epos m22i vs sonus faber concerto domus

Reaction score
218
χαιρετω την παρεα!

κανω μια σκεψη και ενω ειμαι κατοχος των epos μηπως παω στις ιταλιδες κουκλες!
ο μονος λογος που με ψηνει να το κανω, παρ οτι ειλικρινεστατα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα ηχητικα μου ειναι, η υπεροχη εμφανιση των ιταλικων( ναι εχω ενα θεμα εκει) αλλα και το bass reflex που βρισκονται στο εμπρος μερος ενω στα δικα μου πισω, με αποτελεσμα να θελουν αρκετο τραβηγμα εμπρος, και κατα καποιο τροπο χαλαει καπως η εμφανιση στην επιπλωση, η οποια ειναι χωρος για ολη την οικογενεια στο σπιτι και οχι χωρος hi fi .
στα specs kai σε διαστασεις ανηκουν κοντα στην ιδια κατηγορια!
ο ενισχυτης που οδηγω τα epos o sphinx progect ten!
στα χαρακτηριστικα δε, παρ οτι τα ιταλικα εχουν ενα midwoofer 7" κατεβαινουν στους 35 ενω τα epos με δυο 6,5 αρια στους 38!

με χαρα να ακουσω αποψεις τεκμηριωμενες αν υπαρχουν.
ευχαριστω εκ των προτερων!!

Attachments

Reaction score
1.877
χαιρετω την παρεα!

ο μονος λογος που με ψηνει να το κανω, παρ οτι ειλικρινεστατα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα ηχητικα μου ειναι, η υπεροχη εμφανιση των ιταλικων( ναι εχω ενα θεμα εκει) αλλα και το bass reflex που βρισκονται στο εμπρος μερος ενω στα δικα μου πισω, με αποτελεσμα να θελουν αρκετο τραβηγμα εμπρος, και κατα καποιο τροπο χαλαει καπως η εμφανιση στην επιπλωση, η οποια ειναι χωρος για ολη την οικογενεια στο σπιτι και οχι χωρος hi fi .
στα χαρακτηριστικα δε, παρ οτι τα ιταλικα εχουν ενα midwoofer 7" κατεβαινουν στους 35 ενω τα epos με δυο 6,5 αρια στους 38!

Τσιριμποξ το Epos,μουγκαμποξ το Sonus Faber.Απο τα δύο,επιλεξε το τρίτο.

Reaction score
569
Το sonus, κάνε αλλαγή θα το ευχαριστηθείς, μην πας στα ίδια

Reaction score
1.877
Τσιριμποξ το Epos,μουγκαμποξ το Sonus Faber.Απο τα δύο,επιλεξε το τρίτο.
Και το τρίτο έχει δύο ονόματα ως μεταχειρισμένο: ATC scm 40 η PMC Twenty 24i. Αν βρεις κάποιο από τα δύο και είναι στην πρέπουσα κατάσταση,άρον τον ενισχυτή σου και περιπατει.Ειναι αμφίβολο αν η ισχύς του θα επαρκεσει,περισσότερο για το ATC.Αν επαρκεσει,ξεχνάς το bass reflex και λοιπές αηδιες.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.739
Αυτά τα "χαρακτηριστικά" έχουν τόσες ελλείψεις και παραδοχές, που καλόν είναι να μην τα λαμβάνεις καθόλου υπ' όψιν. Το πρόβλημα του οπίσθιου ρηφλέξ των Epos λύνεται βουλώνοντας την οπή με μια αθλητική κάλτσα τυλιγμένη ρολό. Ακούγεται άκομψο και πρόχειρο, αλλά δουλεύει. 'Όμως...

... αφού από τη μια μεριά έχεις κουτιά - που τα έχεις βαρεθεί κιόλας, κι από την άλλη τις πανέμορφες ιταλίδες, πάρε τις ιταλίδες. Θα έχουν λιγώτερα μπάσα (κατά τα άλλα, παίζουν καλά), αλλά θα τις συνηθίσεις. Γιορτές έρχονται, κάνε ένα δωράκι στον εαυτό σου. Πάρτες σε κάποιο ξυλί χρώμα, αυτές στη φωτό είναι σαν καλιακούδες, αλλά τέλος πάντων ρε παιδί μου περί γούστου, όλα καλά...

Reaction score
218
Και το τρίτο έχει δύο ονόματα ως μεταχειρισμένο: ATC scm 40 η PMC Twenty 24i. Αν βρεις κάποιο από τα δύο και είναι στην πρέπουσα κατάσταση,άρον τον ενισχυτή σου και περιπατει.Ειναι αμφίβολο αν η ισχύς του θα επαρκεσει,περισσότερο για το ATC.Αν επαρκεσει,ξεχνάς το bass reflex και λοιπές αηδιες.
Εκτιμώ την πρόταση-βοήθεια , αλλά εδώ μιλάμε για δυο συγκεκριμένα ηχεια και σύγκριση αυτών.
Επίσης δεν είμαι αυτός , που θα έδινα ακόμη και τα μισά από όσο κοστίζουν σε μεταχειρισμένα.
Ξανά επίσης, γιατί μειώνεις δυο ζεύγη ηχείων που στην κατηγορία τιμής τους και δεν τα έλεγες φτηνά σε καινούργια πως δεν είναι καλά;
Ειδικά τα epos έχουν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια σε σελίδες του εξωτερικού, και σου λέω και εγώ , πως σε σύγκριση με κάποια αλλά τύπου , Artemis v2 , xanadu , orpheus v2, q acoustics 3050i, στον χώρο μου έπαιξαν κλάσης ανώτερα με μόνη εξαίρεση τον Ορφέα που δόθηκε καθαρά λόγω όγκου.
Ακόμη…θεωρείς τον ενισχυτή όχι τόσο ικανό να οδηγήσει τα atc , όταν στον χώρο του hi end ισχυρίζονται πως μπορεί εύκολα να οδηγήσει κάθε ηχείο που ζητάει ρεύματα.
Σε παρακολουθώ γενικά με ενδιαφέρον , αλλά βλέπω γενικά μια άρνηση σε ότι προτείνει κάποιος , είτε σε ηχεια, είτε σε καλωδια , ακόμη και σε πολυμπριζα.
Δεν υποτιμώ τις απόψεις σου ……αλλά γιατί υποτιμάς όλα τα υπόλοιπα εκτός αυτά που προτείνεις;
Με το συμπάθειο για να ξέρεις μιλαω.

Reaction score
1.877
Εκτιμώ την πρόταση-βοήθεια , αλλά εδώ μιλάμε για δυο συγκεκριμένα ηχεια και σύγκριση αυτών.
Επίσης δεν είμαι αυτός , που θα έδινα ακόμη και τα μισά από όσο κοστίζουν σε μεταχειρισμένα.
Ξανά επίσης, γιατί μειώνεις δυο ζεύγη ηχείων που στην κατηγορία τιμής τους και δεν τα έλεγες φτηνά σε καινούργια πως δεν είναι καλά;
Ειδικά τα epos έχουν αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια σε σελίδες του εξωτερικού, και σου λέω και εγώ , πως σε σύγκριση με κάποια αλλά τύπου , Artemis v2 , xanadu , orpheus v2, q acoustics 3050i, στον χώρο μου έπαιξαν κλάσης ανώτερα με μόνη εξαίρεση τον Ορφέα που δόθηκε καθαρά λόγω όγκου.
Ακόμη…θεωρείς τον ενισχυτή όχι τόσο ικανό να οδηγήσει τα atc , όταν στον χώρο του hi end ισχυρίζονται πως μπορεί εύκολα να οδηγήσει κάθε ηχείο που ζητάει ρεύματα.
Σε παρακολουθώ γενικά με ενδιαφέρον , αλλά βλέπω γενικά μια άρνηση σε ότι προτείνει κάποιος , είτε σε ηχεια, είτε σε καλωδια , ακόμη και σε πολυμπριζα.
Δεν υποτιμώ τις απόψεις σου ……αλλά γιατί υποτιμάς όλα τα υπόλοιπα εκτός αυτά που προτείνεις;
Κατ' αρχήν,τα συγκεκριμένα ηχεία τα οποία προτείνω δεν χρειάζονται ρεύμα αλλά ισχύ.Η ισχύς του ενισχυτή σου είναι οριακη γι αυτά.Γι αυτό και η πρόταση μου να τα ακούσεις με τον ενισχυτή σου πριν από την αγορά τους,αν είναι δυνατόν στο σπίτι σου.
Επίσης,είναι πιο βολικά στην τοποθέτηση από τα Epos και τα Sonus γιατί είναι απαλλαγμένα από το bass reflex και προσφέρουν ποιοτικοτερο μπασσο(καλύτερο το ATC)και βαθύτερο( καλύτερο το PMC)
Κι εγώ μπορώ να επικαλεστω διθυραμβικές κριτικές και για τα δύο όμως δεν το κάνω.Μιλω εκ προσωπικής πείρας όπως παντοτε.Και τα δύο προτεινόμενα είναι πολύ ανώτερα από τα αντίστοιχα δύο της ερώτησης σου.
Αν επιλέξεις το Sonus,προετοιμάσου για εντελώς διαφορετικό ήχο από το Epos.

Reaction score
5.413
χαιρετω την παρεα!

¨Αντε βγάλε άκρη!
Σαν μέλος του συγκεκριμένου τεχνοκρατικού φόρουμ το πρώτο και καλύτερο που έχω να προτείνω σε κάθε υποψήφια αγορά ηχείου είναι να επιλέξεις ΜΟΝΟ μεταξύ ηχείων που έχουν άρτια κατασκευή/απόδοση (αναφέρομαι σε σπινόραμα/απόκριση συχνοτήτων και πολύ χαμηλή παραμόρφωση).
Από εκεί και μετά επιλέγεις μέγεθος woofer και ηχείου γενικά (σύμφωνα με τις γνωστές οδηγίες: https://www.avsite.gr/forum/threads/Αγοράζοντας-ηχεία.58727/)
και τέλος από τα σωστά ηχεία διάλεξε αυτό που σου αρέσει σαν εμφάνιση. Ως εκ τούτου δύσκολο να σου πει κάποιος αν τα Sonus είναι καλύτερα από τα Epos. Καλό είναι να μην ασχολούμαστε καθόλου με ηχεία που δεν υπάρχουν εκτενείς μετρήσεις που να αποδεικνύουν την αρτιότητα κατασκευής (μέχρι να υπάρξουν φυσικά). Καθαρά τεχνοκρατκή άποψη (η οποία όμως είναι αποτελεσματική....)

Reaction score
218
ηχητικα τα epos ειναι ενα καλοακουστο ηχειο, με σοβαρη επισης ποιοτητα κατασκευης με σημαντικο στοιχειο, το γεγονος πως δεν θα σε κουρασουν ποτε!
γενικα στην εμφανιση,ειναι η κλασικη παραδοσιακη μιας και ειναι μοντελο 10-15 χρονων σιγουρα (δεν το εχω ψαξει) και θα ηθελα κατι πιο μοντερνο σε αυτο το σημειο , και εκει τα sonus υπερεχουν!
τα ακουσα σε ενα γνωστο εδω στο φορουμ , αλλα για λιγο και με ενα πολυκαναλο denon και ειχε ευχαριστο ακουσμα για να ειμαι ειλικρινης.
ειμαι σε διλημα ειναι αληθεια και ο προσωπικος μου μεντορας δεν ειναι και αυτος σιγουρος πως θα μου αρεσουν στο χωρο μου καλυτερα απο τα epos.
ισως μια περαιτερω δοκιμη να ελυνε τις οποιες αποριες..........
ακουει μηπως ο φιλος που τα εχει :gamer::gamer::gamer:

Reaction score
5.413
ηχητικα τα epos ειναι ενα καλοακουστο ηχειο, με σοβαρη επισης ποιοτητα κατασκευης με σημαντικο στοιχειο, το γεγονος πως δεν θα σε κουρασουν ποτε!
γενικα στην εμφανιση,ειναι η κλασικη παραδοσιακη μιας και ειναι μοντελο 10-15 χρονων σιγουρα (δεν το εχω ψαξει) και θα ηθελα κατι πιο μοντερνο σε αυτο το σημειο , και εκει τα sonus υπερεχουν!
τα ακουσα σε ενα γνωστο εδω στο φορουμ , αλλα για λιγο και με ενα πολυκαναλο denon και ειχε ευχαριστο ακουσμα για να ειμαι ειλικρινης.
ειμαι σε διλημα ειναι αληθεια και ο προσωπικος μου μεντορας δεν ειναι και αυτος σιγουρος πως θα μου αρεσουν στο χωρο μου καλυτερα απο τα epos.
ισως μια περαιτερω δοκιμη να ελυνε τις οποιες αποριες..........
ακουει μηπως ο φιλος που τα εχει :gamer::gamer::gamer:
Ok, δεν "άκουσες" όμως αυτά που είπα....

Reaction score
6.814
χαιρετω την παρεα!

Eχεις ηχεία τριών δρόμων και θα πας σε δύο? Από την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος, δεν έχει νόημα να κάνεις αλλαγή. Αν τώρα τρώγεσαι και θέλεις να δοκιμάσεις, απλά αγόρασε τα Sonus (υποθέτω τα έχεις βρει μτχ),άκουσε τα για ένα ικανό χρονικό διάστημα, για να αποφασίσεις ποιο παίζει καλύτερα. Τότε θα πουλήσεις ένα από τα δύο. Ηχεία πάντως δεν αγοράζουμε με το μάτι......

Reaction score
218
Eχεις ηχεία τριών δρόμων και θα πας σε δύο? Από την στιγμή που είσαι ευχαριστημένος, δεν έχει νόημα να κάνεις αλλαγή. Αν τώρα τρώγεσαι και θέλεις να δοκιμάσεις, απλά αγόρασε τα Sonus (υποθέτω τα έχεις βρει μτχ),άκουσε τα για ένα ικανό χρονικό διάστημα, για να αποφασίσεις ποιο παίζει καλύτερα. Τότε θα πουλήσεις ένα από τα δύο. Ηχεία πάντως δεν αγοράζουμε με το μάτι......
οπως το ειπες.........τρωγομαι

Reaction score
5.609
Οι Ιταλοι εχουν ωραιο"ψευτικο"ηχο,δηλαδη τα ωραιοποιουν ολα,αλλα με εναν τροπο που η σου κανει η οχι. Το tweeter που φοραει το συγκεκριμενο sonus εμενα σε οτι ηλοποιηση το εχω ακουσει δεν μου αρεσε καθολου(καλυτερη απο ολα σε gamut),και τα sonus που ειχα στην κατοχη μου(venere 2.5),ειχαν ωραια μεσουψηλα αλλα πολυ πλαδαρο μπασσο,και τα οδηγουσα με bryston οποτε ειχαν απλετη δυναμη.Εγω προτεινω να μεινεις με αυτα που εχεις.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.525
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106