- Reaction score
- 1.627
Οι μισές είστε με περίοδο και οι υπόλοιπες σε εμμηνόπαυση....
Δεν έχω άλλη λογική εξήγηση
Δεν έχω άλλη λογική εξήγηση
Ειδικη παραγγελιαΟ Θήβας ακούει από ηχομπαρα, έχει αφήσει στην άκρη τα προακ, (μια είναι η εξήγηση : βρήκε κοπέλα), ούτε εμμηνόπαυση έχει ούτε τίποτα, όλα δουλεύουν ρολόι.
Άλλες έχουν μείνει στο ράφι, αστεφάνωτες.
Το δεύτερο...Δοκίμαζα εξωτερικές κάρτες ήχου για υπολογιστές εξετάζοντας πόσο χορταστικό αποτέλεσμα θα έδιναν με το upmixing δικαναλικού σήματος σε 5.1 αφού η αναπαραγωγή σε αυθεντικό 5.1 υλικό δεν ήταν το κύριο ζήτημα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.Εννοείς οτι αναπαράγεις με κάποιο τρόπο εσύ παρόμοιες τεχνικές (του binaural σιναφιού πχ) και το αποτέλεσμα το διοχετεύεις σε εξωτερικές κάρτες χωρίς άλλο επεξεργαστή, ή ότι χρησιμοποιείς κάρτες με ενσωματωμένες τις τεχνικές αυτές ;
Σιγά μην εξυμνούσα κάθε φορά νέα ΄΄φθηνότερα΄΄ gadget που θα ξεπερνούσαν υποτίθεται σε απόδοση παραδοσιακά setup... Για ν'ακριβολογούμε πρόσφατα είχα δηλώσει κάτι αντίθετο, δηλαδή πως πολυκαναλικά setup με διακριτές συσκευές απέδιδαν ωραιότερα από διάφορες ΄΄όλα σε ένα΄΄ ηχομπάρες - υπό την προϋπόθεση να τηρούνται θεμελιώδεις κανόνες κατά τη διευθέτηση.Αδυνατώ να καταλάβω πλήρως την σχέση της δικής μου παραγράφου με την δική σου, ποιά θα μπορούσε να είναι επακριβώς, απαντητικά wise. Αλλά και να αποπειραθώ να την σχολιάσω θα είχα να πω α) αυτό είναι που ισχυρίζεσαι εσύ, βασιζόμενος σίγουρα σε κάποια στοιχεία και αφήνοντας άλλα απέξω β) αυτό λένε όλοι για κάθε άλλη διαφορετική περίπτωση και δική τους επιλογή γ) το θέμα είναι ότι μετά απο ένα χρόνο θα μου πείς ότι ένα άλλο σύστημα στα 3000 ευρώ παιζει ίδια και καλύτερα κ.ο.κ never ending story (το εντάσοουμε στην "εξέλιξη" αυτό) ενώ αυτό δεν ήταν π.χ. ο δικός μου end σκοπός απο την αρχή (για να το εντάξω στο σκοπό και μόνο αυτό , πέρα άλλων θεμάτων που άλλοι μπορεί να έχουν για την συγκεκριμένη επιλογή) δ) απο την προσωπική μου εμπειρία αυτό δεν μπορείς να το διασφαλίσεις αλλά και να μπορείς θα είναι συγκριτικά με κάτι άλλο ε) αυτό με τις ηχομπάρες και εξίσωσή τους με (απο ότι καταλαβαίνω απο τα πόστ σου αλλά και άλλων) όλα και τα καλύτερα δικαναλικά συστήματα είναι παραπλανητική. Εάν δεν είναι, τότε βρήκατε τρόπο να κατεδαφιστεί όλο το οικοδόμημα και η ιστορία του audio και αυτοαναιρείστε ωσάν audio people. Προτείνω τότε να σταματήσεις να ασχολείσαι , να πουλήσεις τα πάντα και να πάριες μια ηχομπάρα για να δώσεις ο ίδιος το παράδειγμα πρώτος.
Τα πράγματα για εμένα στην επιλογή του audio, πέρα απο το tecnho bubble που προσωπικά το έχω απορρίψει καθώς όχι μόνο δεν διασφαλίζει αλλά και τις περισσότερες φορές που άκουσα αυτή την όπoια "ανωτερότητα" ως ισχυρισμό, που υποτίθεται είχε να μου προσφέρει, είναι χειρότερη και αντίθετη κιόλας απο την πραγματικότητα .... είναι σχετικά απλά και μπορούν να συνοψισθούν στην φράση που είπε ο Ιπποκράτης για την ιατρική μεν αλλά ισχύει και για το audio και την μουσική και προηγείται έχοντας σημαντικότερο ρόλο απο το tecnho bubble και ειναι η εξής : «Ουκ ένι audio-ική είδέναι, όστις μη οίδεν ό τι εστίν άνθρωπος.»
Επιστημονική... φασαρία.HomeTheater Series
HomeTheater Series. All the DSP products you need to tune your multichannel Hometheater. Read morewww.minidsp.com
Το ντιράκ δεν θα μπει στα χωράφια του επεξεργαστή της ηχομπάρας. Θα τακτοποιήσει τα σανμπζζζ και μετά αυτός την ηχομπάρα, βάσει του τι ακούει με τα σαμπζζζ σε λειτουργία.
Επιστημονική φαντασία?
Ακουστικα και λαπτοπ το φανταζομαι το σκηνικο, αντε το πολύ με κανενα εξωτερικο dac/ενισχυτη portable...ας αναλογιστούμε ότι άμα περάσουν τα χρόνια και βρεθούμε τρόφιμοι σε κάποιον οίκο ευγηρίας
Ναι, βεβαίως, όπως τα Tritton gaming headphones, με 4 μεγάφωνα σε κάθε πλευρά.Τα ιμέρσιβ ακουστικά έχουν πολλαπλές μονάδες εκπομπής ανά αυτί;
άμα περάσουν τα χρόνια και βρεθούμε τρόφιμοι σε κάποιον οίκο ευγηρίας ή εξυπηρετούμενοι σε δική μας οικία το χρηστικότερο στο οποίο θα προσβλέπαμε για τακτικές οπτικοακουστικές απολαύσεις χωρίς πολλές διατυπώσεις θα ήταν μια καλά στημένη και σύγχρονη με όλα τα τότε καλούδια... ηχομπάρα.
Ε, ναι ... μην χαλάσουμε την pure οντιοφίλ απόδοση του επεξεργαστή της ηχομπάρας.Το ντιράκ δεν θα μπει στα χωράφια του επεξεργαστή της ηχομπάρας
Θεωρώ ότι με ένα μεγάφωνο ανά αυτί, γίνεται να ακούσεις τα πάντα. Απλά πρέπει ο επεξεργαστής να κάνει τη δουλειά του, φτιάχνοντας τον ήχο και τα delays του κάθε αντικειμένου, και έτσι μπορεί να το τοποθετήσει παντού στο χώρο. Έχω ακούσει δείγματα demo με τα Sennheiser HD-600.Ναι, βεβαίως, όπως τα Tritton gaming headphones, με 4 μεγάφωνα σε κάθε πλευρά.
Φυσικά υπάρχουν και με ένα μεγάφωνο, όπως αυτό
Αυτό που οι εταιρίες δίνουν ονόματα σε κάθε "τεχνολογία" που έχουν αναπτύξει μετά απο "έρευνα" τους, πάντα εννοείται φυσικά μοναδική, καινοτόμα και proprietary τεχνολογία και που κάθονται μετά οι audio people και διαβάζουν ευλαβικά, ενημερώνονται, ψάχνουν τι και πως το κάνει ... με ξεπερνάει.Η ηχομπαρα που έχει πάρει, παίζει καλύτερα απ'τα ηχεία του τα προακ ρε, διότι απλά δεν είναι προακ!
(Μη βλέπετε το αυτοκόλλητο, είναι παραπλανητικό).
(Για τα μάτχια του κόζμου το'βαλε).
(Να μη του ματχιάζουν την ηχόμπαρα).
Βρήκε και πήρε όχι ενεργή, αλλά παθητική ηχομπαρα παρακαλώ (χρησιμοποιώντας εξαιρετικούς τελικούς ενισχυτές και ασημένια καλώδια ηχείων), την SuperCinema 3D Array XL, από τα χεράκια του Sandy Gross και με ειδική μέριμνα για εξάλειψη του crosstalk, σύμφωνα με τις πολύ ενδιαφέρουσες δημοσιευμένες έρευνες του Dr. Edgar Choueiri απ'το Princeton University. Επιστημονικές έρευνες πάντα, όχι χαζά από όντιο πιπλ.
Φυσικά έχει προμηθευτεί μια τετράδα απ'τα ForceField Subwoofers (PRODUCT OF THE YEAR AWARD 2023), μια τετράδα SuperSat 3 για πλαϊνά και πίσω σαράουντ, κι άλλη μια τετράδα απ'τα αόρατα (εντοιχισμένα) ηχεία ταβανιού, τα Invisa In-Ceiling (τα μεγάλα), τα οποία πραγματικά δε φαίνονται, χωμένα μες στο ταβάνι με εξαιρετική μαεστρία απ'τα χεράκια του.
Για να μαθαίνετε και σεις, αυτή η παθητική ηχομπαρα υλοποιεί ένα οριζόντιο plane wave array (το οποίο ονομάζεται στην περίπτωση αυτή 3D array) από 8 ειδικά μεγάφωνα των 4,5" με επαρκή απόδοση συνολικά από 80 κύκλους, μεγάφωνα τα οποία ενσωματώνουν τα διάσημα Multi-Vaned Phase Plugs (MVPΡ), και φυσικά δεν λείπουν 3 από τα εξαιρετικά High-Velocity Folded Ribbon tweeters (HVFR), εννοείται με χρήση της Mag-X Coupling Crossover τεχνολογίας, η οποία εγγυάται ομαλότερη απόκριση συχνότητας και αυξημένες δυνατότητες μικροδυναμικών, κι όλα αυτά διότι ζήλεψε τα ηχεία του μπουτχια, γνωστός ζηλιαρόγατος.
Διότι, σου λέει, δε μπορεί να είναι τόσο ικανοποιημένοι 2 γιατροί από τέτοια ηχεία, θα πάρω κι εγώ. Κατάλαβες; Κατάλαβα να λες.
Η ομοιογένεια στην δημιουργία της ηχόσφαιρας είναι εξασφαλισμένη, διότι πρακτικά όλα τα κανάλια εδάφους έχουν μια 3-αδα όμοιων μεγαφώνων, ενώ αυτά του ταβανιού, μοιράζονται το ίδιο εξαιρετικό ρίμπον, και ένα μεγαλύτερο μεγάφωνο που ισοδυναμεί με τα δύο μεγάφωνα των υπολοίπων. Σοβαρή εγκατάσταση, όχι αστεία. Υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.
Δεν ξέρω επακριβώς με τι ενισχυτές τα δουλεύει όλα αυτά βέβαια, αλλά έχω βάσιμες υποψίες πως δεν είναι λυχνίας, και μάλιστα ξεπερνούν τα 300 βατ στο κανάλι. Εάν είναι γαλλικός, παίζει να είναι τρινοβ.
Βεβαίως χρειάζεται ένας εξαιρετικός AV processor για να διευθύνει αυτήν την ορχήστρα, και ο μικρός τρινοβ, ο altitude 16, έχει όλες τις αρετές για αυτή τη δουλειά, και επαρκή αριθμό καναλιών (15 χρειάζεται), αλλά είναι και roon ready.
Άντε γκουγκλάρετε τώρα, να τα βρείτε αυτά.
Πώς τα βρήκε αυτός δηλαδή;
Γκουγκλάροντας.
Όλα γω πχια;
Όχι.
ΥΓ. Σονος και αηδίες...
Σε ξέρω, δεν απαντώ.Θεωρώ ότι με ένα μεγάφωνο ανά αυτί, γίνεται να ακούσεις τα πάντα. Απλά πρέπει ο επεξεργαστής να κάνει τη δουλειά του, φτιάχνοντας τον ήχο και τα delays του κάθε αντικειμένου, και έτσι μπορεί να το τοποθετήσει παντού στο χώρο. Έχω ακούσει δείγματα demo με τα Sennheiser HD-600.
Δεν έχεις άδικο.Αυτό που οι εταιρίες δίνουν ονόματα σε κάθε "τεχνολογία" που έχουν αναπτύξει μετά απο "έρευνα" τους, πάντα εννοείται φυσικά μοναδική, καινοτόμα και proprietary τεχνολογία και που κάθονται μετά οι audio people και διαβάζουν ευλαβικά, ενημερώνονται, ψάχνουν τι και πως το κάνει ... με ξεπερνάει.
Σιγά μην κάθησα εγώ γέρος άνθρωπος να διαβάζω και να ψάχνω όλα αυτά για να βγάλω άκρη ποιό είναι η καλύτερη. Πήρα έναν φίλο που τα έψαχνε όλα αυτά σαν εσένα και τα έψαχνε κανά εξάμηνο .... και του λέω σε ποιά κατέληξες για καλύτερη ; Μου λέει αυτήν. Και πήγα και αγόρασα ίδια. Μου λέει κάτσε να σου πω γιατί. Άσε δεν πειράζει του λέω, δεν θέλω σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Εκνευρίστηκε λίγο που δεν ήθελα και δεν έδειχνα διάθεση να μοιραστώ τον ενθουσιασμό του για τους λόγους που αυτή ήταν η καλύτερη. Η γυναίκα του απο μέσα στο βάθος να φωνάζει ακούγοντας την απο το speaker ... πες τα βρε thva στον φίλο σου, μας έχει ζαλίσει 6 μήνες τώρα με αυτές τις ηχομπάρες.