Αλλαγή καλωδίων

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.636
Λοιπόν,το Mogami τσιριξε σε τέσσερα συστήματα φίλων και γνωστών.Επαναλαμβανομενη σύμπτωση;
Τα τέσσερα συστήματα αυτά, ως επί μιας ακόμα επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης, εικάζω ότι δεν έχουν ούτε καν σαμπ, όχι σωστά ενσωματωμένο, ούτε καν.

Οι δε κάτοχοι αυτών των τεσσάρων συστημάτων, εικάζω, ως επί μιας ακόμα επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης, δεν έχουν διαβάσει τη Βίβλο του Δρ. Τουλ.

Απίστευτο, Ε; Τι συμπτώσεις αλλεπάλληλες.

Και μπορώ να σου αραδιασω ακόμα 15 συμπτώσεις για τα τέσσερα αυτά συστήματα και τους κατόχους τους.

Ω τι συμπτώσεις ανακαλύπτουμε ξαφνικώς στο μικρό τούτο γαλατικό χωριό.

Έχω να αρρωστήσω απο ιό, απλό συνάχι ή και απο οτιδήποτε άλλο απο 30 ετών.
Ούτε τα βακτήρια δε σε κάνουν παρέα, ούτε οι ιοί.. Κάτσε δω να σε κάνουμε μεις. Προακά σινεματζή ηχομπαρά.

Reaction score
1.576
Τα τέσσερα συστήματα αυτά, ως επί μιας ακόμα επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης, εικάζω ότι δεν έχουν ούτε καν σαμπ, όχι σωστά ενσωματωμένο, ούτε καν.

Οι δε κάτοχοι αυτών των τεσσάρων συστημάτων, εικάζω, ως επί μιας ακόμα επαναλαμβανόμενης σύμπτωσης, δεν έχουν διαβάσει τη Βίβλο του Δρ. Τουλ.

Και μπορώ να σου αραδιασω ακόμα 15 συμπτώσεις για τα τέσσερα αυτά συστήματα και τους κατόχους τους.

Ούτε τα βακτήρια δε σε κάνουν παρέα, ούτε οι ιοί.. Κάτσε δω να σε κάνουμε μεις. Προακά σινεματζή ηχομπαρά.
Όσες συμπτώσεις κι αν ανακαλύψεις δεν θα μπορεσουν να παράσχουν άλλοθι στο Mogami.Εις τον καλαθο των αχρήστων!
Ενώ όταν μας προέτρεπες εσύ να ακούσουμε τα καλώδια πριν κρίνουμε, ήταν καλά; Είχες δίκιο εσύ τότε και εμείς άδικο; Από τί εξαρτάται; Από την τιμή του εκάστοτε καλωδίου;

Στο ποιός είναι και τί κάνει ο Petermeni.

Πες στο γάμο του Καραγκιόζη καλύτερα.
Εγώ σας προέτρεψα κι εσείς αρνηθηκατε.Να που εκτός από την ψυχή της γυναίκας,άβυσσος είναι και η ψυχή του πολυκάναλου αντικαλωδια.Αν και στην πραγματικότητα το τελευταίο δεν υφίσταται.Μπορειτε λοιπόν να συγκρίνετε το κοινό καλώδιο σίδερου με το κοινό που χρησιμοποιείτε.Κοινο από κοινό έχει διαφορά.

Last edited:

Reaction score
1.576
Όλες οι πλακέτες των συσκευών σας, κατασκευάζονται απο χαλκό, οι πίστες προφανώς.
Και τα ποδαράκια των εξαρτημάτων επίσης περιέχουν χαλκό σε μεγάλο ποσοστό.
Τα πηνία φωνής των μεγαφώνων σας είναι χάλκινα και χιλιάδες άλλα εξαρτήματα των συσκευών ήχου και εικόνας περιέχουν χαλκό.

Πιο γρήγορα εκφυλίζεται ο χαλκός των καλωδίων ή των μηχανημάτων μας ;

Καληνύχτα σας
Θα γνώριζα αν ήμουν μια ζωή με το κατσαβίδι στο χέρι.Το χρησιμοποιώ όμως μόνο για να τερματιζω καλώδια.

Reaction score
1.576
Με το συμπάθειο κιόλας, αλλά έχει βγάλει αυτό το studio καμία flat ή έστω πιο ισορροπημένη ηχογράφηση; Γιατί, αν τα έχω καταλάβει καλά, το εν λόγω studio εκθειάζεται για τον... ζεστό του ήχο.

Αν διαβάσεις τις αναρτήσεις και απαντήσεις μου στο username Nίκος Σταθόπουλος, θα διαπιστώσεις ότι όχι μόνο ήμουν φαν των καλωδίων, αλλά ήμουν και φανατικός φαν τους. Τις μετρήσεις τις πήρα για τον χώρο, αλλά επειδή ακριβώς ήμουν άπιστος Θωμάς, έκανα και συγκρίσεις με διάφορα καλώδια ( 2-3, μη φανταστείς ότι έκατσα να ασχοληθώ ιδιαίτερα, δεν χρειαζόταν ). Δεν ξέρω τί ακούσατε εσείς, ξέρω τί μέτρησα αλλά και τι ( δεν ) άκουσα εγώ κάνοντας unbiased δοκιμές.

Τα οποία καλώδια, (μοσχο)πουλάνε κιόλας. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτιστεί ένα hype και απο αυτό να βγάλουν μερικά χρήματα παραπάνω. Τι, όχι;
Άσ'τους αυτούς και πιάσε τους άλλους, τους χρυσαυτιάδες που δεν λένε να κάνουν πραγματικό blind test και υπεκφέυγουν απαιτώντας να γίνουν τα τεστ με τους δικούς τους ( ευνοϊκούς ) όρους.
Για τις ζεστές ηχογραφήσεις των A.R.S. απεφανθης οτι ευθύνονται τα συγκεκριμένα καλώδια;
Είτε ναι είτε όχι,να που τα καλώδια κάνουν διαφορα ακόμη και σε κατ' εξοχήν περιποιημένους χωρους.Το αντίθετο απ' αυτό που λες ότι άκουσες εσύ στον δικό σου περιποιημένο χώρο.Placebo η μάλλον Nocebo,αγαπητέ Νίκο.Ετσι διεμήνυσε ο "διαφθορεας".Είσαι καλός χορευτής;

gonis

Luger
Reaction score
11.974
που είναι οι εποχές που έλληνας ,λίγο απ´ολα , κατασκευαστής-αντιπρόσωπος- έμπορος-influencer-….έβαζε κάλτσα σε θωρακισμένα καλώδια ρεύματος από τον Δημουλά κόστους 2-3 €/m και τα πούλαγε…όσο ηθελε :p
Και για να σφραγισει τη “ μυστική συνταγή” έβαζε στις βίδες των iec και σουκο κατηγορίας Κωνσταντακάτου, μαυρη κόλλα για να μη μπορεί ο πελάτης να δει εύκολα το εσωτερικό του hiend καλωδίου:dance2:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.636
Ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ, τα εν λόγω setup είχαν μετρηθεί ως προς την απόκριση συχνότητας και το RT60 στους συγκεκριμένους χώρους για να διαπιστωνόταν η τονική συμπεριφορά ή ήταν απλώς διαρρυθμισμένα όπως άρεσε στους κατόχους των;

Όσες συμπτώσεις κι αν ανακαλύψεις δεν θα μπορεσουν να παράσχουν άλλοθι στο Mogami.Εις τον καλαθο των αχρήστων!
Κάνεις λάθος.

Οι πολλαπλές "συμπτώσεις" που υπάρχουν στις περιπτώσεις που τα μογκαμι δε σας αρέσουν, είναι τόσες πολλές, που βγαίνει ανέτως ένα ασφαλές συμπέρασμα, και το οποίο είναι το εξής:

Τα μογκαμι τα χρησιμοποιούν είτε επαγγελματίες (στούντιο, κλπ), είτε χομπίστες που:

- Ασχολούνται με το RT 60 του χώρου
- Διάβασαν κι έμαθαν τη Βίβλο του Δρ. Τουλ
- Έχουν σαμπς, σωστά ενσωματωμένα
- Εφαρμόζουν DSP για room EQ
- Ξέρουν τι είναι το spectro, το spinorama, το flutter echo, το R(D)T 60 και το decay.

Και το σημαντικότερο:

- Στήνουν με μετρήσεις το σεταπ τους, πάντα με μικρόφωνο βρίσκουν τα προβλήματα.

Αυτές είναι οι "αλλεπάλληλες συμπτώσεις" (νοτ) για επιλογή μογκαμι (και μπελντεν).

Τέλος, εάν μιλάμε για χρήστες σοβαρών σεταπ (όχι σχεδόν μονοκάναλων), είναι δεδομένο πως οι άνθρωποι που εκτός από τα προηγούμενα όλα, στήνουν και πολυκάναλο έως ιμερσιβ σεταπ, χρησιμοποιούν στάνταρ καλώδια μογκαμι (και μπελντεν).

Μένουν λοιπόν, όσοι δεν κάνουν τίποτα από τα ανωτέρω, που απλώς στήνουν ένα δικαναλο με τα αυτιά τους, οι οποίοι, αντιθέτως με τους προηγούμενους, θεωρούν κακές επιλογές τα μογκαμι (και τα μπελντεν).

Κι έτσι η μπελντεν (και η μογκαμι) χάνει πωλήσεις από αυτούς, και για αυτή την απώλεια είχαμε μεις μνιάν καούρα, τι να σε πω, ύπνος δε μας έπαιρνε. 🤪🤣😁

Reaction score
158
4-5 χρονια πισω , ενας επωνυμος στον χωρο (κατασκευαστης ηχειων ) θα ειναι στην εκθεση το σκ, σε ερωτηση μου περι καλωδιων, ειπε την μαγικη ατακα.
johnny τα καλωδια ειναι σαν εκουαλαιζερ........μην ασχοληθεις!!!!

διαβαζοντας εδω τα απειρα σχολια, αντιλαμβανομαι πως τελικα ειχε δικιο.....

Reaction score
12.136
Για τις ζεστές ηχογραφήσεις των A.R.S. απεφανθης οτι ευθύνονται τα συγκεκριμένα καλώδια;
Είτε ναι είτε όχι,να που τα καλώδια κάνουν διαφορα ακόμη και σε κατ' εξοχήν περιποιημένους χωρους.Το αντίθετο απ' αυτό που λες ότι άκουσες εσύ στον δικό σου περιποιημένο χώρο.Placebo η μάλλον Nocebo,αγαπητέ Νίκο.Ετσι διεμήνυσε ο "διαφθορεας".Είσαι καλός χορευτής;
Εσείς μπορεί να πιστεύετε ότι ευθύνονται τα καλώδια και να θέλετε να αναπαράξετε αυτή την υποτιθέμενη ιδιότητα στο χώρο σας. Εγώ αναφέρθηκα στην ηχητική ταυτότητα του συγκεκριμένου studio που δείχνει και τις προτιμήσεις σας ως προς το πόσο χρωματισμένο θέλετε τη μουσική σας. That's all.
Περιποιημένο χώρο δεν έχω, δυστυχώς. Μια θερμομόνωση έκανα στην οροφή μου και αυτή τη καπάκωσα με συμπαγή γυψοσανίδα επειδή το σαλόνι εξυπηρετεί τις ανάγκες μιας οικογένειας. Η νεκρική σιγή όμως που άκουσα όταν τοποθετείτο το μονωτικό υλικό, θα μου μείνει αξέχαστη. Μπορώ μόνο να φανταστώ πως θα ήταν οι ακροάσεις μου με τέτοια απορρόφηση, αλλά δυστυχώς είναι κάτι το ανέφικτο και η διάτρητη γυψοσανίδα είναι άσχημη.
Απο placebo δόξα τω Θεώ, δεν πάσχω. Τουλάχιστον όχι πλέον. Όσο για το τί λέει ο "διαφθορέας" ότι δήθεν είμαι nocebo, θα ήθελα να τον ευχαριστήσω. Είναι τίτλος τιμής να ξεστομίζει ο "διαφθορέας" κάτι τέτοιο για το άτομό μου.
4-5 χρονια πισω , ενας επωνυμος στον χωρο (κατασκευαστης ηχειων ) θα ειναι στην εκθεση το σκ, σε ερωτηση μου περι καλωδιων, ειπε την μαγικη ατακα.

Ακόμα μια στρεβλή άποψη που χαρακτηρίζει τους οντιοφίλ. Το ΣΩΣΤΟ EQ, είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να είχαμε στα συστήματά μας. Το EQ που προκύπτει απο τις μετρήσεις του συστήματος στο χώρο μας, κατά προτίμηση ΑΦΟΥ τον έχουμε φροντίσει.

Last edited:

Reaction score
158
Ακόμα μια στρεβλή άποψη που χαρακτηρίζει τους οντιοφίλ. Το ΣΩΣΤΟ EQ, είναι κάτι που όλοι θα έπρεπε να είχαμε στα συστήματά μας. Το EQ που προκύπτει απο τις μετρήσεις του συστήματος στο χώρο μας, κατά προτίμηση ΑΦΟΥ τον έχουμε φροντίσει.
μολις μου θυμησες πως , καμια 30αρια χρονια πριν σε επισκεψη μου μεσα στα studiio ηχογραφησης της τοτε columpia (ειχα πελατη τον αιμνηστο Βασιλη Βασιλειαδη ) ηταν γεματες ολες οι αιθουσες ισσοσταθμιστες.
δεν πηρα ποτε μου ομως, μιας και η κοινοτητα του hi fi stereo το θεωρουσε υποτιμητικο ταχα μου......

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.027
Όσοι κάνουν EQ στο σύστημα τους με μετρήσεις αδιαφορούν παντελώς για το αν έχουν τα καλώδια και αυτή την ιδιότητα....
Διότι το σύστημα (ενισχυτές, καλώδια, ηχεία, χώρος) ρυθμίζεται σαν ενιαίο πράμα...

Ένα καλό καλώδιο (ικανής διατομής για ρεύματα & ηχεία, καλά θωρακισμένο για interconnect) χωρίς φρουφρου και δήθεν καινοτομίες... και τέλος...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
56.827
Θα γνώριζα αν ήμουν μια ζωή με το κατσαβίδι στο χέρι.Το χρησιμοποιώ όμως μόνο για να τερματιζω καλώδια.
Με τα παρελκόμενα το τερματίζεις γενικώς... και δίχως κατσαβίδι. :sneaky:

Αυτός τα εξίσωνε επαγωγικά για να σε απέτρεπε ν'ασχοληθείς και με τα δύο.
μολις μου θυμησες πως , καμια 30αρια χρονια πριν σε επισκεψη μου μεσα στα studiio ηχογραφησης της τοτε columpia (ειχα πελατη τον αιμνηστο Βασιλη Βασιλειαδη ) ηταν γεματες ολες οι αιθουσες ισσοσταθμιστες.
δεν πηρα ποτε μου ομως, μιας και η κοινοτητα του hi fi stereo το θεωρουσε υποτιμητικο ταχα μου......
Τα σύγχρονα προγράμματα EQ δεν είναι γραφικά και σε φιξαρισμένες ζώνες επίδρασης όπως τα παραδοσιακά Equalizer. Η ψηφιακή εξέλιξη παρέχει δυνατότητα για πλήρη παραμετροποίηση καθώς και Συνέλιξη με διορθωτικές Κρουστικές που επιδρά και στο πεδίο του χρόνου για φασικές διορθώσεις λ.χ. για τα φίλτρα του κρος σε δεδομένο ηχείο.

Reaction score
1.673
που είναι οι εποχές που έλληνας ,λίγο απ´ολα , κατασκευαστής-αντιπρόσωπος- έμπορος-influencer-….έβαζε κάλτσα σε θωρακισμένα καλώδια ρεύματος από τον Δημουλά κόστους 2-3 €/m και τα πούλαγε…όσο ηθελε :p
Και για να σφραγισει τη “ μυστική συνταγή” έβαζε στις βίδες των iec και σουκο κατηγορίας Κωνσταντακάτου, μαυρη κόλλα για να μη μπορεί ο πελάτης να δει εύκολα το εσωτερικό του hiend καλωδίου:dance2:
Αν ενθυμούμαι καλά, αυτό συνέβαινε πριν απο 20 χρόνια . Τα καλώδιά του είχαν γίνει ανάρπαστα και κάποια στιγμή ο τύπος έφτιαξε δική του εταιρεία Αυτά.

Reaction score
1.673
Τα μηχανήματά σου, της ATC και της Primare, διαθέτουν πλακέτες από ασήμι και είναι μάλιστα και επίχρυσες.
Εσύ είσαι ΟΚ , μην το ψάχνεις τυχερούλη

Reaction score
12.136
Εγώ καμιά εικοσαριά χρόνια πριν, απορούσα πως η Musical Fidelity είχε βάλει εξόδους και εισόδους για προσέσορα, ενώ πρόκειται για ένα μηχάνημα audiophile ( F25 ). Όταν αγόρασα το μικρόφωνο minidsp umik1 και μου έδωσαν τα πρώτα αρχεία ισοστάθμισης ο wnet και ο dimifoot, κατάλαβα τί έχανα τόσο καιρό. Άντε, ένα σπατουλάρισμα έμεινε στο σαλόνι μου και μετά θα αρχίσω να ασχολούμαι πάλι ( όσο θα με αφήνουν οι κόρες μου, δηλαδή! :p ).
Γενικά, στρεβλές απόψεις που επικρατούσαν κατά την εποχή που προωτοεμφανίστηκε το high end audio, καταρρίπτονται πανηγυρικά μεν ειδικά με την έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας, αλλά δυστυχώς μας καταδιώκουν ακόμα. Κι εγώ πίστευα ότι less is more και ότι το eq είναι φτου κακά. Αμ δε. Το άρπα κόλλα EQ τιουναρισμένο με το αυτί είναι φτου κακά. Το σωστό EQ είναι όλα τα λεφτά.
Όσοι κάνουν EQ στο σύστημα τους με μετρήσεις αδιαφορούν παντελώς για το αν έχουν τα καλώδια και αυτή την ιδιότητα....
Διότι το σύστημα (ενισχυτές, καλώδια, ηχεία, χώρος) ρυθμίζεται σαν ενιαίο πράμα...

Ένα καλό καλώδιο (ικανής διατομής για ρεύματα & ηχεία, καλά θωρακισμένο για interconnect) χωρίς φρουφρου και δήθεν καινοτομίες... και τέλος...
Άντε να τους το εξηγήσεις αυτό. Βασικά, πρέπει πρώτα να καταπολεμήσεις το "εγώ" τους γιατί για να κάνεις μια σωστή ισοστάθμιση, πρέπει πρώτα να πάρεις μετρήσεις του χώρου. Και οι μετρήσεις του χώρου θα δείξουν ότι ακούνε στο γάμο του Κουτρούλη, του Καραγκιόζη και λοιπών χαριτωμένων καρικατούρων.

Reaction score
10.895

Εγώ σας προέτρεψα κι εσείς αρνηθηκατε.Να που εκτός από την ψυχή της γυναίκας,άβυσσος είναι και η ψυχή του πολυκάναλου αντικαλωδια.Αν και στην πραγματικότητα το τελευταίο δεν υφίσταται.Μπορειτε λοιπόν να συγκρίνετε το κοινό καλώδιο σίδερου με το κοινό που χρησιμοποιείτε.Κοινο από κοινό έχει διαφορά.
Κρίμα, ακόμα δεν κατάλαβες την ειρωνία από το 1ο ποστ μου και απαντάς σοβαρά... :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.636
Σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των βασικών αρχών, παίζει η συνειδητοποίηση του πόσο εύκολα μπορεί να παραπλανηθεί το κάθε μας αισθητήριο όργανο, ώστε να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας πως δε μπορεί να αποτελεί "μετρητικό εργαλείο" για τίποτα.

Λόγου χάριν:

Εδώ όλες οι γραμμές είναι ευθείες:

1000013441.jpg

Κουνήστε γύρω γύρω τα μάτια σας:

1000013440.jpg

Όχι, δεν κινείται τίποτα:

1000013439.jpg

Μόνον μια απόχρωση κόκκινου υπάρχει:

1000013438.jpg

Κλπ κλπ κλπ.

Last edited:

Reaction score
330
Σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των βασικών αρχών, παίζει η συνειδητοποίηση του πόσο εύκολα μπορεί να παραπλανηθεί το κάθε μας αισθητήριο όργανο, ώστε να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας πως δε μπορεί να αποτελεί μετρητικά εργαλείο για τίποτα.

Λόγου χάριν:

Εδώ όλες οι γραμμές είναι ευθείες:

View attachment 348146

Κουνήστε γύρω γύρω τα μάτια σας:

View attachment 348147

Όχι, δεν κινείται τίποτα:

View attachment 348148

Μόνον μια απόχρωση κόκκινου υπάρχει:

View attachment 348149

Κλπ κλπ κλπ.
Ελα να μας κάνεις έναν υπέρηχο στις επιδιδυμίδες γιατί έχουν αρχίσει να πρήζονται

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.296
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants