Eνεργά για HC ?

Reaction score
25
Καλησπέρα.

Επειδή είμαι στη φάση της ανανέωσης σε πιο σύγχρονα φορμά (ενισχυτές και πιθανόν ηχεία), αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η χρήση ενεργών ηχείων για την μπροστινή τριάδα τουλάχιστον.

Προς το παρόν είμαι ακόμα με τον αρχαίο Pioneer AX10(!!!), o οποίος θα αλλαχτεί βέβαια.
Η μπροστινή τωρινή τριάδα ηχείων ειναι Audio spectrum (studio 6 κι estia).
Για τα γύρω γύρω θα βολευτώ με αυτά που έχω και βλέπουμε.

Κάτι σε kali in8 ας πούμε θα ήταν καλή επιλογή ? Η κάποιο άλλο αντίστοιχο χωρίς να θέλω ενα νεφρό σε κόστος.

Η απόσταση ακρόασης είναι γύρω στα 2.5 μέτρα το πολύ.

Η χρήση θα είναι 80% σινεμά, 20% μουσική.

Ευχαριστώ.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.242
Tannoy Gold 8. Αυτά έχω εγώ και για μουσική και για ταινίες. 316 ευρώ το ένα στον Thomann. Χρέη προενισχυτη ασκεί ο Marantz Cinema 60

Reaction score
138
Tannoy Gold 8. Αυτά έχω εγώ και για μουσική και για ταινίες. 316 ευρώ το ένα στον Thomann. Χρέη προενισχυτη ασκεί ο Marantz Cinema 60

Επειδή είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση θα μπορούσα στο κεντρικο να πλαγιασω το tannoy για να μην έχει τόσο ύψος και κρύβει την τηλεόραση.
Εννοώ θα παίζει το ίδιο όπως αν ήταν ορθιο;

Reaction score
2.106
Επειδή είμαι και εγώ στην ίδια αναζήτηση θα μπορούσα στο κεντρικο να πλαγιασω το tannoy για να μην έχει τόσο ύψος και κρύβει την τηλεόραση.
Εννοώ θα παίζει το ίδιο όπως αν ήταν ορθιο;
Ναι, αλλα εσενα δεν σου κανει. Δεν εχει καμια σχεση το Tannoy με τα LP6 που εχεις.
Για εσενα η καλυτερη επιλογη ειναι το ΙΝ8 στην εμπρος τριαδα, το οποιο μπορεις επισης να το ξαπλωσεις χωρις κανενα προβλημα (θα πρεπει να ειναι ομως λιγο ασυμετρο στην τοποθετηση για να πεφτει το ομοαξονικο στο κεντρο).
Αν η αποσταση ακροασης ειναι κατω απο 2.5μ μπορεις ισως για κεντρικο να βαλεις και το IN5 για ακομα μικροτερο υψος.
Καλησπέρα.

Επειδή είμαι στη φάση της ανανέωσης σε πιο σύγχρονα φορμά (ενισχυτές και πιθανόν ηχεία), αναρωτιέμαι αν έχει νόημα η χρήση ενεργών ηχείων για την μπροστινή τριάδα τουλάχιστον.

Προς το παρόν είμαι ακόμα με τον αρχαίο Pioneer AX10(!!!), o οποίος θα αλλαχτεί βέβαια.

Κάτι σε kali in8 ας πούμε θα ήταν καλή επιλογή ? Η κάποιο άλλο αντίστοιχο χωρίς να θέλω ενα νεφρό σε κόστος.

Ευχαριστώ.
Τα ΙΝ8 ειναι ισως το πιο VFM ηχειο στην αγορα αυτη τη στιγμη.
Ειδικα για Home Cinema το ομοαξονικο μεγαφωνο σου λυνει τα χερια σε πολλα θεματα.
Το μονο προβλημα ειναι τα ηχεια ατμος που θα πρεπει να τραβας καλωδια ρευματος και σηματος στα ταβανια και βασεις πατεντα. (θεωρω δεδομενο οτι ο στοχος ειναι σιγα σιγα να μπουν ολα τα ηχεια ιδια)

Last edited:

Reaction score
25
Δεν βλέπω πάντως γενικά πολλέ υλοποιήσεις με ενεργά ηχεία.Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ?

Τι χάνεις, τι κερδίζεις σε σχέση με ενα συμβατικό παθητικό ηχείο που μάλιστα είναι συνήθως και πολύ πιο ακριβό σε σχέση με ενα ενεργό όπως το in8 ας πούμε ?
Οκ, δεν περιμένω προφανώς την ίδια ποιότητα ήχου σε σχέση με ενα ηχείο των 2Κ+ ευρώ, αλλά με 300-400 να περνεις τελικό και ηχείο μαζί, μου κάνει εντύπωση.

Η αρχική πρόθεση ειναι να μπουν τα 5 κάτω ίδια σιγά σιγά και μετά βλέπουμε για τα άτμος.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.231
Πάντως το ομοαξονικό δεν ισοσυναμεί με δυνατότητα οριζόντιας τοποθέτησης, δεν ξέρω γιατί τα μπερδεύουμε.

Ομοαξονικό σημαίνει πως το τουίτερ είναι στο κέντρο του mid (ή και του woofer σε τρίδρομο). Δεν σημαίνει πως η οριζόντια και η κάθετη διασπορά του ηχείου είναι ίδιες.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.242
Ta Gold που ανάφερα προηγουμένα έχουν ενα woofer με ένα tweeter στην μέση. Με εξαίρεση το bass port που είναι και αυτό μπροστα και αν το γύρεις θα χάσει την αρχική του θέση τι διαφορά θα έχει αν το πλαγιάσω; Εικόνα του υπάρχει στο avatar μου για όσους δεν το έχουν δει σαν ηχείο.

Reaction score
6.891
Καλησπέρα.

Ευχαριστώ.
θα αλλάξεις και χώρο? Αν όχι και με δεδομένο τα ηχεία που έχεις......μάλλον για πισωγύρισμα το κόβω αυτό που σκέφτεσαι. Ο ενισχυτής είναι παλιός,αλλά ήταν πολύ καλός. Ελπίζω να γνωρίζεις πόσο κοστίζει ένας αντίστοιχος πολυκάναλος σήμερα.

Reaction score
25
θα αλλάξεις και χώρο? Αν όχι και με δεδομένο τα ηχεία που έχεις......μάλλον για πισωγύρισμα το κόβω αυτό που σκέφτεσαι. Ο ενισχυτής είναι παλιός,αλλά ήταν πολύ καλός. Ελπίζω να γνωρίζεις πόσο κοστίζει ένας αντίστοιχος πολυκάναλος σήμερα.

Χώρο οχι.

Για την εποχή του ηταν απ τους κορυφαίους AVR ο pioneer .
Δυστυχώς δεν υποστηρίζει νεα φορμά.
Προφανώς και δεν μπορώ να πάω σε αντιστοιχο τώρα, μιας κι ετσι πως βλέπω τις τιμές, ο αντιστοιχος τωρα θα κανει 5-6 χιλιάρικα.

Για τα ηχεία το σκέφτομαι ακόμα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.231
Ta Gold που ανάφερα προηγουμένα έχουν ενα woofer με ένα tweeter στην μέση. Με εξαίρεση το bass port που είναι και αυτό μπροστα και αν το γύρεις θα χάσει την αρχική του θέση τι διαφορά θα έχει αν το πλαγιάσω; Εικόνα του υπάρχει στο avatar μου για όσους δεν το έχουν δει σαν ηχείο.
Ομοαξονικό είναι και αυτό:

1737371210000.png

αλλά προφανώς δεν έχει την ίδια διασπορά κάθετα και οριζόντια.

Ομοαξονικό είναι και το δικό μου, που έχει 3 τουίτερ τοποθετημένα κάθετα με το πάνω και το κάτω να είναι σε κλίση. Επίσης προφανώς δεν θα έχει την ίδια διασπορά αν το τοποθετήσεις ξαπλωτά (δεν έχεις λόγο βέβαια γιατί είναι τετράγωνο, αλλά άλλο αυτό).

Οπότε αυτό που λέω είναι πως ομοαξονικό δεν σημαίνει ίδια κάθετη και οριζόντια διασπορά. Είναι πιο πιθανό, γιατί το ίδιο το mid/woofer είναι στρογγυλό και λειτουργεί ως (συμμετρικό) waveguide για το tweeter. Οπότε τα περισσότερα είναι σαν το δικό σου με το "waveguide" να είναι κι αυτό στρογγυλό, δεν προσπαθούν να το αλλάξουν.

Αλλά δεν ισχύει ότι "είναι ομοαξονικό, άρα μπαίνει και ξαπλωτό".

Reaction score
4.817
Ομοαξονικό είναι και αυτό:

View attachment 356337

αλλά προφανώς δεν έχει την ίδια διασπορά κάθετα και οριζόντια.

Ομοαξονικό είναι και το δικό μου, που έχει 3 τουίτερ τοποθετημένα κάθετα με το πάνω και το κάτω να είναι σε κλίση. Επίσης προφανώς δεν θα έχει την ίδια διασπορά αν το τοποθετήσεις ξαπλωτά (δεν έχεις λόγο βέβαια γιατί είναι τετράγωνο, αλλά άλλο αυτό).

Οπότε αυτό που λέω είναι πως ομοαξονικό δεν σημαίνει ίδια κάθετη και οριζόντια διασπορά. Είναι πιο πιθανό, γιατί το ίδιο το mid/woofer είναι στρογγυλό και λειτουργεί ως (συμμετρικό) waveguide για το tweeter. Οπότε τα περισσότερα είναι σαν το δικό σου με το "waveguide" να είναι κι αυτό στρογγυλό, δεν προσπαθούν να το αλλάξουν.

Αλλά δεν ισχύει ότι "είναι ομοαξονικό, άρα μπαίνει και ξαπλωτό".
Ποιο είναι αυτό το ομοαξονικό ;
δείχνει ενδιαφέρων

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.231
Ποιο είναι αυτό το ομοαξονικό ;
δείχνει ενδιαφέρων
Δεν έχω ιδέα, από το google είναι η εικόνα.

Κάποιο παλιό μοντέλο της Eminence πρέπει να είναι:

Reaction score
11.284
Δεν βλέπω πάντως γενικά πολλέ υλοποιήσεις με ενεργά ηχεία.Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος ?
Ναι. Οι προενισχυτές (χωρίς τελικούς) dolby Atmos είναι πανάκριβοι. Και ειδικά αν έχουν balanced εξόδους.

Reaction score
2.106
Πάντως το ομοαξονικό δεν ισοσυναμεί με δυνατότητα οριζόντιας τοποθέτησης, δεν ξέρω γιατί τα μπερδεύουμε.

Ομοαξονικό σημαίνει πως το τουίτερ είναι στο κέντρο του mid (ή και του woofer σε τρίδρομο). Δεν σημαίνει πως η οριζόντια και η κάθετη διασπορά του ηχείου είναι ίδιες.
Τα ομοαξονικα που έχουν αναφερθεί έχουν ίδια οριζόντια και κάθετη διασπορα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και όρθια και ξαπλωτα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.154
Members
38.290
Νεότερο μέλος
Zagla