ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ HOME THEATER

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Eδω και καμποσα χρονια εχω ηρεμησει με το συστημα μου και το απολαμβανω οσο μπορω. Προβαλλω με Epson 9200 σε 135" σε αποσταση 6 μετρα και ειμαι ικανοποιημενος αλλα μου μπηκε ο διαολος παλι. Θελω πιο μεγαλη. (Οθονη εννοω.) Σκεφτομαι λοιπον ή να αναβαθμισω σε epson LS12000, να αφησω οπως εχει την οθονη και να μεταφερω τον καναπε στα 3 μετρα, ή να κανω γενικη αναβαθμιση σε 2,35 : 1 οθονη 6 μετρων (γυψοσανιδα) με αναμορφικο. Ουσιαστικα το εξτρα κοστος θα ειναι ο αναμορφικος καθως η γυψοσανιδα θα ειναι φτηνη. Αξιζει το εξτρα κοστος του αναμορφικου ή με την λειτουργια zoom μνημης του προβολεα θα βλεπω αξιολογα? Κατω μερικες φωτο να παρετε ιδεα για το τι θελω να κανω.
20241022_213809.jpg
20241022_213858i.jpg
20241022_213858.jpg

Reaction score
11.204
Εγώ προτείνω να μεταφερθείς πιο κοντά, για 135 ίντσες στα 3 μέτρα θα έχεις πολύύύύ μεγάλη γωνία θέασης, άκρως ικανοποιητική. Επίσης θα έχεις το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι θα είσαι πιο κοντά στα εμπρός ηχεία.

(κάνα σκίτσο από τα ωραία σου θα ξανακάνεις)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Τώρα τι οθόνη έχεις; Κεντρικό ηχείο υπάρχει;
Κεντρικο δεν υπαρχει παιζω σε Phantom mode χρονια τωρα γιατι μου χαλαει τη μοστρα. Υπαρχει γραμμη αλλα δεν την χρησιμοποιω. Το συστημα 4+1. Η οθονη ειναι σπατουλαριστος τοιχος με απλη ασπρη μπογια. Γυρω στις 135". Εκανα πριν τη δοκιμη και πηγα στα 4 μετρα και ηδιαφορα ηταν τεραστια ακομα και με απλο FHD. Δεν διεκρινα τεχνουργημστα σε νεες παραγωγες οπως το Avatar αλα σε παλαιοτερες το Transfer εδειχνε καποια τεχνουργηματα, αλλα ακομα και αυτα ηταν ελαχιστα ενοχλητικα. Υποθετω οτι με τον ls12000 θα εξαφανιστουν τελειως και η εικονα θα εχει μεγαλυτερη συνοχη.
Αναμφιβολα η τεραστια 2.35:1 οθονη θα χρεαστει πολυ φως να αταπεξερθει στη ποιοτητα της εικονας Και το HDR θα βοηθησει επιπλεον σε αυτη την προσπαθεια. Και παντα μιλαμε για την πιο απλη λυση. απλα να πλησιασει κοντα ο θεατη; Η αλλη λυση ειναι ακριβοτερη, πιο επιπονη αλλα απειρως πιο εντυπωσικη..
(κάνα σκίτσο από τα ωραία σου θα ξανακάνεις)
[/QUOTE] Ναι το σκεφτομαι πολυ σοβαρα... Μου εχουν λειψει...

Last edited:

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Το θεμα ειναι κατα ποσο καλυτερος ειναι ο ls12000 απο τον 9200. Σε περιπτωση που θα βαλω την τεραστια οθονη θα μιρει να την φωτισει επαρκως? Και το κοστος του αναμορφικου βεβαια...

Reaction score
4.797
Από τον 9200 εχρι τεράστια διαφορά ο 9400
Από τον 9400 δεν αξίζει την διαφορά ο 12000
Αλλά ο 1000 που έρχεται Ελλάδα όπου να ναι
Δεν ξέρω σε ποσά μέτρα κάθεσαι τώρα αλλά κάνε το στα 3 να δεις το φως το αληθινό

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Τωρα καθομαι στα 6 μετρα. Χτες που εκατσα στα 4 οντως ηταν πολυ πιο μεθυστικη η αισθηση. Πιο κοντα με 1080 μπορω να διακρινω ατελειες στην αναλυση σε παλιες ταινιες και χανω την κινηματογραφικη αισθηση. Γι αυτο πιστευω με τον 12000 θα εχω καλυτερο αποτελεσμα. Και ναι, κανει σχεδον τα διπλασια απο τον 9400 αλλα ειναι πιο φωτεινος και εχει και laser οποτε ξενοιαζω απο την πτωση της λαμπας...

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.491
Πιο κοντα με 1080 μπορω να διακρινω ατελειες στην αναλυση σε παλιες ταινιες και χανω την κινηματογραφικη αισθηση.
Κάθομαι στα 3,30 μέτρα με 137 ίντσες, 2.35 και αναμορφικό. Όλα συνηθίζονται, και η "κινηματογραφική αίσθηση".
Πρώτα το μέγεθος και μετά όλα τ' άλλα.

Reaction score
6.204
Υπάρχει ας πούμε περίπτωση αντί για αναμορφικο να έπαιρνες μια οθόνη; Συμφωνώ με την λύση του laser αλλά πρώτον η λύση της οθόνης - τοίχου είναι αμφιβόλου αποτελέσματος και δεύτερον πλέον πολλές παραγωγές βγαίνουν σε φορμάτ που πολλές φορές χρειάζεται το 16:9. Μια λύση σε οθόνη με alr και ένα laser προβολέα μπορεί να είναι η καλύτερη για αυτό το χώρο. Επίσης η απόσταση σίγουρα μπορεί να πάει στα 3-4 μέτρα με αυτό τον τρόπο.

Reaction score
4.797
Ο 1000 που θα βγει θα είναι 4κ Πανελ
Ο 12000 δεν είναι κ είναι υποδεέστερος σε όλα από τον 1000
Τιμή καταλόγου 12000 στα 4600 με μαύρο να μπλεδιζει
Τιμή καταλόγου 1000 στα 5500 με μαύρο που είναι μαύρο λένε
Εσύ πάρε τον 12000
Πιθανόν να είσαι ο μόνος
Άποψη μου η 9400 η π νέος 1000
Βέβαια εσυ ξέρεις καλύτερα
Κάτσε στα 3 μέτρα όπως είσαι τώρα. Και πες εντυπώσεις

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Αν ο 1000 εχει οντως 5500 με συμφερει να παω εκει μονο και μονο για το φως. Απλα τον εχουν 8000 δολαρια εξω και σ αυτην την τιμη δεν παιζει με τιποτα.

Reaction score
10
Γεια σου ρε Λευτέρη,
τι μου θύμισες τώρα; Παλιές καλές εποχές. Ελπίζω να είσαι καλά!
Είμαι κι εγώ σε φάση αναζήτησης νέου προβολέα και είμαι σε αναμονή των νέων που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο.
epson EH-QB1000 και jvc nz500.
Στο βιντεάκι που ανέβασε ο φίλος παραπάνω ο νέος epson δεν φαίνεται να είναι πολύ καλύτερος από τον Ls 12000 αλλά και αυτό που έγραψε κάποιος οτι είναι 4Κ νομίζω οτι δεν ισχύει. Δεν είναι native 4Κ αλλά eshift.
Επίσης ο Jonathan έχει κάνει συγκριτικό του Ls 12000 με τον JVC NZ7 και φαίνεται στα περισσότερα σημεία εκτος του μαύρου να υπερτερεί ο epson. Tι να πω (ο θεος κι η ψυχή τους...) αν δεν είσαι εκεί να δεις με τα μάτια σου!
Πάντως από όσο θυμάμαι από τότε που τεστάραμε τον HD1 η οθόνη σου είναι πολύ μεγάλη. Το πολύ-πολύ να πας τον καναπέ λίγο πιό κοντά. Ποιοτικά όμως υπάρχει δυνατότητα μεγάλης βελτίωσης της εικόνας.
Πιστεύω οτι ο LS 12000 είναι αρκετά καλύτερος από τον 9400 και φωτεινότερος και φυσικά αποφεύγεις την υποβάθμιση της εικόνας οταν θα πέσει η λάμπα.
Αν βάλεις μια οθόνη αντί να προβάλλεις στον τοίχο δεν θα είναι καλύτερα;

Epson LS 12000 vs Jvc nz7
Αν ο 1000 εχει οντως 5500 με συμφερει να παω εκει μονο και μονο για το φως. Απλα τον εχουν 8000 δολαρια εξω και σ αυτην την τιμη δεν παιζει με τιποτα.

Reaction score
87
,Στις ΗΠΑ τα χώνουν στην Epson γιατί πλησιάζει τα 8000$ η τιμή γιατί αυτή η μεταχείριση με την Ευρώπη που είναι αρκετά φτηνή στα 5500 ευρώ ,(Η τιμή είναι αρκετά πιο κάτω ).και γίνεται ένας πόλεμος εκεί με τις τιμές γιατί αυτή η διαφορά μεταξύ Ευρώπης και Αμερικής δεν ξερω

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.015
Τωρα καθομαι στα 6 μετρα. Χτες που εκατσα στα 4 οντως ηταν πολυ πιο μεθυστικη η αισθηση.
Έχεις τόσο πολύ διαθέσιμο βάθος, που ένα ηχοπερατό πανί είναι η πρώτη ουσιαστική αναβάθμιση πριν πάρεις οτιδήποτε άλλο, ώστε να βάλεις και κεντρικό ηχείο πίσω από το πανί (να μη το βλέπεις, όπως σωστά επιλέγεις ήδη), το οποίο κεντρικό ηχείο είναι εξόχως πολύ σημαντικό στον πολυκάναλο ήχο, κι όπως ανέφερες έχεις έτοιμη παροχή.

Αφήνοντας ένα επαρκές κενό πίσω από το ηχοπερατό πανί (πες 1 μέτρο), ώστε να μπει ανετως το κεντρικό ηχείο στον τοίχο πίσω από την οθόνη, θα έρθει και πιο κοντά η εικόνα (αντί να πας πιο μπροστά τον καναπέ) και κανονίζεις τι μέγεθος οθόνης χρειάζεται εκ νέου, κι αναλόγως μετά, σε δεύτερο χρόνο, μπορείς να προχωρήσεις σε αναμορφικό ή νέο προβολικό.

Για τόσο μεγάλο μήκος που έχεις, εγώ θα σκεφτόμουν και 2 κεντρικά ηχεία, σε μεγάλου μεγέθους οθόνη, και να πάνε τέρμα δεξιά κι αριστερά τα main ηχεία, για μεγαλύτερο πλάτος μουσικής σκηνής.

Όπως και να'χει, το κεντρικό ηχείο που θα βάλεις, θα πρέπει να έχει δυνατότητες max SPL μεγαλύτερες των main.

Τέλος πάντων, το ηχοπερατό πανί είναι η πιο σημαντική και πρώτη αναβάθμιση στη συγκεκριμένη περίπτωση, και ακολουθεί κεντρικό ή κεντρικά ηχεία (+σαμπ ίσως), μετά προβολέας (εάν χρειάζεται) μετά αναμορφικος (εάν χρειάζεται).

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.852
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29