Sonos

Reaction score
1.058
Εγώ αντίθετα από τα ATC SCM40 δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένος σε αντίστοιχη σαλοκουζίνα και χτυπούσα το κεφάλι μου για τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που ξόδεψα για ηχεία, ενισχυτές, πηγές και λοιπά παρελκόμενα.

Όχι ότι μια σκέτη ηχομπάρα μπορεί να τα πάει καλύτερα φυσικά.

Αλλά ολόκληρο το σετ της Sonos πολλαπλασιάζει την απολαβή μεταμορφώνοντας και γιγαντώνοντας την μπάρα. Και η αίσθηση «πλαστικούρας» θα εξαφανιστεί και όλα τα αρνητικά μιας σκέτης μπάρας.
Δεν χρειάζονται πάνω από 3 χιλιάρικα στο σύνολο. Για ποιον σκασμό χρημάτων μιλάμε;
Όσα δίνουν μόνο για το ρακ κάποιοι hiendάδες.
Πόσο χειρότερα λες να τα πάει η μπάρα από αυτά τα ηχεία σε ποσοστό ;

Reaction score
5.377
Προσωπικά, για μένα ως recovering audiophile, και να μου τα χάριζαν τα ATC πονοκέφαλο θα μου δημιουργούσαν προς αξιοποίησή τους, παρά χαρά. Αν ήταν να δώσω και λεφτά, με τίποτα. Been there, done that.

Την ARC Ultra με χαρά κι ενθουσιασμό θα τη δεχόμουν, και πολλαπλά κομμάτια μάλιστα χρειάζομαι.
Σε πέντε λεπτά θα είχα ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά αντικαθιστώντας μία από τις Arc μου, που σκέφτομαι να τις κρατήσω. Παντού μπαίνει μια μπάρα, και η Arc είναι ήδη πολύ καλή .

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.407
Ω μοντιε. Μη συγκρίνουμε τη βούρτσα με άλλα όργανα.

Τα άλλα όργανα θέλουν παιδεμα και ακόμη και αν παιδευτεις θα ακούσεις ότι έχει η ηχογράφηση, που συχνά είναι μαπα. Με τα σονος δε θα παιδευτεις καθόλου, θα ακούς τα πάντα ευχάριστα και θα ακούσεις αυτό που οι μηχανικοί της έχουν αποφασίσει ( και πολύ έξυπνα μάλιστα, πιο έξυπνα από εμάς).

Παρακαλώ τους αναγνώστες να λαμβάνουν υπόψη ότι η συχνά εκφραζόμενη, αρνητική γνώμη του φλας για τα αιτισια είναι μεν ειλικρινής αλλά αφορά εμπειρία προϊστορική και δεν είναι αντιπροσωπευτική των ηχείων που μπαίνουν όχι τυχαία στα ακριβο-ακριβοτερα σύγχρονα στουντια.

(Τώρα που δε κατέχω αιτισια πλέον μπορώ ελεύθερα να εκφράζομαι για αυτά. Τα αιτισια σκίζουν εκεί που μετράει. Λυσαξτε.)

Last edited:

Reaction score
5.377
Δεν έχω πρόβλημα με τα ATC. H φωτογραφία τα έφερε στην κουβέντα.
Βγάλε και τα δικά σου στη φόρα. Μαρτύρησε τι δεν θα ξαναπάρεις ποτέ.

Μακάρι η ATC ή οποιαδήποτε εταιρία να βγάλει πλήρη γκάμα ηχείων ενεργών, wi-fi, να στριμάρουν αυτόνομα, με δυνατότητες multi-room με δυνατό app, συν φορητά με μπαταρία κι επίσης για home cinema ενεργές μπάρες διαφόρων μεγεθών, surround, ασύρματα sub, κτλ. και θα είμαι ο πρώτος που θα εγκαταλείψει τη Sonos.

Αν υπάρχει ήδη τέτοια εταιρία, διαφωστίστε με.

Ndis

Titika
Reaction score
4.749
Μπερδεύουμε το στέρεο με τα πολυκαναλα. Επίσης άλλο το vfm, άλλο καλύτερο και άλλο το δεν αξιζει για x λόγους.

Την "πιστοτερη" αναπαραγωγή κατά χαρμάν, την έχεις με ένα ζευγάρι iem των 50-100 ευρώ.

O καθένας ψάχνει κάτι διαφορετικό. Μην γινόμαστε funboys

Last edited:

Reaction score
5.377
Προσωπικά με τα Sonos απελευθερώθηκα στην καθημερινότητά μου και απολαμβάνω τη μουσική και τις ταινίες περισσότερες ώρες, σε περισσότερες συνθήκες και σε περισσότερους χώρους, οικογενειακά και με φίλους, και συνολικά καλύτερα και διασκεδαστικότερα από πριν.

Να το βράσω το sweet spot, τον dedicated χώρο, το συγκεκριμένο τρίγωνο, μουτρωμένος να κυνηγώ το τέλειο.

Δηλώνω και funboy, αφού διασκεδάζω, και fanboy, οπαδός της Sonos, αφού βλέπω ότι όλα της τα προϊόντα είναι ικανά να βελτιώσουν τη ζωή μου, από το μικρό Roam μέχρι το μεγάλο Five.

Ndis

Titika
Reaction score
4.749
Μα το σουιτσποτ στο πολυκαναλο ειναι διευρυμένο άσε που το πρόβλημα με τα ομοαξονικα αλλά και διάφορες άλλες υλοποιήσεις είναι εν πολλοίς λυμένο.

Dedicated χώρο δεν διαθέτει το 95% του κόσμου άρα και αυτή η παράμετρος δεν αποτελεί μειονέκτημα.

Ισοστάθμιση πλέον μπορεί να έχεις με λίγα χρήματα και όσο και αν αγαπώ τα sonos, αρκετά καλύτερη υλοποίηση.

Από το 20-21 η sonos έχει μείνει στάσιμη, δεν λέω ότι εχει κακά προϊόντα υποστηρίζω α) ότι αρκετές μπάρες πλέον είναι εφάμιλλες και β) dedicated πολυκαναλα συστήματα σε παρομοια κοστολόγιο είναι πλέον καλύτερα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.098
Τα άλλα όργανα θέλουν παιδεμα και ακόμη και αν παιδευτεις θα ακούσεις ότι έχει η ηχογράφηση, που συχνά είναι μαπα. Με τα σονος δε θα παιδευτεις καθόλου, θα ακούς τα πάντα ευχάριστα
Αυτή είναι η ουσία.

Πολλές ηχογραφήσεις, τόσο μουσικής όσο και ταινιών, είναι άθλιες.

Ένα αποκαλυπτικό και σωστά στημένο σεταπ, θα σου δώσει πεντακάθαρα όλη αυτήν την αθλιότητα, και συνάμα, σε ένα σοβαρά ηχογραφημένο υλικό, θα δώσει τρελή αληθοφάνεια.

Αυτή η τερατώδης διαφορά μεταξύ "τρελής αληθοφάνειας" και "μάπα βγήκε το καρπούζι", αναγκαστικά σε οδηγεί στην αναζήτηση καλογραμμένου υλικού, ώστε πραγματικά να ευχαριστιέσαι το σεταπ.

Αντιθέτως, ένα σονος λόγου χάριν, θα τα παίζει όλα ευχάριστα, χωρίς να αφήνει να ακούγονται τόσο αναλυτικά τα μειονεκτήματα των κακών ηχογραφήσεων, αλλά και χωρίς να βγάζει ποτέ αυτήν την ανατριχιαστική αληθοφάνεια, για την οποία είναι ικανό ένα πολύ σοβαρό σεταπ.

Για να κάνεις τη ζωή σου εύκολη, και να απολαμβάνεις πραγματικά ότι να'ναι, οι λύσεις τύπου σονος είναι μονόδρομος.

Τα ιμερσιβ σεταπ σε dedicated χώρους και με όλες τις προϋποθέσεις, καταρχήν απευθύνονται σε λίγους (λόγω πολλών παραμέτρων), αλλά θα λάμψουν οι ικανότητές τους αποκλειστικά και μόνον σε πολύ σοβαρές παραγωγές.

Δεν σημαίνει αυτό πως θα ακούγονται δυσάρεστα όσες παραγωγές δεν είναι κορυφαίες, αλλά είναι δυσάρεστη η σύγκριση με τις κορυφαίες, κι αυτό δεν περνάει απαρατήρητο, όση καλή διάθεση κι αν έχεις.

Reaction score
5.377
Μα το σουιτσποτ στο πολυκαναλο ειναι διευρυμένο άσε που το πρόβλημα με τα ομοαξονικα αλλά και διάφορες άλλες υλοποιήσεις είναι εν πολλοίς λυμένο.

Dedicated χώρο δεν διαθέτει το 95% του κόσμου άρα και αυτή η παράμετρος δεν αποτελεί μειονέκτημα.

Ισοστάθμιση πλέον μπορεί να έχεις με λίγα χρήματα και όσο και αν αγαπώ τα sonos, αρκετά καλύτερη υλοποίηση.

Από το 20-21 η sonos έχει μείνει στάσιμη, δεν λέω ότι εχει κακά προϊόντα υποστηρίζω α) ότι αρκετές μπάρες πλέον είναι εφάμιλλες και β) dedicated πολυκαναλα συστήματα σε παρομοια κοστολόγιο είναι πλέον καλύτερα.
Σχετικά με το sweetspot:
Με μόνο Five στη γωνία γεμίζει ο χώρος μουσική, πολύ ευχάριστα και γεμάτα, ακόμα και χωρίς σαμπ. Κίνηση ματ με το καλημέρα.

Σχετικά με dedicated:
Για μένα έγραψα. Έχω dedicated με πολυκάναλο με Zingali, σπάνια πάω. Καί δικάναλο με Duevel, σπάνια το ανοίγω. Και στουντιακό δικάναλο με Adam S3H, και δεύτερο με Neumann. Το ίδιο κι εκεί. Αναλογία ωρών χρήσης και ξέγνοιαστης, απενοχοποιημένης ακρόασης μουσικής και θέασης ταινιών 10 προς 1 υπέρ της Sonos.

Σχετικά με την ισοστάθμιση:
Μου αρκεί το μάζεμα που κάνει το Trueplay και προσθαφαιρώ κατά το δοκούν. Δεν αφιερώνω πάνω από 5 λεπτά, απλά με το κινητό. Αδιαφορώ για το πόσο αποδοτικότερες θα ήταν πολυπλοκότερες διαδικασίες.

Στασιμότητα:
Δεν βλέπω στασιμότητα. Era100, Era300, βελτιωμένη Arc χωρίς να ξεφύγει σε όγκο και τιμή, και φυσικά και τα ακουστικά Ace. Πρόσφατα και Era100pro που δεν χρειάζεται καν καλώδιο ρεύματος χάρη στη σύνδεση PoE+. Κανείς δεν το περίμενε.
Κυριολεκτικά δεν την προλαβαίνω τη Sonos με τον ρυθμό που ανακοινώνει νέα προϊόντα.

Ένα προς ένα όλα τα ηχεία της είναι λουκουμάκια, στο καλάθι μου για αγορά.
Ότι μεμονωμένα και αποσπασματικά θα βγάλει μια καλύτερη μπάρα η Samsung ή ένα φορητό με περισσότερο μπάσο π.χ. η JBL, δεν μου λέει κάτι, ώστε να απαρνηθώ το οικοσύστημα της Sonos και να πάρω κάτι που δεν επικοινωνεί με τα υπόλοιπα.

Last edited:

Reaction score
20
Δε εν πρόλαβα τις προσφορές στο Κωτσόβολο !δεν τις πήρα χαμπάρι και θέλω να πάρω δυο era100 .αν ξαναβγεί κάτι παιδιά γράψτε το !

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.909
Δε εν πρόλαβα τις προσφορές στο Κωτσόβολο !δεν τις πήρα χαμπάρι και θέλω να πάρω δυο era100 .αν ξαναβγεί κάτι παιδιά γράψτε το !
Θα προλάβεις την επόμενη φορά, κάτω από 200€ τα Era 100... black friday προσφορές, 15 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου ;)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.385
Members
38.176
Νεότερο μέλος
ziki