Το σύστημα μου

Reaction score
1.385
Για εσένα ειδικά υπάρχει και άλλη μέθοδος, να έτρωγες μαζί μπάμιες και ρεβίθια ή φασόλια γίγαντες.

Κάτι τέτοιο ταιριάζει και στη ... διατροφική μέθοδο για τον εντερικό περισταλτισμό...

Προσωπικά δεν θα εμπιστευόμουν καθημερινές μου υποθέσεις σε chatbot όχι επειδή θα τα θεωρούσα άχρηστα αλλά επειδή τα θεωρώ χρήσιμα σε βαθμό που θ'απέβαινε... επιζήμιος με την πάροδο του χρόνου αφού όπως και με τα smartphone η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών αναπτύσσει εξάρτηση από αυτά. Εννοείται κιόλας ότι τα μέχρι τώρα διαθέσιμα δεν μπορούν να κάνουν...σουρεαλιστικό χιούμορ.

Από εκεί και πέρα όσο και να μας υποδεικνύουν τι θεωρείται ορθό σταχυολογώντας το πλήθος πληροφοριών που κατατίθενται στο διαδίκτυο - γιατί αυτό κάνουν τα δωρεάν τουλάχιστον, δεν βγάζουν αυθαιρέτως ή με κάποια επαγωγική διαδικασία πορίσματα - δεν γίνεται να μας υποδείξουν τι θα ήταν αρεστό σε οποιονδήποτε.
Έτσι είναι όπως η δίαιτα αποκλεισμού λειτουργεί στο ευερέθιστο έντερο έτσι και η επιλογή εξοπλισμού λειτουργεί στο ευερέθιστο αυτί 🦻. Γιαυτο καλές οι θεωρίες αλλά πρέπει να δοκιμάζονται από το υποκείμενο μήπως και τυχόν του φέρουν ανακατωσούρες

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.940
Για την απόλαυση κατά την ακρόαση , δεν είναι απαραίτητο να έχουμε να κάνουμε με κλωτσιές σε στομάχια η οπουδήποτε...
Πριν λίγο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε μια εκδήλωση μηχανημάτων ήχου.
Πόσοι άραγε από τους συμμετέχοντες είχαν συνδεδεμένα subs στις προτάσεις τους?
Νομίζω κανένας!
Όσο για το αν τα ηχεία του φίλου μας του ΠΑΗ είναι πλήρους φάσματος και ποιοτικά, θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη από τους διαφωνούντες. Δικαίωμα για κρίση έχουν μόνο αυτοί που έχουν προσωπική εμπειρία με αυτά και εγώ έχω. Πρόκειται για ηχεία πραγματικά υπέροχα.

Σχετικά με τα καλώδια κλπ, δεν έχω γνώμη - γνώση, έτσι δεν συμμετέχω στην κουβέντα...

Last edited:

Reaction score
2.513
Για την απόλαυση κατά την ακρόαση , δεν είναι απαραίτητο να έχουμε να κάνουμε με κλωτσιές σε στομάχια η οπουδήποτε...
Πριν λίγο χρονικό διάστημα παρακολουθήσαμε μια εκδήλωση μηχανημάτων ήχου.
Πόσοι άραγε από τους συμμετέχοντες είχαν συνδεδεμένα subs στις προτάσεις τους?
Νομίζω κανένας!
Όσο για το αν τα ηχεία του φίλου μας του ΠΑΗ είναι πλήρους φάσματος και ποιοτικά, θα μου επιτρέψετε να έχω άλλη άποψη από τους διαφωνούντες. Δικαίωμα για κρίση έχουν μόνο αυτοί που έχουν προσωπική εμπειρία με αυτά και εγώ έχω. Πρόκειται για ηχεία πραγματικά υπέροχα.

Σχετικά με τα καλώδια κλπ, δεν έχω γνώμη - γνώση, έτσι δεν συμμετέχω στην κουβέντα...
Βάκη,μου αρκεί ν' ακούω το μπασσο.Φυσικα,θα ήταν καλύτερο αν το αισθανομουν(subs).Αυτο όμως δεν μπορεί να γίνει στο σαλόνι μου χωρίς έκπτωση στην ποιότητα.Αρκουμαι λοιπόν στο πρώτο έχοντας μεθοδευσει(για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που θυμάμαι από νέος)το αποτέλεσμα.Μονο στα PMC έχω αλλαξει τρεις φορές τα καλώδια ηχείων.Αν αναφέρω και τις αλλαγές των άλλων τύπων καλωδίων,υπερβαινω τις δέκα.Επειδη ήταν όλες επιτυχημένες,κάθε φορά τα ηχεία βελτιωνονταν στο μπασσο αλλά και παντου.

Reaction score
316
Καλες οι κλωτσιες στο στομαχι αλλα ο καλος ηχος ειναι τοσα πολλα περισσοτερα και πολλες φορες διαφορετικα για τον καθε ακροατη αφου ο τελικος στοχος ειναι η συναισθηματικη του ενεργοποιηση που δεν συμαβαινει σε ολους μετον ιδιο τροπο. Οποτε ολα τα θεωρουμενα θεσφατα μονο τετοια δεν ειναι αλλα απλα ειναι γνωση που μπορει να χρησιμευσει στην αναζητηση του καθενος για την προσωπικη του ικανοποιηση.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.260
Όποτε η συζήτηση εκτρέπεται προς εσφαλμένες εντυπώσεις ιδίως για όσους δεν χρησιμοποιούν sub θα υπάρχει αντίλογος διόρθωσης... Γι άλλη μια φορά λοιπόν σημειώνεται πως sub τα οποία θα τραβούσαν την προσοχή είτε με τον εντοπισμό τους από τον ακροατή είτε με ενισχυμένα απτικά ερεθίσματα σε συνηθισμένο μουσικό πρόγραμμα - δηλαδή όχι ταινίες ή γνωστά ιδιώματα με προγραμματισμένη έντονη παρουσία ηλεκτρονικών τόνων στην πρώτη οκτάβα - δεν θα κρίνονταν ορθώς ρυθμισμένα.

Ενδεδειγμένη ρύθμιση στα sub σημαίνει να προκύπτει εντύπωση πως οι πρώτες οκτάβες θα προέρχονταν αποκλειστικώς από τα κύρια ή δορυφορικά ηχεία κι επιπλέον ότι θα ήταν ομοιογενώς ενσωματωμένες στο υπόλοιπο πρόγραμμα χωρίς να ξεχώριζαν σε σχέση με τις ανώτερες. Τέτοιου επιπέδου ενσωμάτωση είναι που αναβαθμίζει την αντίληψη σε ανώτερες οκτάβες έως και τις υψηλές χάρη στην ύπαρξη των sub με την περιορισμένη ζώνη ευθύνης στη βάση του ακουστού φάσματος.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.940
Συνήθως όταν υπάρχει sub στο σύστημα, αυτό φαίνεται καθαρά. Συμμαίνει λοιπόν ότι κάτι επι πλέον (πρόσθετο) υπάρχει κατά την ακρόαση. Αυτό σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που υπάρχει απόλυτη ομοιογένεια, και τελικά αυτό θα ήταν το επιθυμητό. Δυστυχώς, στις περισσότερες συμβαίνει το αντίθετο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.116
Ενδεδειγμένη ρύθμιση στα sub σημαίνει να προκύπτει εντύπωση πως οι πρώτες οκτάβες θα προέρχονταν αποκλειστικώς από τα κύρια ή δορυφορικά ηχεία κι επιπλέον ότι θα ήταν ομοιογενώς ενσωματωμένες στο υπόλοιπο πρόγραμμα χωρίς να ξεχώριζαν σε σχέση με τις ανώτερες.
Το ανωτέρω, εάν μπορούσα με ένεση να το βάλω στο μυαλό κάποιων, θα το έκανα.

Αλλά δεν υπάρχει ελπίς..

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.968
Συνήθως όταν υπάρχει sub στο σύστημα, αυτό φαίνεται καθαρά. Συμμαίνει λοιπόν ότι κάτι επι πλέον (πρόσθετο) υπάρχει κατά την ακρόαση. Αυτό σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι. Λίγες είναι οι περιπτώσεις που υπάρχει απόλυτη ομοιογένεια, και τελικά αυτό θα ήταν το επιθυμητό. Δυστυχώς, στις περισσότερες συμβαίνει το αντίθετο.
Ακριβώς αυτό σου εξηγεί ο @Bhutia .
Το ότι δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτό στην αναπαραγωγή το σαμπ.
Πρέπει με τις κατάλληλες ρυθμίσεις , να μην γίνεται αντιληπτό . Να ακούγεται σαν να βγαίνουν οι πρώτες οκτάβες από τα ηχεία .
Είναι απόλυτα εφικτό . Με κατάλληλο κροςς και χρονική ευθυγράμιση .
Δεν θα πετάξεις το columbia.

Last edited:

Reaction score
1.054
Αναφορικά με την ρύθμιση/ενσωμάτωση των σαμπζ, ουτως ώστε να μην εντοπίζονται, αλλα να δημιουργείται η εντύπωση ότι η ηχητική πληροφορία προέρχεται απο τα main.

Ξεκίνησα με ένα, κατέληξα με τέσσερα (σαμπζ), πήρα mini dsp λίγο καιρό αφότου πήρα το δεύτερο και ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στο φόρουμ (είδα και μερικά βίντεο στο youtube αναφορικά με αυτό το θέμα), έγινε η δουλειά και όντως τα σαμπζ δεν εντοπίζονται.

Υπάρχουμε πλέον αρκετοί που επιβεβαιώνουμε του λόγου το αληθές, ότι αν γινει σωστή ενσωμάτωση, τα σαμπζ, όσο μεγάλα κι αν ειναι, εξαφανίζονται.

Reaction score
2.251
Εξαφανίζονται και οι κάλτσες; , καθότι χρησιμεύουν για να κλείνουν τις οπές των bass reflex ports, σε Main & Subs.
Με το σωστό στήσιμο των ηχείων , περισσεύουν κάλτσες , έτσι το αντιλαμβάνεται η απλή ελληνίδα νοικοκυρά

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
8.940
Ακριβώς αυτό σου εξηγεί ο @Bhutia .
Το ότι δεν πρέπει να γίνεται αντιληπτό στην αναπαραγωγή το σαμπ.
Πρέπει με τις κατάλληλες ρυθμίσεις , να μην γίνεται αντιληπτό . Να ακούγεται σαν να βγαίνουν οι πρώτες οκτάβες από τα ηχεία .
Είναι απόλυτα εφικτό . Με κατάλληλο κροςς και χρονική ευθυγράμιση .
Δεν θα πετάξεις το columbia.
χρονική ευθυγράμμιση…. Με dsp δηλαδή?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.260
χρονική ευθυγράμμιση…. Με dsp δηλαδή?
Ικανοποιητική - δηλαδή υποφερτή - ευθυγράμμιση χωρίς υψιπερατό κροσάρισμα και DSP θα μπορούσε να επιτευχθεί με κατάλληλη τοποθέτηση όσων sub θα είχαν αποστολή να συμπληρώσουν μόνο το κάτω όριο απόκρισης σε main ηχεία που θα έβγαζαν ωφέλιμη απόκριση από μόνα τους στη δεύτερη οκτάβα..

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.657
Εξαφανίζονται και οι κάλτσες; , καθότι χρησιμεύουν για να κλείνουν τις οπές των bass reflex ports, σε Main & Subs.
Με το σωστό στήσιμο των ηχείων , περισσεύουν κάλτσες , έτσι το αντιλαμβάνεται η απλή ελληνίδα νοικοκυρά
Άλλος ένας λόγος για να προτιμάτε ηχεία με κλειστή καμπίνα. :biggrin:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.968
Υπάρχουν και τα αφρολέξ για το κλείσιμο του bass reflex.
Τα ζητάμε μας τα κόβουν όσο θέλουμε , με ότι πυκνότητα θέλουμε και τέλος.
ΟΙ κάλτσες στα συρτάρια.

Reaction score
2.513
PMC, Και.... Χθες το βραδάκι, είχα ξαφνική επίσκεψη ! Ήρθε ο Willie και ΄΄έπαιξε '' για πάρτι μου!

Είναι μεγάλη υπόθεση να απολαμβάνεις το σύστημα σου ακόμη κι αν δεν το απολαμβάνει κανείς άλλος.

Reaction score
4.233
Άλλος ένας λόγος για να προτιμάτε ηχεία με κλειστή καμπίνα. :biggrin:
Σταυρε τρυπα πρεπει να υπαρχει τελεια και παυλα. Ποσες φορες θα το επαναλαβουμε.
Οταν παιζουν κομματια μ εντονο μπασο επειδη δεν καταλαβαινεις οτι παιζουν τα σαμπς, απ την τρυπα των σαμπς ερχεται μια ωραια δροσουλα. Σου λενε εδω ειμαστε, κι αν πας πας μαλιστα και κοντα θα σου ανοιξουν και τη χωριστρα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.919
Members
38.261
Νεότερο μέλος
eypsi