Streaming vs CD...όλη η αλήθεια

Reaction score
19.387
Ευχάριστες είναι και οι πλευρικές ανακλάσεις με κάτι μελέτες που ξέρω :D και η ευρεία κατευθυντικότητα που έστω και ομαλή , κάποιες κακές γλώσσες και αμφισβητιες μυαλά διαδίδουν ότι δεν αποτυπώνουν καλά το βάθος και λεπτομέρεια στο imaging για να κάνουν την δουλειά τους και εύκολη μίξη οι μηχανικοί. Είναι αντίθετο και στην τεχνική που ακολουθείται στα. Live. Εκεί o Ν.Κ. έχει ένα δίλημμα. :D Όπως και τα εμφανή πιθανά προβήματα που μπορεί να προακλέσει το dsp, το Εq κλπ σε ενα υψηλής ηχητικής ποιότητας δικάναλο σύστημα και πόσο ακουστά είναι και δεν δεχονται αυτοί να συμβιβαστούν με κατώτερη ποιότητα όπως λέει και ο Bhutia και να ξεμάθουν. Οπότε λογικό ο Ν.Κ. να αποζητά (εάν δεν υπάρχει) ένα νήμα σχετικά με αυτό. Να ονομαστεί "Τζάμπα δεν καίει το ... dsp για τους καλομαθημένους απαιτήσεων Δικαναλους" .:D:D Αλλά άντε να βρούμε ανθρώπους με υψηλής ποιότητας δικάναλο να μας καταθέσουν την ακουστική τους εμπειρία. :D

Reaction score
2.387
Νομίζουν ότι είναι αφύσικο επειδή υποθέτουν για παράδειγμα ότι μπορεί να ακουστεί ένα βιολί στην οροφή, σε θέση δηλαδή που σε μια φυσική σκηνή δεν θα μπορούσε να υπήρχε κάποιο όργανο.

Δηλαδή, εσύ όταν πηγαίνεις σε ένα event, ακόμα και αν μιλάμε για ένα κιθαρίστα που παίζει μόνος του σε ένα χώρο χωρίς ενισχυτές, ακούς απο μια κατεύθυνση; Δεν ακούς δηλαδή τις αντηχήσεις του χώρου; Και αν παραδεχτείς ότι υπάρχουν αντιχήσεις του χώρου τις οποίες και ακούς, ποιο φορμάτ πιστεύεις ότι μπορεί να τις αποδώσει καλύτερα; Ένα δικάναλο που είναι στημένο μπροστά σου ή ένα πολυκάναλο που είναι σε θέση να παίξει ήχους απο διαφορετικά σημεία γύρω σου; Ποιο εξομοιώνει καλύτερα αυτό που ακούς με τον ένα κιθαρίστα σε ένα χώρο χωρίς ενισχυτές...?

Το αξιοπερίεργο δεν είναι που 3-4 προσπαθούν να πείσουν το κόσμο να στήσει πολυκάναλα, αλλά το πως οντιοφίλ, άτομα μπασμένα στον ήχο, που κατά τ'άλλα το παίζουν ακόμα και γκουρού, αναγκάζουν αυτά τα 3-4 άτομα να προσπαθούν να τους πείσουν και δεν καταλαβαίνουν απο μόνοι τους ( οι επίδοξοι γκουρού ) τη σημασία του πολυκάναλου. Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο.
Άντε και άκουσες τις αντηχησεις που τις ακους και από δύο ηχεια.Την κιθάρα που θα την ακούσεις;

Reaction score
2.387
Είναι να μην πατήσω τα κατάλληλα κουμπιά :biggrin:

Απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει κάνεις στο πολυκαναλο είναι πρωτίστως η παραδοχή.
Εδω δεν βλέπω να έχουμε ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο.
Το θεωρούν ως υποβάθμιση του ήχου το πολυκαναλικό. Η πλάκα είναι ότι δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να το ακούσουν.
Θα μου πεις, που να πάνε. Δεν το υποστηρίζουν και οι αντιπρόσωποι συσκευών. Για καλώδια όμως και πολυμπριζα πρώτοι είναι :D
Βρε τι μου θυμίζει η φράση "δε μπαίνουν στον κόπο ούτε να το ακούσουν"τι μου θυμίζει...Θυμηθείτε το εσείς για μένα.
Εγώ ξέρω. Εσύ απάντησέ μας.
Αφου ξέρεις,πες μας για να δω μήπως πρέπει να μεταμορφωθω σε κουκουβάγια του @marlboro!

Reaction score
8.868
Εγώ υποστηρίζω πάντως την ανωτερότητα του πολυκάναλου και ας μην έχω ακούσει. Πάω μάλιστα στο επόμενο λογικό βήμα, να μην θέλω και να αρνούμαι να ακούσω καθώς εάν δεν μου πολύαρέσει και μάλιστα χ 1000 που λένε, μετά τι θα κάνω ; :D
Η όποια ανωτερότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη. Στην περίπτωσή μας κατά την ακρόαση. Απλά πράματα. :biggrin:

Δεν προκειτε να δεις ούτε στην επερχόμενη ούτε σε καμία…

Το αξιοπερίεργο είναι ότι είστε 3-4 που προσπαθείτε με νύχια κ με δόντια να πείσετε τον κόσμο να στήσει πολυκαναλα.. ακόμα και με προσβλητικους χαρακτηρισμούς :roflmao: αν εσάς σας ευχαριστεί εμάς μας περισσεύει…
Εμένα με ευχαριστεί να μιλάω για την υπεροχή του πολυκάναλου και έχω κάποια επιχειρήματα. Εσύ δεν έχεις κανένα όμως ρε ΝΙΤ:biggrin:

Γαλιλαίος: «Και όμως, γυρίζει»:biggrin::biggrin:

Reaction score
12.240
Άντε και άκουσες τις αντηχησεις που τις ακους και από δύο ηχεια.Την κιθάρα που θα την ακούσεις;
Σε ένα χώρο, ακούς τόσο το δρώμενο, όσο και τις αντηχήσεις του χώρου. Σε περιβάλλουν οι αντηχήσεις του χώρου. Το δικάναλο σύστημα λοιπόν, δεν είναι σε θέση να σε περιβάλλει. Είναι μπροστά σου. Δύο ηχεία και τέλος. Αντίθετα, στα πολυκάναλα, περιβάλλεσαι απο ηχεία. Δηλαδη, ό,τι πιο κοντινό στο δρώμενο και σε αυτό που ακούς live, είναι το πολυκάναλο.

Reaction score
3.967
Υπήρχε immersive setup στημένο σε έκθεση στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια. Δε θυμάμαι πότε όμως.
Πολυκάναλα με bed layer υπάρχουν πολλά σε κάθε έκθεση.
Υπήρχε αυτό με 5 ίδια ηχεία..
1729970374426.png

Attachments

Reaction score
19.387
Εμένα N.K. με αποκαρδιώνει και τρομάζει αυτός ο Γερμανός. Με κατώτερο απο εμένα (παρόλο ριβιούερ) σύστημα ακούει προβλήματα λέει και στο set up 1 του και στο set up 2 του. Φαντάσου δηλαδή εγώ τι θα ακούσω με την συστηματάρα μου. :D Βρε άσε, καλύτερα παθητική φροντίδα και ότι καταφέρουμε. Κάτω απο 30 hz δεν μας ενδιαφέρει κιόλας ...οπότε όλα ΟΚ. :D

Reaction score
2.387
Σε ένα χώρο, ακούς τόσο το δρώμενο, όσο και τις αντηχήσεις του χώρου. Σε περιβάλλουν οι αντηχήσεις του χώρου. Το δικάναλο σύστημα λοιπόν, δεν είναι σε θέση να σε περιβάλλει. Είναι μπροστά σου. Δύο ηχεία και τέλος. Αντίθετα, στα πολυκάναλα, περιβάλλεσαι απο ηχεία. Δηλαδη, ό,τι πιο κοντινό στο δρώμενο και σε αυτό που ακούς live, είναι το πολυκάναλο.
Εσείς οι πολυκαναλοι μάλλον υποφέρετε στις συναυλίες.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.149
Ευχάριστες είναι και οι πλευρικές ανακλάσεις με κάτι μελέτες που ξέρω :D και η ευρεία κατευθυντικότητα που έστω και ομαλή , κάποιες κακές γλώσσες και αμφισβητιες μυαλά διαδίδουν ότι δεν αποτυπώνουν καλά το βάθος και λεπτομέρεια στο imaging για να κάνουν την δουλειά τους και εύκολη μίξη οι μηχανικοί. Είναι αντίθετο και στην τεχνική που ακολουθείται στα. Live. Εκεί o Ν.Κ. έχει ένα δίλημμα. :D Όπως και τα εμφανή πιθανά προβήματα που μπορεί να προακλέσει το dsp, το Εq κλπ σε ενα υψηλής ηχητικής ποιότητας δικάναλο σύστημα και πόσο ακουστά είναι και δεν δεχονται αυτοί να συμβιβαστούν με κατώτερη ποιότητα όπως λέει και ο Bhutia και να ξεμάθουν. Οπότε λογικό ο Ν.Κ. να αποζητά (εάν δεν υπάρχει) ένα νήμα σχετικά με αυτό. Να ονομαστεί "Τζάμπα δεν καίει το ... dsp για τους καλομαθημένους απαιτήσεων Δικαναλους" .:D:D Αλλά άντε να βρούμε ανθρώπους με υψηλής ποιότητας δικάναλο να μας καταθέσουν την ακουστική τους εμπειρία. :D
Αρκεί η ποιότητα των υπέρμαχων του δικαναλικού να μη συνοδεύεται από τρανταχτές ανισορροπίες στο όνομα όσων ακούγονται χωρίς να μετριούνται... :sneaky:

Υπέρμαχος του δικαναλικού παραμένει και... ο υποφαινόμενος εφόσον διατηρεί τέτοια setup.

Εμένα N.K. με αποκαρδιώνει και τρομάζει αυτός ο Γερμανός. Με κατώτερο απο εμένα (παρόλο ριβιούερ) σύστημα ακούει προβλήματα λέει και στο set up 1 του και στο set up 2 του. Φαντάσου δηλαδή εγώ τι θα ακούσω με την συστηματάρα μου. :D Βρε άσε, καλύτερα παθητική φροντίδα και ότι καταφέρουμε. Κάτω απο 30 hz δεν μας ενδιαφέρει κιόλας ...οπότε όλα ΟΚ. :D

Άλλο ΄΄περίεργο΄΄ φαινόμενο που οι audio people είχαν τη φιλοτιμία να εξηγήσουν οι ίδιοι και μάλιστα καλύτερα από διάφορους αντιρρησίες τους περιορισμούς στην εφαρμογή DSP ακριβώς για να μη δίδονται εσφαλμένες εντυπώσεις στο κοινό.

Reaction score
19.387
Αρκεί η ποιότητα των υπέρμαχων του δικαναλικού να μη συνοδεύεται από τρανταχτές ανισορροπίες στο όνομα όσων ακούγονται χωρίς να μετριούνται... :sneaky:

Υπέρμαχος του δικαναλικού παραμένει και... ο υποφαινόμενος εφόσον διατηρεί τέτοια setup.
¨Εχει φιλότιμο το αυτί. Προσαρμόζεται. :D

Reaction score
19.387
Εσείς οι πολυκαναλοι μάλλον υποφέρετε στις συναυλίες.
Οι audio people έχουν κόψει τις συναυλίες. Θεωρούν ότι το σύστημα τους παιζει καλύτερα στο σπίτι. Η μόνη εξαίρεση και πρός τιμήν του είναι ο Ν.Κ εάν και απο τα βίντεο που βλέπω να βάζει μόνο σε ιμμέρσιβ πηγαίνει πια. Σεπς και Van Veen. 😍 ..κια κάτι σαμανιστικά γιατί σε πάνκ δεν βγήκε ακόμη, δεν βγαίνουν τα έσοδα απο τα εισιτήρια. Και σε δικάναλα πηγαίνει λόγω όμως ύπαρξης πολλαπλών subs και τεχνικών beaming και στις χαμηλές αλλά και patterns στις μεσουψηλές με τις οποίες συμφωνεί (και σωστά) και για το σπίτι. :D

Reaction score
11.201
The Third Rail: Invisible man.Εξειδικευμενος σε invisible musician.Αυτον που ακούτε στο πολυκάναλο.
Χαριτωμένο απλοϊκό τραγουδάκι, σαν τη λογική ορισμένων.
Οι audio people έχουν κόψει τις συναυλίες. Θεωρούν ότι το σύστημα τους παιζει καλύτερα στο σπίτι. Η μόνη εξαίρεση και πρός τιμήν του είναι ο Ν.Κ εάν και απο τα βίντεο που βλέπω να βάζει μόνο σε ιμμέρσιβ πηγαίνει πια. Σεπς και Van Veen. 😍 ..κια κάτι σαμανιστικά γιατί σε πάνκ δεν βγήκε ακόμη, δεν βγαίνουν τα έσοδα απο τα εισιτήρια. Και σε δικάναλα πηγαίνει λόγω όμως ύπαρξης πολλαπλών subs και τεχνικών beaming και στις χαμηλές αλλά και patterns στις μεσουψηλές. :D
Γενικεύσεις, αοριστίες και ανακρίβειες. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από εσένα.

Reaction score
19.387
Η όποια ανωτερότητα θα πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη. Στην περίπτωσή μας κατά την ακρόαση. Απλά πράματα. :biggrin:

Εμένα με ευχαριστεί να μιλάω για την υπεροχή του πολυκάναλου και έχω κάποια επιχειρήματα. Εσύ δεν έχεις κανένα όμως ρε ΝΙΤ:biggrin:

Γαλιλαίος: «Και όμως, γυρίζει»:biggrin::biggrin:
Ωχ ... μας ρούμπωσε. :D

Reaction score
2.387
Δεν υποφέρουμε. Αλλά τί σε κάνει να το νομίζεις αυτό; Με ποιό τρόπο νομίζεις ότι υποφέρουμε;
Υποφέρετε γιατι βλέπετε κι ακούτε τους μουσικούς μπροστά σας.Αν δεν υποφέρετε,είστε λανθάνοντες δικαναλοι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29