Νέο πισί για τον Φίλο του Φόρουμ με Δίχως Πρόσβαση!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.400
Όσο όγκο έχουν τα 2 ψυγεία με τα 2 φανς, έχω ένα ψυγείο σε παλαιότερης γενιάς CPU, χωρίς ανεμιστήρι.

Είναι μέσα στο κουτί ακριβώς στην πορεία του αέρα που πετάει το τροφοδοτικό, και από την άλλη μεριά έχει ένα μεγαλούτσικο ανεμιστήρι που βγάζει τον αέρα έξω απ' το κουτί, δηλαδή η ψυκτρα κάθεται σε σημείο συνεχούς ροής αέρα.

Λόγω πολύ μεγάλης μάζας και τεράστιων επιφανειών ψύξης, τουλάχιστον στη CPU που χρησιμοποιείται, δεν ανεβάζει σε καμία περίπτωση θερμοκρασίες.

Οι σημερινές CPU -δες όμως, αυτές που έχουν και μεγάλη κατανάλωση, θέλουν έξτρα περιποίηση στην ψύξη, διότι αλλιώς θα ζεματάνε, ιδίως το καλοκαίρι που θα είναι και λίγο πιο ζεστό το σπίτι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.985
Αφού βγάζουμε τα μουσειακά δεκαπέντε γενεών πίσω, Scythe Ninja Copper που λειτουργούσε φάνλεσς σε 2-3 πισιά.

View attachment 351827
σβήσε την...μην έχουμε κανέναν ρομά στο φορουμ :roflmao:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.400
Αφού βγάζουμε τα μουσειακά δεκαπέντε γενεών πίσω, Scythe Ninja Copper που λειτουργούσε φάνλεσς σε 2-3 πισιά.

View attachment 351827
Α να γεια σου, για μια τέτοια γκουμούτσα λεω και γω.

Ωραία ήταν, fanless, ησυχία.

Και γω την έχω κρατημένη τη μια, μέσα στο κουτί της, στην αποθήκη.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.044
Οχι εγώ την είχα ενεργή την ψύκτρα σε 775 με τον 6800 , και αν δεν πάθαινε black out η motherboard , με windows 7 , δεν θα άλλαζα τίποτα , αλλά μας έκατσε στραβή.
Ε ! έφαγε και κανά δυό υπερτάσεις όσα έλειπα έξω. Ε ! την άκουσε. Αλλιώς ακόμα έτσι θα ήμουν .

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.595
Ωραία τα (ισχυρά, όχι με mobile επεξεργαστές) fanless και είχα φτιάξει αρκετά πριν 20 χρόνια αλλά με τα κατάλληλα κουτιά και σωστή διευθέτηση της ροής έχεις σχεδόν ίδιο επίπεδο θορύβου, +1-2dB, με λιγότερες απο 500 στροφές στα 2+1 ανεμιστήρια.
Του Seasonic δεν το υπολογίζω γιατί είναι αληθινός τάφος.
Με 22° μέσα στο σπίτι η φάνα του επεξεργαστή είναι σταματημένη με 30° θερμοκρασία.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.595
Στο ένα κουτί που έχει το Ντολμαδάκι το desktop του, ο Nexus 600rpm ανεμιστήρας που λειτουργούσε επι 15 χρόνια λάλησε και το καταλάβαμε κατά τύχη, πιθανότατα μετά απο 1-2 χρόνια.
Έχει i3 δέκατης γενιάς με 65W TDP που δεν ζεσταίνεται καθόλου.

Ο επεξεργαστής του νέου πισιού του νήματος κατανάλωνε σταθερά 148W στα 6 σημερινά stress tests! ☠ :cry:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.985
Στο ένα κουτί που έχει το Ντολμαδάκι το desktop του, ο Nexus 600rpm ανεμιστήρας που λειτουργούσε επι 15 χρόνια λάλησε και το καταλάβαμε κατά τύχη, πιθανότατα μετά απο 1-2 χρόνια.
Έχει i3 δέκατης γενιάς που δεν ζεσταίνεται καθόλου.
μου θύμησες τώρα έναν φίλο....του έκανα μαζέματα απο σαπάκια....κ κατάφερε να στήσει για συναισθηματικούς λόγους πισι με επεξεργαστή πεντιουμ σε σοκετ 370
1733585033349.png

κάποια στιγμή μου είπε ότι εκει που καθόταν άκουσε έναν θόρυβο ανάμεσα στα τόσα σαπιομηχανάκια που είχε....νόμιζε ότι ήταν ποντικός στην υπόγα

μετά από κάνα χρόνο μου λέει.....
''μλκ θυμάσαι για έναν θόρυβο που είχα ακούσει τόοοοοοοτε? ξες τι ήταν? είχε φύγει όλη η ψύκτρα του επεξεργαστή και λειτουργούσα ένα χρόνο το πισι χωρίς ψύκτρα κ έτρεχε κανονικότατα.....τι μας κρύβουν? '' :roflmao:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.985
Εγώ αυτή έχω @daharis666 , καλή είναι;

Την είχα παλιότερα σε 775 και από το Γενάρη φέτος σε καινούρια μητρική socket AM4 με Ryzen 5 5600X.

View attachment 351831
κόψε την ροδέλες και δωστα στον ΠΑΗ να σου τα πουλήσει για γιουνιβέρσαλ στηρικτικά βελτιωτικά χαιενδ :laugh: :roflmao:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.595
Ο επεξεργαστής του νέου πισιού του νήματος κατανάλωνε σταθερά 148W στα 6 σημερινά stress tests! ☠ :cry:
Πόσο όμως καταναλώνει το νιού πισί σε ηρεμία;

1733585852866.jpeg

Ενώ το προηγούμενο στο fanless Zalman κουτί με i5-3570 + 16GB ΧΩΡΙΣ την κάρτα γραφικών καταναλώνει 45W σε ηρεμία.

Αυτό είναι εξέλιξη!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.044
Κάπου εκεί , αν και νομίζω ο 6800 είναι ακόμη πιό πριν.
Βλακείες γράφω , αρχικά είχα τον 6700 και μετά πήγα στον 8400 που τον έτρεχα σαν 8500 , στο τέλος έβαλα τον 9550 .
Μετά πήγα στον i5 πέρυσι το καλοκαίρι δλδ.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.044
για τσέκαρε πάλι....έχω έναν προβληματισμό.... :biggrin:
Αφού είναι μετά από την αποσυναρμολόγηση ρε , όπως νάναι τα έβαλα. Αν δεν βγούν τα φανάκια δεν βγαίνει η ψύκτρα .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan