Most visitors online was 3118 , on 23 Apr 2025
Πικάπ Dual 701 με κεφαλή M75Καλησπέρα,
με τι ηχεία παίζει τέλεια;
διαστάσεις χώρου;
με τι πηγές;
Έχω και 2 στήλες Bose 501V από τον πατέρα μου αλλά μάλλον θα είναι ακόμα πιο απαιτητικά σε ισχύ. Σκέφτομαι να αλλάξω τον ενισχυτή, προτάσεις; Watt?Τα ηχεία είναι 87 dB που σημαίνει χρειάζονται περισσότερη ισχύ από τα 30w του ενισχυτή. Ένα από τα 2 πρέπει να αλλάξει.
Εγώ θα άλλαζα τα ηχεία με άλλα πιο εύκολα (91+) και σε αντίσταση να μην πέφτουν κάτω από 6 Ohm. Αν γινόταν θα πήγαινα και σε 10+ γούφερ από το 8 που έχεις λόγω χώρου.Έχω και 2 στήλες Bose 501V από τον πατέρα μου αλλά μάλλον θα είναι ακόμα πιο απαιτητικά σε ισχύ. Σκέφτομαι να αλλάξω τον ενισχυτή, προτάσεις; Watt?
Ευχαριστώ, θα το σκεφτώ σαν εναλλακτικήΕγώ θα άλλαζα τα ηχεία με άλλα πιο εύκολα (91+) και σε αντίσταση να μην πέφτουν κάτω από 6 Ohm. Αν γινόταν θα πήγαινα και σε 10+ γούφερ από το 8 που έχεις λόγω χώρου.
Σωστή άρτια προσέγγιση. Δεν το σκέφτηκα πριν αν και εγώ ενεργός.Δεν αξίζει να συντηρείς αυτό το σύστημα ως κύριο. Ούτε ο ενισχυτής είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε τα ηχεία. Κράτησε το για έναν δευτερεύοντα χώρο ή ένα εξοχικό.
Με 1.000 ευρώ μπορείς να πάρεις ζεύγος ενεργών ηχείων με καλύτερη συνολική απόδοση από τον ενισχυτή σου αυτόν, με οποιοδήποτε αντίστοιχο ηχείο. Πιθανολογώ ότι κι ένας καινούριος ενισχυτής με καινούρια ηχεία στα 1.000 ευρώ θα παίζει επίσης καλύτερα.
Εάν πρόκειται να αλλάξεις ενισχυτή, καλύτερα να κοιτάξεις κάτι από 100 βατ κι άνω. Αν και ειλικρινά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.
Με 40τμ θα σου προτείνουν 2 sub. Σίγουράκι.Ευχαριστώ, θα το σκεφτώ σαν εναλλακτική