Αξιολογήσεις ΗΥ και περιφερειακών

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.276
HP Officejet 8132e

Αφορμή για το θέμα η βιαστική αγορά εκτυπωτή/πολυμηχανήματος, αφού ο προηγούμενος μας άφησε χρόνους*.

Επειδή χρειάζόμουν άμεσα καινούριο, αγόρασα από το Πλαίσιο Συντάγματος ένα HP Officejet 8132e, μια και από το προηγούμενο (επίσης HP Officejet 8710) ήμουν σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.

Με 2 λόγια: αν προτεραιότητά σας είναι η οικονομία, αποφύγετέ τον όπως ο διάολος το λιβάνι. ΜΑΚΡΥΑ!
Αγορά 24/12 με τα μαμά -συνήθως μισοάδεια- μελάνια. Στις 7/1 έβγαλε μήνυμα για αλλαγή μπλε μελάνης, οπότε και αλλάχθηκε. 8/1 το ίδιο μήνυμα για κίτρινο και ματζέντα, οπότε και αλλάχθηκαν. Σήμερα 9/1 το επίπεδο της μπλε μελάνης είναι στη μέση! >:( :o
Υπόψιν ότι το 99,9% των εκτυπώσεων είναι σε ασπρόμαυρο (συνταγές φαρμάκων) με μια κουτσουλίτσα μπλε διαμέτρου 3 mm του εθνόσημου.

Αντίστοιχα τα έγχρωμα μελάνια του προηγούμενου έβγαζαν χαλαρά ένα τετράμηνο.
Αναγκαστικά λοιπόν μόνο ασπρόμαυρη εκτύπωση πλέον και βλέπουμε το πόσο θα κρατήσει.

Στα υπόλοιπα άσχημα:
- Μειωμένη ταχύτητα εκτύπωσης
- Μεγαλύτερη δυσκολία στον χειρισμό: το σκανάρισμα γίνεται μόνο από το πρόγραμμα HP Smart στον υπολογιστή και όχι και από την οθόνη αφής του εκτυπωτή
- Αδυναμία ολοκλήρωσης της ρύθμισης, αφού όταν φτάνει στο σημείο που συνδέεται με το σάιτ της ΗΡ, βγάζει σφάλμα. Ευτυχώς αυτό δεν τον κάνει μη λειτουργικό
- Δεν συνδέεται μέσω usb με υπολογιστή, παρά μόνο με ethernet ή μέσω wifi
- Τις περισσότερες φορές βγάζει μήνυμα ότι το wifi δεν ρυθμίστηκε σωστά.
- Σε 2 από τους 4 υπολογιστές που είναι συνδεδεμένος δεν υποστηρίζονται όλες οι δυνατότητες του HP Smart. Πχ στα 2 pc σκανάρονται μόνο έγγραφα (και μάλιστα μόνο 1 σελίδα) και φωτογραφίες. Στα άλλα 2 σκανάρονται επιπλέον ταυτότητες και βιβλία (πολλαπλές σελίδες δηλαδή).

Αποφύγετέ τον λοιπόν.
1/5

Υποψιάζομαι ότι είτε λόγω μη ενημέρωσης λογισμικού από πλευράς μου, είτε λόγω παρέλευσης του χρόνου που η ΗΡ θεωρεί ικανό για να έχει βγάλει ένα μηχάνημα τα λεφτά του, "έστειλε" το bug με το error που τον αχρήστευσε.

Η μη ενημέρωση λογισμικού από μέρους μου δεν ήταν για τη χρήση όχι original μελανιών, αλλά γιατί κάθε φορά χρειαζόταν πάνω από 40 λεπτά, οπότε η ΗΡ πιθανολογώ ότι έτσι "τιμωρεί" όσους δεν είναι σχολαστικοί με τις ενημερώσεις.

ΥΓ. Επειδή αυτό, μάλλον σύντομα, θα πάρει πόδι, πείτε μου αν έχετε να προτείνετε έγχρωμο πολυμηχάνημα για μεσαία προς βαριά χρήση που να είναι αρκετά οικονομικό αλλά και γρήγορο. Το προηγούμενο ΗΡ 8710 ας πούμε θα το αγόραζα με κλειστά μάτια.

Last edited:

ika

News
Reaction score
15.192

kyocera, xerox, brother, ricoh...

To κόστος/σελ του laser είναι πολύ μικρότερο από του inkjet.

Last edited:
  • Like
Reactions: TGD

melina

Cargo 200
Reaction score
43.174
laser ασπρόμαυρο, τα έγχρωμα τα τυπώνεις αλλού, εκτός και είναι πολύ συχνή η ανάγκη οπότε πας σε laser έγχρωμο.
Είμαι με ένα brother κάμποσα χρόνια και ησύχασε το κεφάλι μου. Εχω κρατήσει το παλιό inkjet πολυμηχάνημα (canon) ως scanner μόνο. Δεν θυμάμαι τώρα αλλά νομίζω όταν έψαχνα σε πολυμηχάνημα, δλδ και scanner και laser δεν έβρισκα ή ήταν πολύ ακριβό.

Reaction score
288
Αν πήγαινα σε μελάνι θα κοίταζα μόνο μοντέλα τεχνολογίας ink tank. Έχω εδώ και 2 χρόνια τον HP Smart Tank 670 , έχει τυπώσει 1200 σελίδες περίπου (συνήθως κείμενο με χρώματα ) και οι στάθμες των μελανιών δεν λένε να πέσουν. Έχω ήδη αποσβέσει το παραπάνω κόστος και τυπώνω τζάμπα πλέον (σε σχέση με τον προηγούμενο canon pixma θα είχα αλλάξει 5 σετ μελάνια τουλάχιστον) μάλιστα έχω απο την αρχική συσκευασία που έδινε δώρο ένα ακόμη μπουκάλι μαύρο που θεωρητικά είναι για 6.000 σελίδες. Το πιθανότερο είναι να χαλάσει πρώτα ο εκτυπωτής παρά να αλλάξω μελάνι για την χρήση που κάνω.
Υπάρχουν διάφορα μοντέλα αυτού του τύπου ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης , είναι ακριβά σε σχέση με τα άλλα αλλά ξενοιάζεις στο θέμα μελανιού.

Σε laser για μαυρόασπρο είμαι fan των Kyocera , ποιοτικά μηχανήματα με τύμπανο που κρατάει περισσότερο από κάθε άλλη εταιρεία...
ενδεικτικά μελάνια με κόστος του δικού σου με τον δικό μου

Μελάνι HP 924 Blk 500pgs (4K0U6NE) 27€
Μελάνι HP GT53XL Black 6000Pgs 10,40€

Last edited:

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.990
ΥΓ. Επειδή αυτό, μάλλον σύντομα, θα πάρει πόδι, πείτε μου αν έχετε να προτείνετε έγχρωμο πολυμηχάνημα για μεσαία προς βαριά χρήση που να είναι αρκετά οικονομικό αλλά και γρήγορο. Το προηγούμενο ΗΡ 8710 ας πούμε θα το αγόραζα με κλειστά μάτια.
προσωπικά σε γιατρούς με υπερήχους, μικροβιολογικά άντε και σε φαρμακεία :p

χρησιμοποιώ epson inktank κατηγορίας 300-400 ευρώ

πιο αργοί από λέιζερ αν κάθεσαι και τους κοιτάς πλάι πλάι....αλλά έχουν 3 χρόνια εγγύηση και τα μελάνια τους είναι παντοτινά :roflmao:

από ας πούμε θέματα...ως στατιστική έχω σε κατηγορία εκτύπωσης υπερήχων κ γραφικών.... καθαρισμό αλφάδιασμα κεφαλών μια φορά το 6μηνο...στανταρ...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.938
Τρειζδεκατριάντα, τρειστεσσεριζδώδεκα, συν 28 μουμπλε μουμπλε, Αρ γιου νατς; Εβδομήντα θε μαναχά για τα μελάνια...

Δύο σετ μελάνια βγαίνουν ακριβώτερα από ολόκληρο το μηχάνημα. Να είχαν τουλάχιστον αυτόγραφο της γρήγορης ράφτρας, να πω εντάκσει ρε παιδί μου...

Πάρε ένα ζήροξ b315, μονόχρωμο λέιζερ. Κι άμα έχεις τίποτε πελάτισσες ξινές και ακατάδεχτες, πες τους αυτό έχουμε κυρά μου κιαμασαρέσ'... Έ μα δηλαδή...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.276
Δεν θυμάμαι τώρα αλλά νομίζω όταν έψαχνα σε πολυμηχάνημα, δλδ και scanner και laser δεν έβρισκα ή ήταν πολύ ακριβό.
O scanner είναι αδιαπραγμάτευτος, καθώς σε συνταγές ευρωπαίων πολιτών σκανάρεται η κάρτα ασφαλισμένου και επισυνάπτεται ως pdf.

Αν πήγαινα σε μελάνι θα κοίταζα μόνο μοντέλα τεχνολογίας ink tank. Έχω εδώ και 2 χρόνια τον HP Smart Tank 670 , έχει τυπώσει 1200 σελίδες περίπου (συνήθως κείμενο με χρώματα ) και οι στάθμες των μελανιών δεν λένε να πέσουν.

Μελάνι HP 924 Blk 500pgs (4K0U6NE) 27€
Μελάνι HP GT53XL Black 6000Pgs 10,40€
Βάσει προδιαγραφών που διαβάζω, ο 670 δεν συνδέεται με ethernet, αλλά με wifi, που στην περίπτωσή μου δεν παίζει.

Βλέπω τώρα έναν Brother MFC-T920DW ίδιας λογικής, και μάλλον πάω προς τα εκεί.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.174
σε συνταγές ευρωπαίων πολιτών σκανάρεται η κάρτα ασφαλισμένου και επισυνάπτεται ως pdf.
ΩΠΑ!
Μου λες οτι αν έχω συνταγή γιατρού που είναι γραμμένη στο εδώ σύστημα μπορώ να την εκτελέσω σε άλλη χώρα της ΕΕ;
Πως γίνεται, δίνω τον αριθμό συνταγής όπως εδώ;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.276
ΩΠΑ!
Μου λες οτι αν έχω συνταγή γιατρού που είναι γραμμένη στο εδώ σύστημα μπορώ να την εκτελέσω σε άλλη χώρα της ΕΕ;
Πως γίνεται, δίνω τον αριθμό συνταγής όπως εδώ;
Όχι. Εννοώ ότι οι -ξένοι- κάτοχοι ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης μπορούν να γράψουν συνταγή εδώ και να πάρουν τα φάρμακά τους πληρώνοντας μόνο συμμετοχή, όπως ο Έλληνας ασφαλισμένος.

Ο φαρμακοποιός για να πληρωθεί πρέπει να επισυνάψει σκαναρισμένη την κάρτα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.597
...Υποψιάζομαι ότι είτε λόγω μη ενημέρωσης λογισμικού από πλευράς μου, είτε λόγω παρέλευσης του χρόνου που η ΗΡ θεωρεί ικανό για να έχει βγάλει ένα μηχάνημα τα λεφτά του, "έστειλε" το bug με το error που τον αχρήστευσε...
Δεν έχω ιδέα αν συμβαίνει αυτό.... όμως εδω κ χρόνια κόβω την πρόσβαση του εκτυπωτή στο internet από το router....
Αφού δουλεύει... καμία αναβάθμιση.... :p

1736462113810.png

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.032
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic