Το σύστημα μου

Reaction score
2.145
Τώρα που βρήκα χρόνο και οι μαύροι θερμαστες πνιγηκαν από την καπνα,ας γίνω πιο συγκεκριμενος.Η νέα σειρά g(graphene) της Neotech αφορά μόνο τα χάλκινα καλώδια και είναι αμφιλεγόμενη.Αυτο διότι καταργήθηκε η επιασημωση του 40% των κλώνων παράλληλα με την εισαγωγή του γραφενίου.Ειναι και ακριβότερη.Εχω το απλο 3200 και διστάζω να πάρω το γραφενιουχο διότι δεν το έχει ακουσει-συγκρινει κανείς.Αντιθετα,περί του γραφενιουχου 3001,με πληροφόρησε προχθές μέλος που το αγόρασε.Μου είπε ότι είναι πολύ μαλακόηχο.Αυτος είναι λόγος απόρριψης από εμένα.Εξ' αλλου έχω ήδη παραγγείλει το απλό 3001 από τον Έλληνα αντιπρόσωπο που κάνει τις καλύτερες τιμές.
Σε επικοινωνία μου με τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο της Neotech,πληροφορήθηκα τα εξής:
Πρώτον,το γραφένιο υπάρχει πλέον και στα βύσματα όμως το επιροδιωμενο βύσμα καταργήθηκε.Ευτυχως για μένα,έχει κρατηθεί ένα ζεύγος για το 3001 που έχω παραγγείλει.
Δεύτερον,εκτός του 3200g έχει εισαχθεί και το 3001g όμως το καλώδιο μου έχει ήδη κοπεί από το καρούλι άρα δεν μπορώ να το ακυρώσω και να πάρω το g.Εχω αρχίσει όμως ν' αμφιβάλλω σχετικά με την κριτική του καλωδίου από το μέλος λόγω των βυσματων που χρησιμοποιεί(επίχρυσα).Και το δεύτερο 3001g που αγόρασε είναι με επίχρυσα Neotech.Πολυ μαλακά ακουγόταν και το δικό μου 3200 με τα επίχρυσα Neotech και βελτιώθηκε με τα επιροδιωμενα.

Reaction score
515
Σε επικοινωνία μου με τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο της Neotech,πληροφορήθηκα τα εξής:
Πρώτον,το γραφένιο υπάρχει πλέον και στα βύσματα όμως το επιροδιωμενο βύσμα καταργήθηκε.Ευτυχως για μένα,έχει κρατηθεί ένα ζεύγος για το 3001 που έχω παραγγείλει.
Δεύτερον,εκτός του 3200g έχει εισαχθεί και το 3001g όμως το καλώδιο μου έχει ήδη κοπεί από το καρούλι άρα δεν μπορώ να το ακυρώσω και να πάρω το g.Εχω αρχίσει όμως ν' αμφιβάλλω σχετικά με την κριτική του καλωδίου από το μέλος λόγω των βυσματων που χρησιμοποιεί(επίχρυσα).Και το δεύτερο 3001g που αγόρασε είναι με επίχρυσα Neotech.Πολυ μαλακά ακουγόταν και το δικό μου 3200 με τα επίχρυσα Neotech και βελτιώθηκε με τα επιροδιωμενα.
Έχω δύο τεμάχια nep3200 με το σουκο ροδιού τα έχω σε σύγκριση με τα acrolink που έχω έχουν περισσότερη διαύγεια χωρίς να έχουν απολέσει την αίσθηση του χαμηλού (acrolink laid-back θα τα χαρακτήριζα,) τώρα έχω να παραλάβω άλλα δύο με τα νέα Nep3200 άλλα με τα παλιά/προηγούμενα βύσματα ροδιου. Θα δω εάν έχουν σημαντικός διαφορές με τον προκάτοχο τους, είπαμε σαν τιμή αμελητέα διαφορά από τον Νικόλα/αντιπρόσωπο. Θα επανέλθω

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.458
Έχει πάει σε άλλο επίπεδο η χαιεντιά!.....
Εσείς δεν ακούτε μόνο διαφορές στα καλώδια αλλά και στην ...επικάλυψη των ...σούκο...
Δόξα σει ο Θεός (για άλλη μια φορά) που δεν ακούω τέτοιες διαφορές και απολαμβάνω τη μουσική μου ανενόχλητα και χωρίς...ενοχές :p με ότι πρίζα βρεθεί μπροστά μου :p

Reaction score
2.145
Έχει πάει σε άλλο επίπεδο η χαιεντιά!.....
Εσείς δεν ακούτε μόνο διαφορές στα καλώδια αλλά και στην ...επικάλυψη των ...σούκο...
Δόξα σει ο Θεός (για άλλη μια φορά) που δεν ακούω τέτοιες διαφορές και απολαμβάνω τη μουσική μου ανενόχλητα και χωρίς...ενοχές :p με ότι πρίζα βρεθεί μπροστά μου :p
Σε διορθώνω.Οχι ότι δεν ακούς αλλά ότι δεν έχεις δοκιμάσει.Μην αυτοχαρακτηρίζεσαι κουφος!

Reaction score
2.501
Π.A.Η. δε σε γνωριζω και δε με γνωριζεις αλλα θα μπορουσες να μου δανεισεις 2-3 μερες καποιο σχετικα καλο καλωδιο ηχειων;
Θα τα βαλω απλα να τα ακουσω και θα κανω και 1 μετρηση.
Θα κανω μετρηση σε αυτα που χρησιμοποιω τωρα(φθηνα ειναι), σε στουντιακα van damme και σε αυτο που θα μου δωσεις.
Ετσι για το γαμωτο για να δουμε αν θα υπαρξουν διαφορες και αν ναι, ποιες θα ειναι αυτες χωρις να χαρακτηρισουμε τι θεωρειται καλο και τι κακο.
Δεν εχω ουτε τον καταλληλο χωρο ουτε το ακριβο setup. Χωρις room treatment, χωρις χρηση room correction και χωρις ψεμματα. Ιδια σταθμη και ιδια μετρηση με διαφορα λεπτων.
Δε θα ηθελα να παω σε μαγαζι να ζητησω καλωδιο χωρις να το αγορασω.
Δε με ενδιαφερει να σε βγαλω ψευτη ή οτιδηποτε αλλο, απλα σα δοκιμη για να δουμε ποιες θα ειναι οι διαφορες.
Αν θα ενδιαφεροταν και καποιος αλλος να μου δωσει καλωδιο για την δοκιμη, πολυ ευχαριστως.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.520
Αν θα ενδιαφεροταν και καποιος αλλος να μου δωσει καλωδιο για την δοκιμη, πολυ ευχαριστως.
Θα σου στείλω (εφόσον το ζητάς) 2 καλώδια ηχείων και γω, με μόνη υποχρέωση να τα "δοκιμάσεις" και να γράψεις εάν άκουσες διαφορές και τι. Αν θες και μετρήσεις, βεβαίως.

Πες τι μήκος θες.

Πες εάν είναι άκρως αναγκαίο να έχουν βύσματα στην άκρη (μπανάνες ή δίχαλα), ή αν θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις με απλή σύσφιξη. Προτιμώ να τα χρησιμοποιήσεις με απλή σύσφιξη, και ισχυρή, με δύναμη.

Πες και ποιο είναι το μέγιστο εύρος αγωγών που χωράει να μπει για σύσφιξη στις μπανάνες ηχείων και στις εξόδους του ενισχυτή σου, πχ 4 mm ή 6 mm.

Δώσε και διεύθυνση σε box now, να στα στείλω έτσι.

ΥΓ. Τα κρατάς κιόλας. Χωρίς λεφτά, άλλωστε τι αξία να έχουν μερικά μέτρα καλώδιο.

Reaction score
515
Θα σου στείλω 2 καλώδια ηχείων και γω, με μόνη υποχρέωση να τα "δοκιμάσεις" και να γράψεις εάν άκουσες διαφορές και τι. Αν θες και μετρήσεις, βεβαίως.

Πες τι μήκος θες.

Πες εάν είναι άκρως αναγκαίο να έχουν βύσματα στην άκρη (μπανάνες ή δίχαλα), ή αν θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις με απλή σύσφιξη. Προτιμώ να τα χρησιμοποιήσεις με απλή σύσφιξη, και ισχυρή, με δύναμη.

Πες και ποιο είναι το μέγιστο εύρος αγωγών που χωράει να μπει για σύσφιξη στις μπανάνες ηχείων και στις εξόδους του ενισχυτή σου, πχ 4 mm ή 6 mm.

Δώσε και διεύθυνση σε box now, να στα στείλω έτσι.

ΥΓ. Τα κρατάς κιόλας. Χωρίς λεφτά, άλλωστε τι αξία να έχουν μερικά μέτρα καλώδιο.
Προσοχή!!! μην μετρήσουν υπέροχα και τα ψάχνεις μετά , ή ακόμα καλύτερα δεν στα δίνει!

Reaction score
2.501
Καμία συγκριτική δοκιμή ακουστικών εντυπώσεων δεν έχει αξία αν δεν είναι blinded.
Δε θα είναι blind. Μία και μόνο μέτρηση θα κάνω με γρήγορη αλλαγή καλωδίων.
Το τι θα μου φανεί εμένα καλύτερο στα αυτιά μου, δεν έχει σημασία στην τελική από τη στιγμή που δε θα υπάρχει ούτε room correction ούτε κάτι άλλο που να επηρεάζει.

Reaction score
244
Δε θα είναι blind. Μία και μόνο μέτρηση θα κάνω με γρήγορη αλλαγή καλωδίων.
Το τι θα μου φανεί εμένα καλύτερο στα αυτιά μου, δεν έχει σημασία στην τελική από τη στιγμή που δε θα υπάρχει ούτε room correction ούτε κάτι άλλο που να επηρεάζει.
αρα η οποια δοκιμη θα ειναι, πιστευω, ακουω, θεωρω νομιζω.
καθαρα προσωπικη σαν του φιλου ΠΑΗ ....

Reaction score
2.501
αρα η οποια δοκιμη θα ειναι, πιστευω, ακουω, θεωρω νομιζω.
καθαρα προσωπικη σαν του φιλου ΠΑΗ ....
Και μετρηση με rew και umik.
Ακοογραμμα εχω 2 εβδομαδων, ευθεια γραμμη για την πιστοποιηση των αυτιων μου ως ενα βαθμο αν και δεν εχει αξια κατι τετοιο.

Reaction score
2.145
Π.A.Η. δε σε γνωριζω και δε με γνωριζεις αλλα θα μπορουσες να μου δανεισεις 2-3 μερες καποιο σχετικα καλο καλωδιο ηχειων;
Θα τα βαλω απλα να τα ακουσω και θα κανω και 1 μετρηση.
Θα κανω μετρηση σε αυτα που χρησιμοποιω τωρα(φθηνα ειναι), σε στουντιακα van damme και σε αυτο που θα μου δωσεις.
Ετσι για το γαμωτο για να δουμε αν θα υπαρξουν διαφορες και αν ναι, ποιες θα ειναι αυτες χωρις να χαρακτηρισουμε τι θεωρειται καλο και τι κακο.
Δεν εχω ουτε τον καταλληλο χωρο ουτε το ακριβο setup. Χωρις room treatment, χωρις χρηση room correction και χωρις ψεμματα. Ιδια σταθμη και ιδια μετρηση με διαφορα λεπτων.
Δε θα ηθελα να παω σε μαγαζι να ζητησω καλωδιο χωρις να το αγορασω.
Δε με ενδιαφερει να σε βγαλω ψευτη ή οτιδηποτε αλλο, απλα σα δοκιμη για να δουμε ποιες θα ειναι οι διαφορες.
Η Ringmat δημοσιεύει μετρήσεις.Τα καλώδια είναι διχαλα σε μπανάνες όμως σε μερικά λεπτά γίνονται μπανανες σε διχαλα.Με το που θα παραλάβω τα Abbey Road που περιμένω(μια βδομάδα στο τελωνείο οι άχρηστοι!)για να έχω να ακούω,τα πήρες!

Reaction score
2.501
Η Ringmat δημοσιεύει μετρήσεις.Τα καλώδια είναι διχαλα σε μπανάνες όμως σε μερικά λεπτά γίνονται μπανανες σε διχαλα.Με το που θα παραλάβω τα Abbey Road που περιμένω(μια βδομάδα στο τελωνείο οι άχρηστοι!)για να έχω να ακούω,τα πήρες!
Ρε συ, για το χαβαλε το κανω.
Δωσε μου αν εχεις κατι απο αυτα που δε χρησιμοποιεις και πιστευεις πως ειναι καλυτερα απο τα υπολοιπα.
Δεν ειμαι ειδικος στις μετρησεις ή κατι τετοιο και ουτε θελω να σου παρω αυτα που ανυπιμονεις να παραλαβεις.
Μην αλλάξεις την θέση του μικροφώνου
Ολα ιδια θα ειναι. Μονο τα καλωδια θα αλλαζουν. Ιδια θεση των ηχειων ωστε να εχω ευκολη προσβαση.
Τα παντα ιδια.
Κλειστα τα παντα, παιδι σχολειο και μετρηση.

Reaction score
2.145
Ρε συ, για το χαβαλε το κανω.
Δωσε μου αν εχεις κατι απο αυτα που δε χρησιμοποιεις και πιστευεις πως ειναι καλυτερα απο τα υπολοιπα.
Δεν ειμαι ειδικος στις μετρησεις ή κατι τετοιο και ουτε θελω να σου παρω αυτα που ανυπιμονεις να παραλαβεις.
Ηχείων δεν έχω δευτερα παρά μόνο όταν παραλάβω τα άλλα.Αν θέλεις interconnect η ρεύματος,γίνεται το Σαββατοκύριακο.

Reaction score
2.501
Interconnect δεν εχω και δε θα ηθελα να μπλεξω και με αλλα.
Ρευματος θα μπορουσα μοναχα να κανω μετρηση με ενα καλωδιο στον all in one ενισχυτη ή σε ενα ηχειο ή σε sub αλλα θα ηθελα να τα αφησω εκτος αυτα.

Reaction score
131
Interconnect δεν εχω και δε θα ηθελα να μπλεξω και με αλλα.
Ρευματος θα μπορουσα μοναχα να κανω μετρηση με ενα καλωδιο στον all in one ενισχυτη ή σε ενα ηχειο ή σε sub αλλα θα ηθελα να τα αφησω εκτος αυτα.
Εμ κι εσύ, τα καλύτερα αφήνεις απ'έξω 🙂

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.730
Members
38.232
Νεότερο μέλος
aradis