Το συστηματακι μου που με ταξιδευει εκει που θελω να ταξιδεψω

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
31.795

Reaction score
4.853
η ερωτηση ειναι συγκεκριμενη και αφορα ενα συγκεκριμενο ηχειο. Δεν ζητησα γνωμες για προτασεις ηχειων
Δεν ειναι αναγκη καθε θεμα να το κανετε @μπου@δελο.
Ευχαριστω πολυ
Συγνώμη για την ενόχληση και την ταραχή που σου προκάλεσα
Δες τις μετρήσεις του ηχείου που σε ενδιαφέρει και ανέβηκαν παραπάνω και κρίνε μόνος σου

Reaction score
1.172
Το καλό πλέον είναι ότι έχουμε αντικειμενικά κριτήρια στη διάθεσή μας για επιλογές ηχείων. Πάντα υπάρχει και το προσωπικό "γούστο", αλλά όταν ένα ηχείο μετράει καλά, έχεις σημαντικές πιθανότητες να ακούγεται και καλά, αν όχι ενδεχομένως να μπλέξεις σε άλλους δρόμους.

Reaction score
436
Οπως επίσης.... και πολλά που μετράνε καλά, ακούγονται χάλια για πολλους και διαφόρους λόγους.

Reaction score
727
Συγνώμη για την ενόχληση και την ταραχή που σου προκάλεσα
Δες τις μετρήσεις του ηχείου που σε ενδιαφέρει και ανέβηκαν παραπάνω και κρίνε μόνος σου
Για αυτο τον λογορωταω....επειδη εχω αναφερει στο παρελθον οτι δεν ξερω απο μετρησεις οποτε και να μου δειξεις μια φωτο δεν σκαμπαζω . Για αυτο ζητησα τη βοηθεια του κοινου.8-)

Reaction score
1.172
Για αυτο τον λογορωταω....επειδη εχω αναφερει στο παρελθον οτι δεν ξερω απο μετρησεις οποτε και να μου δειξεις μια φωτο δεν σκαμπαζω . Για αυτο ζητησα τη βοηθεια του κοινου.8-)
Αν δείτε εδώ έχει το Focal με τις μετρήσεις καθώς και την επεξήγηση των μετρήσεων. Αντίστοιχα και το model five με μετρήσεις και επεξήγηση των μετρήσεων (ακόμη και βίντεο).

Reaction score
3.007
Οπως επίσης.... και πολλά που μετράνε καλά, ακούγονται χάλια για πολλους και διαφόρους λόγους.
Όχι ποτέ δεν ακούγονται χάλια όταν μετράνε πολύ καλά. Αν δεν ακούγονται αυτά καλά, τότε φταίει κατι άλλο, αλλά κυρίως ο χώρος που άκουσες τα ηχεία.

Εκτός κι αν τα είχαν μετρήσει λάθος, σε κάποιο περιοδικό που δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ή επιστημονικό προσωπικό. Υπάρχει και η περίπτωση να υπάρχουν και κάποια συμφέροντα πισω από τις μετρήσεις περιοδικών. Θέλει πολύ μεγαλη προσοχή ποιους θα εμπιστευτούμε .

Το Stereophile να το εμπιστεύεσαι, αλλά υπάρχουν κι άλλες αξιόπιστες πηγές , όπως λ.χ. το ASR (Audio Science Review)

Last edited:

Reaction score
436
Όχι ποτέ δεν ακούγονται χάλια όταν μετράνε πολύ καλά. Αν δεν ακούγονται αυτά καλά, τότε φταίει κατι άλλο, αλλά κυρίως ο χώρος που άκουσες τα ηχεία.

Εκτός κι αν τα είχαν μετρήσει λάθος, σε κάποιο περιοδικό που δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό ή επιστημονικό προσωπικό. Υπάρχει και η περίπτωση να υπάρχουν και κάποια συμφέροντα πισω από τις μετρήσεις περιοδικών. Θέλει πολύ μεγαλη προσοχή ποιους θα εμπιστευτούμε .

Το Stereophile να το εμπιστεύεσαι, αλλά υπάρχουν κι άλλες αξιόπιστες πηγές , όπως λ.χ. το ASR (Audio Science Review)
Το σίγουρο είναι ότι ένα ηχείο που μετράει χάλια ακούγεται χάλια, από κει και πέρα όλα τα άλλα σενάρια παίζουν, είναι υποκειμενικό το άκουσμα του καθενός και έχει να κάνει πόσο παιδευμένο είναι ένα αυτί.
Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα θα επέλεγαν όλοι οι κατασκευαστές συγκεκριμένες φόρμουλες μετρήσεων και δεν θα συζητούσαμε σήμερα, εκτός και εάν ορισμένοι πιστεύτε ότι δεν είναι σε θέση ο X, Y κατασκευαστής να το εφαρμόσει ή να ικανοποιήσει τις ορέξεις του Ινδού Amir.
Εννοείται ότι έχουμε ξεφύγει απ΄ τις παπάτζες του παρελθόντος, αλλά μην φτάνουμε στο άλλο άκρο γιατί θα καταντήσουμε ποιο ευνουχισμένοι και από Ιεχωβάδες..... αν και απ ότι βλέπω εδώ μέσα η κατάσταση ορισμένων είναι μη αναστρέψιμη. :p

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.717
Members
38.361
Νεότερο μέλος
gerana