- Reaction score
- 11.198
Τί είναι τα 75dB;στα 75db που είναι μια μέση στάθμη ακρόασης
Στα 40-80;
Τί είναι τα 75dB;στα 75db που είναι μια μέση στάθμη ακρόασης
Εισαι κουφος αν δεν ακους σε 75db τις συχνοτητες μεταξυ αυτου του φασματος!Τί είναι τα 75dB;
Στα 40-80;
Δεν είπα ότι δεν μπορώ να τα ακούσω. Απλά είναι τόσο χαμηλόφωνα, που ακόμα και το βράδυ όταν ακούω μουσική και δεν θέλω να ενοχλώ τους υπόλοιπους, ακούω πιο δυνατά εκεί.Εισαι κουφος αν δεν ακους σε 75db τις συχνοτητες μεταξυ αυτου του φασματος!
Πετάγομαι ανετως στο Μόντε Κάρλο, να ξαναπάω σε ένα καλό μαγαζί που ξέρω, έχει κάτι μπριζόλες της προκοπής.@steadyshot άστο μην βάζεις στοίχημα , τρώει πολύ ο κιαρατάς .
'γω αν έρθεις γυμνός πεζός από Γερμανία (με βιντεοληπτικό υλικό φυσικά) σ' αφήνω να κάψεις τα 5'' που έχω (και τα 2 ζευγάρια, έτσι 'πειδή είμαι large.. )Εγώ αναλαμβάνω ευχαρίστως να έρθω στα σπίτια των κατόχων ηχειων με 5ιντσο γουφερακι, αλλά να βάλω την μουσική που θέλω στις στάθμες που θέλω. Αν δεν φύγουν τα γουφερακια στο απέναντι μπαλκόνι, θα βγω γυμνός στον δρομο
Απο τα 80 εκ που καθεσαι στο γραφειο?Κωστά, λέω να πάω να του βάλω εκείνο το τραγουδάκι που έβαλα και στο δικό σου σύστημα. Ξέρεις μωρέ, εκείνο με τα πολλά μπάσα.
Δεν είπα ότι δεν μπορώ να τα ακούσω. Απλά είναι τόσο χαμηλόφωνα, που ακόμα και το βράδυ όταν ακούω μουσική και δεν θέλω να ενοχλώ τους υπόλοιπους, ακούω πιο δυνατά εκεί.
Όταν δεν γνωρίζεις τον κτηνοτρόφο,κυκλοφορεί και σε έκδοση 18"Πετάγομαι ανετως στο Μόντε Κάρλο, να ξαναπάω σε ένα καλό μαγαζί που ξέρω, έχει κάτι μπριζόλες της προκοπής.
Από την τελευταία φορά που πήγα, να μερικά κρέατα:
View attachment 339947
View attachment 339948
View attachment 339949
View attachment 339950
Έχει εκατοντάδες επιλογές μιας νορμάλ μεγέθους μπριζόλας σκέτης, με κόστος πολύ μεγαλύτερο από ένα χιλιάρικο..
Αφού κατεβαίνει στα 28Hz ρώτα τους γιατί να πάρω το μεγαλύτερο μοντέλο? Για 1 Hz παραπάνω?
Για να παιζει πιο δυνατα σε περιπτωση που καθεσαι πιο μακρια και εδω ταιριαζει και των τηρουμενων των αναλογιων γιατι τα υλικα μενουν ιδια για να εχεις λιγοτερο distortionΑφού κατεβαίνει στα 28Hz ρώτα τους γιατί να πάρω το μεγαλύτερο μοντέλο? Για 1 Hz παραπάνω?
Frequency Response:27Hz - 25kHz
View attachment 339951
Φιλολογικές προεκτάσεις.Παρεθεσα ενα ηχειο που δηλωνει εκταση στα 28hz αλλα δεν βρισκω μετρησεις γι αυτο μαλλον γιατι ειναι καινουριο. Οι σταθμες που αναφερεις ειναι απο τις καμπυλες ισης ακουστοτητας. Στο hifi o στοχος ειναι να αναπαραγεις τις συχνοτητες που ειναι στην ηχογραφηση, οχι απαραιτητα να φερεις τις εντασεις σε ολη τη συχνοτικη περιοχη στο να ακουγονται το ιδιο δυνατα στο αυτι σου. Τι θεωρεις threshold σε thd για τα 40-80 hz? Επισης δεν εχω αυτο το ηχειο το pmc. Στα δικα μου ηχεια παντως με test tones τα 46hz τα πιανω σε -3db με μια standard μετρηση στο rew που επιβεβαιωνει και τον κατασκευαστη.
Θα αξίζει, την τιμή του ηχείου που θα καεί στην δοκιμή.Άμα βάζετε στοίχημα, εγώ έρχομαι. Αλλά να αξίζει το στοίχημα
Το db(A) εχει ενα weighting για την αναισθησια της ανθρωπινης ακοης και σε σχεση με το c που εχει ενα πολυ ελαφρυτερο weighting, αυτο που κανει ειναι να ριχνει τις μετρησιμες σταθμες πχ στις χαμηλες επιτηδες για να προσομοιασει την οποια αναισθησια του αυτιου αλλα επισης δινει εμφαση στις μεσαιες. H reference σταθμη δεν ειναι σε dba ειναι σε dbc και ειναι θεωρητικα 83dbC. Δηλαδη μπορει να εχει καποιος μια μπακατελα sub και αλλες μπακατελες ηχεια και επειδη γεμιζει απο τα μπασα του sub ο ηχος να μπορει να φτασει το reference σε dba, . Το τι ακουει ομως ειναι αλλο θεμα...Φιλολογικές προεκτάσεις.
Έχω ξαναπεί πως η μέση στάθμη αναφοράς, βρίσκεται στα 85 dB SPL (A).
Για να αναπαράγεται επαρκώς η μουσική σε αυτή τη μέση στάθμη, προβλέπεται δυναμικό εύρος +-20 dB SPL (A), δηλαδή οι μέγιστες στιγμιαίες στάθμες κορυφής, θα φτάνουν τα 105 dB SPL (A).
Για 75 dB SPL (A) μέση στάθμη, εφόσον αυτήν προτιμάς ας πούμε, τα όρια των στιγμιαίων δυναμικών βρίσκονται στα 95 dB SPL (A) και σε αυτή τη στάθμη αναπαραγωγής, οι 40 κύκλοι βρίσκονται σε αντιληπτή στάθμη 60 Φον, δηλαδή είναι πολύ χαμηλή στάθμη ακρόασης.
Δώσε γράφημα max SPL με μετρημένη παραμόρφωση (πες έως 3%, δηλαδή κάτω του ορίου του hi-fi που είναι 1% THD) που να φτάνει ή να ξεπερνά τα 95 dB SPL (A) από κάθε ηχείο στα 2 μέτρα απόσταση ακρόασης από τους 40 κύκλους.
Τι πιο απλό.
Το δικό μου ηχείο ας πούμε, το Neumann 310 με ένα γουφερ 8,25" , μας δείχνει η φίρμα πως σε 1 μέτρο απόσταση ακρόασης (όχι σε 2 που λες εσύ) έχει max SPL στους 40 κύκλους με 3% THD μόλις 92 dB SPL (A), και λίγο λιγότερο με 1% THD:
View attachment 339952
Έλα, πάμε με το 5" στα 2 μέτρα, να φτάσει 95.
ΥΓ. Από το ανωτέρω γράφημα, φαίνεται πως οριακά φτάνει αυτό το ηχείο τα 104 dB SPL (A) πάνω από τους 80 κύκλους, στο 1 μέτρο απόσταση ακρόασης και με 3% THD φυσικά.
Δηλαδή, είναι οριακά οκ για στάθμη αναφοράς σε 1μ απόσταση ακρόασης.
Ξέρεις πόσο πραγματικά δυνατά παίζει αυτό το ηχείο; (Εννοείται με σαμπ).
Δεν φαντάζεσαι. Κι όμως, οι μετρήσεις είναι αυτές, οριακές για 2-καναλο και μόνον με χρήση σαμπ.
Από τις 8,25" στο 1 μέτρο, αν πας στις 5" στα 2 μέτρα, θες να δεις μετρήσεις max SPL?
Έχω αρκετές. Και από Neumann. Θες; Δε θες..
Ποια; Τα revel? focal? Ποιά; Έτσι λένε οι εταιρίες;Τα αλλα ηχεια που εβαλες @Dimifoot δεν εχουν μπασο απο επιλογη για να τα κανεις pair με sub
Ναι, σε όλο το μπάσο, και να μην το ακούς καθόλου....Μπορεις να εφαρμοσεις peq με αρνητικο gain στα σημεια που παραμορφωνει πιο πολυ ενα ηχειο με high q και να ριξεις την παραμορφωση