bretsos
Μπάμιας
- Reaction score
- 48.162
Ο συγκεκριμένος φαίνεται αλάνι έτοιμο για όλα..
Έχς δει πολλά αλάνια ρε συ σαν εμένα, ετσά είναι τα αλάνια?
Ο συγκεκριμένος φαίνεται αλάνι έτοιμο για όλα..
οχι, με τις κατασκευες αυτου του τυπου δε θελω να μπλέξω, άσχετα αν παίζει ή όχι καλάΑλήθεια, εσύ το έχεις ακούσει ;
'φου λειτουργείς ''εργοστασιακές ρυθμίσεις'' ούλο το σπίτ' ρε 'συ με τίποτα χρέωση στη ΔΕΗ, έχεις σακιά με προιόν για δγυό ζωές (μπάμιες μεν αλλά τι να κάνουμ' ), στρουμφάρεις ανήφορους με τη ρόδα (fitness), δεν ξέρω μόνο με ιδέες για water πως τα πας αν προκύψει πρόβλημα..Έχς δει πολλά αλάνια ρε συ σαν εμένα, ετσά είναι τα αλάνια?
Ρε συ, εάν πρόσεξες το ποσό στον λογαριασμό της ΔΕΗ του έχει πάντα ένα αστεράκι. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ; Αυτό δεν είναι ποσό πληρωμής ... αλλά πιστωτικό. Μα κανένας σας να μην το έχει παρατηρήσει τόσο καιρό που σας ποστάρει λογαριασμούς ή να το ξέρει ;'φου λειτουργείς ''εργοστασιακές ρυθμίσεις'' ούλο το σπίτ' ρε 'συ με τίποτα χρέωση στη ΔΕΗ, έχεις σακιά με προιόν για δγυό ζωές (μπάμιες μεν αλλά τι να κάνουμ' ), στρουμφάρεις ανήφορους με τη ρόδα (fitness), δεν ξέρω μόνο με ιδέες για water πως τα πας αν προκύψει πρόβλημα..
Έχεις και ηχεία μόρτικα αντιστασιακά στο καθεστώς..
Τι άλλο δηλαδής..
'φου λειτουργείς ''εργοστασιακές ρυθμίσεις'' ούλο το σπίτ' ρε 'συ με τίποτα χρέωση στη ΔΕΗ, έχεις σακιά με προιόν για δγυό ζωές (μπάμιες μεν αλλά τι να κάνουμ' ), στρουμφάρεις ανήφορους με τη ρόδα (fitness), δεν ξέρω μόνο με ιδέες για water πως τα πας αν προκύψει πρόβλημα..
Έχεις και ηχεία μόρτικα αντιστασιακά στο καθεστώς..
Τι άλλο δηλαδής..
Έχεις δει τριγύρω τι παίζ' ? (χωρίς google ούτε αυγό δεν βράζουμε.. )
Ναι μεν οι αστερίσκοι είναι πάντα ύποπτοι αλλά δεν μου προκαλούσαν ποτές υποψίες..Ρε συ, εάν πρόσεξες το ποσό στον λογαριασμό της ΔΕΗ του έχει πάντα ένα αστεράκι. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό ; Αυτό δεν είναι ποσό πληρωμής ... αλλά πιστωτικό. Μα κανένας σας να μην το έχει παρατηρήσει τόσο καιρό που σας ποστάρει λογαριασμούς ή να το ξέρει ;
Δεν σου πουλάμε Ψωράλ εσένα , είσαι παλιοχαρακτήρας.Έτσι όπως το θέτεις, ένα δίκιο το έχς, για να ολοκληρωθω όμως και να φέρω επάξια τον τίτλο "αλάνι" θα ήθελα κάποια στιγμή να πουλήσω τα b&w και να πάρω Ψωράλ
Τα πρωτοσέλιδα έχουν ανέκαθεν τη δική τους σκοπιμότητα. Αυτά ήταν περιθωριακά περιστατικά, όχι ο κανόνας. Ήμουν ήδη έφηβος το 1975 και τα έζησα από (πολύ) κοντά όλα αυτά επί σειρά ετών. Τα γνωρίζω καλά από προσωπικές εμπειρίες και αφηγήσεις συνομηλίκων, όχι από πρωτοσέλιδα.Ξύλο έπεφτε συνεχώς,τουλάχιστον στην Αθήνα.Οι ροκάδες έστηναν ενέδρες έξω από τις ντισκοτέκ.Την επόμενη μέρα,πρωτοσέλιδο.
Μμμμ, όχι.Η αρχή ήταν αυτά που λέγονται στο πρώτο λίνκ. Μετά πήγαμε στο δύτερο λίνκ. Και μετά καταλήξαμε στον "ορισμό"
καρεκλάς - SLANG.gr
www.slang.gr
Μουσική Λοβοτομή: Καρεκλάδες εναντίον Ροκάδων
Ο θάνατος της Donna Summer, της «βασίλισσας της disco», με πήγε γύρω στα 35 χρόνια πίσω όταν οι δεινόσαυροι περπατούσανε ακόμα στη Γη, ο Ντρογκμπά δεν είχε γεννηθεί ακόμα...www.mixgrill.gr
Οι καρεκλάδες ήταν μια ομάδα νεαρών που ταυτίζονταν με τη μουσική disco. Φορούσαν φανταχτερά ρούχα, όπως χτυπητά χρώματα, λαμέ υφάσματα, παντελόνια καμπάνα, φαρδιές γραβάτες, κεραμιδί αντρικά «ποτηράτα» ψηλοτάκουνα παπούτσια, και χρυσές αλυσιδίτσες και σταυρουδάκια
Τι όχι βρε Toulou. Το ίδιο λέμε. Για αυτό έγραψα καταλήξαμε στον ¨ορισμό". Αυτό ήταν η καρικατούρα του όλου θέματος αλλά τα πόσταρα με αυτή την σειρά ώστε κάποιος που διαβάζει χωρίς να τα έχει ζήσει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα και να καταλάβει όταν θα ψάχνει απο το ίντερνετ ποιός λέει και τι γράφει ... ανάλογα σε ποιό χρονικό στάδιο πέτυχε αυτό το φαινόμενο.Μμμμ, όχι.
Ο τελευταίος είναι ένας πολύ "clean" και επιφανειακός ορισμός που κολλάει καλύτερα στην μετά-"Πυρετός του Σαββατόβραδου" περίοδο, της "επισημοποιημένης" ντίσκο με θαμώνες πλέον άφθονους από τον μέηνστρημ αστικό, ακόμα και μεγαλοαστικό ιστό.
Δεν είναι μόνο ο Τζείμς Μπράουν. Αυτός είναι ο "πατέρας" του όλου φαινομένου όντως αλλά ήδη η r'n'b που λέει ο Π.Α.Η. είχε λάβει τις αρχικές διαστάσεις της σαν είδος και απο την οποία ως παρακλάδι προέκυψε η disco. Άλλο παρακλάδι μας έδωσε και την hip hop αργότερα. Η αρχική hip hop ήταν αξιόλογο είδος με πάρα πολυ καλούς στίχους. Μην κοιτάς πως κατέληξε ύστερα. Οι σωστοί "ροκάδες" τότε με την ευρεία έννοια της ρόκ την στήριξαν πολύ και είχαν πολλές ελπίδες για αυτήν που διαψεύστηκαν. Η καρικατούρα (επίσης τέτοια είναι) του ροκά ως hardrock ροκά κάποτε πρέπει να τελειώσει, βλέπω ακόμη καλά κρατεί. Όσον αφορά την disco ναι αυτά που αναφέρεις για Πυρετό το Σαββατόβραδο, Grease κλπ που όλοι ξέρουν και διαβάζουν στο ίντερνετ είναι το τέλος και η καρικατούρα του όλου φαινομένου.Οι δε μουσικές που πραγματικά αγαπούσε δεν ήσαν αυτές που σας έρχονται στο μυαλό
όταν ακούτε την λέξη "ντίσκο", αλλά πολύ πιο "βρώμικα" μαύρα ακούσματα, θάλεγα σκληρο χορευτικό φανκ, Τζέημς Μπράουν, ή έστω κάτι τέτοιο (αν και αυτό νομίζω είναι του 80) :
... και φωνάζαμε απά στην πίστα:Πολύ ανάλυση ρε παιδάκι μου..
Πας δε πις
Φερε παραδειγματα στιχων συγκεκριμενου τραγουδιου και πως τα αντιλαμβανεται ο Αμερικανος με το context της χωρας του και του υποβαθρου του και πως ο Ελληνας.Η ανάλυση είναι καλή καθώς πρώτα απο όλα αυτά τα τραγούδια αλλά και όλη σχεδόν η ρόκ ακόμη δεν έχει καταλάβει ο ¨Ελληνας ότι δεν είχαν την ίδια διάσταση, αντίκτυπο και νόημα στον Αμερικάνο όπως είχε στον Έλληνα. Ακόμη δεν έχει. Ούτε την "κατανοούν" ή την αντιλαμβάνονται μουσικά αλλά και στιχουργικά ίδια με εμάς.
.... γιαπαν.Κινέζικη
Τίποτε άλλο ; Κανά καφέ να σας κάνω ; Ωραίες και απλές ερωτήσεις που θέλουν όμως να γράψει κάποιος βιβλίο. Αλλά επειδή δεν κεφαλοποιώ εγώ σαν τον Ταραντίνο να σου το πω με μια περιληπτική υπερβολή για να αρχίσει να το σκέφτεται και να το ερευνά ο καθένας μόνος του : Η ρόκ στο μεγαλύτερο μέρος της είναι τα σκυλάδικα των Αμερικάνων. Δεν της δίνουν την μυθολογική αξία που της δίνουμε εμείς, ούτε είναι κάτι ιδιαίτερο για αυτούς. Και μετά απο αυτό μπορείτε να με κρεμάσετε όλοι.Φερε παραδειγματα στιχων συγκεκριμενου τραγουδιου και πως τα αντιλαμβανεται ο Αμερικανος με το context της χωρας του και του υποβαθρου του και πως ο Ελληνας.
Τελικα οι ροκαδες γιατι ειναι ροκαδες? Πως συνδεετεαι ο ροκας με το κοινωνικο/μορφωτικο/ταξικο υποβαθρο του Eλληνα και πως με του Αμερικανου?
Oι Αμερικάνοι φτιάχνουν μεγάλα κτίρια κι εμείς μεγάλες ιδέες..Η ανάλυση είναι καλή καθώς πρώτα απο όλα αυτά τα τραγούδια αλλά και όλη σχεδόν η ρόκ ακόμη δεν έχει καταλάβει ο ¨Ελληνας ότι δεν είχαν την ίδια διάσταση, αντίκτυπο και νόημα στον Αμερικάνο όπως είχε στον Έλληνα. Ακόμη δεν έχει. Ούτε την "κατανοούν" ή την αντιλαμβάνονται μουσικά αλλά και στιχουργικά ίδια με εμάς.
Δες μια πολυ ενδιαφερουσα απαντηση απο ΑΙ που φαινεται πολυ legit...Ο Ταραντίνο όπως και άλλοι παρόμοιοι είναι μια πονηρομαιμού που μετά την αρχική πορεία του που όλοι τότε στηρίξαμε και τον κάναμε μάγκα και όταν πήγε Αμερική έχει καταλάβει τους Αμερικάνους και τους δουλεύει μέσα στα μούτρα τους και δεν το καταλαβαίνουν κιόλας. Καλά κάνει έχει χεστεί στα φράγκα και κεφαλαιοποίησε. Έτσι γίνεσαι "ίνδαλμα".
Τίποτε άλλο ; Κανά καφέ να σας κάνω ; Ωραίες και απλές ερωτήσεις που θέλουν όμως να γράψει κάποιος βιβλίο. Αλλά επειδή δεν κεφαλοποιώ εγώ σαν τον Ταραντίνο να σου το πω με μια περιληπτική υπερβολή για να αρχίσει να το σκέφτεται και να το ερευνά ο καθένας μόνος του : Η ρόκ στο μεγαλύτερο μέρος της είναι τα σκυλάδικα των Αμερικάνων. Δεν της δίνουν την μυθολογική αξία που της δίνουμε εμείς, ούτε είναι κάτι ιδιαίτερο για αυτούς. Και μετά απο αυτό μπορείτε να με κρεμάσετε όλοι.