Rotel RA-611

Reaction score
1
Καλησπέρα σε όλους, είμαι σχετικά νέος στο χόμπι. Αγόρασα έναν Rotel RA-611 πριν ένα χρόνο, αν και του έκανα recapping και παίζει τέλεια θα ήθελα πιο πολλά watt για τον χώρο μου.

IMG_20250406_190216.jpg

Θα ήθελα να ανέβω κατηγορία σε κάποιον άλλο της ίδιας περιόδου.

Προτάσεις γύρω στα €750?

Reaction score
4.610
Καλησπέρα,
με τι ηχεία παίζει τέλεια;
διαστάσεις χώρου;
με τι πηγές;

Reaction score
1
Καλησπέρα,
με τι ηχεία παίζει τέλεια;
διαστάσεις χώρου;
με τι πηγές;
Πικάπ Dual 701 με κεφαλή M75
CD player Marantz 63 special edition
Ηχεία Technics SB-5
Περίπου 40 τμ

Reaction score
4.610
Τα ηχεία είναι 87 dB που σημαίνει χρειάζονται περισσότερη ισχύ από τα 30w του ενισχυτή. Ένα από τα 2 πρέπει να αλλάξει.

Reaction score
1
Τα ηχεία είναι 87 dB που σημαίνει χρειάζονται περισσότερη ισχύ από τα 30w του ενισχυτή. Ένα από τα 2 πρέπει να αλλάξει.
Έχω και 2 στήλες Bose 501V από τον πατέρα μου αλλά μάλλον θα είναι ακόμα πιο απαιτητικά σε ισχύ. Σκέφτομαι να αλλάξω τον ενισχυτή, προτάσεις; Watt?

Reaction score
4.610
Έχω και 2 στήλες Bose 501V από τον πατέρα μου αλλά μάλλον θα είναι ακόμα πιο απαιτητικά σε ισχύ. Σκέφτομαι να αλλάξω τον ενισχυτή, προτάσεις; Watt?
Εγώ θα άλλαζα τα ηχεία με άλλα πιο εύκολα (91+) και σε αντίσταση να μην πέφτουν κάτω από 6 Ohm. Αν γινόταν θα πήγαινα και σε 10+ γούφερ από το 8 που έχεις λόγω χώρου.

Last edited:

Reaction score
1
Εγώ θα άλλαζα τα ηχεία με άλλα πιο εύκολα (91+) και σε αντίσταση να μην πέφτουν κάτω από 6 Ohm. Αν γινόταν θα πήγαινα και σε 10+ γούφερ από το 8 που έχεις λόγω χώρου.
Ευχαριστώ, θα το σκεφτώ σαν εναλλακτική

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.446
Καλησπέρα. Ο ενισχυτής σου λειτουργεί και ως προενισχυτής. Στην θέση σου θα πήγαινα σε ένα hypex τελικο με καλα ρεύματα για να οδηγήσουν οποίο ηχειο θες.

Reaction score
928
Δεν αξίζει να συντηρείς αυτό το σύστημα ως κύριο. Ούτε ο ενισχυτής είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε τα ηχεία. Κράτησε το για έναν δευτερεύοντα χώρο ή ένα εξοχικό.
Με 1.000 ευρώ μπορείς να πάρεις ζεύγος ενεργών ηχείων με καλύτερη συνολική απόδοση από τον ενισχυτή σου αυτόν, με οποιοδήποτε αντίστοιχο ηχείο. Πιθανολογώ ότι κι ένας καινούριος ενισχυτής με καινούρια ηχεία στα 1.000 ευρώ θα παίζει επίσης καλύτερα.
Εάν πρόκειται να αλλάξεις ενισχυτή, καλύτερα να κοιτάξεις κάτι από 100 βατ κι άνω. Αν και ειλικρινά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Reaction score
3.446
Δεν αξίζει να συντηρείς αυτό το σύστημα ως κύριο. Ούτε ο ενισχυτής είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε τα ηχεία. Κράτησε το για έναν δευτερεύοντα χώρο ή ένα εξοχικό.
Με 1.000 ευρώ μπορείς να πάρεις ζεύγος ενεργών ηχείων με καλύτερη συνολική απόδοση από τον ενισχυτή σου αυτόν, με οποιοδήποτε αντίστοιχο ηχείο. Πιθανολογώ ότι κι ένας καινούριος ενισχυτής με καινούρια ηχεία στα 1.000 ευρώ θα παίζει επίσης καλύτερα.
Εάν πρόκειται να αλλάξεις ενισχυτή, καλύτερα να κοιτάξεις κάτι από 100 βατ κι άνω. Αν και ειλικρινά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Σωστή άρτια προσέγγιση. Δεν το σκέφτηκα πριν αν και εγώ ενεργός.

Reaction score
1
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας. Θα ήθελα να διατηρήσω ένα 70s χαρακτήρα στο σύστημα (εκτός από τα ηχεία) οπότε είτε θα αλλάξω τα ηχεία (πάντα παθητικά όμως) όπως πρότεινε ο marlboro είτε θα κοιτάξω άλλον stereo ενισχυτή 70s, made in Japan.

Αυτή τη στιγμή αντέχω οικονομικά μόνο ένα από τα δύο.

Σκεφτόμουν κάτι σε Pioneer ή Denon για ενισχυτή. Έχω δει 2 αρκετά καλούς σε κριτικές κάτω από €750, θα το ψάξω περισσότερο και θα επανέλθω.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.075
Members
38.407
Νεότερο μέλος
wolf23