Ο θάνατος του δικάναλου σετάπ, και γιατί

Reaction score
1.184
Μάλλον δεν έχω γίνει αντιληπτός. Δεν έχω οιαδήποτε διαφωνία ή άρνηση σε επιστημονικά δεδομένα, μετρήσεις, ακουστική χώρου κλπ. Απλά είναι θέση αρχής για μένα το να έχει κάποιος το δικαίωμα να έχει γνώμη χωρίς εξειδικευμένη γνώση, αν θες, είναι ζήτημα δημοκρατίας και ελευθερίας της έκφρασης. Και φυσικά είναι δικαίωμα σας να λέτε ότι το ηχοσύστημα μου παίζει στο γάμο του Καραγκιόζη, είναι κουκουρούκου κλπ, κι ας μην το έχετε ακούσει, μόνο και μόνο επειδή δεν συνοδεύεται από μετρήσεις. Δεν έχω πρόβλημα με αυτό.
Αν πει καποιος οτι κατι παιζει στο γαμο του καραγκιοζη απλως επειδη δε συνοδευεται απο μετρησεις τοτε το "προβλημα" βρισκεται σε αυτον που το ισχυριζεται αυτο...

Ο καθενας μπορει να εχει αποψη και η καθε αποψη εχει αξια. Απλως οι απαιτησεις σε ολες τις "παρεες" δεν ειναι οι ιδιες. Παιζει ρολο και το ακροατηριο τι κριτηρια εχει και υπο ποιες περιστασεις θελει να αφιερωνει χρονο στην επεξεργασια αποψεων.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
84.049
Το οποίο θα το κρίνει ποιος;
Υπάρχει επιστημονικός κλάδος, με κριτήρια και guidelines.
Αν θέλετε τα διαβάζετε μόνος σας, θα πάρει πολλά χρόνια για να γίνουν κτήμα (και αν...), ή ρωτάτε ένα επιστήμονα του κλάδου, είτε της ηλεκτροακουστικής, είτε της ακουστικής, είτε της ψυχοακουστικής, αναλόγως το ερώτημα.

Το επιχείρημα της αυθεντίας οδηγεί σε δογματισμους, οι οποίοι δεν με αφορούν
Well, τότε την επόμενη φορά που θα χτίσετε σπίτι, ή χτύπα ξύλο χρειαστείτε να χειρουργηθείτε, να το κάνετε μόνος σας, ή να το κάνει κάποιος που να μην είναι "αυθεντία". Κάποιος με άποψη. Δημοκράτης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.853
Το επιχείρημα της αυθεντίας οδηγεί σε δογματισμους, οι οποίοι δεν με αφορούν
Απαντάς σοβαρά, σε 🤣😜🤣😁 που υποδηλώνουν με απόλυτη σαφήνεια ότι αστειεύομαι, τα οποία 😜🤣🤣🤣 τα βάζω, σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνει κάποιος το χιούμορ μου.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.682
Επίσης είναι σημαντικό να έχει άποψη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού για την κατασκευή του σπιτιού που στο κάτω κάτω θα μείνει ο ίδιος μέσα.
Πόσες κολόνες να έχει, που να μπουν, σε πόση απόσταση μεταξύ τους, πόσο πάχος να έχουν κτλ. Δεν χρειάζεται να είναι και μηχανικός, σιγά τα ωά. Η άποψη μετράει.

Ζήτω η άποψη.

(ξέρετε τι λένε για τις απόψεις...)
Σχετικά πρόσφατα έδωσα αίμα για εξετάσεις και ο Dr θέλοντας να κάνει χιούμορ με ρώτησε με ποιό χέρι ''κανω δουλειά'' :smoke: 8-) για να πει στη νοσοκόμα να πάρει αίμα απ' τ' άλλο.. :tongue:
Εγώ του είπα πως μ'αρέσνε οι προκλήσεις και τα δύσκολα.. :biggrin:
Μήπως εννοούσε κάτι τέτοιο ο Kazdem και το παρεξηγούμε?

Reaction score
124
Υπάρχει επιστημονικός κλάδος, με κριτήρια και guidelines.
Αν θέλετε τα διαβάζετε μόνος σας, θα πάρει πολλά χρόνια για να γίνουν κτήμα (και αν...), ή ρωτάτε ένα επιστήμονα του κλάδου, είτε της ηλεκτροακουστικής, είτε της ακουστικής, είτε της ψυχοακουστικής, αναλόγως το ερώτημα.

Well, τότε την επόμενη φορά που θα χτίσετε σπίτι, ή χτύπα ξύλο χρειαστείτε να χειρουργηθείτε, να το κάνετε μόνος σας, ή κάποιος που να μην είναι αυθεντία. Κάποιος με άποψη. Δημοκράτης.
Δεν είπα αυτό, ίσα ίσα είπα ακριβώς το αντίθετο. Φυσικά ο ασθενής θα απευθυνθεί στον ιατρό, ο πολίτης που θέλει να χτίσει στον μηχανικό και πάει λέγοντας. Άποψη όμως για την επιλογή τόσο του ιατρού, μηχανικού κλπ όσο και για την επιλογή της θεραπείας, των υλικών κλπ είναι αυτού που κάνει χρήση των υπηρεσιών. Άλλο ειδικός, άλλο αυθεντία.

Reaction score
124
Σχετικά πρόσφατα έδωσα αίμα για εξετάσεις και ο Dr θέλοντας να κάνει χιούμορ με ρώτησε με ποιό χέρι ''κανω δουλειά'' :smoke: 8-) για να πει στη νοσοκόμα να πάρει αίμα απ' τ' άλλο.. :tongue:
Εγώ του είπα πως μ'αρέσνε οι προκλήσεις και τα δύσκολα.. :biggrin:
Μήπως εννοούσε κάτι τέτοιο ο Kazdem και το παρεξηγούμε?
Ρε παιδιά, ο μηχανικός δεν θα σε ρωτήσει τι θες να χτίσεις και με πόσα λεφτά; Όταν χτιστεί, δεν δικαιουσαι να έχεις άποψη εσύ που θα μείνεις μέσα; Θα σου πούμε, εσύ δεν ξέρεις, πήγαινε πρώτα στο μετσοβειο και κρινε μετά;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.049
Ρε παιδιά, ο μηχανικός δεν θα σε ρωτήσει τι θες να χτίσεις και με πόσα λεφτά; Όταν χτιστεί, δεν δικαιουσαι να έχεις άποψη εσύ που θα μείνεις μέσα;
Σαφώς, αλλά αν αυτά που θα επιθυμείς δεν είναι ασφαλή σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, δεν μετράει η άποψη σου.
Άποψη όμως για την επιλογή τόσο του ιατρού, μηχανικού κλπ όσο και για την επιλογή της θεραπείας, των υλικών κλπ είναι αυτού που κάνει χρήση των υπηρεσιών.
Θα συμφωνήσω.
Οπότε για οτιδήποτε άπτεται της πχ ηλεκτροακουστικής, μπορείτε να ρωτήσετε 2-3 επιστήμονες του κλάδου, των οποίων τις σπουδές/βιογραφικά θα εμπιστεύεστε, και να τους συμβουλευτείτε.
Και μετά επιλέγετε.
Δεν είναι πάντα ασφαλής η επιλογή, αλλά είναι το καλύτερο που μπορείτε να έχετε αντικειμενικά.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.682
Ρε παιδιά, ο μηχανικός δεν θα σε ρωτήσει τι θες να χτίσεις και με πόσα λεφτά; Όταν χτιστεί, δεν δικαιουσαι να έχεις άποψη εσύ που θα μείνεις μέσα; Θα σου πούμε, εσύ δεν ξέρεις, πήγαινε πρώτα στο μετσοβειο και κρινε μετά;
Εγώ δεν διαφωνώ γιατί αυτό κατάλαβα πως λες.. (όχι πως θες να χωθείς στα βαθύτερα της αρχιτεκτονικής ή της ιατρικής)
Κάτι διαφορετικό έτσι κι αλλιώς θα ήταν παράλογο.. :idk:

Reaction score
124
Σαφώς, αλλά αν αυτά που θα επιθυμείς δεν είναι ασφαλή σύμφωνα με τον αντισεισμικό κανονισμό, δεν μετράει η άποψη σου.

Θα συμφωνήσω.
Οπότε για οτιδήποτε άπτεται της πχ ηλεκτροακουστικής, μπορείτε να ρωτήσετε 2-3 επιστήμονες του κλάδου, των οποίων τις σπουδές/βιογραφικά θα εμπιστεύεστε, και να τους συμβουλευτείτε.
Και μετά επιλέγετε.
Δεν είναι πάντα ασφαλής η επιλογή, αλλά είναι το καλύτερο που μπορείτε να έχετε αντικειμενικά.
Συμφωνώ απολύτως ότι το ιδανικό είναι αυτό. Απλά δεν ξέρω αν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν όλοι.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.324
...αλλά υπάρχουν πολλές πιθανότητες η γνώμη να είναι λάθος.
η γνώμη που αφορά γούστο, μ' αρέσει-δε μ' αρέσει.... δεν είναι ποτέ λάθος...

Αν πεις "αυτό το σύστημα είναι κορυφαίο" μπορεί να κάνεις και λάθος
Αν πεις "για μένα, αυτό το σύστημα είναι κορυφαίο" δεν υπάρχει κανένα λάθος...

Reaction score
11.122
Η χρήση της λέξεις "κορυφαίο" είναι λάθος σε αυτή την πρόταση, διότι έχει σαφή σημασία. Κορυφαίο είναι μια παγκόσμια-αντικειμενική έννοια οπότε δεν υπάρχει κορυφαίο για εμένα, για εσένα. Ένα είναι το κορυφαίο, το παγκόσμια αποδεκτό.

Αν όμως πεις " εμένα, αυτό το σύστημα μου αρέσει πιο πολύ από άλλα που έχω ακούσει" είναι αποδεκτό.

Reaction score
526
Εχουμε τρελαθεί τελειως μου φαινεται. Σιγα μην φερει ο ανθρωπος καλιμπρατορα επαγγελματια να του μετρησει για να αποδειξει οτι 2 βασεις που αλλαξε του εφτιαξαν τον ηχο η μαλλον για να μην παραξηγουμαι ακουει οτι του βελτιωσαν τον ηχο. Αυτος το ακουει το ευχαριστιεται και με γεια του και χαρα του .
Ας προσπεράσουμε το κομμάτι του κατά πόσο όλα αυτά τα καλούδια επηρρεάζουν τον ήχο τελικά ή όχι και με ποιο τρόπο.

Τελικά το ζητούμενο ποιο είναι; Να φτιάξεις τον ήχο σου όπως θες εσύ ή όπως τον έφτιαξε ο καλλιτέχνης/παραγωγός απευθυνόμενος στο κοινό του;

Dimifoot

Editor
Reaction score
84.049
Συμφωνώ απολύτως ότι το ιδανικό είναι αυτό. Απλά δεν ξέρω αν μπορούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν όλοι.
Οπότε αφού δεν έχουμε λεφτά για μηχανικό, γιατρό κτλ κτλ κτλ, πάμε να ψωνίσουμε καμιά κούκλα βουντού;
Τελικά το ζητούμενο ποιο είναι; Να φτιάξεις τον ήχο σου όπως θες εσύ ή όπως τον έφτιαξε ο καλλιτέχνης/παραγωγός απευθυνόμενος στο κοινό του;
Αν κάποιος θέλει να βλέπει όλες τις ταινίες πράσινες, ή μόνο το πάνω μισό της εικόνας, ή τους πίνακες ζωγραφικής πίσω από μπλε γυαλί, τι να του πούμε;
Πάντως σίγουρα δεν μπορούμε να τον θεωρήσουμε φιλότεχνο.
150 χρόνια τα ίδια δε βαρεθήκατε ακόμα; 😎
Flat earthers θα υπάρχουν πάντα. Εχουν την άποψη τους. Δημοκρατία.
Το ερώτημα είναι αν πρέπει να ασχολούμαστε μαζί τους ή όχι;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.579
Members
38.201
Νεότερο μέλος
danstefan