f1.8 που είναι μια χαρά φακός για πολλές χρήσεις και πολύ ελαφρύς.
Και πάντα τη Ricoh στην κωλότσεπη.. :biggrin:

Με το κουνητό τραβάω μόνο κανένα βιντεάκι όποτε έχω κέφι.. :smoke:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Εγώ θα έπαιρνα το Honor magic 6 pro.

Είναι 2ο στην κατάταξη στη φωτογραφία, και 2ο στην κατάταξη στην μπαταρία.

Τηλεφωνάρα. 1 χιλιάρικο μαζί με καλή θήκη.

+ (Ricoh GR ii).
Canon 135mm f2 L,
50mm f1.2 L,
17-40 f4 L
Canon f1.8
Πες συνολικό κόστος από αυτά τα ανωτέρω.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.669
Reaction score
20.360
Εγώ θα έπαιρνα το Honor magic 6 pro.

Είναι 2ο στην κατάταξη στη φωτογραφία, και 2ο στην κατάταξη στην μπαταρία.

Τηλεφωνάρα. 1 χιλιάρικο.

Πες συνολικό κόστος από αυτά τα ανωτέρω.
Σε σχέση με κουνητό?
Πολύ πιο ακριβά ρέυ, γιατί?
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Σε σχέση με κουνητό?
Πολύ πιο ακριβά ρέυ, γιατί?
Άσε τις γενικεύσεις.

Πες επακριβώς κοστολογιο, να καταλάβει το παιδί που ενδιαφέρεται.


ΥΓ. Δε λέω εγώ τι κοστολογιο έχουν οι φακοί μου, γιατί το παραξήλωσα (έχω όλη τη σειρά των pro φακών της Olympus, πρόσεξε, ...όλη. Των πολύ ακριβών λέμε.. Οκ, ξυράφια, αλλά τα 3-χιλιαρα έφευγαν αέρα Πατέρα..)
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.669
Reaction score
20.360
Άσε τις γενικεύσεις.

Πες επακριβώς κοστολογιο, να καταλάβει το παιδί που ενδιαφέρεται.
Βρε Κώστα αυτά δεν τα έβαλα για το κόστος αλλά για τα mm.
Τι επιλογές φακών έχω κάνει εγώ..
Που έχω κατασταλάξει..
Οι συγκεκριμένοι φακοί είναι ακριβοί (δεν ξέρω τιμές τωρινές αλλά κοντά στο χιλιάρικο ο κάθε ένας από τους L) και δεν προτείνονται για τον φίλο..
Αν θέλει macro όμως (εξειδικευμένα πράγματα) έναν συμπαθητικό φακό τον χρειάζεται..
Τώρα αν καλύπτεται με ένα κινητό ή οτιδήποτε άλλο είναι άλλο θέμα.
Πιο πολύ αυτά τα έγραψα με αφορμή το κουβάλημα - αράχνιασμα του μεγάλου φακού που έγραψες εσύ.. (είσαι και παππούς, που να κουβαλάς.. :fuckyou:)


Υ.Γ.
Δεν σνομπάρω τα κουνητά, εγώ δεν τα μπορώ..
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Για μάκρο, σε καμία μάρκα δε τη βγάζει καθαρή με συνολικό εξοπλισμό κόστους 1 χιλιάρικου (μηχανή, φακός, φλας-διάχυση, τη βασική τριάδα)

Δε γίνεται. Τουλάχιστον εγώ, δε ξέρω να γίνεται.
Κάποιοι φτηνοί φακοί μάκρο, είναι άθλιοι, σε όλες τις παραμέτρους, ανεξαιρέτως.

Η καλή φωτογραφία είναι καλός φακός.
Ο καλός φακός, έχει ένα σκασμό ακριβά οπτικά.
Από γεωμετρικές παραμορφώσεις, έως χρωματικές και ευκρίνεια.
Δε γίνεται αλλιώς.

Το όμοιο πανηγύρι ισχύει για φακούς μεγάλου εστιακού εύρους, δε βγαίνουν τα κουκιά. Ένας φακός 18-180 θα είναι της πλάκας. Οι καλοί φακοί, με τρομερή οξύτητα και χωρίς παραμορφώσεις, είναι είτε σταθεροί, είτε μικρού εύρους. Δηλαδή, θες μια αρμαθιά φακούς.
Ομοίως ο καλός ο υπερευρυγώνιος. Άλλο χάλι..

Έφτιαξα και γω ένα backpack να κουβαλάω, με 5 φακούς, 2 διπλασιαστές, 2 φλας και μερικά τζιμπράγκαλα + μπαταρίες, που στο τέλος είναι ασήκωτο. Άμα θέλω και το δεύτερο σώμα μαζί μου, άστα βράστα. Εργάτης στο λιμάνι.
 
Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.669
Reaction score
20.360
Για μάκρο, σε καμία μάρκα δε τη βγάζει καθαρή με συνολικό εξοπλισμό κόστους 1 χιλιάρικου (μηχανή, φακός, φλας-διάχυση, τη βασική τριάδα)

Δε γίνεται. Τουλάχιστον εγώ, δε ξέρω να γίνεται.
Κάποιοι φτηνοί φακοί μάκρο, είναι άθλιοι, σε όλες τις παραμέτρους, ανεξαιρέτως.

Η καλή φωτογραφία είναι καλός φακός.
Ο καλός φακός, έχει ένα σκασμό ακριβά οπτικά.
Δε γίνεται αλλιώς.
Δεν ξέρω πόσο κοστίζει π.χ. ο 105 macro της Nikon (που αναφέρθηκε και απ' ότι λένε αξίζει) ή πόσο μπορεί να τον βρει στα μεταχειρισμένα αλλά αν θέλει macro κάπου εκεί πρέπει να παίξει τι να κάνουμε.. :idk:
Φλας το αφήνει για αργότερα (εγώ δεν θα ίδρωνα).
Προσιτό σώμα θα βρει..
Για μάκρο, σε καμία μάρκα δε τη βγάζει καθαρή με συνολικό εξοπλισμό κόστους 1 χιλιάρικου (μηχανή, φακός, φλας-διάχυση, τη βασική τριάδα)

Δε γίνεται. Τουλάχιστον εγώ, δε ξέρω να γίνεται.
Κάποιοι φτηνοί φακοί μάκρο, είναι άθλιοι, σε όλες τις παραμέτρους, ανεξαιρέτως.

Η καλή φωτογραφία είναι καλός φακός.
Ο καλός φακός, έχει ένα σκασμό ακριβά οπτικά.
Από γεωμετρικές παραμορφώσεις, έως χρωματικές και ευκρίνεια.
Δε γίνεται αλλιώς.

Το όμοιο πανηγύρι ισχύει για φακούς μεγάλου εστιακού εύρους, δε βγαίνουν τα κουκιά. Ένας φακός 18-180 θα είναι της πλάκας. Οι καλοί φακοί, με τρομερή οξύτητα και χωρίς παραμορφώσεις, είναι είτε σταθεροί, είτε μικρού εύρους. Δηλαδή, θες μια αρμαθιά φακούς.
Ομοίως ο καλός ο υπερευρυγώνιος. Άλλο χάλι..

Έφτιαξα και γω ένα backpack να κουβαλάω, με 5 φακούς, 2 διπλασιαστές, 2 φλας και μερικά τζιμπράγκαλα + μπαταρίες, που στο τέλος είναι ασήκωτο. Άμα θέλω και το δεύτερο σώμα μαζί μου, άστα βράστα. Εργάτης στο λιμάνι.
Μας έπηξες ρέυ.. :cry:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Οκ, δε διαφωνούμε, το ξέρεις.

Το θέμα είναι πως το παιδί δε ξέρει κιχ από φακούς, ήθελε να βγάλει φωτογραφίες με σκέτο σώμα, και δεν διαθέτει σοβαρό μπάτζετ για πληθώρα φακών.

Η προφανής λύση, και η απολύτως φτηνότερη, που θα καλύψει όλα τα είδη φωτογράφισης (και μάκρο) είναι ένα ακριβό κινητό (στο χιλιάρικο) που πιθανώς να είναι εντός μπάτζετ, διότι είναι και ..τηλέφωνο.
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.669
Reaction score
20.360
Οκ, δε διαφωνούμε, το ξέρεις.

Το θέμα είναι πως το παιδί δε ξέρει κιχ από φακούς, ήθελε να βγάλει φωτογραφίες με σκέτο σώμα, και δεν διαθέτει σοβαρό μπάτζετ για πληθώρα φακών.

Η προφανής λύση, και η απολύτως φτηνότερη, που θα καλύψει όλα τα είδη φωτογράφισης (και μάκρο) είναι ένα ακριβό κινητό (στο χιλιάρικο) που πιθανώς να είναι εντός μπάτζετ, διότι είναι και ..τηλέφωνο.
Κοίτα δεν διαφωνούμε στα βασικά το ξέρω, με τη μόνη διαφορά πως αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί και να μάθει φωτογραφία δεν θα του πρότεινα κινητό παρά τις ευκολίες..
Ακόμα κι αν το έκανα πιο γενικά (το έχω προτείνει σε φίλους που έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το κινητό και από άγνοια νομίζουν πως θα πάρουν μια ακριβή μηχανή και θα έρθει ο κόΖμος τούμπα :biggrin:), σίγουρα δεν θα το πρότεινα για macro όμως.. :whistling:
 

Μηνύματα
13.009
Reaction score
10.243
Η προφανής λύση, και η απολύτως φτηνότερη, που θα καλύψει όλα τα είδη φωτογράφισης (και μάκρο) είναι ένα ακριβό κινητό (στο χιλιάρικο) που πιθανώς να είναι εντός μπάτζετ, διότι είναι και ..τηλέφωνο.
Και σε 2-3 χρόνια χρόνια θα πάει στα σκουπίδια, να τα λέμε και αυτά.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Και σε 2-3 χρόνια χρόνια θα πάει στα σκουπίδια, να τα λέμε και αυτά.
Μπορεί.

Εγώ έχω τηλέφωνο 3-ετιας (του '21) πάντως, (Google pixel 6 pro) και λειτουργεί θαυμάσια, η μπαταρία είναι σε τέλεια κατάσταση (εξ'αρχης φορτίζει μέχρι 80% και με αλγόριθμο προστασίας της μπαταρίας), φοράει την απολύτως τελευταία έκδοση android (πλήρης υποστήριξη) και δεν έχω κανένα λόγο να το πετάξω - μόνο άμα σπάσει ξερωγω..

Επίσης λειτουργεί απροβλημάτιστα (και η μπαταρία του) το προηγούμενο τηλέφωνό μου, που το αντικατέστησα μόνον διότι δεν λειτουργούσε το android auto στο αυτοκίνητο (σταμάτησε σε android 10). Κατά τα άλλα, είναι εξαιρετικό, και η μπαταρία άψογη.

Τώρα το παιδί άμα δώσει τα λεφτά που έχει διαθέσιμα για σώμα και ένα φακό, μετά θα δώσει για φλας, μετά για ένα φακό ακόμα. Αν δε προχωρήσει η δουλειά, θα παν όλα για πέταμα. Αν προχωρήσει, πάλι όλα θα πάνε για πέταμα, διότι θα πάρει ακριβούς φακούς (άμα γουστάρεις το σπορ, οι φτηνοί εισαγωγικοί φακοί δεν σου κάνουν για τίποτα).
 

Δημητρης 777

Spendorious
Μηνύματα
6.669
Reaction score
20.360
ΥΓ. Δε λέω εγώ τι κοστολογιο έχουν οι φακοί μου, γιατί το παραξήλωσα (έχω όλη τη σειρά των pro φακών της Olympus, πρόσεξε, ...όλη. Των πολύ ακριβών λέμε.. Οκ, ξυράφια, αλλά τα 3-χιλιαρα έφευγαν αέρα Πατέρα..)
Γιατί πήρες όλη τη σειρά βρε καμμένε? :idk: :cry:
Και έκθεση - παρουσίαση να έκανα όλο και κάποιον θ' άφηνα απ' όξω.. :fuckyou:

Κάποιος με μια τυπική γνώση των συνηθειών του (ακόμα κι επαγγελματίας) την βγάζει άνετα 4-5 φακούς . 8-)
Απλά χρειάζεται τους σωστούς φακούς.. ;)
 

Μηνύματα
13.009
Reaction score
10.243
Αν είναι αποφασισμένος, θα πιάσουν τόπο. Αν δεν είναι, θα τα πουλήσει με μικρή χασούρα.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
52.641
Reaction score
129.559
Αυτή η φωτογραφία, είναι δικιά μου, όπως βγήκε, χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία:

1000012339.png


Οκ, με κινητό δε βγαίνει.

Αλλά ο εξοπλισμός που είχα στο χέρι για να βγει αυτή η φωτογραφία, που "έτυχε", έτσι στο ξαφνικό, με ένα βιαστικό κλικ να αποτυπωθεί αυτό, κοστίζει ηλίθια πολλά λεφτά..

Ούτε τρίποδας, ούτε τίποτα, στο χέρι λέμε. ✋

Εν τω μεταξύ, δεν είναι καμία "δύσκολη" φωτογραφία.. θέμα τύχης ήταν, αλλά στο χέρι ✋, δε μπορείς να είσαι ακίνητος, θέλει ταχύτητα, f, iso, κλπ.

Το φεγγάρι 🌙 🌒 το έχω βγάλει με εξαιρετική ευκρίνεια.
 
Last edited:


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.434
Μηνύματα
2.903.633
Members
38.044
Νεότερο μέλος
πλιακος Αργύρης
Top