BBQ Weber Spirit and other grills in action


Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.724
Reaction score
76.043
Τι τα θες τα υγραέρια;
Φτιάξε μια γούβα στο γκαζόν, κάρβουνα σχάρα και εισαι αρχηγουμπα :roflmao:
Το πήρα απόφαση, το Πάσχα θα σκάψω λάκκο καταμεσίς του γκαζόν και θα ψήσω αρνούμπα. :roflmao:
 




Μηνύματα
16.199
Reaction score
22.808
Έχω καταλήξει στο ότι τα μπριζολιδια ικανού πάχους γίνονται καλύτερα στη πλάκα μετά ζουμια τους παρά στη σχάρα, ίσως μόνο για τελείωμα να πάρει τις γραμμουλες του για να γουστάρουμε , υπάρχει άποψη σχετική;
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
13.329
Reaction score
33.312
Eγω καθαριζω λαδωνω σχαρα, την αφηνω κλειστη να ανεβασει ψηλη θερμοκρασια της ταξεως 260 c , και πεταω τα χοντρα t-bone γρηγορα, αφου τα εχω στεγνωσει απ εξω πολυ καλα. Μετα περιμενω 5-6 λεπτα χωρις να ανοιξω καθολου , και μετα κανω ενα πολυ γρηγορο γυρισμα και τα αφηνω για αλλα 5 λεπτα.
Τελος κανω το 3D γυρω γυρω, το περισσοτερο πισω απο το κοκαλο για 3-4 λεπτα συνολο, για να ξεροψηθει η περιφερεια.
 



alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
16.153
Reaction score
29.888
20240903_093816.jpg
20240903_093827.jpg
20240903_093822.jpg
20240903_093751.jpg

το τηγάμι το ζέστανες; στραβώνει ο πάτος;
Ακόμα δεν έκανα τίποτα. Χθες βράδυ τα πήρα. Δεν χάνεις τίποτα να το πάρεις. 3 χρόνια εγγύηση, και επιστροφή χρημάτων χωρίς πολλά πολλά.
 
Last edited:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
79.414
Reaction score
99.572
Από μαντέμι λέει, 4,3mm είναι ο πάτος, λογικά δεν στραβώνει.
 



spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
13.329
Reaction score
33.312
Νομιζω οτι στραβωνουν αν μετα την χρηση βαλεις μεσα κρυο νερο.Προσωπικα βαζω νερο απο τον βραστηρα σε μεση θερμοκρασια και τα τηγανια παραμενουν επιπεδα.
 


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
79.414
Reaction score
99.572
Νομιζω οτι στραβωνουν αν μετα την χρηση βαλεις μεσα κρυο νερο
Αν βάλεις σε ζεστό μαντέμι κρύο νερό, μπορεί να σπάσει εύκολα.
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
16.153
Reaction score
29.888
Το εγχειρίδιο λέει να κάνω βράσιμο με νερό 2-3 φορές. Μετά να το αφήσω να κρυώσει καλά, πλύσιμο, καλό στέγνωμα, λάδι ή βούτυρο και στη φωτιά για 2-3 λεπτά και μετά κρύωμα και σκούπισμα.

Το τηγάνι έκανε και την τρίτη. Υπάρχει ένα ανεπαίσθητο κούνημα. Στη γάστρα είναι παραπάνω αλλά οκ αυτή θα μπαίνει στο φούρνο. Για 14.5€ το τηγάνι (ή 18€ αν η έκπτωση είναι μόνο για τη γάστρα) νομίζω είναι πολύ καλά.

20240903_111346.jpg
Screenshot_20240903_111646_Lidl Plus.jpg
 

alexis

Reticular Activating System
Μηνύματα
16.153
Reaction score
29.888
Το seasoning πως γίνεται; Διαβάζω διάφορα. Ότι το καλύτερο είναι με λάδι αβοκάντο και στο φούρνο για μια ώρα στους 250, και μετά άλλες δύο ώρες μέσα μέχρι να κρυώσει. Και ότι προτιμάμε λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνού για καλύτερη προστασία.
 


Μηνύματα
1.618
Reaction score
103
Το seasoning πως γίνεται; Διαβάζω διάφορα. Ότι το καλύτερο είναι με λάδι αβοκάντο και στο φούρνο για μια ώρα στους 250, και μετά άλλες δύο ώρες μέσα μέχρι να κρυώσει. Και ότι προτιμάμε λάδι με υψηλή θερμοκρασία καπνού για καλύτερη προστασία.
Εμφανισιακα ωραιες δειχνουν, η κατσαρολα αντιγραφη της STAUB και το τηγανι της LE CREUSET.

Εχω το τηγανι και το πληρωσα 130 ευρω με εκπτωση !!!!
Θα ηθελα καποια στιγμη να μαθω τι πληρωσα εγω και τι ο alexis... :D

Αν εχει εμαγιε επιστρωση δεν χρειαζεται seasoning, μπαινουν και στα πλυντηρια αν και δεν συστηνεται αυτο απο τις εταιριες.
Εαν ειναι και κοντα στα 3-4 κιλα βαρος, δεν προκειται ποτε να τα πλυνει... γυναικα, ασηκωτα 8-) και θελουν σχεδον αμεσως καθαρισμα στο μισαωρο, οχι την αλλη μερα !!!!
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.008
Μηνύματα
2.925.362
Members
38.119
Νεότερο μέλος
MakChem
Top