Αλλαγή σε πηγή και ενισχυτικά

Reaction score
1.782
Το έχει κάποιος το flex η το shd σε ρόλο προενισχυτη να πει εντυπώσεις;

Reaction score
319
Η αποψη μου ειναι μεινε οπως εισαι. Ξεχνα τα dsp κλπ εφοσον δεν σε ενδιαφερει το πολυκαναλο . Θεωρω οτι θα μπλεξεις χειροτερα απ'οτι τωρα με αμφιβολλα αποτελεσματα ως προς την ποιοτητα του ηχου. Το συστημα σου ειναι αρκετα καλο για να απολαυσεις μουσικουλα.
Οσον αφορα τα sub ασχολεισου και αλλο με την τοποθετηση τους. Ξεκινα απο εδω https://positive-feedback.com/audio...woofer-setup/?highlight=subwoofer integration.
Αν τιποτα απο αυτα δεν δουλεψει θεωρησε τα ενα sub και βαλτα αναμεσα στα ηχεια σου. Ουτε delay ουτε τιποτα. Ρυθμισε το high pass για τα ηχεια σου, full στα sub αποκοπη απο εκει οπου σου κολλαει καλυτερα. Καποιες φορες η επικαλυψη καποιων συχνοτητων βολευει. Πιστευω οτι μπορεις να πετυχεις καλο αποτελεσμα και να αρχισεις να απολαμβανεις το συστημα σου.
Καλη χρονια

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.166
Υπάρχει ευκαιρία με στουντιακό Trinnov (4 channels, δηλαδή ambiophonics με 4 ηχεία, ή 2 ηχεία και 2 subs) που έχει το Trinnov Optimizer προκειμένου να κάνεις αυτό που επιζητάς, αλλά δεν έχει roon ready, tidal/spotify connect και άλλες τέτοιες ευκολίες, θα πρέπει να συνδέσεις κάποια συσκευή για αυτό το σκοπό (π.χ. κάποιο streamer τύπου Wiim)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.283
Υπάρχει ευκαιρία με στουντιακό Trinnov (4 channels, δηλαδή ambiophonics με 4 ηχεία, ή 2 ηχεία και 2 subs) που έχει το Trinnov Optimizer προκειμένου να κάνεις αυτό που επιζητάς, αλλά δεν έχει roon ready, tidal/spotify connect και άλλες τέτοιες ευκολίες, θα πρέπει να συνδέσεις κάποια συσκευή για αυτό το σκοπό (π.χ. κάποιο streamer τύπου Wiim)
Ποιο είναι το πιο φτηνό και λειτουργικό streamer Roon ready με ψηφιακή έξοδο; να προσθέσει αυτό στον Trinnov και είναι άριστος.

Reaction score
1.782
Παρών!

@AndreasLav Τι εντυπώσεις αναμένεις; :)
Πως παίζει σε σχέση με έναν τυπικό 2καναλο προενισχυτη;
Το dac του είναι οκ; (Μην μου πεις όλα ίδια ακούγονται γιατί δεν...2 έχω αλλιώς παίζουν).
Από θέμα αξιοπιστίας είναι οκ;

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.688
Πως παίζει σε σχέση με έναν τυπικό 2καναλο προενισχυτη;
Το dac του είναι οκ; (Μην μου πεις όλα ίδια ακούγονται γιατί δεν...2 έχω αλλιώς παίζουν).
Από θέμα αξιοπιστίας είναι οκ;
Χμ, ΟΚ, ίσως να μην είμαι πολύ βοηθητικός, όμως αφού θες τη γνώμη μου, θα απαντήσω.

Στο θέμα του προενισχυτή: Ο προενισχυτής που αντικατέστησε το miniDSP SHD ήταν ο STP-SE της Wyred4sound. Ο προενισχυτής επιλέχθηκε εξ αρχής λόγω της "διαφάνειάς" του. Με άλλα λόγια, δεν προσέθετε κάτι στο ηχητικό σήμα που λάμβανε - κανέναν "χρωματισμό", καμία "χροιά", τίποτα απολύτως. Ό,τι λάμβανε από την πηγή, αυτό έστελνε στους τελικούς. Το miniDSP SHD συνεχίζει στον ίδιο "δρόμο". Είναι μια σύγχρονη υλοποίηση η οποία, ως προενισχυτής, κάνει αυτό ακριβώς που καλείται να κάνει: Οδηγεί το σήμα από την πηγή στους τελικούς χωρίς "φρου φρου και αρώματα".

Στο θέμα του DAC του: Δεν γνωρίζω τι είναι "ΟΚ" και τι "μη ΟΚ". Πριν το miniDSP SHD δεν χρησιμοποιούσα DAC στο σύστημά μου. Οπότε, δυστυχώς, δεν έχω μέτρο σύγκρισης με άλλο/άλλα DAC, ούτε γνωρίζω τις μετρήσεις του ως DAC και πώς να το συγκρίνω βάσει μετρήσεων με άλλα DACs. Είμαι σίγουρος ότι στο ASR, κάτι σχετικό θα βρεις.

Στο θέμα της αξιοπιστίας: Πέραν κάποιων "παιδικών ασθενειών" (στις οποίες αναφέρθηκα στο σχετικό thread) οι οποίες αντιμετωπίστηκαν εν καιρώ, δεν αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή. Στην αξιοπιστία προστίθεται η ανταπόκριση της ομάδας υποστήριξης της εταιρίας. Παρόλο που η εταιρία έχει έδρα το Hong Kong, οι χρόνοι ανταπόκρισης σε support tickets είναι πολύ καλοί, όπως πολύ καλή είναι κι η προσπάθεια που καταβάλουν για να λύσουν το εκάστοτε πρόβλημα. Επίσης, η συσκευή αναβαθμίζεται τακτικά (παλαιότερα πιο συχνά) τόσο σε επίπεδο firmware, όσο και στο επίπεδο λογισμικού ελέγχου από τον Η/Υ καθώς και στο επίπεδο του λογισμικού/user interface που "φοράει" η συσκευή (Volumio).

Η σύνδεσή του με το οικιακό δίκτυο είναι πολύ εύκολη (εάν θα γίνει με Wi-Fi απαιτείται αγορά ξεχωριστού dongle - δεν ξέρω εάν σε νέες εκδόσεις της συσκευής περιλαμβάνεται στη συσκευασία), όπως κι η σύνδεσή του με NAS. Ως γνωστόν, λειτουργεί κι ως streamer καθώς κι ως crossover για την ενσωμάτωση ηχείων και subwoofers στο ηχοσύστημα (με τη χρήση του REW). Η ύπαρξη του Dirac κι η δυνατότητα χρήσης του για μετρήσεις και βελτίωση του προσλαμβανόμενου ηχητικού αποτελέσματος είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της συσκευής.

Με το miniDSP αντικατέστησα δύο συσκευές - τον προενισχυτή μου και το Lyngdorf RP-1, που ήταν η συσκευή DSP που χρησιμοποιούσα. Οι δυνατότητες της τελευταίας ήταν παρόμοιες με του miniDSP SHD, το λογισμικό της ήταν πολύ αξιολόγο (έχω αναφορές στο thread για το σύστημά μου), απλώς όταν εμφανίστηκε το miniDSP έκανε όλα όσα έκανε το Lyngdorf κι ο προενισχυτής μου μαζί, τα βελτίωνε (έξοδοι για subwoofers, Dirac), είχε πιο σύγχρονο λογισμικό και πρόσθεσε δυνατότητες DAC και streaming.

Σημειώνω ότι δεν είναι όλα ρόδινα. Το Volumio, προσωπικά, με απωθεί ως UI. Έχει διάφορα θέματα/προβλήματα τα οποία επειδή η miniDSP τα λύνει σε συνεργασία με την Volumio, οι όποιες διορθώσεις καθυστερούν. Επίσης, στο subforum της miniDSP που αφορά στο SHD αναφέρονται κατά καιρούς, διάφορα "κουλά" που οφείλονται κυρίως στο Volumio, αλλά ΟΚ, προσωπικά, με τη χρήση που κάνω στη συσκευή, προσπαθώ να μην "μπλέκω" μαζί του. Κοινώς, συνδέω το laptop, επιλέγω πηγή στο miniDSP, εκκινώ το Tidal, παίζω μουσική, τέλος. Το ίδιο και με το πικ απ. Βελόνα στο δίσκο, επιλογή πηγής, μουσική, τέλος.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.001
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell