Audio People Fan Club

Reaction score
3.814
Δεν υπάρχει καλύτερο ηχείο στον κόσμο. Υπάρχει καλύτερο ηχείο (ή μάλλον καλύτερο σύστημα) για εσένα. Τον καθένα μας ξεχωριστά. Τότε όμως η σχέση και η όποια αξιολόγηση υφίσταται μόνο μεταξύ εσένα και του σύστηματος σου. Δεν υπάρχει παγκόσμια ή καθολική εφαρμογή ή αντιστοίχηση του συστήματος σου σε σχέση με άλλους ανθρώπους και την δική τους άποψη για αυτό.

Καλά τα μετρητικά δεδομένα κλπ αλλά αυτό είναι απλώς audio και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για ιεράρχηση ή εύρεση σχέση τιμής - απόδοσης ή για να συζητάς στα forum ή για διάφορα άλλα πράγματα που κανονικά δεν πρέπει να αφορούν κάποιον που ψάχνει για αγορά του καλύτερου γι αυτόν συστήματος ή οποιοδήποτε μηχανήματος που κατα καιρούς θα ή έχει σκοπό να εντάξει μέσα σε αυτό και το οποίο εκείνη την δεδομένη στιγμή κρίσης είναι το καλύτερο για αυτόν.

Το καλύτερο σύστημα είναι αυτό που νοιώθεις ότι σε εκπαιδεύει και που η αισθητική , ερμηνεία , πνευματικότητα. και ηθική με την οποία αποδίδει την μουσική και το νόημα της σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, έχει κάτι να σου προσφέρει που είναι ανώτερο απο αυτό που εσύ σαν άνθρωπος πρεσβεύεις μέχρι εκείνη την στιγμή δηλαδή ξεπερνώντας την δική σου αισθητική, ηθική , και δικό σου όραμα περί ερμηνείας του μουσικού δρώμενου. Όταν συγχρονιστείς με αυτό, το καταλάβεις καλά ή έχεις βελτιωθεί ως άνθρωπος και ακροατής ξεπερνώντας εσύ ο ίδιος σαν προσωπικότητα άρα και οι ανάγκες σου, αυτό που σου προσφέρει ή κατά τύχη ακούς κάτι που έχει κάποια χαρακτηριστικά που το δικό σου δεν έχει ..... πρέπει συγκεκριμένα να τα εντοπίσεις και να βρείς τι πρέπει να κάνεις ώστε και το δικό σου σύστημα να τα αποδώσει. Είναι κάποιο μηχάνημα, είναι ο χώρος ; είναι ...είναι ...είναι ; Κάποια χαρακτηριστικά του είναι πιο σπουδαία για εσένα και πρέπει και αυτά να τα εντοπίσεις αλλά και την σημασία τους πάνω σου. Των άλλων οι προτεραιότητες ή ο σκοπός ή η σημαντικότητα μπορεί να αφορούν άλλα χαρακτηριστικά. Καλό είναι να μην δίνεις σημασία ούτε καν σε μάρκες κλπ για να τα εντοπίσεις αυτά τα χαρκτηριστικά.
Καλά, θα αγοράσω Proac.

Reaction score
2.160
Νέα ενότητα.. :rolleyes:
Audio people's history
Ποιο ήταν το 1ο σύστημα σας;
Τελικά,δε θα αναφέρω το πρώτο(όλα ιδιοκατασκευές εκτός των πηγών)αλλά το δευτερο.
Πικάπ AR eb-101 με βραχίονα Rega rb-300 βελτιωμένο(αντιβαρο,καλωδίωση,απόσβεση)και κεφαλή VDH mc 10 special.
Cd Philips cd 850.
Προενισχυτης Meridian mclp
Τελικός ενισχυτής Quad 405-2
Ηχεία NM Acoustics Studio 244
Καλώδια Audio Note,Kimber,Deskadel,Tara Labs,Focal.

Reaction score
2.510
Νέα ενότητα.. :rolleyes:
Audio people's history
Ποιο ήταν το 1ο σύστημα σας;
Πωωωω, αν και ειχε και παλιοτερα συστηματα ο πατερας μου, δε μπορω να ξεχασω το συστημα που εφερε στο σπιτι το 1989 οταν ημουν 6 χρονων και απο τοτε ερωτευτηκα τον ηχο.

Ηχεια Altec Lansing 510
Τελικος Quad 606
Προενισχυτης Quad 66
CD Player Quad 66
Ραδιο JVC αλλα δε θυμαμαι μοντελο
Κασετα μου φαινεται Hitachi

Το ραδιο και η κασετα εξαφανιστηκαν με το χρονο.

Τα υπολοιπα χαριστηκαν.... :(

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.386
Τα έχω ξαναγράψει εδώ και χρόνια.
Το πρώτο σετ που είχε αγοράσει ο πατέρας μου το 1976:
Πικάπ THORENS TD160
Ραδιοενισχυτής SANSUI 771
Ηχεία JBL μονόδρομα (πρέπει να ήταν 8ιντσα)
Καλώδια μπεζ.

Reaction score
3.814
Τον Αράπη... (Ξερς τη συνέχεια)
Την... Αγάπη και αν την πλένεις, καθαρά δεν την κοιτάς. :sneaky:
:offtopic:
Τελικά πιστεύω ότι ο ear & ο Μάρκου έχουν κάποια σχέση. :cautious:
Και οι δύο αμφότεροι είναι "in love" με αυτά που έχουν και τα υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια. Μήπως να φτιάχνατε ένα immersive σύστημα με Ψωράλ &.Sansui να ολοκληρώνατε την δουλειά; :tongue:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.581
:offtopic:
Τελικά πιστεύω ότι ο ear & ο Μάρκου έχουν κάποια σχέση. :cautious:
Και οι δύο αμφότεροι είναι "in love" με αυτά που έχουν και τα υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια. Μήπως να φτιάχνατε ένα immersive σύστημα με Ψωράλ &.Sansui να ολοκληρώνατε την δουλειά; :tongue:
Εγώ ανετως αλλάζω ηχεία ανά πάσα στιγμή, θα προτιμούσα me geithein σε αναλογικών εξόδων trinnov, ή Genelec the ones σε ψηφιακών εξόδων σεταπ.

Δεν έχω κανένα έρωτα με τα ηχεία μου, αυτά ήταν (και είναι) η πιο VFM επιλογή για δορυφόρους με σοβαρές μετρήσεις, αλλά για περιορισμένη απόσταση ακρόασης.

Επίσης ανετως θα τα άλλαζα με άλλες (πολύ ακριβότερες όμως) επιλογές.

Ο έρωτας με τα ψωράλ είναι μοναδικός και δεν υπάρχει άλλος.

Όσον αφορά τα μετρητικά δεδομένα, αυτά είναι οι βασικές αρχές της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής, όπως ακριβώς περιγράφονται στις νεότερες περγαμηνές τις cedia, και μέχρι να βγουν νεότερες, αυτές είναι, δεν έχουν ανάγκη υποστήριξης από κανένα. Ενημερωτικά είναι τα ποστ μου.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.467
Εμένα μου λείπει ο επεξεργαστής και 4 ή 6 top layer.
Τα άλλα τα έχω.
κάνουν κ για immersive οι ψαροκασέλες! αμ πως :p
το ότι το κεντρικό είναι διαφορετικό, τα πίσω ακόμα πιο διαφορετικά και τα πάνω αν μπουν, επίσης θα είναι κάτι άλλο....
το προσπερνάμε, μπαμ μπουμ στις ταινίες θα κάνουν.... δε γ@μεις :p

Reaction score
19.257
Χημεία αγαπητέ thva, μεταφορικά εννοείται.
Αυτό γίνεται στα συστήματα..
Μόνο με χημεία έχουμε ελπίδα να ακούσουμε κάτι πλήρως μη άσωτο τελικά νομίζω. :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.791
κάνουν κ για immersive οι ψαροκασέλες! αμ πως :p
το ότι το κεντρικό είναι διαφορετικό, τα πίσω ακόμα πιο διαφορετικά και τα πάνω αν μπουν, επίσης θα είναι κάτι άλλο....
το προσπερνάμε, μπαμ μπουμ στις ταινίες θα κάνουν.... δε γ@μεις :p
Ναι αλλά όλα είναι τιουναρισμένα να παίζουν στο ίδιο στυλ .
Δεν έχουν τονική διαφορά.
Πάνω κάτω ακούς τα ίδια , ιδίως μεσαίες υψηλές.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.921
Μόνο με χημεία έχουμε ελπίδα να ακούσουμε κάτι πλήρως μη άσωτο τελικά νομίζω. :D
Η χημεία πάει πακέτο γενικώς με τα... χυμεία (ηχεία).

Staff online

• spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.746
Members
38.233
Νεότερο μέλος
dimpam