- Reaction score
- 3.224
Και τα 5 πικάπ, που έχω τώρα στο σπίτι, με λαμπάτο phono τα ακούω (Cary SLP-98P)
Τo phono πάλι άλλο πράγμα. Εγώ δεν θα έπαιρνα λαμπάτο. Βρήκα ευτυχώς το καλύτερο seoconδ best τρανζιστοράτο που έχει τα καλά και των δύο αλλά στα δυνατά σημεία της λαμπας (σε phono μιλάμε πάντα) κάπου στο 95 %. (σκηνή , βάθη, 3D κλπ).Και τα 5 πικάπ που έχω με λαμπάτο phono τα ακούω (Cary SLP-98 P)
απιαστος εισαι ρε παιδι μου, παει ο αλλος να συμφιλιωσει μαζι σου και εσυ το αλλαζειςΤo phono πάλι άλλο πράγμα. Εγώ δεν θα έπαιρνα λαμπάτο. Βρήκα ευτυχώς το καλύτερο seoconδ best τρανζιστοράτο που έχει τα καλά και των δύο αλλά στα δυνατά σημεία της λαμπας (σε phono μιλάμε πάντα) κάπου στο 95 %. (σκηνή , βάθη, 3D κλπ).
Ούτε η λαμπάτη προενίσχυση είναι τόσο απαραίτητη (τεχνικά ευκολία ναι και για να πάρεις το 100 %) ακόμη και στους λαμπάτους ενισχυτές. Μπορεί και καλύτερα τρανζιστοράτη ... προσεγμένη και πολυ μελετημένη όμως.
Εδώ απο τότε που έφτιαχνα σύστημα (για να μην μπλέξω και με λάμπες τι νομίζεις θέλει κάποιος να μπλέξει ; ) κοιτούσα για GaN , τι να σου γράφω τώρα ;Δεν θεωρείται ντροπή πλέον να σου αρέσει ο ήχος των germanium transistors.
Δεν πάμε να συμφωνησουμε , πάμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και πληροφορίες.... Εγώ λέω την "αλήθεια" μου σε όλους ... είτε τρανζστοράτους είτε λαμπάτους ειτε υβριδικούς χα χα.απιαστος εισαι ρε παιδι μου, παει ο αλλος να συμφιλιωσει μαζι σου και εσυ το αλλαζεις![]()
Κούνια που σε κουναγε αν πιστεύεις ότι ο τύπος της λάμπας η ο τύπος του τρανζίστορ είναι αυτός που καθορίζει τον ήχο του ενισχυτή.Εδώ απο τότε που έφτιαχνα σύστημα (για να μην μπλέξω και με λάμπες τι νομίζεις θέλει κάποιος να μπλέξει ; ) κοιτούσα για GaN , τι να σου γράφω τώρα ;
Τώρα τα "ανακαλύπτουν" βλέπω τα τελευταία χρόνια και αυτά και οι τραζνιστοράτοι και οι λαμπάτοι.
Μόνο αυτά εάν είχαν μια ελπίδα να άντεχαν σε θερμοκρασίες και bias (για τελικό, όχι προενίσχυση αυτή βγαίνει εύκολα δεν έχει θερμοκρασίες και όλες εξάλλου κλαση Α είναι) .
Είχα πάει μάλιστα στην Γερμανία να ακούσω (και αυτοί όλοι λίγα βατ αντέχουν .... και είναι για άλλους λόγους ηχητικά λίγα βατ) ένα Audiomat (ή Audionet ... όχι αυτό το τρανζιστοροειδές που ξέρουνν όλοι σαν γνωστη και καλή μάρκα ... το άλλο .... νομίζω Audionet είναι τα γνωστά) λίγα βατ και αυτός, λιγότερα απο αυτά που εχω αλλά όπως και να έχει "μουσαντένια" κλάση Α ... όχι όπως DHSET ... και ακριβός φυσικά και αυτός ... και τώρα το ίδιο και πιο ακριβοί είναι οι GaN ... 30 -35 K ξεκινάνε). Ο Ποτζέυς δεν το τόλμησε έχει εκεί την πατέντα του με το τρελό ταχύτατο feedback loop που σου λέει good enough , εμπορικά εξάλλου κινείται για εφαρμογές ενεργών κλπ .... διαφορά μεγάλη δέν (λέει) ... ο συνεταιρός του πηγε έκανε εταιρία που κάνει GaN απο 30 Κ και πάνω χα χα... δε τα παρκαολουθώ πλέον. Πάντως ο δικός μoυ ήταν kaλυτερος απο τα GaN τότε hxhtik;a, ήταν λιγότερα κιόλας βατ, κινδυνευαν όπως και του Pass, ε΄κανε και τότε 18 Κ ... οποτε πηγα στην λάμπα μου.
Δεν πάμε να συμφωνησουμε , πάμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες και πληροφορίες.... Εγώ λέω την "αλήθεια" μου σε όλους ... είτε τρανζστοράτους είτε λαμπάτους ειτε υβριδικούς χα χα.
No problem , εξάλλου ο gkar δεν είναι ΠΑΗ.
Κουνια που σε κουναγε εσένα.Κούνια που σε κουναγε αν πιστεύεις ότι ο τύπος της λάμπας η ο τύπος του τρανζίστορ είναι αυτός που καθορίζει τον ήχο του ενισχυτή.
Audiomat με λαμπατες συσκευές όντως υπήρξε.Δεν γνωρίζω αν λειτουργεί σήμερα.
Το σχέδιο και τα υλικά είναι πιο κρίσιμα από τον τύπο της λάμπας η του τρανζίστορ.Γι αυτόν τον λογο είχα mosfet που τσιριζε και γι αυτό δεν θα σώσει καμμία 845 έναν κακοσχεδιασμένο ενισχυτή.Κουνια που σε κουναγε εσένα.
Δεν μίλησα για είδος λάμπας , εάν και αυτό εχει την σημασία του στο τι θα σχεδιάσεις πάνω της. Μιλάμε για ενιχυτές σαν συνολο τώρα.Το σχέδιο και τα υλικά είναι πιο κρίσιμα από τον τύπο της λάμπας η του τρανζίστορ.Γι αυτόν τον λογο είχα mosfet που τσιριζε και γι αυτό δεν θα σώσει καμμία 845 έναν κακοσχεδιασμένο ενισχυτή.
Οχι απλα ειναι θεμα αναλυσης και bitrate. To cd σου παιζει τουλαχιστον 700kbps το spotify max 320 που με σημα κινητου μαλλον πεφτει κατω απο 100 ενω το tidal ενω εχει τα αρχεια hires οταν προκειται για mobile για να κανει οικονομια στα data καπου 120 αν δεν κανω λαθος. Αυτο μπορει να αλλαξει απο τις ρυθμισεις του αν δεν εχεισ θεμα data .Στο αυτοκίνητο υπάρχει από μαμά μηχάνημα με ανώτερη ποιότητα ήχου.
Όλον αυτό τον καιρό είχα ακρόαση από Spotify & tidal. Υπάρχει και υποδοχή cd η οποία όμως ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε.
Πέφτει στα χέρια μου κατά τύχη ένα cd με παλιές επιλογές μου, δηλαδή γραμμένο από εμένα το πάλε ποτέ.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την διαφορά στην καθαρότητα των μουσικών οργάνων, την ποιότητα του μπάσου την καθαρότητα της φωνής.
Ο ήχος από τα υπόλοιπα είναι μπροστά του απαίσιος, κουραστικός, ψεύτικος.
Τι σημαίνει αυτό? Τα κλασσικά μέσα μετάδοσης είναι τα καλύτερα. Ακόμη και σήμερα με τις τόσες εξελίξεις
Έρχομαι να σου πω ότι ο κάθε σοβαρός κατασκευαστής μπορεί να φτιάξει ο,τι θέλει κι αυτό να παίζει όπως θέλει αυτός.Δεν μίλησα για είδος λάμπας , εάν και αυτό εχει την σημασία του στο τι θα σχεδιάσεις πάνω της. Μιλάμε για ενιχυτές σαν συνολο τώρα.
Δεν ξέρω τι είχες και τι είχε ο καθένας. ¨η και τι κατάλαβε απο αυτό που είχε.
Όταν συζητάγαμε μου έβγαλες το λάδι μέχρι να παραδεχθείς ότι είχες υβριδικό ή push pull .... τι θες να πουμε τώρα ; Ξανά τα ίδια ; Απο αυτά που λές (ηχητικά) καταλαβαίνω εγω, αλλά δεν είμαι και μάντης.
Εγω όσοι ξέρουν ... ξέρουν για τι μιλάω όταν μιλάω για λάμπες.
Δεν θα ξαναλέω σεντόνια τώρα για εσένα ή για κανέναν. Ότι έχω γραψει, έχω γράψει.
Παρπανω είπα και την γνωμη μου στον Μακη για τις "αλλαγές" τι έρχεσαι να μου πεις τώρα εσυ ;
Δεν ειπα ο εχει θεμα o συγκεκριμενος(δεν ξερω αλλα ολοι οι πιτσιρηκαδες εχουν) ειπα οτι ετσι ειναι οι default ρυθμισεις των παροχων οταν "βλεπουν" mobile συσκευη. Αν δεν πας τα το αλλαξεις μενεις με χαμηλο bitrateποιος έχει θέμα περιορισμένων data, όταν πλέον οι Πάροχοι αλλά και οι εταιρείες διαθέτουν στο προσωπικό τους οικονομικά πακέτα με Unlimited data 5G (εντός ΕU);
Σωστα. Είναι η πρώτη κίνηση που κάνεις οταν εγκαθιστάς την εφαρμογή.Δεν ειπα ο εχει θεμα ειπα οτι ετσι ειναι οι default ρυθμισεις των παροχων οταν "βλεπουν" mobile συσκευη. Αν δεν πας τα το αλλαξεις μενεις με χαμηλο bitrate
Άσε μας βρε ΠΑΗ με ότι αφηγήματα σου έρχεται να γράψεις πρωινιάτικα και γιορτινή μέρα που κανένας δεν έχει ισχυριστεί εξάλλου ότι λές, αλλά αυτά καταλαβαίνεις εσυ. Από το ένα θέμα πηδάς στο άλλο. Τι σχέση έχει πάλι το DIY ; με αυτά που λέμε ;Έρχομαι να σου πω ότι ο κάθε σοβαρός κατασκευαστής μπορεί να φτιάξει ο,τι θέλει κι αυτό να παίζει όπως θέλει αυτός.
Στον σχεδιασμό λυχνιακων το φαγητό είναι ξαναζεσταμενο.Η αντιγραφή,της αντιγραφής.Δικος μας έχει "ξεσηκώσει" τα σχέδια των παλιών VTL.Ακουγονται όμως οι ενισχυτές του σαν VTL;
Όσο για το λάδι,έχω γεμίσει το υπόγειο περιμένοντας σε να μου πεις ποιο πικάπ παίζει σαν πικάπ και ποια είναι η λάμπα που κάνει τις άλλες να κρύβονται.
Ποιος μίλησε για DIY; Πρόκειται για κανονικωτατη εταιρία.Άσε μας βρε ΠΑΗ με ότι αφηγήματα σου έρχεται να γράψεις πρωινιάτικα και γιορτινή μέρα που κανένας δεν έχει ισχυριστεί εξάλλου ότι λές, αλλά αυτά καταλαβαίνεις εσυ. Από το ένα θέμα πηδάς στο άλλο. Τι σχέση έχει πάλι το DIY ; με αυτά που λέμε ;
Θυμάμαι που έλεγες όλο για τα Ga N (Νιτρίδιο του Γαλλίου) τρανζίστορ ... Ημιαγωγούς Γερμανίου είχαν επίσης οι πρώτοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές που κυκλοφόρησε η γνωστή μας... Sansui τη δεκαετία του 1960...Άλλο ο προενισχυτής μην μου κάνεις τον άσχετο τώρα εμένα.
Όταν έγραφα για όλα αυτά και ήδη είχαν περάσει και χρόνια απο τότε που είχα κανει το σύστημα μου όταν αρχισα να γράφω εδω .. με κοροιδεύανε. Ρώτα τον Bhutia, αυτός μόνο θα θυμάται γιατί είναι ο μόνος που καταλάβαινε
Ναι μωρέ με σύγχυσε (έσκασε) ο ΠΑΗ για τα μουσικά , μετά με τα audio -ικά και μπερδεύτηκα, μπήκε εμβόλιμα ο gkar και νόμιζα ότι έλεγε για GaN (μπέρδεψα τα Γαλλίου με τα Γερμανίου, δεν μου πήγε το μυαλό ότι πάμε τόσο παλιά χα χα) ... το κατάλαβες ε ;Θυμάμαι που έλεγες όλο για τα Ga N (Νιτρίδιο του Γαλλίου) τρανζίστορ ... Ημιαγωγούς Γερμανίου είχαν επίσης οι πρώτοι ολοκληρωμένοι ενισχυτές που κυκλοφόρησε η γνωστή μας... Sansui τη δεκαετία του 1960...