Yamaha DSP-AX2 Πρόβλημα στον ήχο

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους,

Ειμαι κατοχος του ενισχυτη που γραφω στον τιτλο και στο analog παιζει κανονικα αλλα στο ψηφιακο (spdif/toslink) στο αριστερο μπροστα καναλι κανει ψηφιακα παρασιτα (χιονια, παραμορφωση). Δοκιμασα να αλλαξω ολους τους πυκνωτες του καναλιου στην πλακετα του Dsp αλλα δεν αλλαξε τιποτα. Επισης στο διαγνωστικο μενου που εχει σε καποια modes παιζει κανονικα οπως το Front mix: 5ch και στο LFE/BASS:MAIN και στο ANALOG BYPASS δεν βγαζει καθολου ηχο στο μπροστα καναλι μονο στα πισω και το κεντρικο δεν δουλευει πουθενα. Στα υπολοιπα diagnostic modes παρασιτα. Εχω ρωτησει στην Yamaha μου ειπαν δεν αξιζει επισκευη λογω κοστους. Επισησ το πηγα σε εναν στην περιοχη μου ηλεκτρονικο και δεν καταφερε ουτε αυτος να τον επισκευασει. το Service Manual ειναι αυτο: https://www.manualslib.com/manual/908028/Yamaha-Dsp-Ax2.html
Αν εχει καποιος καποια ιδεα θα ηθελα να την ακουσω μπας και βρεθει λυση.

Attachments

Reaction score
6.891
Επισησ το πηγα σε εναν στην περιοχη μου ηλεκτρονικο και δεν καταφερε ουτε αυτος να τον επισκευασει.
Ποιά είναι η περιοχή σου? Τόσο πολύπλοκα μηχανήματα δεν τα πάμε σε κάποιον που δεν έχει ανάλογη εμπειρία .

Last edited:

Reaction score
317
Γιάννης Παπασπύρου στην Καλλιθέα.
Μου είχε επισκευάσει πριν πολλά χρόνια ένα dsp a1 , και από όσο θυμάμαι έχει ένα ίδιο με τον δικό σας για ανταλλακτικά.

Reaction score
6.891
Κομοτηνή φίλε
Θα πρότεινα να μην πειραματιστείς άλλο με τον ενισχυτή.......επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία να σε καθοδηγήσουν αυτοί,που είναι ο πιο κοντινός αξιόπιστος τενχικός.Θεσσαλονίκη θα έχουν σίγουρα.
μετακινήστε το παιδιά και αυτό και κλείστε αυτό εδώ.......έχουν ανοιχτεί δύο θέματα.

Reaction score
0
Γιάννης Παπασπύρου στην Καλλιθέα.
Μου είχε επισκευάσει πριν πολλά χρόνια ένα dsp a1 , και από όσο θυμάμαι έχει ένα ίδιο με τον δικό σας για ανταλλακτικά.
Καλώς σε ευχαριστώ πολυ
Θα πρότεινα να μην πειραματιστείς άλλο με τον ενισχυτή.......επικοινώνησε με την αντιπροσωπεία να σε καθοδηγήσουν αυτοί,που είναι ο πιο κοντινός αξιόπιστος τενχικός.Θεσσαλονίκη θα έχουν σίγουρα.
μετακινήστε το παιδιά και αυτό και κλείστε αυτό εδώ.......έχουν ανοιχτεί δύο θέματα.
Έχω μιλήσει και μου είπανε δεν αξίζει λόγω κόστους

Reaction score
6.891
Καλώς σε ευχαριστώ πολυ

Έχω μιλήσει και μου είπανε δεν αξίζει λόγω κόστους
τότε αφού οι αναλογικές έξοδοι δουλεύουν κανονικά,πάρε ένα dac και σύνδεσε εκεί τις ψηφιακές πηγές σου......εννοείται ξεχνάς το πολυκάναλο.

Reaction score
147
Aπο την στιγμη που εχει 5.1 input σε rca, μπορει να παρει ενα φθηνο μετατροπεα dolby digital-dts με 20-30 ευρω απο ali και να εχει και πολυκαναλο.

Reaction score
8
τον εχω τον ενισχυτη πολλα χρονια απο καινουργιο,Θεσνικη ειμαι,αρχικα χαθηκε το κεντρικο και πισω κεντρικο δεν εβγαλα ακρη με τα ρεσετ κλπ κι οταν πηγε στον τεχνικο της Θεσνικης-εξαιρετικος-η διαγνωση ηταν οτι καηκε το κεντρικο τσιπακι το burr brown 1704,περιφημο στην εποχη του,τα τρια μπροστινα ειναι ιδια,ο ενισχυτης ειχε κι αλλο προβλημα εσβηνε οταν αλλαζε το bitrate στην ψηφιακη επισκευαστηκε αλλα το το τσιπακι κανει καπου 80ε οποτε εμεινε χωρις κεντρικο,στην συνεχεια ο ενισχυτης μετακομισε στην Κατερινη οπου εχει κατι διακοπες ρευματος οτι ναναι κι εκει εχασα και το αριστερο καναλι οποτε εγινε αναλογικος οπου ειναι οκ και μπορει να δουλεψει και σαν τελικος δεν θ ασχοληθω πλεον ξερω εξαλλου μου ειχε πει ο μαστορας μεχρι να καξει κι αλλο τσιπακι......

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.162
Members
38.296
Νεότερο μέλος
dlitsas