Το σύστημα μου

Reaction score
1.941
εμ αμα ειναι στο ιδιο κουτι μ@λ@κία..... πως θα παίξει κανεις με καλώδια να βρει τι ταιριάζει???

και μη μου πεις "ξέρει ο κατασκευαστής"... γιατί και καλώδιο ρεύματος δίνει αλλά εκεί "δεν ξέρει" !!!!
Έχε χάρη που βρίσκεσαι μακριά.Θα παθαινες το ίδιο σοκ με μένα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.745
Άρχισε το Αλτσχάιμερ; Για τα ενεργά ATC,υπομονή του εντ ε χαφ γιαρς.
Ενεργά, με την καμία. Βάζω στοίχημα πως δεν θα παραβείς τις αρχές σου, άφτερ ωλλ δηζ γήεαζ. Μπορεί να το χάσω, αλλά με πιθανότητα που φλερτάρει με το μηδέν.

Reaction score
1.941
Ενεργά, με την καμία. Βάζω στοίχημα πως δεν θα παραβείς τις αρχές σου, άφτερ ωλλ δηζ γήεαζ. Μπορεί να το χάσω, αλλά με πιθανότητα που φλερτάρει με το μηδέν.
Θα το χάσεις.Το έχω δηλώσει από την αρχή της εγγραφής μου ότι το μέλλον μου βρίσκεται εκεί αφού δεν μπορώ να στήσω σωστά τα Magnepan που είναι η πρώτη μου επιλογή.

Reaction score
1.328
Αφού είχες για Magnepan,έχεις και για ATC.
Μεταχειρισμένα τα πηρα τα magnepan :) επίσης δεν μπορεις να πεις οτι τζαμπα DAP ειναι κακό, ακόμα και αν ειναι entry level του 500αρικου η ποσο είχε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.745
Θα το χάσεις.Το έχω δηλώσει από την αρχή της εγγραφής μου ότι το μέλλον μου βρίσκεται εκεί αφού δεν μπορώ να στήσω σωστά τα Magnepan που είναι η πρώτη μου επιλογή.
Κοίταξε να δεις! Η τοποθέτηση των Magnepan στο χώρο, αυτό που τέλος πάντων ονομάζουμε κοινώς "στήσιμο", ανέκαθεν υπέφερε από τη μυθοπλασία της εκμετάλλευσης της αντήχησης της όπισθεν ακτινοβολίας του, οπότε αυτό που αποκαλείς σωστό βασίζεται εξ ολοκλήρου στην υποκειμενική κρίση του καθενός. Το μόνο σωστό στήσιμο τέτοιων ηχείων είναι ένα: Με πλήρη αποκλεισμό της όπισθεν ακτινοβολίας του κατά τρόπον, ώστε αυτή να μην είναι ακουστή, να μην επιδρά καθόλου στο άκουσμα. Αυτό βέβαια, δεν αρέσει σε πολλούς που εκλαμβάνουν την αντήχηση του πίσω τοίχου ως "αίσθηση λάιβ", η οποία ομολογουμένως αρέσει. Άρα, μην ψάχνεις τί αρέσει στους άλλους, αφού αυτό ούτως ή άλλως είναι λάθος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Με πλήρη απορρόφηση της οπίσθιας ακτινοβολίας σε ένα οκτοειδούς λοβού ηχείο όπως το μαγκνεπαν, θα χάσεις ακριβώς τη μισή ηχητική ενέργεια.

Με τόσο χαμηλή ευαισθησία και με σχετικά περιορισμένο in room max SPL, δεν είναι καλή ιδέα η πλήρης απορρόφηση της οπίσθιας ακτινοβολίας, αλλά αντιθέτως η μερική απορρόφηση συν σκέδαση, ώστε η οπίσθια ακτινοβολία να δίνει μια ποσότητα έμμεσης ενέργειας στο χώρο, για λόγους immersion και max SPL.

Μετά από "αιώνες" πειραματισμού με τις μεμβράνες αυτές, η δικιά μου εμπειρία λέει ότι η βέλτιστη απόστασή τους από τον πίσω τοίχο είναι στο 1,2-1,3 m, και στην ευρύτερη περιοχή του πίσω τοίχου (όπου πηγαίνει ο λοβός του ηχείου) θα πρέπει να υπάρχει σοβαρή ποσότητα απορρόφησης (τουλάχιστον 20cm εύρους), με ένα ξύλο πάχους 1cm μπροστά (ή γυψοσανίδα ηχοαπορρόφησης).
Εάν μπει ξύλο, τότε πάνω στην επιφάνεια του ξύλου χρειάζεται διαχυτές για να επιτευχθεί σκέδαση, όχι διάχυση, δεν βγαίνουν τα κουκιά με την απόσταση.

Η διαφορά απόστασης άμεσης με έμμεση θα είναι ~2,5 μέτρα (πρακτικά η έμμεση θα έχει διπλάσια "απόσταση ακρόασης" που σημαίνει εξ'αρχης -3dB για οκτοειδη λοβό - παρόμοιο με arrays), οπότε υπάρχει χρόνος κενός ανακλασεων, και κάποια μείωση στάθμης λόγω επιπλέον απόστασης. Μια ακόμα μείωση στάθμης θα επέλθει από τα υλικά απορρόφησης, από την συνήχηση της ξύλινης επιφάνειας και την σκέδαση (που εμπεριέχει απορρόφηση) των διαχυτικων διατάξεων, ή από την απορρόφηση της διάτρητης γυψοσανίδας.

Εύκολα ηχεία είναι για στήσιμο, αλλά απαιτούν μερικούς κανόνες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.766
Στο δικάναλο, ήμουν (και είμαι) ένας από τους φίλους της σημαντικής ποσότητας έμμεσης, για immersion, ως εκ τούτου, φαν των μαγκνεπαν.

Σ'αυτό "ταιριάζω" ας πούμε με τον Άλεξ, που παίζει με παντοκατευθυντικά duevel αν θυμάμαι καλά.

Η μεγάλη σκηνή και το immersion, ήταν πάντοτε μέσα στις βασικές μου επιδιώξεις.

Διαστάσεις σκηνής σε όλους τους άξονες, κεντρικό είδωλο, σαφείς θέσεις των μουσικών κλπ. Σκηνή.

Ως εκ τούτου, ήταν φυσική εξέλιξη για μένα το immersive setup, που αποτελεί τερατώδες βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για δικάναλο, τα μαγκνεπαν (με σαμπ πάντα), τα θεωρώ πολύ σοβαρές επιλογές.
Έχουν βέβαια κάποιες απαιτήσεις στην τοποθέτηση, αλλά ποια δεν έχουν;

Ταυτόχρονα, έχουν σημαντικά προτερήματα, καθώς συγχωρούν περισσότερες ατασθαλίες στο χώρο, λόγω οκτοειδούς λοβού.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.310
Το streaming σας έχει ρίξει αρκετές δεκαετίες πίσω.Καποια στιγμή θα το συνειδητοποιήσετε.
το streaming δεν ζητάει πολλά από το πορτοφόλι μας και τρώμε κανα "κοψίδι" :p

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.310
Γενικώς ζητά λίγα.Ιδιως από τ' αυτιά σας.
γιατί τι διαφορά έχει το CD, το ριπαρισμένο CD και το CD που στριμάρεται ? :p
(άλλο το θέλω να το έχω γιατί έτσι... και γω θα ήθελα ότι ακούω σε streaming να το έχω σε Cd -όχι για ποιότητα, γιατί έτσι...- αλλά δεν βγαίνουν τα μαρούλια...)

Reaction score
121
(άλλο το θέλω να το έχω γιατί έτσι... και γω θα ήθελα ότι ακούω σε streaming να το έχω σε Cd -όχι για ποιότητα, γιατί έτσι...- αλλά δεν βγαίνουν τα μαρούλια...)
Στο σύστημά μου ακούω διαφορά είναι αλήθεια (εκτός και αν η ηχογράφηση είναι πολύ παλιά π.χ. ιστορική που λένε στην κλασική κυρίως μουσική οπότε και στο cd χάλια ακούγεται), αλλά επίσης αλήθεια είναι ότι δεν φτάνουν τα χρήματα για να έχουμε το καθετί που ακούμε και σε φυσική μορφή. Επίσης υπάρχει περίπτωση στο tidal που χρησιμοποιώ να έχει καλύτερη ποιότητα ήχου από το cd συγκεκριμένης version. Οπότε είναι μεγάλη συζήτηση και από τη στιγμή που υπάρχει και ο πρακτικός λόγος της εξοικονόμησης χρημάτων δεν ξέρω αν (για τους πολλούς τουλάχιστον) έχει και νόημα.

Reaction score
1.941
Ε,τώρα με προκαλείς να σε ρωτήσω αν έφτιαξες πολυκάναλο γιατι δεν έβγαιναν τα "μαρούλια". Εκτός αν αυτά βγαίνουν επιλεκτικά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.559
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM