Το δικό μου σαλόνι....

Reaction score
15
Για πείτε γνώμες για τυχόν βελτιώσεις....

Philips 70pus7304/12
denon 3800h
Klipsch rp-160m
Klipsch rp504 cii
B&w LM-1 back + rear height
dali alteco c-1 front height
svs pb1000
Viewsonic x1-4k (προσεχώς Valerion pro 2)
zidoo z9x
sony x700
playstation 5
ps vr2

Περισσότερες φωτο προσεχως.....

Attachments

Last edited:

Reaction score
15
σηκωσε πιο ψηλα την τηλεοραση.......
ναι φιλε, τωρα πηρα το κεντρικο και δεν προλαβα, θα το κανω το σκ
μη βλέπεις άλλο Κατακουζηνό :p

ok... στα σοβαρά.... ποιος ο λόγος για 2 κεντρικά?
χααχαχ τα εβαλα το ενα πανω στο αλλο για συγκριση, το προηγουμενο με το καινουργιο

Reaction score
11.524
Πρώτη παρατήρηση είναι ότι τα ηχεία δεν έχουν καθόλου στρίψιμο προς τη θέση ακρόασης (toe-in). Θα έπρεπε να έχουν 30 μοίρες το καθένα.
Αλλά θα μου πεις, Κλιπς είναι. Αν το κάνεις θα τσιρίζουν. Αλλά θα γίνει νέο καλιμπράρισμα από τον ενισχυτή.

Reaction score
2.208
Για πείτε γνώμες για τυχόν βελτιώσεις....

Klipsch rp504 cii
Γιατι επελεξες το RP 504 CII αντι για το RP 500 CII?
Πρώτη παρατήρηση είναι ότι τα ηχεία δεν έχουν καθόλου στρίψιμο προς τη θέση ακρόασης (toe-in). Θα έπρεπε να έχουν 30 μοίρες το καθένα.
Αλλά θα μου πεις, Κλιπς είναι. Αν το κάνεις θα τσιρίζουν. Αλλά θα γίνει νέο καλιμπράρισμα από τον ενισχυτή.
Δεν βαζουμε τα Klipsch να κοιτανε τον ακροατη εκτος αν θελουμε να του τρυπησουμε τα αυτια για να του περασουμε σκουλαρικια.
Οποτε τα αφηνουμε να κοιτανε ευθεια και να εχουν περιπου 30 μοιρες κλιση ως προς την θεση ακροασης

Το προβλημα ειναι οτι με τα L/R μπορεις να το κανεις αλλα με το κεντρικο ειναι δυσκολο.

Η προταση μου ειναι το κεντρικο να αποκτησει κλιση προς τα επανω ωστε το τουιτερ να κοιταει πανω απο το κεφαλι του ακροατη.
Επισης θα πηγαινα το δεξι ηχειο οσο πιο δεξια μπορει να παει.
Οταν θα κανεις room calibration, αν το κανεις με το Audyssey σιγουρεψου οτι εχεις απενεργοποιησει το midrange compensation (χρειαζεσαι το app για να το κανεις αυτο)

Last edited:

Reaction score
2.208
Οι δικες μου προτασεις για μελλοντικη αναβαθμιση ειναι οι εξης:
1) Αγορα ζευγους RP-500M II η RP-600M II για εμπρος και μετακινηση των 160Μ σε θεση surround back και πωληση των Β&W
2) Αγορα ζευγους RP-500SA II για αντικατασταση των Dali (τα οποια θα μπορουν να παρουν προσωρινη θεση ως πισω Atmos μεχρι να αντικατασταθουν απο αλλο ενα ζευγος RP-500SA II)
3) Αλλαγη γυναικας με μια που να δεχεται δευτερο sub (θα εχει περασει αρκετος καιρος για να εχει η τωρινη την ευκαιρια της να αλλαξει γνωμη).
4) δευτερο sub.

Reaction score
15
Οι δικες μου προτασεις για μελλοντικη αναβαθμιση ειναι οι εξης:
1) Αγορα ζευγους RP-500M II η RP-600M II για εμπρος και μετακινηση των 160Μ σε θεση surround back και πωληση των Β&W
2) Αγορα ζευγους RP-500SA II για αντικατασταση των Dali (τα οποια θα μπορουν να παρουν προσωρινη θεση ως πισω Atmos μεχρι να αντικατασταθουν απο αλλο ενα ζευγος RP-500SA II)
3) Αλλαγη γυναικας με μια που να δεχεται δευτερο sub (θα εχει περασει αρκετος καιρος για να εχει η τωρινη την ευκαιρια της να αλλαξει γνωμη).
4) δευτερο sub.
1. Ποια η διαφορα τους με τα 160m?
2. ειναι υπο σκεψη
3. Ειναι υπο σκεψη…!!!
4. Προυποθετει το 3..!!!

Reaction score
11.524
Μα του λες να αλλάξει ηχεία και του προτείνεις πάλι Κλιψ-κλαψ; :gotcha:
Αν είναι να αλλάξει ηχεία, ας πάρει κανονική μάρκα.
Συγγνώμη για την παρέμβαση, συνεχίστε.

Reaction score
2.208
Αφου τωρα τα πηρε, τι να του πω? ασε να τα ζησει λιγακι και αν δεν του αρεσουν ας τα αλλαξει. Οχι επειδη του το ειπαμε εμεις αλλα επειδη δεν θα του αρεσουν (αν δεν του αρεσουν)
Στην τελικη τα RP-500M II, RP-600Μ II και τα The Nines Heritage, ειναι μια χαρα ηχεια.

Reaction score
2.208
1. Ποια η διαφορα τους με τα 160m?
Τα 160Μ ειναι δυο γενιες πιο παλια.
Τοτε τα Klipsch πουλαγαν κυριως στους φαν της μαρκας και ετρωγαν τρελο κραξιμο απο τους μη φαν λογω του ηχητικου τους χαρακτηρα. Οι μη φαν τα εβρισκαν τραγικα.
Μετα απο τα 160Μ ηρθαν τα 600Μ τα οποια συνεχιζαν την παραδοση (και το κραξιμο) αλλα οσο το παιχνιδι παιζοταν στο "ο λογος μου εναντιων του δικου σου λογου" ολα κυλουσαν ομαλα.
Καποια στιγμη ομως αρχισαν να κυκλοφορουν reviews με σοβαρες μετρησεις (βλεπε Klippel) που εκαναν ακομα και τους πιο φανατικους φαν να ζητανε βελτιωση για να παψουν να τρωνε το κραξιμο της αρκουδας στα φορουμ.
Καπως ετσι, και πιθανοτατα και λογω καποιων κιτ βελτιωσης κροσοβερ που κυκλοφορησαν που σε αντιθεση με τα "μαμα" κροσοβερ, επαιζαν πολυ καλα, η μαμα εταιρια εβγαλε την σειρα ΙΙ οπου πρακτικα εφαρμοσε τις βελτιωσεις στον σχεδιασμο του κροσοβερ και επιτελους απεκτησε ηχο που δεν ετρωγε κραξιμο μια που πλεον ηταν απολυτως αποδεκτος. Ισως οχι ο καλυτερος, και σιγουρα κοντα στην φιλοσοφια της εταιριας αλλα χωρις τα τραγικα προβληματα της κακης σχεδιασης των προηγουμενων μοντελων. Πολλοι reviewers τα συγκαταλεγουν αναμεσα στις καλυτερες επιλογες στην κατηγορια.
Πρακτικα, τα Klipsch RP δευτερης γενιας, ειναι εκτος απο εμπορικα επιτυχημενα, και αξιοπρεπεστατα απο αποδοση ενω τα 8ιντσα ενεργα Klipsch The Nines Heritage, θεωρουνται εξαιρετικα.
Τα RP 160M ειναι ηχεια που ικανοποιουν μονο τους λάτρεις της μαρκας που δεν τους νοιαζει τι λενε οι αλλοι και δεν εχουν καποιο μετρο συγκρισης που να τους κανει να μετανοιωνουν για την αγορα τους. Αντικειμενικα ομως δεν ειναι κατι σπουδαιο (για να το πω ευγενικα) και εχουν σοβαρα προβληματα στην αποκριση.

Reaction score
146
Παρεξηγημένη αυτή η μάρκα ηχείου κ οχι για ολα τα αφτιά προφανώς. :) Όπως συμβαίνει με όλα τα αντικείμενα π αγοράζουμε , αμαξια , ρούχα , κολώνιες όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου καθαρα!!Εσενα δεν θ σου αρέσει αλλά εγω θα πεθαίνω να το έχω…κ τούμπαλιν.

Άλλα τέτοιο ηχείο και στην τιμή του , που να βγάζει τοσο livestiko ήχο… να παίζουν κ να τραγουδάνε όλοι σαν είναι μπροστά σου η μπάντα…χορδές…ανάσες..και θόρυβος χειλιών…να είναι τέρμα δυναμικά , καθαρά , με χρώμα και καλο δυνατό μπάσο που αλλου??

Τι άλλο να ζητήσει κανείς που δεν έχει ευαίσθητα αφτιά κ δεν παθαίνει ημικρανίες συχνά , από ένα ηχείο…δεν ξέρω..😇

Ειδικά τα νεότερα μοντέλα έχουν διορθωμένο το deep που έχει η παλαιότερη σειρά μεταξύ 1Κ με 2Κ. Δεν θα αναφερθώ στα άπειρα θετικά reviews..μένω στην προσωπική μου ακρόαση κ γνώμη.

Επισης σε άλλα ηχεία πρεπει να ανοίξεις ακόμα περισσότερο το γκάζι στο volume για να πιάσεις τις στάθμες του κ τις δυναμικές του. Ενώ αλλα είναι πιο μουντα ή σκοτεινά ψιλα…

Δεν ξέρω ρε παλικάρια …Εγώ πάντως σκουλαρίκια δεν έχω βάλει ακόμα μετά από 3 χρόνια χρήσης με 11 ηχεία κλιπς στημένα με αλφάδι laser ώστε να κοιτάνε τα τουίτερ τις μεγαλοπρεπείς αφτούμπες μου στην βασική θέση ακρόασης και με στάθμες από 70 έως 100 db....ακόμα τουλάχιστον και φυσικά ακούγοντας σε multichannel stereo που παίζουν κ όλα!! Klipscho Απόλαυση..:dance2:

Και για να μην πεταχτεί κανείς….ακούω ακόμα καμπάνα δόξα το θεό και εαν κλάσει και ο γείτονας π λέμε…οπότε καλα είμαστε…για την ώρα!!Χαχα…Κάρτα ΩΡΛ δεν έχω πάρει ακόμα.

Ασε που έχουν μαμηθεί σε πωλήσεις εντός κ εκτός ενδοχώρας…Να είναι η τιμή μόνο… Μπα….

ΥΓ. Billpepp ακούει?? 😁

Reaction score
15
Αφου τωρα τα πηρε, τι να του πω? ασε να τα ζησει λιγακι και αν δεν του αρεσουν ας τα αλλαξει. Οχι επειδη του το ειπαμε εμεις αλλα επειδη δεν θα του αρεσουν (αν δεν του αρεσουν)
Στην τελικη τα RP-500M II, RP-600Μ II και τα The Nines Heritage, ειναι μια χαρα ηχεια.
Χωρις ακομα να έχω τρεξει odyssey παντως η διαφορα με τα προηγουμενα ειναι χαώδης… πολυ δυνατα και καθαρα, το κεντρικο καθολου μουντο σε αντιθεση με το προηγουμενο που οι ομιλιες ηταν πισω απο τοιχο, και ακομη λογω στρωσιματος παιζουν χαμηλομεσαια
Τι θα προτεινες για 90% ταινιες και 10% μουσικη;

Reaction score
11.524
Εγώ πάντως σκουλαρίκια δεν έχω βάλει ακόμα μετά από 3 χρόνια χρήσης με 11 ηχεία κλιπς στημένα με αλφάδι laser ώστε να κοιτάνε τα τουίτερ τις μεγαλοπρεπείς αφτούμπες μου στην βασική θέση ακρόασης και με στάθμες από 70 έως 100 db....ακόμα τουλάχιστον και φυσικά ακούγοντας σε multichannel stereo που παίζουν κ όλα!! Klipscho Απόλαυση..:dance2:
Θα έχεις κάνει ισοστάθμιση σε κάποια Target curve με κάποιον επεξεργαστή.

Τι θα προτεινες για 90% ταινιες και 10% μουσικη;
Δεν παρακολουθώ την αγορά οπότε δεν έχω άποψη.
Τα μόνα 2 πράγματα που σου προτείνω είναι:
1. Να στρίψεις τα ηχεία σου πάνω από 40 μοίρες προς το εσωτερικό, ώστε και να μη κοιτάνε τα tweeter τα αυτιά σου, αλλά 20 πόντους μπροστά σου. Έτσι θα γλυτώσεις από τις πλαϊνές ανακλάσεις και θα έχεις ευρύ sweet spot.
2. Να τρέξεις odyssey, αν και δεν το πολυεμπιστεύομαι χωρίς το application.

Τιμόνι με πετάλια για το PS5 έχεις;

Reaction score
15

Δεν παρακολουθώ την αγορά οπότε δεν έχω άποψη.
Τα μόνα 2 πράγματα που σου προτείνω είναι:
1. Να στρίψεις τα ηχεία σου πάνω από 40 μοίρες προς το εσωτερικό, ώστε και να μη κοιτάνε τα tweeter τα αυτιά σου, αλλά 20 πόντους μπροστά σου. Έτσι θα γλυτώσεις από τις πλαϊνές ανακλάσεις και θα έχεις ευρύ sweet spot.
2. Να τρέξεις odyssey, αν και δεν το πολυεμπιστεύομαι χωρίς το application.

Τιμόνι με πετάλια για το PS5 έχεις;
Τα εστρεψα ηδη, το εχω το app εδω και χρονια. Τιμονιερα δεν εχω ειμαι στα ψαξιμο για g29 με μοχλο

Reaction score
146
Σωστός. Τώρα με dirac κ παλαιοτερα με audyssey. Αλλα στην δικάναλη ακρόαση που παίζω pure stereo μεσω eversolo χωρίς επεξεργασία , κατευθείαν στον τελικο δεν κατάλαβα κ καμια τρελη διαφορά.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.835
θα αποφυγω τις κακοτοπιες και θα σχολιασω , ωραιο αβαταρ, "μακαρονια μονο μακαρονια για παντα". 🐒

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
42.835
να φανταστεις οταν γινοταν το πολυτεχνειο... εγω φωναζα... "εδω νηπιαγωγιο.." 🐒

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads