Ηχεια με down firing port - Isoacoustics ή κατι τετοιο

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.220
Αν οι κραδασμοί επηρέαζαν τον ήχο στους ενισχυτές, τότε ένα σωρό (σοβαρές, "σοβαρές" και πραγματικά σοβαρές) φίρμες δεν θα έβαζαν τους ενισχυτές μέσα στα ενεργά τους, αλλά ξεχωριστά (και μάλιστα με σαφείς οδηγίες τοποθέτησης ώστε να μην επηρεάζονται).

Αυτό, τέλος, δεν χρειάζεται άλλη μελέτη.

Υ.Γ. ναι, υπάρχουν και κάποια που είναι ξεχωριστά, όμως για άλλους λόγους (εντοιχισμού/θερμότητας). Συνήθως το ίδιο μοντέλο είναι διαθέσιμο και έτσι και αλλιώς.

Reaction score
4.113
Αν οι κραδασμοί επηρέαζαν τον ήχο στους ενισχυτές, τότε ένα σωρό (σοβαρές, "σοβαρές" και πραγματικά σοβαρές) φίρμες δεν θα έβαζαν τους ενισχυτές μέσα στα ενεργά τους, αλλά ξεχωριστά (και μάλιστα με σαφείς οδηγίες τοποθέτησης ώστε να μην επηρεάζονται).

Υ.Γ. ναι, υπάρχουν και κάποια που είναι ξεχωριστά, όμως για άλλους λόγους (εντοιχισμού/θερμότητας). Συνήθως το ίδιο μοντέλο είναι διαθέσιμο και έτσι και αλλιώς.
Μην συγχέετε τους μεν με τους δε. Οι κατασκευαστές ξέρουν ποιους ενσωματώνουν.

Reaction score
2.740
Ποιός σου είπε εσένα , ότι εισπράτεις βελτίωση του ήχου με τα κραδασμοαποσβεστικά ?
Τα ηχεία πάντα παρήγαγαν κραδασμούς , στους οποίους κάποιες συσκευές δεν ήταν αναίσθητες ,και κάποιες άλλες ήταν .
Τι να κάνουμε τώρα ?
Να μην έχουμε ηχεία ?
Ναι καλό είναι να μην εδράζονται ηχεία και μηχανήματα στο ίδιο έπιπλο.
Αν όμως δεν γίνεται αλλιώς δεν θα σκάσουμε κιόλας.
Επίσης οι κραδασμοί των ηχείων περνάνε και μέσω του αέρα. Αυτοί δλδ δεν μετράνε ?
Οταν έχεις 15ιντσο που έχω εγώ κοντά στο πικάπ , αλλά αυτό δεν χαμπαριάζει , τι σημαίνει αυτό ?
Μην τρελαθούμε τελείως.
Συγχέεις τη σωστή λειτουργία με την ηχητική βελτιωση.
Τέλος πάντων,μπορείς να περιορίσεις τους κραδασμούς των συσκευων όχι όμως να τους εξαλείψεις.

Οι ενισχυτές(και όχι μόνον αυτοί)επηρεάζονται από τους κραδασμούς είτε είναι μέσα στα ηχεία είτε έξω απ' αυτά.

Reaction score
4.113
Συγχέεις τη σωστή λειτουργία με την ηχητική βελτιωση.
Τέλος πάντων,μπορείς να περιορίσεις τους κραδασμούς των συσκευων όμως όχι να τους εξαλείψεις.

Οι ενισχυτές(και όχι μόνον αυτοί)επηρεάζονται από τους κραδασμούς είτε είναι μέσα στα ηχεία είτε έξω απ' αυτά.
Συμβαίνει ότι και με τα καλώδια. Δεν υπάρχει βελτίωση αλλά περιορισμός φαινομένων που επιδρούν αρνητικά στην απόδοση των συσκευών.
50€ :smoke:

Reaction score
2.740
Συμβαίνει ότι και με τα καλώδια. Δεν υπάρχει βελτίωση αλλά περιορισμός φαινομένων που επιδρούν αρνητικά στην απόδοση των συσκευών.
50€ :smoke:
Και ο περιορισμός τους δεν οδηγεί σε βελτίωση;
Τρεις πίτσες σπεσιαλ(η μια δώρο)

Reaction score
4.113
Και ο περιορισμός τους δεν οδηγεί σε βελτίωση;
Τρεις πίτσες σπεσιαλ(η μια δώρο)
Βελτίωση υφίσταται σε καλύτερη απόδοση. Τίποτα δεν μπορεί να αυξήσει το ιδανικό 100% των συσκευών που λόγω συνθηκών δύναται να μειωθεί.
2 προφιτερόλ :smoke:

Reaction score
2.740
Βελτίωση υφίσταται σε καλύτερη απόδοση. Τίποτα δεν μπορεί να αυξήσει το ιδανικό 100% των συσκευών που λόγω συνθηκών δύναται να μειωθεί.
2 προφιτερόλ :smoke:
Αφού το ιδανικό 100% δεν μπορεί να γίνει 101%,μπορείς εσύ να μου στείλεις μισό κιλό παγωτό σορμπε μάνγκο.Αν δεν θέλεις να παραδεχτείς την ήττα σου,δες το σαν οφειλομενο κέρασμα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.146
Αρα επηρεάζονται και μέσω του αέρα. Και ο αέρας μεταφέρει τις δονήσεις του ήχου που παράγουν τα μεγάφωνα.
Τι προτείνεις ? να τους έχουμε σε άλλο χώρο , μονωμένο ?
Εμένα ας πούμε είναι και οι 5 πολύ κοντά στο Αριστερό ηχείο που έχει 2 χ 15ιντσα.
Ακριβος ο ψυχίατρος σου.Αναρωτιεμαι ποια αγωγή σου έδωσε όταν του περιέγραψες το σύστημα σου.
Οχι αυτή είναι η δική μου αμοιβή. Αυτός δεν ξέρω τι θα σου χρεώσει . Μπορεί και πολλαπλάσια .

Reaction score
2.740
Αρα επηρεάζονται και μέσω του αέρα. Και ο αέρας μεταφέρει τις δονήσεις του ήχου που παράγουν τα μεγάφωνα.
Τι προτείνεις ? να τους έχουμε σε άλλο χώρο , μονωμένο ?
Εμένα ας πούμε είναι και οι 5 πολύ κοντά στο Αριστερό ηχείο που έχει 2 χ 15ιντσα.

Οχι αυτή είναι η δική μου αμοιβή. Αυτός δεν ξέρω τι θα σου χρεώσει . Μπορεί και πολλαπλάσια .
Κατ' αρχήν,επηρεάζονται όλες οι συσκευές
Όχι μόνο οι ενισχυτες.Οι κραδασμοί είναι εξωγενείς και εσωγενείς.Η σκέψη σου μπορεί να γίνει πραξη διότι δεν έχεις ακριβά καλώδια άρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολλά μέτρα.Μενουν οι εσωτερικοί κραδασμοί.
Εκεί,λυπάμαι όμως χρειάζεται χρημα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.220
Μην συγχέετε τους μεν με τους δε. Οι κατασκευαστές ξέρουν ποιους ενσωματώνουν.
Ποιοι είναι "οι μεν και οι δε"; Πολλά ενεργά έχουν D. Τα δικά μου και πολλά άλλα έχουν ΑΒ. Οπότε αυτοί να υποθέσουμε ότι δεν επηρεάζονται;

Οι "δε" που επηρεάζονται ποιοι είναι; Μην μου πεις οι λαμπάτοι. Αυτοί μπορεί να επηρεάζονται και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Reaction score
4.113
Ποιοι είναι "οι μεν και οι δε"; Πολλά ενεργά έχουν D. Τα δικά μου και πολλά άλλα έχουν ΑΒ. Οπότε αυτοί να υποθέσουμε ότι δεν επηρεάζονται;

Οι "δε" που επηρεάζονται ποιοι είναι; Μην μου πεις οι λαμπάτοι. Αυτοί μπορεί να επηρεάζονται και από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Δεν έχει να κάνει με την τοπολογία αλλά με την κατασκειή.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.220
Δεν έχει να κάνει με την τοπολογία αλλά με την κατασκειή.
Και αφού υπάρχει τρόπος να τους φτιάξουν να μην επηρεάζονται γιατί δεν τους φτιάχνουν όλους έτσι;

Reaction score
4.113
Και αφού υπάρχει τρόπος να τους φτιάξουν να μην επηρεάζονται γιατί δεν τους φτιάχνουν όλους έτσι;
Για..
-χωροταξικούς
-λειτουργικούς
-απαιτητικούς
-αισθητικούς
κλπ λόγους.

Reaction score
1.399

Μου φαίνεται ότι εδώ προέβλεψαν αυτήν την κατάσταση των κραδασμών στα ενεργά Geithain. Ο ενισχυτής έχει βάση και είναι χτισμένος γύρω γύρω

Attachments

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.220
Μου φαίνεται ότι εδώ προέβλεψαν αυτήν την κατάσταση των κραδασμών στα ενεργά Geithain. Ο ενισχυτής έχει βάση και είναι χτισμένος γύρω γύρω
Ναι, χαίρω πολύ, αυτά τα ηχεία ακριβώς έχω, ξέρω πως είναι.

Αλλά τα ίδια ηχεία στη βασική τους έκδοση (801K) έχουν τους ενισχυτές ενσωματωμένους μέσα στο ηχείο.

Εκτός και αν πιστέψουμε ότι η μία έκδοση και η άλλη έχουν διαφορετικούς ενισχυτές (κάτι που θα ήταν παντελώς κουφό και προφανώς δεν ισχύει) τότε θα έπρεπε να δεχτούμε είτε πως:

- τα δύο μοντέλα μεταξύ τους παίζουν διαφορετικά (η εταιρεία παρέχει τις ίδιες ακριβώς μετρήσεις όμως)
- οι ενισχυτές δεν επηρεάζονται από τους κραδασμούς του ηχείου (και τι ηχείο)

Reaction score
1.399
Ναι, χαίρω πολύ, αυτά τα ηχεία ακριβώς έχω, ξέρω πως είναι.

Αλλά τα ίδια ηχεία στη βασική τους έκδοση (801K) έχουν τους ενισχυτές ενσωματωμένους μέσα στο ηχείο.

Εκτός και αν πιστέψουμε ότι η μία έκδοση και η άλλη έχουν διαφορετικούς ενισχυτές (κάτι που θα ήταν παντελώς κουφό και προφανώς δεν ισχύει) τότε θα έπρεπε να δεχτούμε είτε πως:

- τα δύο μοντέλα μεταξύ τους παίζουν διαφορετικά (η εταιρεία παρέχει τις ίδιες ακριβώς μετρήσεις όμως)
- οι ενισχυτές δεν επηρεάζονται από τους κραδασμούς του ηχείου (και τι ηχείο)
Είμαι σίγουρος ότι ο ενισχυτής φυλάσσεται καλά από κραδασμούς από κατασκευής και στην περίπτωση του ενσωματωμένου όπως έχεις .

Reaction score
1.399
Τα τοποθέτησα και τα δύο σε ηχεία και ενισχυτή . Μπάσο πεντακάθαρο . Μια τάξη μεγέθους κάτω ο συνολικός θόρυβος συστήματος . Στερεοφωνική σκηνή πιο ανάγλυφη και σαφής ξεκάθαρα . Τρέλα…φοβερή βελτίωση!

Μαύρη μαυρίλα πλάκωσε γενικώς @Π.Α.Η.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.134
Members
38.289
Νεότερο μέλος