Adam T5V vs Tannoy Gold 5 για το γραφείο

Reaction score
3.523
Καλησπέρα σε όλους.

Αφού έδιωξα όλα τα μπλιμπλικια απο το γραφείο έχω μείνει με το TEAC UD-503 και χωρίς ηχεία. Είμαι ανάμεσα στα Adam T5V και στα Tannoy Gold 5. Δεν θέλω sub καθώς η ακροαση είναι εντελώς near field. Χρήση για διαφορη μουσική από tidal, youtube και flac και βέβαια conferences. Τα Gold εκτός απο το ότι τα έχω σε 8αρια στο βασικό σύστημα και μου αρέσουν πολύ ηχητικά έχω αρχίσει και γλυκοκοιτάζω και τα Adam T5V έτσι για την αλλαγή. Επίσης τα Adam είναι γύρω στα 70 ευρώ φθηνότερα στον Θωμά. Για πείτε πιο απο τα δύο θα προτιμουσατε και γιατι. Δεν θελω αλλες προτάσεις γιατί θα μπλέξουμε.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις γνώμες σας.

Κωνσταντίνος

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.864
Καλησπέρα

Δεν μπαίνω στο θέμα Adam vs Tannoy γιατί δεν έχω ακούσει κανένα από τα 2.

Απλά μια και είχα (και έχω) σύστημα με 5" γουφεράκια (KRK) το οποίο αναβάθμισα με ένα απλό φτηνό 10" sub, έχω να πω ότι αυτό περί nearfield ακρόασης που δεν χρειάζεται sub, είναι μεγάλο λάθος.

Με την προσθήκη sub ο ήχος άλλαξε ασύληπτα προς το καλύτερο και όχι μόνο στο θέμα του μπάσου.
Καταρχάς δεν κουνήθηκαν ποτέ ξανά τα γουφεράκια των KRK.

Η προσθήκη sub στα ηχεία που έχεις είναι απαραίτητη ειδικά αν ακούς σε οποιαδήποτε ένταση εκτός ψυθυριστά.
Γιατί να τα αλλάξεις τα Tannoy αφού είναι πολύ καλά ήδη, ενώ μπορείς να πάρεις ένα sub και πραγματικά να τα απογειώσεις ?

Reaction score
3.523
Καταρχήν δεν έχω ηχεια στο γραφείο πια. Τα tannoy που έχω είναι στο immersive στο σαλόνι. Θέλω δύο καινούργια ηχεια. Η ένταση είναι χαμηλή λόγω ότι δουλεύω και η απόσταση από τα αυτιά είναι στο μισό μέτρο το πολύ. Ο λόγος που βάζω τα Adam στην εξίσωση είναι γιατί έχουν 70 ευρώ λιγότερα από τα tannoy που έχουν ακριβύνει αρκετά άρα δύο φορές 140 ευρώ στα δύο τεμάχια διαφορα. Αξίζει η διαφορά για τα tannoy η τα Adam είναι εξίσου ποιοτικά να γλυτώσουμε κάτι;

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.864
Ναι καταλαβαίνω τι λες. Και εγώ το 90% του χρόνου μου ακούω ψυθιριστά από ένα JBL bluetooth φορητό.
Μόνο κάποια απογεύματα αφού "σχολάσω" θα ανοίξω το 2.1 για να ρίξω λίγο γκάζι για να γουστάρω.

Reaction score
3.523
Έχω το JBL xtreme 3 προσωρινα στο γραφειο αλλά δεν μπορω να γυρίσω το κεφάλι μου χάνω την στερεοφωνια με κάθε κίνηση.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.075
Ακριβως το ιδιο εχω κι εγω, βεβαια κανω κ post processing και audio editing σε χαμηλες σταθμες, ειναι ακρως καλυτερο το σαμπ δε το συζητω δε μπορω χωρις αυτο.
Αν απλωσω τα χερια μου ακουμπαω τα παντα και ηχεια και σαμπ εννοειται οπως καθομαι.
Οι φωτο ειναι πολυ ευρυγωνιες κ φαινονται πολυ μακρυα ενω ειναι περ 80 εκ απ τ αυτια μου.
βασεις μελιδης

tannoy gold 7

ECB7C9F0-B142-475A-ACB6-BA8F3F2DD208.jpeg
524E4BC2-18FC-48B7-A50A-3B27DF4FB2D4.jpeg

gid

Reaction score
10.049
Διαβάζοντας το 1ο ποστ σκόπευα να σε πάω αλλού αλλά δεν το θέλεις οπότε ΟΚ.

Με τα 5άρια ζήτημα έντασης σίγουρα δε θα έχεις, αλλά μπάσο δε θα απολαμβάνεις, όσο κοντά κι αν κάθεσαι. Αν είσαι ΟΚ μ' αυτό... πάσο. Μεταξύ των δύο θα έλεγα πάρε αυτά που κατεβαίνουν πιο χαμηλά.

Reaction score
2.282
Καλησπέρα

Δεν μπαίνω στο θέμα Adam vs Tannoy γιατί δεν έχω ακούσει κανένα από τα 2.

Απλά μια και είχα (και έχω) σύστημα με 5" γουφεράκια (KRK) το οποίο αναβάθμισα με ένα απλό φτηνό 10" sub, έχω να πω ότι αυτό περί nearfield ακρόασης που δεν χρειάζεται sub, είναι μεγάλο λάθος.

Με την προσθήκη sub ο ήχος άλλαξε ασύληπτα προς το καλύτερο και όχι μόνο στο θέμα του μπάσου.
Καταρχάς δεν κουνήθηκαν ποτέ ξανά τα γουφεράκια των KRK.

Η προσθήκη sub στα ηχεία που έχεις είναι απαραίτητη ειδικά αν ακούς σε οποιαδήποτε ένταση εκτός ψυθυριστά.
Γιατί να τα αλλάξεις τα Tannoy αφού είναι πολύ καλά ήδη, ενώ μπορείς να πάρεις ένα sub και πραγματικά να τα απογειώσεις ?
+1 για το sub σε nearfield,
είχα τα genelec 8020 και με το μικρό sub της εταιρείας ήταν μέρα με τη νύχτα,
μου έκατσε και το στοιχειώδες calibration με τις οδηγίες που είχε μέσα
και ήταν απίστευτο,
είχα στο sub στα πόδια και όποιος καθότανε να ακούσει δεν πίστευε ότι ερχότανε ήχος από κάπου αλλού,
εκτός των δύο ηχείων,
έσκυψα πολλές φορές να δω αν το σαμπ είναι αναμένο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Τα ομοαξονικά κερδάνε σε αρκετές παραμέτρους.

Χωρίς σαμπ όμως, υπάρχει (γκουχ γκουχ) θέμα.

Στο λένε πολλοί εδώ μέσα, δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος, οπότε ξανασκέψου το.

Προσωπικά θα προτιμούσα ένα ζευγάρι δορυφορων που να δίνει η φίρμα και δικό τους σαμπ, με κρος πάνω στο σαμπ, ώστε να μη χρειαστεί κάτι δύσκολο σε ρυθμίσεις, να τα έχουν φτιάξει αυτοί για σένα.

Οπότε, στη θέση σου, θα έβλεπα πρώτα τι μικρά και βολικά και οικονομικά σαμπ δίνουν οι φίρμες, εάν αυτά έχουν κρος, εάν έχουν τις δυνατότητες σύνδεσης που χρειάζεται, και μετά θα έπαιρνα τους δορυφόρους της ίδιας φίρμας, πακέτο.

Δηλαδή, η αναζήτηση ξεκινάει από τα σαμπ, και αφού καταλήξεις εκεί σε 2 επιλογές, βλέπουμε και τους δορυφόρους τους, και την συνολική τιμή τους, και τα χαρακτηριστικά τους, και το συζητάμε.

Reaction score
25.248
άμα βρείτε κάτι τέτοιο με BT είσοδο σφυράτε, στο δικό μου γραφείο πάνω από 5" δεν χωράει για αισθητικούς λόγους.

Reaction score
3.523
Καλημέρα σε όλους. Με βάλατε σε σκέψεις και αγορές χαχαχα. @Kotsidis John όμορφο το setup σου και με βλέπω προς 7'' Gold. Μου έφυγε η σκέψη για τα Adam λόγω του ομοαξονικού για nearfield. Τα 7αρια χωράνε μετά απο μέτρηση στο γραφείο οπότε απορρίπτω τα 5''. Ωστόσο το sub αν και ο χώρος είναι περιορισμένος αρχίζω να το σκέφτομαι. Αυτό θα με βάλει και σε άλλα έξοδα όπως την αγορά ενός dac/pre με sub εξοδο. Το teac δεν έχει έξοδο για sub.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Teac to sub and sub to speakers? Θα πρέπει να βρώ sub με xlr outputs.
Ακριβώς.

Ψάχνεις για σαμπ όπως είπα, που να έχει τις συνδέσεις που θες, και να κάνει κρος.

Σωστά εξ αρχής, θα δουλέψουν τα ομόσταυλα, δηλαδή άμα πάρεις άνταμ σαμπ, ρίχνεις πάνω στο σαμπ τους δορυφόρους της Άνταμ, και τελείωσες.

Άμα πάρεις σαμπ της νταϊναόντιο και δορυφόρους της τανόι, θα πρέπει να τα "φέρεις" εσύ.

Reaction score
2.827
Βρε βρες 2 kh 120 έστω μεταχειρισμένα να ευχαριστηθείς μουσική στο γραφείο σου.
Ούτε sub ούτε τίποτα (για αρχή)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Το πακέτο από τα γνωστά JBL είναι σε λογική τιμή θα έλεγα:

άμα βρείτε κάτι τέτοιο με BT είσοδο σφυράτε, στο δικό μου γραφείο πάνω από 5" δεν χωράει για αισθητικούς λόγους.
Ορίστε, με Bluetooth: (και τα σονος)

Last edited:

Reaction score
3.523
Παραγγέλθηκαν τα Gold 7 απο Muziker Germany (ο αγαπητός Θωμάς δεν τα είχε διαθέσιμα). Οι αγάπες δεν ξεχνιούνται :p . Τώρα μένει το sub. O χώρος περιορισμένος με πολύ βία θα χωρέσει ένα 10'', ίσως και να μην χωράει. Δεν ξέρω τι να κάνω. Σκεφτόμουν για 8αρακι αλλά μάλλον θα με κράξετε χαχαχα. Κατί σαν το Presonus Eris 8BT. Για το γραφείο το θέλω. Για το main σύστημα έχω δύο svs pb 1000 pro xixixi. Εκεί είναι άλλη φάση.

Reaction score
6.589
Δεν ειναι ετσι τοσο απλο η τοποθετηση σαμπ σε νιαρφιλντ.
Τι δορυφορους θα εχεις (ιντσες Αρα και που θα το κοψεις; Που θα τοποθετησεις το σαμπ ; ποση ειναι αυτη η αποσταση απο τους δρορυφους και ποση αποσταση εχει η ''νιαρφιλντενιος '' ακροατης απο τους δορυφορους;; :thumbsdown:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo