Ανακλήσεις

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.665
Reaction score
42.740
Όλα τα ραφιναρισμένα σημαίνει ότι έχουν εξαχθεί με χρήση χημικών.
Για όλα τα χημικά ισχύει ότι υπαρχουν κάποια όρια που αν τηρηθούν δεν δημιουργούν «γενικά» πρόβλημα.
Στην πράξη επειδη,
α) δεν τους εμπιστεύομαι
β) έχω δίκης μου παραγωγής εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο βιοκογικης καλλιέργειας (μη πιστοποιημένης)

δεν έχω λόγο να χρησιμοποιώ πυρηνέλαιο, ακομα και στο τηγάνι βάζω άγουρολαδο.

Από και και πέρα ο κάθε καταναλωτής οφείλει να είναι ενημερωμένος οσο πιο καλα μπορεί και να πράττει αναλόγως.
 

Μηνύματα
7.322
Reaction score
1.726
και πολλα παρθένα ελαιόλαδα από ιδιώτες καλλιεργητές / εμπόρους είναι τίγκα στα φυτοφάρμακα .
Στα τυποποιημένα προϊόντα αυτό το στοιχείο ελέγχεται απο τους αρμοδίους φορείς αλλά και από τους ανταγωνιστές της εκάστοτε εταιρειας . Στους ιδιώτες δεν γίνονται έλεγχοι.
Για να το λέω , γνωρίζω πράγματα εκ των έσω.
Θελει μεγαλη προσοχή από που αγοράζουμε το ελαιόλαδο.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.665
Reaction score
42.740
Θελει μεγαλη προσοχή από που αγοράζουμε το ελαιόλαδο.
Συμφωνώ και επαυξάνω σε αυτό.
Βέβαια το θέμα μας που ήταν το πυρηνέλαιο αυτό ξεκινά από τη μέθοδο παραγωγής και είναι προβληματικό σε σχέση με το ελαιόλαδο.
Ακομα και τα φυτοφάρμακα έχουν πέσει πολύ πριν τη Συγκομιδή και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στα ζιζανιοκτόνα που ψεκάζουν γύρω από τους ελαιώνες παρά για δάκο ή άλλες αρρώστιες.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.641
Reaction score
90.106
Nope, δεν μας ενδιαφέρει μόνο η υψηλή θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει αλλά και ο τρόπος παραγωγής του, εγώ δεν θα το έτρωγα ως υπολειμμα στις πατάτες μου.
Όπως κα κι οποιοδήποτε λάδι ραφινε.
Yup! :biggrin:

Το πρότεινα ως καλύτερο από τα φτηνά σπορέλαια. Με το έξτρα θετικό ότι δεν έχει το έντονο άρωμα του κανονικού ελαιόλαδου που αλλοιώνει τη γεύση των τηγανητών.

Το ραφινάρισμα είναι ασφαλής μέθοδος επεξεργασίας αν τηρούνται οι προδιαγραφές. Εκεί είναι η δική μου "φοβία".

Το σημείο καπνού είναι πολύ πιο σημαντικός παράγοντας γιατί το πιο ευαίσθητο παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να δώσει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες και τρανς λιπαρά που είναι πιο βλαβερά από τις προϋπάρχουσες ουσίες του ραφινέ πυρηνέλαιου.

Βέβαια, όλα αυτά που συζητάμε είναι θεωρητικές φιλοσοφίες γιατί τα 9 στα 10 εστιατόρια συμπληρώνουν αντί να αλλάζουν λάδι και οι ενώσεις που υπάρχουν σε αυτό το "μίγμα" είναι για ευθανασία.

Σπίτι δεν τηγανίζω πάνω από 1-2 φορές/μήνα οπότε μειώνω την αθροιστική ζημιά.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.665
Reaction score
42.740
Σπίτι δεν τηγανίζω πάνω από 1-2 φορές/μήνα οπότε μειώνω την αθροιστική ζημιά
Σπίτι σχεδόν ποτέ, μόνο αυγά.
Για αυτό κάθε φορά που θα παραγγείλω ή θα φάω έξω η παραγγελια περιλαμβάνει οπωσδήποτε τηγανιτες πατάτες 😂 και ας τις τηγανίζουν με SAE 10-40 🤣
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.641
Reaction score
90.106
Σπίτι σχεδόν ποτέ, μόνο αυγά.
Για αυτό κάθε φορά που θα παραγγείλω ή θα φάω έξω η παραγγελια περιλαμβάνει οπωσδήποτε τηγανιτες πατάτες 😂 και ας τις τηγανίζουν με SAE 10-40 🤣
Μπορώ να ζω με ξεροψημένες αλμυρές πατάτες κι ας μην έχω κρέας ή άλλα συνοδευτικά. Όπως και με προϊόντα ζύμης. :o :roflmao:
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
79.628
Reaction score
100.382
Μέχρι πόσες φορές πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες με το:

1. Ηλιέλαιο
2. Ελαιόλαδο
3. Πυρηνέλαιο

Διαβάζω μέχρι τρεις το πολύ.

 

Μηνύματα
16
Reaction score
26
Σε ποιο σημείο της παραπομπής θέλεις να εστιάσουμε ;
Εχοντας δουλέψει 15 χρόνια ως αποθηκάριος σε κορυφαίο αλυσίδα σούπερ μάρκετ και έχοντας φρίξει με αυτά που εχω δει ,θα πω τα εξής (δεν είναι και κάτι που το ακούτε για πρώτη φορά βέβαια) αλλά τα λάδια που αγοράζεται είναι πολύ μέτριας ποιότητας.Αν σας πω οτι το πυρηνέλαιο που (απέσυραν δήθεν) απο το ράφια θα σας το ξαναπασάρουν ακριβώς το ίδιο τι θα πείτε?? Ενδέχεται να μην επιστραφεί ποτέ στην εταιρία (θα κρατηθεί στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ,το έχει κάνει το σούπερ μάρκετ που δούλευα άπειρες φορές)κα μετα απο 2 εβδομάδες περίπου ,έρχεται μια εγκύκλιος που λέει να ξαναμπεί το (αθώο) αυτό λαδάκι στο ράφι!!!Θυμάμαι ,εσείς θυμάστε, τότε το σκάνδαλο με τις διοξίνες που είχαν βρεί παλιότερα σε διάφορα προιόντα; Το τι έχουμε φάει απο αυτά τα προιόντα που (αποσύρθηκαν δήθεν )απο τα ράφια, δε λέγεται!!!!!Οσο για το προιόν ΓΑΛΑ δεν θα αναφερθώ καν...για ευνόητους λόγους!!!!!!!!!
 

Μηνύματα
7.322
Reaction score
1.726
Γι αυτό το λόγο θερίζει ο καρκίνος τα τελευταία χρόνια και τα καρδιακά νοσήματα.
 

Μηνύματα
7.322
Reaction score
1.726
Εχοντας δουλέψει 15 χρόνια ως αποθηκάριος σε κορυφαίο αλυσίδα σούπερ μάρκετ και έχοντας φρίξει με αυτά που εχω δει ,θα πω τα εξής (δεν είναι και κάτι που το ακούτε για πρώτη φορά βέβαια) αλλά τα λάδια που αγοράζεται είναι πολύ μέτριας ποιότητας.Αν σας πω οτι το πυρηνέλαιο που (απέσυραν δήθεν) απο το ράφια θα σας το ξαναπασάρουν ακριβώς το ίδιο τι θα πείτε?? Ενδέχεται να μην επιστραφεί ποτέ στην εταιρία (θα κρατηθεί στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ,το έχει κάνει το σούπερ μάρκετ που δούλευα άπειρες φορές)κα μετα απο 2 εβδομάδες περίπου ,έρχεται μια εγκύκλιος που λέει να ξαναμπεί το (αθώο) αυτό λαδάκι στο ράφι!!!Θυμάμαι ,εσείς θυμάστε, τότε το σκάνδαλο με τις διοξίνες που είχαν βρεί παλιότερα σε διάφορα προιόντα; Το τι έχουμε φάει απο αυτά τα προιόντα που (αποσύρθηκαν δήθεν )απο τα ράφια, δε λέγεται!!!!!Οσο για το προιόν ΓΑΛΑ δεν θα αναφερθώ καν...για ευνόητους λόγους!!!!!!!!!
Αν ήμουν στη θέση σου και είχα και τα απαραίτητα στοιχεία, σήμερα θα ήμουν εκατομμύριούχος.
Σκέψου την ευκαιρία που έχασες.
Θα τους πήγαινες γαμ..όντας
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.501
Reaction score
135.782
Μέχρι πόσες φορές πρέπει να τηγανίζουμε τις πατάτες με το:

1. Ηλιέλαιο
2. Ελαιόλαδο
3. Πυρηνέλαιο

Διαβάζω μέχρι τρεις το πολύ.

Με βούτυρο;

Χρησιμοποιώ βούτυρο σε οτιδήποτε τηγανίζεται.

Δεν υπάρχει επιστροφή σε λάδια.
Μπροστά στο βούτυρο, όλα βαλβολίνες είναι.



ΥΓ. Λάδι τρώμε μόνο ωμό, πχ στη σαλάτα, μόνο ελαιόλαδο και με ψεκασμό, λίγο, για τη γεύση.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.501
Reaction score
135.782
Βασικά, ψέματα, δε χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνον βούτυρο στα τηγανητά.

Χρησιμοποιώ και λίπος, λαρδί.

Δεν έχω βρει ακόμα beef tallow, οπότε μόνον λαρδί προς ώρας. Χοιρινό λίπος δηλαδή.

Αλλαγή; Χαχαχαχαχαχαχαχαχα, άστο αυτό, είναι άλλη συζήτηση.
 

Μηνύματα
15.772
Reaction score
18.336
Με βούτυρο;

Χρησιμοποιώ βούτυρο σε οτιδήποτε τηγανίζεται.

Δεν υπάρχει επιστροφή σε λάδια.
Μπροστά στο βούτυρο, όλα βαλβολίνες είναι.



ΥΓ. Λάδι τρώμε μόνο ωμό, πχ στη σαλάτα, μόνο ελαιόλαδο και με ψεκασμό, λίγο, για τη γεύση.
Βούτυρο, μόνο μια φορά. :D
 

Μηνύματα
7.322
Reaction score
1.726
Λατρεύω το κρητικό στακοβούτυρο , στα τηγανιτά αυγά μάτια.
Την ταινία το τελευταίο τανγκο στο Παρίσι τη θυμάστε;
Την εποχή που παίχτηκε είχαν εξαφανιστεί τα βούτυρα απο τους μπακαληδες
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
4.052
Reaction score
3.933
Μπορώ να ζω με ξεροψημένες αλμυρές πατάτες κι ας μην έχω κρέας ή άλλα συνοδευτικά. Όπως και με προϊόντα ζύμης. :o :roflmao:
Συμβουλές ζωής από τον Μεγάλο Tony Bourdain (μετά το 3'03", αν και χάνεις μερικές ζουμερές λήψεις έτσι):
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
37.641
Reaction score
90.106
Συμβουλές ζωής από τον Μεγάλο Tony Bourdain (μετά το 3'03", αν και χάνεις μερικές ζουμερές λήψεις έτσι):
Γούστα είναι αυτά. Ο Bourdain μου άρεσε ως στριμμένος χαρακτήρας με τις ιδιοτροπίες του γιατί μου θύμιζε ...εμένα. :biggrin:

Το πρόβλημα για μένα είναι ότι βρίσκω πολύ πιο εύκολα καλές τηγανητές ξεροψημένες και καυτές πατάτες από το κρέας της αρεσκείας μου. Πάντα για έξω μιλάμε.
(Σπίτι μόνο πολύ απλά φαγητά που δεν αφήνουν μυρωδιές).

Όσο όμως καλό και να είναι το κρέας, θέλω δίπλα πατάτες. Σαλάτες κι άλλα "δροσερά" τα αποφεύγω. Ψωμί δεν τρώω με το κυρίως φαγητό. Το θέλω σε σάντουιτς πάντα ολόφρεσκο αν είναι δυνατόν ζεστό. Ή ψαγμένες ζύμες σε πίτες, πίτσες κλπ.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.330
Μηνύματα
2.936.945
Members
38.170
Νεότερο μέλος
Jargy@
Top