Audio People Fan Club

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
29.992
''Live'' εννοείτε τον ήχο με ενισχυτικά - ηχεία + ζωντανό καλλιτέχνη - μουσικό ή χωρίς ? :whistling:
Σε αίθουσα (ψαροταβέρνα του Χάρη - μέγαρο) ή όξω? :idk:
Οι περισσότεροι πιστεύω έχουμε κυρίως εμπειρίες live με ενίσχυση - εγκαταστάσεις.
Ότι πει ο μαστεράς λέω 'γω (δεν έχουμε και επιλογή).
Ας προσπαθούμε να μην χώνουμε τα ηχεία μέσα στο σύνθετο με τα γυαλικά γα αρχή και από 'κει και πέρα ότι μπορεί ο καθένας.. :biggrin:

Καλημέρες.. 8-)
Ζωντανά και αδιαμεσολάβητα. Χωρίς μικρόφωνο. Όποιος δεν έχει ακούσει έτσι χορωδία και τα όργανα της ορχήστρας, τα βασικά έστω, πώς ισχυρίζεται ότι στήνει "με το αυτί"?
Να μην πω για τις φωνές των τραγουδιστών που γράφουν διάφοροι εδώ μέσα.

Reaction score
1.913
''Live'' εννοείτε τον ήχο με ενισχυτικά - ηχεία + ζωντανό καλλιτέχνη - μουσικό ή χωρίς ? :whistling:
Σε αίθουσα (ψαροταβέρνα του Χάρη - μέγαρο) ή όξω? :idk:
Οι περισσότεροι πιστεύω έχουμε κυρίως εμπειρίες live με ενίσχυση - εγκαταστάσεις.
Ότι πει ο μαστεράς λέω 'γω (δεν έχουμε και επιλογή).
Ας προσπαθούμε να μην χώνουμε τα ηχεία μέσα στο σύνθετο με τα γυαλικά γα αρχή και από 'κει και πέρα ότι μπορεί ο καθένας.. :biggrin:

Καλημέρες.. 8-)
Εγώ με τον ζωντανό φυσικό ήχο, εννοώ να παίζουν δίπλα σου τα μουσικά όργανα, ή να παίζεις κι εσύ ο ίδιος, μουσική, χωρίς μικρόφωνα, ενισχυτικά και ηχεία.
Ως μέτρο αναφοράς, έχω πάντα το ζωντανό φυσικό ήχο. Αμέσως αντιλαμβάνομαι ποιο σύστημα αποδίδει τη μουσική πιο ρεαλιστικά και ποιο την αναπαράγει στο περίπου, ψεύτικα με έντονους χρωματισμούς.
Αν ακούσω κάποια συγκεκριμένα δικά μου μουσικά δείγματα, αμέσως θα καταλάβω την πραγματική αξία ενός συστήματος. Καλώς ή κακως , απαιτούνται πολλά χρήματα για να φτάσουμε στο σημείο να μην ψαχνόμαστε διαρκως για αναβαθμίσεις.

Reaction score
1.814
Μόνον ένας άσχετος με τις μετρήσεις και τα αντικειμενικά κριτήρια του όντιο μπορεί να παρασύρει σε λάθος αγορές.

Τα υπόλοιπα είνα
Εγώ με τον ζωντανό φυσικό ήχο, εννοώ να παίζουν δίπλα σου τα μουσικά όργανα, ή να παίζεις κι εσύ ο ίδιος, μουσική, χωρίς μικρόφωνα, ενισχυτικά και ηχεία.
Ως μέτρο αναφοράς, έχω πάντα το ζωντανό φυσικό ήχο. Αμέσως αντιλαμβάνομαι ποιο σύστημα αποδίδει τη μουσική πιο ρεαλιστικά και ποιο την αναπαράγει στο περίπου, ψεύτικα με έντονους χρωματισμούς.
Αν ακούσω κάποια συγκεκριμένα δικά μου μουσικά δείγματα, αμέσως θα καταλάβω την πραγματική αξία ενός συστήματος.
Και ποιο νόημα έχει αυτό όταν όλες οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν τηρούνται στην ηχογράφηση;

Reaction score
1.913
Ασχέτως προϋποθέσεων , εμένα αν μου βαλεις 10 ηχεία να τα ακούσω μέσα σε ένα θάλαμο ασανσέρ πολυκατοικίας, θα σου πω αμεσως πιο από τα 10 ακούγεται καλύτερα από τα υπόλοιπα. Θα το αγόραζα, αν μου άρεσε πολύ, και χωρίς να χρειαστεί να διαβάσω reviews , ή να δω μετρήσεις από κάποια μη πιστοποιημένη πηγή. Όσο για τις μετρήσεις, που κάνουν κάποιοι κατασκευαστές , αν δεν τις διορθώσει κι αν δεν τις επικυρώσει το marketing της εταιρείας, αυτές δεν δημοσιεύονται.

Reaction score
1.913
Αυτό το μικρό συστηματάκι που ακουσα πριν μερικές μέρες στο Λονδίνο, μου άρεσε πάρα πολύ και αισθητικά άλλα και απο ηχητικής πλευράς.

Μου κάνει εντύπωση που οι audio people δεν μιλούν για την Β&Ο.

Οι audio people, εμένα μου θυμίζουν κάποιους δειλούς άντρες που ντρέπονται να μιλήσουν σε όμορφες γυναίκες

20241109_153740.jpg
20241112_143022.jpg
20241112_143007.jpg

Last edited:

Reaction score
1.814
Αυτό το μικρό συστηματάκι που ακουσα πριν μερικές μέρες στο Λονδίνο, μου άρεσε πάρα πολύ και αισθητικά άλλα και απο ηχητικής πλευράς.

Οι audio people, εμένα μου θυμίζουν κάποιους δειλούς άντρες που ντρέπονται να μιλήσουν σε όμορφες γυναίκες

View attachment 349508 View attachment 349509 View attachment 349510
Είναι από ένστικτο που θα μετατραπεί σε γνώση όταν θα μαθεις πόσο κοστολογείται το design.Ποιος είναι δειλός τώρα;

Reaction score
562
Είναι από ένστικτο που θα μετατραπεί σε γνώση όταν θα μαθεις πόσο κοστολογείται το design.Ποιος είναι δειλός τώρα;
Eιναι επειδη δεν τα θεωρουν χαι ενδ
αν ομως αντι για Β&Ο. ελεγε πχ atc η paragdim θα τρεχανε ολοι :lol:
εδω εισαι παη:neo:
18 μοναδες και 18 ενισχυτες
beo90.jpg

Reaction score
3.403
Αυτό ανήκει στην κατηγορία των ηχείων που κάνουν σχεδόν τα πάντα μόνα τους. Έχει πολύ καλές μονάδες αλλά για τους audio people σταματάει εκεί το έργο. Class.D, dsp κλπ δυνατότητες που έχει δεν συνάδουν με το ορθόδοξο hi end. Παλιά κάποια Bose έκαναν κάτι παρόμοιο με τον ήχο αλλά σε απλοϊκή μορφή. . Ούτε αυτά ήταν αποδεκτά.
Γενικά τα προϊόντα της Β&O ήταν πάντα καλά αλλά δεν τα έβρισκες σε "σοβαρά" συστήματα. Το lifestyle ήταν άλλο ένα "όπλο" τους.
Προσωπικά τα άκουσα τα Beolab 90 και θα πω ψέμματα αν πω ότι δεν μου άρεσαν (όχι για τα λεφτά τους πάντως) αλλά εμένα δεν με "εξυπηρετούν" στο στήσιμο συστήματος.

Reaction score
1.913
Αν έκανε πρόταση η B&O στον πιο υψηλόμισθο μηχανικό της ATC, εκείνος θα έκανε τούμπες από τη χαρά του και θα δεχόταν την ίδια μέρα να εργαστεί σε αυτή.

Η B&O μπορεί να προσλάβει τους καλύτερους μηχανικούς. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχει τεράστια έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η αποθέωση της ποιότητας ζωής σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους αντίστοιχης αισθητικής.

20241112_141545.jpg

Από το διπλανό living room της B&O στο Harrods.
20241112_141456.jpg

Reaction score
1.814
Αν έκανε πρόταση η B&O στον πιο υψηλόμισθο μηχανικό της ATC, εκείνος θα έκανε τούμπες από τη χαρά του και θα δεχόταν την ίδια μέρα να εργαστεί σε αυτή.

Η B&O μπορεί να προσλάβει τους καλύτερους μηχανικούς. Δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχει τεράστια έσοδα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η αποθέωση της ποιότητας ζωής σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους αντίστοιχης αισθητικής.

View attachment 349570

Από το διπλανό living room της B&O στο Harrods. View attachment 349571
Μην είσαι σίγουρος ότι θα πήγαινε.Αν όμως ήταν σχεδιαστής,ναι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.261
Προσωπικά τα άκουσα τα Beolab 90 και θα πω ψέμματα αν πω ότι δεν μου άρεσαν (όχι για τα λεφτά τους πάντως) αλλά εμένα δεν με "εξυπηρετούν" στο στήσιμο συστήματος.
Έχει πιο μικρά μοντέλα η φίρμα, που θα εξυπηρετούσαν το χώρο σου, σε αρκετά χαμηλότερο κοστολογιο.

Τα 90-αρια είναι ικανά για πολύ μεγάλους χώρους, σίγουρα πάνω από 55τμ.

Ο κτηνίατρος της παρέας μας, έχει προμηθευτεί ένα τέτοιο ζεύγος, και κάπως έτσι έκλεισε το χόμπι γι'αυτόν, σταματώντας δια παντός τις "επ'απειρον αναβαθμίσεις". 😎

Αυτή η κολών(ι)α είναι από παλιά εξόχως επιτυχημένη συνταγή. Τα συγκεκριμένα ηχεία που είναι σαν όρθια πθωλή, από πολύ παλιά, από την πρώτη τους έκδοση, έπαιζαν εκπληκτικά καλά, και βεβαίως με ελάχιστο αποτύπωμα στο χώρο.

Η τιμή τους ήταν πάντα αρκετά τσιμπημενη, αλλά δικαίως, διότι ήταν και είναι μοναδικά σε πολλές παραμέτρους.

Η B&O ανέκαθεν ήταν σοβαρή εταιρία, και τα ενισχυτικά της (ice) χρησιμοποιούνται σε πληθώρα σοβαρών υλοποιήσεων (από μένα μάθατε πως τόσο τα μεγάλα - κορυφαία σαμπ της Neumann όσο και τα τότε κορυφαία σαμπ της Genelec, έχουν μέσα τους ice ενισχυτικά, μια μοντουλα για κάθε μεγάφωνο).

Βέβαια οι όντιο πιπλ ξυνίζουν με ice μοντούλες, νομίζουν πως τα αφτχιά τους τα πριγκιπικά αξίζουν πχιότερη πχιότητα, αλλά σοβαρές φίρμες όπως Genelec, Neumann και πολλές άλλες, ικανοποιούνται πλήρως από τις μοντούλες αυτές της B&O.

Τι να ξέρουν βέβαια αυτές οι φίρμες, οι χαλιεντάδες τα ξέρουν όλα, κι όσα δε μετριούνται εννοείται. Τα μη μετρήσιμα φαντάσματα. Έχουν διδακτορικό στα φαντάσματα του όντιο, και στην παπαρολογία γενικώς, ξεκινώντας με το γνωστό μότο ότι "δε μετριούνται όλα στο όντιο", λες και φτιάξανε τέλεια όσα μετριούνται, λες και ξεπεράσανε και την τελειότητα σε όλες τις μετρήσεις ακριβείας τρομάρα τους.
Όντιο πιπλ. Δε τους φτάνουν ούτε απλές μοντούλες, ούτε τα γραπτά της cedia, θέλουν φύκια οπωσδήποτε, και μη ξεχνάτε τις μεταξωτές κορδέλες.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.261
Τελικά εσύ είσαι audio people ; 🤔
Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για την πάρτη σου.
Εδώ και πολλά χρόνια, προσεγγίζω το χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, ξεκάθαρα τεχνοκρατικά.

Η προσέγγισή μου, ταυτίζεται πλήρως με τις νεότερες συνταγές της cedia, οι οποίες όταν βγήκαν, ήταν σα να έβλεπα συγκεντρωμένα όσα έλεγα επί χρόνια, σε ένα ρημάδι pdf, υπογεγραμμένο από όλους τους μεγάλους στο professional audio, μαζί με τους τρινοβαίους φυσικά.

Μιλάμε για πλήρη ταύτιση, όχι αστεία.

Ως εκ τούτου, με το παραδοσιακό δικάναλο hi end audio (που ακμάζει ανάμεσά μας) δεν έχω καμία σχέση (ασχέτως εάν κάποτε ήμουν επιφανές μέλος).

Τα ξέρω βέβαια, όλα αυτά του παραδοσιακού Χάι Ενδ τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι, αλλά πλέον όλα αυτά είναι μια μάλλον μελανή περίοδος της νεαρής μου ηλικίας. Το μόνο παρήγορο, είναι πως τόλμησα (και κατάφερα) να αλλάξω. Δύσκολο πράγμα η αλλαγή, ιδίως όσο μεγαλώνει κανείς. Γι'αυτό και βλέπω με κατανόηση αυτούς που δε μπορούν πλέον να αλλάξουν. Ξέρω το βαθμό δυσκολίας.

Last edited:

Reaction score
3.403
Εδώ και πολλά χρόνια, προσεγγίζω το χόμπι της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, ξεκάθαρα τεχνοκρατικά.

Η προσέγγισή μου, ταυτίζεται πλήρως με τις νεότερες συνταγές της cedia, οι οποίες όταν βγήκαν, ήταν σα να έβλεπα συγκεντρωμένα όσα έλεγα επί χρόνια, σε ένα ρημάδι pdf, υπογεγραμμένο από όλους τους μεγάλους στο professional audio, μαζί με τους τρινοβαίους φυσικά.

Μιλάμε για πλήρη ταύτιση, όχι αστεία.

Ως εκ τούτου, με το παραδοσιακό δικάναλο hi end audio (που ακμάζει ανάμεσά μας) δεν έχω καμία σχέση (ασχέτως εάν κάποτε ήμουν επιφανές μέλος).

Τα ξέρω βέβαια, τα έχω ζήσει από πρώτο χέρι, αλλά πλέον όλα αυτά είναι μια μελάνη περίοδος της νεαρής μου ηλικίας.
Πολύ ωραία, έτσι απλά. Απλά πιστεύω ότι δεν χρειάζονται αφορισμοί. Δεν νομίζω να διαφωνείς.

Έκανες edit και προσθέτω..
Δεν είναι θέμα δυσκολίας απαραίτητα αλλά επιλογών.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.261
Πολύ ωραία, έτσι απλά. Απλά πιστεύω ότι δεν χρειάζονται αφορισμοί. Δεν νομίζω να διαφωνείς.
Όχι, δε διαφωνώ.

Άλλωστε όλο το χόμπι είναι ένα αστείο, ένα ατελείωτο ανέκδοτο, πολύ μικρής ουσίας και σημασίας, πρακτικά ασήμαντο.

Και οι άνθρωποι αλλάζουν όσο μπορούν. Για όσο δε μπορούν, δεν μπορείς να τους ρίψεις ευθύνες, δεν είναι στο χέρι τους.

Σα το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού.
Δεν είναι στο χέρι σου. 😁🤪😜

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.198
Άλλωστε όλο το χόμπι είναι ένα αστείο, ένα ατελείωτο ανέκδοτο, πολύ μικρής ουσίας και σημασίας, πρακτικά ασήμαντο.
για αυτό στήνουμε ότι μπορούμε... το σετάρουμε όσο γίνεται κ ακούμε τις μουσικές μας
-χωρίς να κυνηγάμε την ουρά μας
-χωρίς να έχουμε ενοχές αν παίζει βινυλιο, youtube ή κασέτα
-χωρίς να μας τρώει που το bitrate είναι 192Kbps
κ.λπ. κ.λπ.

πριν 5 λεπτά άκουγα αυτό:

παίζει καλά? μια χαρά, δε βαριέσαι... τι σημασία έχει;
δεν το σκέφτηκα καν αν παίζει καλά μέχρι να γράψω εδώ... μ' αρέσει ο "Puddles Pity Party" μ΄αρέσει και το "Holy Diver".... ok ...είχα και το οπτικό... μια χαρά το ευχαριστήθηκα.... ας είναι youtube...

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.425
Members
38.183
Νεότερο μέλος
tzimarou