kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
3.492
επισης να συνειδητοποιησουμε πως οποιδηποτε συσκευη εχει τροφοδοτικο, που εμπεριεχει φιλτρα και ειναι σχεδιασμενο για να προσφερει το σωστο ρευμα σε καθε συσκευη, αμα δεν γινετε αυτο, τοτε υπαρχει λογικα καποιο προβλημα..
Να υποθέσω ότι όλες εκείνες οι συσκευές με τα πολλά μηδενικά έχουν πρόβλημα;

Reaction score
375
Νομίζω κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο νετ ένα γράφημα σχετικά με την ιεραρχία ενός συστήματος , δηλαδή τι έχει μεγαλύτερη αξία κ τι μικρότερη στην όλη αλυσίδα σε ποσοστά κ θα το γράψω εδώ.

1 - Ακουστική φροντίδα / περιποίηση χώρου 50%

2 - Ηχεία 25%

3 - Εξοπλισμός AV (pre amps , power amps , dacs , DSP , Lp players etc.) 20 %

4 - Επιπρόσθετος εξοπλισμός ήχου κ εικόνας (που μερικές φορές χαρακτηρίζονται και ως jewellery accessories) όπως power cables , καλώδια rca , xlr , hdmi , powerfilters , dc blockers , cable lifters etc 5 %

Για να πετύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και ένα σωστό κ πλήρες "Σύστημα" χρειάζεται να καλύψεις με αξιόπιστες επιλογές με καλά και ποιοτικά υλικά - κατασκευές και τα 4 θεωρώ..

Οπότε και η χρήση της επένδυσης που θα κάνουμε σε χρήματα για να το επιτυχουμε θα πρέπει να είναι σχετικά ανάλογη των παραπάνω ποσοστών.

Σίγουρα τα AV accessories (όπως και τα power filter που συζητάμε και εδώ ) αποτελούν αναπόσπαστο κρίκο της όλης αλυσίδας αλλά έρχονται για να καλύψουν / προσφέρουν μόλις ένα 5% στο όλο αυτό εγχειρήμα για ένα τέλειο σύστημα.
Συμφωνώ ότι ο χώρος παίζει τον κυριότερο ρόλο αλλά δεν μου κολλάει η ακρίβεια των ποσοστών με το "κάπου είχε πάρει το μάτι μου".

Reaction score
3.492
Νομίζω κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο νετ ένα γράφημα σχετικά με την ιεραρχία ενός συστήματος , δηλαδή τι έχει μεγαλύτερη αξία κ τι μικρότερη στην όλη αλυσίδα σε ποσοστά κ θα το γράψω εδώ.

2 - Ηχεία 25%

4 - Επιπρόσθετος εξοπλισμός ήχου κ εικόνας (που μερικές φορές χαρακτηρίζονται και ως jewellery accessories) όπως power cables , καλώδια rca , xlr , hdmi , powerfilters , dc blockers , cable lifters etc 5 %

Για να πετύχεις το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα και ένα σωστό κ πλήρες "Σύστημα" χρειάζεται να καλύψεις με αξιόπιστες επιλογές με καλά και ποιοτικά υλικά - κατασκευές και τα 4 θεωρώ..

Οπότε και η χρήση της επένδυσης που θα κάνουμε σε χρήματα για να το επιτυχουμε θα πρέπει να είναι σχετικά ανάλογη των παραπάνω ποσοστών.

Σίγουρα τα AV accessories (όπως και τα power filter που συζητάμε και εδώ ) αποτελούν αναπόσπαστο κρίκο της όλης αλυσίδας αλλά έρχονται για να καλύψουν / προσφέρουν μόλις ένα 5% στο όλο αυτό εγχειρήμα για ένα τέλειο σύστημα.
Μπορεί να μας πει ο συντάκτης πως η πηγή του συστήματος με συμμετοχή μόνον 10% θα συμβάλλει αποφασιστικά στο τέλειο σύστημα;
εξαρταται εγω δεν αξιολογω την συσκευη με το ποσο ακριβη ειναι.
Την αξιολογείς όταν βλέπεις όλα αυτά που έχουν συνδεθεί πίσω της.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.659
Ας συμφωνήσω λοιπόν για αρχή, ότι το πολύπριζο δεν είναι συσκευή, είναι διανομέας τάσεως. Να το πάω και παρακάτω, τίποτα δεν είναι, ένα απλό κουτί είναι με καλωδιάκια ή μεταλλικές μπάρες ή και τα δύο, μέσα στο κουτί, σε συνδυασμό με κάτι πρίζες.
(Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας, κάθονται στα τραπέζια οι άνθρωποι? Στις καρέκλες κάθονται οι άνθρωποι. 😀
Γ. Γκιωνάκης)

Πότε όμως ισχύουν αυτά? Όταν όλα τα μηχανήματα που συνδέονται με το πολύπριζο είναι OFF. Τότε έχουμε ένα κουτί με υλικά, τα οποία υλικά είναι υπό τάση. Με το που κάνουμε ΟΝ το πρώτο μηχάνημα που είναι συνδεδεμένο στο πολύπριζο, τα πάντα άλλαξαν. Δηλαδή με το ΟΝ των συσκευών του συστήματος, το κουτί-πολύπριζο γίνεται κιαυτό συσκευή του συστήματος. Δίνει τάση σε όλες τις συσκευές, υπό αυτή την έννοια γίνεται διανομέας τάσεως, ΑΛΛΑ ταυτόχρονα όλα τα υλικά του πολύπριζου διαρρέονται από ρεύμα, αφού οι συσκευές που απαρτίζουν το σύστημα λειτουργούν, δηλαδή καταναλώνουν, δηλαδή τραβάνε ρεύμα, άλλες σε επίπεδο κάποιων mA και άλλες σε επίπεδο Α. Με το που ξεκινάει αυτό το φαινόμενο, της διαρροής των υλικών του πολύπριζου (εκτός σασί φυσικά), από ρεύμα, τα πάντα μετράνε. Το μέταλλο των αγωγών, το είδος των αγωγών, το πάχος των αγωγών, το μήκος των αγωγών, το μονωτικό των αγωγών, η πορεία κατεύθυνσης ή/και διασταύρωσης των αγωγών, η απόστασεις μεταξύ των αγωγών (είτε είναι ομοειδείς είτε ακόμα περισσότερο όταν πρόκειται για φάση-ουδέτερο-γείωση). Επίσης μετράει η συνδεσμολογία μεταξύ των πριζών και του ρευματολήπτη του πολύπριζου, έχουμε διάφορες τοπολογίες όπως σε σειρά, σε παραλληλία, γείωση αστέρας, φάση αστέρας, ουδέτερος αστέρας, καθώς και πολλοί συνδυασμοί αυτών. Επίσης μετράει πολύ η μεταλλουργική κατασκευή των πριζών καθώς και η αξιοπιστία τους σε βάθος χρόνου.

Όλα αυτά μετράνε, δηλαδή έχουν ηχητικές διαφορές, γιατί όλα αυτά διαρρέονται από ρεύμα και άρα ισχύουν όλοι οι νόμοι της Φυσικής περί Ηλεκτρισμού και Ηλεκτρομαγνητισμού.

Περιέγραψα, με συντομία γιατί το θέμα πολύπριζο είναι τεράστιο, τη δική μου οπτική γωνία του πως και γιατί το πολύπριζο μετατρέπεται από απλό κουτί -διανομέα σε συσκευή του συστήματος.

Είναι η δική μου οπτική γωνία, του γιατί ακούγονται τα πολύπριζα. Για το πρώτο σκέλος αυτής της πρότασης κρίνετε, κράξτε, διαφωνείστε, ειρωνευτείτε, αγνοείστε, απαξιώστε, κάντε ότι θέλετε τέλος πάντων. Γιατί για το δεύτερο σκέλος της πρότασης, αυτό το υπογραμμισμένο, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. 😀😀😀😀😀:hi:
Αν νομίζεις ότι όλες οι συνδεσμολογίες που ανέφερες υπάρχουν σε πολύπριζα , είσαι πολύ μακριά νυχτωμένος.
Ολα τα πολύπριζα παράλληλη συνδεσμολογία έχουν . ΟΛΑ.
Δεν υπάρχει αστέρας και τέτοιες ιστορίες με δράκους.
Αστέρας τρίγωνο, κλπ είναι συνδεσμολογίες , σε μονάδες παραγωγής ρεύματος , ή σε κινητήρες μεγάλης ισχύος σε εργοστάσια. Μόνο.
Τώρα για συνδεσμολογία πριζών εν σειρά , μάλλον για ανέκδοτο το κόβω.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις το ηλεκτρικές εφαρμογές , ίδρυμα ευγενίδου , του Μωυσέως ,Μ, Μόσκοβιτς διπλωματούχου ηλεκτρολόγου μηχανικού , επιμελητού του ΕΜΠ του 1997.
Ετσι για να κατανοήσεις τι είναι και πως χρησιμοποιείται το τρίγωνο , ο Αστέρας και διάφορα άλλα τέτοια.
Τα οποία σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με τον ήχο .
Αυτά έτσι για αρχή.

Αν υπάρχει απάντηση, θα ήθελα κι εγώ να μάθω, γιατί χρησιμοποιείται κόλληση στις ενώσεις αυτού του πολύπριζου, και όχι κλέμμες.
Ετσι για να κάνει εφέ ρε φίλε. :roflmao:

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.681
η μετατροπη απο τα ηχεια της ηλεκτρικης ενεργιας σε μηχανικη ειναι ο ηχος μας
Μα εδώ ΔΕΝ συζητάτε γι αυτό το ρεύμα. Το θέμα εδώ είναι το ρεύμα που παρέχει την ενέργεια για τη μετατροπή. Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Αν αυτή η ενέργεια είναι επαρκής (άντε και με λίγο παραπάνω χέντρουμ, ας το πούμε έτσι) τί παραπάνω θέλετε? Τώρα αυτό για ... παρεμβολές στα ΜΗΖ, θα σάς καθαρίσει και τη σκεπή από τις νυχτερίδες. Όπως και νάχει, όταν η συσκευή είναι σωστά κατασκευασμένη, απορρίπτει τα περιττά.

Reaction score
465
Όπως και νάχει, όταν η συσκευή είναι σωστά κατασκευασμένη, απορρίπτει τα περιττά.
αυτο θα πονεσει που ειπες πολλους απο εμας και 1000 δικια μαλλον εχεις.
ομως και απο την αλλη, το καλο παντα μπορει να γινει καλυτερο.

Reaction score
699

2 - Ηχεία 25%

Μπα δεν καταλαβες,αν πας σε μαγαζια χαιενταδικα σου λενε οτι το 10% της αξιας του ηχοσυστηματος σου θα ειναι καλωδια
Δλδ υποθετικα αν αγοραζα ενα ζευγαρι utopia stella 130k και πες και ενα mcintosh καμια 60αρια χιλιαδες παμε 190κ,πες και ενα streamer ξερω γω 5κ βαλε στοργγυλα 200κ
Αρα για ενα ζευγος καλωδιων ηχειων ,2 καλωδια ρευματος για τον ενισχυτη και το streamer αντε βαλε και ενα πολυμπριζο ,ενα ζευγος rca αντε βαλε και ενα coaxial θα πρεπει να σκασω 20k?
Ρε εχετε τρελαθει τελειως λεμε? :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.492
Μπα δεν καταλαβες,αν πας σε μαγαζια χαιενταδικα σου λενε οτι το 10% της αξιας του ηχοσυστηματος σου θα ειναι καλωδια
Δλδ υποθετικα αν αγοραζα ενα ζευγαρι utopia stella 130k και πες και ενα mcintosh καμια 60αρια χιλιαδες παμε 190κ,πες και ενα streamer ξερω γω 5κ βαλε στοργγυλα 200κ
Αρα για ενα ζευγος καλωδιων ηχειων ,2 καλωδια ρευματος για τον ενισχυτη και το streamer αντε βαλε και ενα πολυμπριζο ,ενα ζευγος rca αντε βαλε και ενα coaxial θα πρεπει να σκασω 20k?
Ρε εχετε τρελαθει τελειως λεμε? :lol: :lol: :lol:
Κατ' αρχήν,ξέχνα το 10% για τα καλώδια.Οταν εφευρέθηκε δεν υπήρχαν τα καλώδια ρεύματος.
Επίσης, μου κάνει εντύπωση η επιλεκτική ανοικτοχερια η τσιγγουνια σου.

Reaction score
699
Κατ' αρχήν,ξέχνα το 10% για τα καλώδια.Οταν εφευρέθηκε δεν υπήρχαν τα καλώδια ρεύματος.
Επίσης, μου κάνει εντύπωση η επιλεκτική ανοικτοχερια η τσιγγουνια σου.
Σου εχω απαντησει πολλες φορες μην μπερδευεις τις εννοιες τσιγγουνια με το δεν πληρωνω κατι που δεν αξιζει
Ναι υποθετικα αν ειχα τον σωστο χωρο και το χρημα μπορει να εφτιαχνα ενα τετοιο σεταπ απο αυτα που ανεφερα. Αλλα για αυτο το σεταπ δεν θα εδινα ποτε για τις παραπανω καλωδιωσεις πανω απο 500 ευρω αντε το πολυ 700

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.659
Μου αρέσει που συζητάτε για καλώδια ρεύματος των 230vac , ενώ δεν έχετε ιδέα , τι έχουν μέσα οι συσκευές , πως δρομολογούνται , τι καλώδια χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές , και γενικά πως έχει η όλη ιστορία.
Φυσικά επίσης δεν λαμβάνετε υπ όψην ποτέ τα καλώδια από τον πίνακα μέχρι την πρίζα ,που βάζετε το κυριλέ πολύπριζο , και ασχολείστε με την καλωδίωση του πολύπριζου , τους αστέρες και τα τρίγωνα , τις παραλληλίες και τις εν σειρά.
Ε ρε γέλια που με πιάνουν.

Reaction score
3.492
Σου εχω απαντησει πολλες φορες μην μπερδευεις τις εννοιες τσιγγουνια με το δεν πληρωνω κατι που δεν αξιζει
Ναι υποθετικα αν ειχα τον σωστο χωρο και το χρημα μπορει να εφτιαχνα ενα τετοιο σεταπ απο αυτα που ανεφερα. Αλλα για αυτο το σεταπ δεν θα εδινα ποτε για τις παραπανω καλωδιωσεις πανω απο 500 ευρω αντε το πολυ 700
Μάλλον εσύ μπερδεύεις τις έννοιες.Πεντε χιλιάδες ευρώ για πηγη σε σύστημα διακοσίων χιλιάδων;

Reaction score
458
Να το δουμε και αυτο utopia ,mcintosh και κανα dcs συνδεδεμενα με καλωδιατου κατοσταρικου :lolsign: :lolsign: .
Και γιατι 500-700 και οχι 50-70? Γιατι το 50-70 σε σχεση με το 500-700 να εχει διαφορα και να μην εχει αυτο με το 5000-7000? Τεσπα οποιος μπορει να δωσει 200K για ενισχυτη ηχεια και την δικη του λογικη για το αν χρειαζεται καλωδια 20000 .;)

Reaction score
170
Συμφωνώ ότι ο χώρος παίζει τον κυριότερο ρόλο αλλά δεν μου κολλάει η ακρίβεια των ποσοστών με το "κάπου είχε πάρει το μάτι μου".
Έφαγα το νετ να το ξαναβρώ και να το ποστάρω εδώ ατόφιο με το λινκ του , ως πιο αυθεντικό , αλλά δεν μπόρεσα με τίποτα..κρίμα..Τα ποσοστά μάλιστα ήταν σε μορφή γραφήματος πίτας.
Τουλάχιστον τα συγκράτησα..!! :) Αλλά και να διαφέρουν 5 πανω 5 κάτω..αυτη λογικά πρπεει να ειναι η σειρα..

Reaction score
3.492
ναι γιατι? με επειχηρηματα παρακαλω η απαντηση
Έχεις ακούσει κορυφαία streamers/dacs η μήπως νομίζεις ότι όταν το σήμα από την πηγή των 5000€ φθάσει στα ηχεία των 160000 θα γίνει καποιο θαύμα;

Reaction score
458
Μα εδώ ΔΕΝ συζητάτε γι αυτό το ρεύμα. Το θέμα εδώ είναι το ρεύμα που παρέχει την ενέργεια για τη μετατροπή. Δεν είναι καθόλου το ίδιο. Αν αυτή η ενέργεια είναι επαρκής (άντε και με λίγο παραπάνω χέντρουμ, ας το πούμε έτσι) τί παραπάνω θέλετε? Τώρα αυτό για ... παρεμβολές στα ΜΗΖ, θα σάς καθαρίσει και τη σκεπή από τις νυχτερίδες. Όπως και νάχει, όταν η συσκευή είναι σωστά κατασκευασμένη, απορρίπτει τα περιττά.
Γιατι ειναι διαφορετικο το ρευμα? Ξαναδιαβασε αυτα που γραφω και ασε τις νυχτεριδες και κροκοδειλους

Reaction score
1.837
Την αξιολογείς όταν βλέπεις όλα αυτά που έχουν συνδεθεί πίσω της.
τη συσκευη; οχι ρε σιγα μη με νοιαζει τι εχει συνδεθει απο πισω της xD.

αμα το εκανα αυτο, αυτοι θα ειχαν τις καλυτερες συσκευες:
IMG_20250312_142037_695.jpg

που κατα την γνωμη μου ηταν αδιαφορο σε ηχο το δωματιο.

ποιο ενδιαφερον ηταν το NSX που εχει παρει με τα κερδη και δειχνει με καμαρι στο motorworld διπλα :lolsign:
IMG_20250312_142029_232.jpg

η αληθεια ειναι πως δεν ειναι και πολυ δυνατον να κρινεις τις συσκευες στις εκθεσεις, αλλα δεν μπορω να μη κοροιδεψω τη ζενσκατι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.645
Members
38.354
Νεότερο μέλος
jimkalo83