Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Reaction score
543
Τα channels στο youtube μπορεί να λένε διάφορα υπερβολικά....
Στη γνώση μας και τη λογική μας έγκειται η δυνατότητα να τα σταχυολογήσουμε και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα..

Η ιδέα να πάρει ένα μουσικό τεμάχιο και αφού το κάνει αναλογικό (με DAC) μετά να το ξανακάνει ψηφιακό (με ADC) και αυτό σε επανάληψη πολλές φορές (μέχρι όντως να ακούσουμε υποβάθμιση) είναι ωραιότατη και δείχνει πολλά.
Αν ο τύπος σου φαίνεται φανφάρας μπορείς να το κάνεις και μόνος σου...
Εγω δεν εχω studio να τα κανω αυτα.
Αφου θες να τον παρουμε σοβαρα.
Με τι αρχειο ξεκιναμε?
To ADC σε ποια δειγματοληψια το κανουμε?
Πως μιξαρουμε τα δυο κομματια?
Τι αρχειο προκυπτει?
με τι συμπιεση τα ανεβασε στο YT?

Στο τελος γιατι δεν μας λεει τι εκανε ποσες φορες?

και το βασικο
τι σχεση εχει αυτο με το οτι ενα dac των 10$ κανει την ιδια δουλεια με ενα των 50000?

Γενικα λεει οτι ναναι ξεκιναει αυτο το θεμα ξαφνικα πεταει μεσα το NOS μετα τα R2R, λεςκαι τα R2R εχουν σχεση με τα dac chip.

Reaction score
21.519
Wnet τι είναι αυτά ; Σε είχα και για κάπως "ουδετερο". :D

Σε λίγο θα μας πείς ότι μισείς και τις λάμπες. :D

Μην πιείς πολύ (ξαναλέω). :D

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.006

Δεν στο λέει αυτός , εγώ στο λέω. :rofl:

Δεν γουστάρουμε λάμπες για ακρόαση .:rofl:

Οσο θέλει θα πιεί .:roflmao:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.741
Με τι αρχειο ξεκιναμε?
Με όποιο θες αρκεί να είναι στη δειγματοληψία/μήκος λέξης που θα διαλέξεις για τη διαδικασία

To ADC σε ποια δειγματοληψια το κανουμε?
Στην ίδια με παραπάνω για να μην εισάγουμε και μετατροπές

Πως μιξαρουμε τα δυο κομματια?
Τι αρχειο προκυπτει?
δεν τα μιξαρουμε, καθε αρχείο που παραγεταί από μια λούπα adc/dac το εισαγουμε σαν ένα νεο track στο daw που γουστάρουμε
δεν προκυπτει κανενα αρχειο, απλά όταν έχουμε πολλά μπορούμε να παίξουμε όποιο θελουμε ή να κάνουμε αλλαγή στο ποιο παίζει πανεύκολα

με τι συμπιεση τα ανεβασε στο YT?
Εγώ ανεβάζω ασυμπίεστα ώστε όταν πέσει η συμπίεση του ΥΤ να κάνει τη λιγότερο δυνατή ζημιά
αν κάνεις πείραμα στο σπίτι σου δε χρειαζεται καν να ανεβασεις

Στο τελος γιατι δεν μας λεει τι εκανε ποσες φορες?
Το λέει, απλά ίσως έκανες ζαπινγκ και σου ξέφυγε

και το βασικο
τι σχεση εχει αυτο με το οτι ενα dac των 10$ κανει την ιδια δουλεια με ενα των 50000?
η σχέση είναι πως αν χρειάζεται να κάνεις τον κύκλο με τα φτηνά τσιπάκια adc/dac π.χ. 20 φορές για να νιώσεις υποβάθμιση στον ήχο, τότε προφανώς τον "μισο" κύκλο (dac μονο μια φορά) μπορούμε να τον θεωρήσουμε τελείως διάφανο ώστε να πάψουμε να ψειρίζουμε τη μαϊμού...

τέλος, δεν τον έβαλα και ισχυρίζομαι πως είναι θεός.... λέει την άποψη του που χοντρικά είναι "μην τρελαίνεστε με τα τσιπάκια" και οκ... εμείς ότι θέλουμε θα κάνουμε πάλι.... :p

Όλα χρήσιμα μπορεί να είναι, στη θέση που πρέπει!!!

Reaction score
21.519
Με όποιο θες αρκεί να είναι στη δειγματοληψία/μήκος λέξης που θα διαλέξεις για τη διαδικασία

δεν τα μιξαρουμε, καθε αρχείο που παραγεταί από μια λούπα adc/dac το εισαγουμε σαν ένα νεο track στο daw που γουστάρουμε
δεν προκυπτει κανενα αρχειο, απλά όταν έχουμε πολλά μπορούμε να παίξουμε όποιο θελουμε ή να κάνουμε αλλαγή στο ποιο παίζει πανεύκολα

Εγώ ανεβάζω ασυμπίεστα ώστε όταν πέσει η συμπίεση του ΥΤ να κάνει τη λιγότερο δυνατή ζημιά

η σχέση είναι πως αν χρειάζεται να κάνεις τον κύκλο με τα φτηνά τσιπάκια adc/dac π.χ. 20 φορές για να νιώσεις υποβάθμιση στον ήχο, τότε προφανώς τον "μισο" κύκλο (dac μονο μια φορά) μπορούμε να τον θεωρήσουμε τελείως διάφανο ώστε να πάψουμε να ψειρίζουμε τη μαϊμού...

τέλος, δεν τον έβαλα και ισχυρίζομαι πως είναι θεός.... λέει την άποψη του που χοντρικά είναι "μην τρελαίνεστε με τα τσιπάκια" και οκ... εμείς ότι θέλουμε θα κάνουμε πάλι.... :p

Α, αφηνουμε μια χαραμάδα φωτός δηλαδή μικρή. :D

Να για αυτό δεν θα γίνει ποτέ βοηθός του Πρόεδρου ο ΠΑΗ. :D

Θα τον μαυρίσουμε στις εκλογές. :D

Τώρα ας ονειρεύεται πραξικοπήματα με τον άλλον τον ακατανόμαστο τον φίλο μου, θα καταπνιγούν. :D
Θα φτιάξω δικιά μου Υπηρεσία. :king:
Πάτος θα πάει. Δεν έχεις τα κονέ, την γνώση του Κου Χρήστου και το gravitas του. :D

Last edited:

Reaction score
543

οπως σου ειπα δεν εχω studio . Αυτος απο την κονσολα του καπως εβγαλε ενα αρχειο και αυτο ανεβασε. Αυτο ειναι σοβαρο να το ξερουμε τι εκανε .
Τι τι κανεις εσυ δεν εχει σημασια στι συγκεκριμενο video.

Πες μου λοιπον ....

δεν βγαζει νοημα σαν λογικη μου θυμιζει το "οτι δεν καταλαβαινω δεν υπαρχει".

Δεν διευκρινιζει οτι μιλαει για τσιπακια οταν μιλαει για dac 50000
Gia τα τσιπακια συμφωνω απολυτως αλλα δεν υπαρχει τσιπακι 50000 νομιζω μονο ολοκληρωμενη συσκευη που εκει αλλαζει το πραγμα.

To ποσταρω εδω για να δει οποιος θελει και σε συγκριση με το παραπανω video να κρινει το θεμα των dac .
Προσωπικα το βρισκω με νοημα και επιμορφωτικο τεχνικα αλλα με απλα λογια και δομη ωστε να ειναι κατανοητο απ'ολο τον κοσμο.

Reaction score
4.008
thva: O αυθαδιαζων νεος οταν μαθει να ξεχωριζει τα οργανα ισως να τον κανω 24ο βοηθο μου;)
Πρεπει όμως να προηγηθείς εσύ και να ξεκινήσεις ακόμη πιο πριν.Απο την διαφορά tremolo και wah-wah.Διδασκω.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.198
Μρε ΠΑΗ δεν επαιζα κιθαρα κλαρινο επαιζα και το υποχρεωτικο πιανο στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Απ την κιθαρα ξερω το ντο+ το σολ- και το μι+ συγχορδιες ειναι αυτες :gamer:
Αλλα οταν ειχα μαθημα σολφεζ γινοταν της ------- γιατι δεν διαβαζα και ναι μεν το κομματι που ειχα επιλεξη εγω τα πηγαινα αριστα στο πριμα βιστα μου λεγαν περαστε εξω κυριε:sneaky:
Γιατι δεν ειχα ΠΙΑΝΟ γκαμοτο να μαθω καλα τα διαστηματα ειμαι και αργοστροφος:gamer:
Πηγα στον Νακα αγορασα ενα διαπασων και το ειχα ολη την μερα στο αυτι να μαθω καλα το ΛΑ
Και μετα πηγαινα απο αιθουσα σε αιθουσα να βρω ελευθερο ΠΙΑΝΟ να μαθω τα διαστηματα
Τα εμαθα απολυτα;) στα 38 μου χρονια οταν πηρα ενα ΠΙΑΝΟ για τα παιδια μου
Αργα δυστυχως:(

Reaction score
4.008
Μρε ΠΑΗ δεν επαιζα κιθαρα κλαρινο επαιζα και το υποχρεωτικο πιανο στο ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Απ την κιθαρα ξερω το ντο+ το σολ- και το μι+ συγχορδιες ειναι αυτες :gamer:
Αλλα οταν ειχα μαθημα σολφεζ γινοταν της ------- γιατι δεν διαβαζα και ναι μεν το κομματι που ειχα επιλεξη εγω τα πηγαινα αριστα στο πριμα βιστα μου λεγαν περαστε εξω κυριε:sneaky:
Γιατι δεν ειχα ΠΙΑΝΟ γκαμοτο να μαθω καλα τα διαστηματα ειμαι και αργοστροφος:gamer:
Πηγα στον Νακα αγορασα ενα διαπασων και το ειχα ολη την μερα στο αυτι να μαθω καλα το ΛΑ
Και μετα πηγαινα απο αιθουσα σε αιθουσα να βρω ελευθερο ΠΙΑΝΟ να μαθω τα διαστηματα
Τα εμαθα απολυτα;) στα 38 μου χρονια οταν πηρα ενα ΠΙΑΝΟ για τα παιδια μου
Αργα δυστυχως:(
Στον Νάκα πηγαίνουμε μόνο για Sennheiser άντε και για Yamaha.
Συμπεραινω λοιπόν ότι στην κιθάρα είσαι σκραπας.Δεν πειράζει.Θα σου βρω μια Vox Mark iv για να σου θυμίζει εμφανισιακά τα μπουζούκια που ποσταρεις.Απαραιτητως μετά του fuzzοκουτιου για να με θυμάσαι όταν παίζεις.

Reaction score
4.643

Είναι κρυφολαμπάκιας. :D
Ξέρω αλλά δεν μπορώ να επεκταθώ. 8-)

Reaction score
4.008
Σεβασμός στον μεγάλο κιθαρίστα των Stooges, κ.Χρηστο.Εγω θα σε κάνω ισάξιο του.Θα fuzzαρεις και θα πήζει αμέσως το γάλα!
Το fuzzbox είναι Mosrite όπως και οι ομώνυμες κιθάρες.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.100
Members
38.408
Νεότερο μέλος
nikPIT