Νεα ηχεία για χρήση σε Surround και Μουσική

Reaction score
12
Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να στήσω ένα νέο σύστημα surround σχεδόν από το μήδεν.
Αναφέρω τι έχω τώρα στην διάθεση μου και τι θέλω να αγοράσω στο πολύ άμεσο μέλλον.

• Τι έχω μέχρι στιγμής
    • Ενισχυτής A/V - Yamaha DSP-A2 (Λίγο πεπερασμένης τεχνολογίας αλλα προς το πάρον με ικανοποιεί πλήρως.)
    • Κεντρικό ηχείο - Sony SS-LA305ED (Με ικανοποιεί πλήρως και δεν εχω σκοπό να το αλλάξω)
    • Καλώδια - Είμαι μια χαρά Monster Cable τα περισσοτέρα.
  • Τι θέλω να πάρω
    • Ενα ζευγάρι ηχεία δαπέδου για χρήση και μουσικής και για main ηχεία surround
    • Ενα ζευγάρι για πίσω surround και αμα λάχει να τα βαζω μαζί με τα main για μουσική
    • (στο μέλλον) Άλλο ενα ζευγάρι surround για front και ένα subwoofer
Λοιπόν για main ηχεία έχω δει τα Stage A190 από JBL μιας και ώς εκεί πάει το Budget μου και από ότι είδα δεν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο.
Για surround ίσως να ακούστει λίγο Overkill αλλά κοιτάω για τα Stage A130 ή για τα Stage A120. Μια άλλη σκέψη είναι και για τα Magnat Supreme 102 άλλα νομίζω πως τα JBL είναι καλύτερα σε Specs από τα Magnat.

Σε άλλο χώρο έχω ήδη τα Stage A130 και είμαι ήδη πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις δυνατότητες των ηχείων είδικα για το μέγεθος τους. Λίιιγο τα Treble τους δεν μου αρκούν αλλά εχω βάλει παράλληλα κάποια Midrange της Hertz και μπακάλικα με καλύπτουν πλήρως. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω οτι υπεραρκούν για Surround ηχεία και δεν θα έχω κανένα παράπονο.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας και άμα έχετε κάποια αντιπρόταση.

Budget ηχείων main: Μέχρι 900€ και καινούργια.
Budget ηχείων surround: Μέχρι 250€ και καινούργια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Reaction score
1.960
Υπαρχει αυτη τη στιγμη ενα σετ ηχειων Mission στις αγγελιες, πρακτικα καινουρια και αχρησιμοποιητα σε παρα πολυ καλη τιμη σε ανωτερη κατηγορια απο τα JBL (τα οποια παρεμπιπτοντως ειναι αξιπρεπεστατα για τα χρηματα τους).
Κατα τη γνωμη μου ειναι σαν να τα ειχες κανει παραγγελια.

Αν βαλεις ηχεια αχταρμα καθε ζευγαρι και αλλο, τετοιο ηχο θα παρεις και στο τελος. Αχταρμα. Και δεν θα μαθεις ποτε πως παιζει κανονικα ενα σωστο συστημα.
  • (στο αμεσο μέλλον) 2 subwoofer
Τωρα ακουγεται πιο σωστο.

Last edited:

Reaction score
12
Υπαρχει αυτη τη στιγμη ενα σετ ηχειων Mission στις αγγελιες, πρακτικα καινουρια και αχρησιμοποιητα σε παρα πολυ καλη τιμη σε ανωτερη κατηγορια απο τα JBL (τα οποια παρεμπιπτοντως ειναι αξιπρεπεστατα για τα χρηματα τους).
Κατα τη γνωμη μου ειναι σαν να τα ειχες κανει παραγγελια.

Αν βαλεις ηχεια αχταρμα καθε ζευγαρι και αλλο, τετοιο ηχο θα παρεις και στο τελος. Αχταρμα. Και δεν θα μαθεις ποτε πως παιζει κανονικα ενα σωστο συστημα.

Τωρα ακουγεται πιο σωστο.
Καλησπέρα σας,

Επιστρέφω 1 μήνα μετά, πλέον κάτοχος των γαιδουριών jbl stage a190, ενος ζευγ elac debut b6.2, και ενος ζευγους elac debut b5.2.

Εχουν τοποθετηθει ως εξης:
  • Main: JBL Stage A190
  • Surround: Elac Debut B6.2
  • Front Surround: Elac Debut B5.2​
Ολα τα elac εχουν τοποθετηθει στους τοιχους με τις πασιγνωστες vogel vlb-200. Χωρις subwoofer προς το παρον και με εμενα να ειμαι πληρως ικανοποιημενος απο ολα τα ευρη συχνοτητων. Πραγματικα το ενα ζευγαρι συμπληρώνει το αλλο. Τα μπασα ειναι απιστευτα ειδικα στην σκεψη οτι δεν υπαρχει subwoofer.

Πλεον ολα τα ηχεια εχουν πιασει τις 120+ ώρες και τα απολαμβανω πληρως.

Επειδη μιλαμε για εναν χωρο 16 τετραγωνικων, ο Α2 τα παιζει στα δαχτυλα και δεν ζοριζεται καθολου. (Στα μισα της εντασης του ενισχυτη ηδη ειναι υπερβολικα δυνατα σε σημειο να μου ζοριζει τα αυτια χωρις καμια υπερβολη).

Ευχαριστω παρα πολυ οποιον αφιερωσε τον χρονο του για το προβλημα μου. Εννοειται θελω τα σχολια σας.

Καληνυχτα σας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.848
Members
38.250
Νεότερο μέλος
paris29