Ποδήλατο

Reaction score
22.411
Αρέ πως να σας πει κανένας... Βλάχος δηλώνω λόγο καταγωγής και όχι επειδή μένω στη Λάρσα.
Όλοι εμείς κατεβήκαμε κυριολεκτικά από τα βουνά, εγώ κρατάω από Ρουμανία, οι παππούδες ερχόμενοι εγκαταστάθηκσν στη Ηπειρο, μετά κατεβήκαμε από τα βουνά και πιάσαμε τις πόλης.
Μικρός στο σπίτι δεν μιλούσαμε ελληνικά, μιλούσαμε βλάχικη γλώσσα, ρουμανόβλαχοι κοινώς.
Η ξαδέρφη έχει στη γκαρνταρόμπα μια στολή ηπειρότησας καθώς τα βίτσια του κοζμου είναι πολλά :biggrin:
Ce faci ;

:D

Reaction score
22.411
...κουκιά σπέρνω! :party:

ή, semăn fasole στα ρουμάνικα :roflmao:
Λέω μήπως παρέμεινε κάτι απο αυτό στα βλάχικα .... πως είναι στα βλάχικα ;

• μπούνε τζούε καλημέρα
  • νοάπτι μπούνε καληνύχτα
  • κουμ χίι πώς είσαι
  • τσί άνταρ' τι κάνεις
  • τσί σ'αντάρου τι να κάνω
  • τσί φάτσ' τι κάνεις
  • γκίνι καλά

Εγω το έχω ακούσει αλλά σαν "τσε φάτσς" ... μπορεί και να το έπιασε λάθος το αυτί μου βέβαια και να ήταν όντως "τσι φατς" που λέει το google.
...κουκιά σπέρνω! :party:

ή, semăn fasole στα ρουμάνικα :roflmao:
Semăn okra .... βρε. :D

Δεν απαντάει .... έχει δουλιεά, χαζεύει τις γκόμενες στο Big Brother τώρα. Δεν βλέπω καμία σόι. :D Σαν την ξαδέρφη σίγουρα όχι. :D Πολύ πλαστική έχε πέσει, βλέπω. :D ¨Εχει και μια χωρίς τατουάζ... πρωτοφανές. :D

Last edited:

Reaction score
20.380
Semăn okra .... βρε. :D

Δεν απαντάει .... έχει δουλιεά, χαζεύει τις γκόμενες στο Big Brother τώρα. Δεν βλέπω καμία σόι. :D Σαν την ξαδέρφη σίγουρα όχι. :D Πολύ πλαστική έχε πέσει, βλέπω. :D ¨Εχει και μια χωρίς τατουάζ... πρωτοφανές. :D
Κουκιά σπέρνω, είπαμε, όχι μπάμιες... :geek:
păr .... μαλλιά .... μου βγάζει. :D
βάλε faca fut cur να δούμε... :roflmao:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
39.469
Έχει βλάχους στην Ήπειρο (πχ Μέτσοβο, Δροσοχώρι, Συρράκο κλπ), φυσικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ηπειρωτών, μην τυχόν και τους πεις έτσι.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.231
Ο κανόνας λέει ότι παίζεις +/- 10mm.
θεωρώ ότι είναι υπερβολή ο κανόνας, 1cm μπροστά ή πίσω αλλάζει δραματικά τη στάση πάνω στο ποδήλατο.
Προσωπικά παίζω 2-3mm, στα gaerne τα σχαράκια τα είχα ακριβώς πάνω στα μετατάρσια, τα sidi μετά από δοκιμές τα έβαλα 2mm μπροστά, προς τα δάχτυλα δλδ.
Εδώ ένα άρθρο που τα εξηγεί καλύτερα.
Ευχαριστώ. Ακόμα διστάζω να το υλοποιήσω μόνος μου, όμως είναι καλά που έχω ένα σημείο (post) αναφοράς.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.793
Ευχαριστώ. Ακόμα διστάζω να το υλοποιήσω μόνος μου, όμως είναι καλά που έχω ένα σημείο (post) αναφοράς.
Και μόνο σου μπορείς, σιγά τη πυρηνική φυσική!!
Διαβάζοντας τέτοιους οδηγούς στο νέτ και γω ξεστραβώθκα, πριν χρόνια, αν θυμάσαι, και επειδή χρησιμοποιώ τα μπλέ σχαράκια, πήγαινα σε κατάστημα να μου τα τοποθετήσει. Εκεί μου τα έβαζαν στα μετατάρσια χωρίς να υπολογιστή ή γωνία, κάνοντας το τεστ στο λινκ που ανέβασα με τα ποδάρια να κρέμονται μπορείς να εντοπίσεις αν κοιτάνε προς τα μέσα, ευθεία ή προς τα έξω τα ποδάρια, ανάλογα τοποθετείς τα σχαράκια ώστε να μη γ@μηθουν τα γόνατα.
Κάνοντας δοκιμές, ειδικά εσύ που εχς και trainer, μπορείς να βρεις ακριβώς τα σημεία που θα τα τοποθετήσεις.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.793
Και κάτι τελευταίο, η ακριβείς τοποθετήσει στα σχαράκια έχει άμεση σχέση με τη συνολική άνεση πάνω στο ποδήλατο, πολλές φορές λόγο ανατομίας των ποδιών μπορεί το ένα σε σχέση με το άλλο να έχουν διαφορετικές γωνίες στο πάτημα, σε αυτή τη περίπτωση αν τα σχαράκια τοποθετηθούν το ίδιο και για τα δγιό ποδάρια χάνεις το κέντρο της σέλας, άρα και τη άνεση αφού τα κόκαλα της λεκάνης δεν ασκούν ομοιόμορφα πίεση στα ανάλογα σημεία της σέλας.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.231
Κοίτα, λόγω της "φιλοσοφίας" ως ποδηλάτης, προτιμώ την άνεση από την ταχύτητα. Δεν θα θυσιάσω την άνεσή μου στο ποδήλατο προς όφελος της ταχύτητας. Όπως σου είπα όμως, θα το δοκιμάσω και θα δω.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.793
Ήμουν σαφής, αλλάζοντας θέση στα σχαράκια αλλάζει και η θέση του κορμού πάνω στο ποδήλατο , εγώ ύστερα από δοκιμές έκρινα ότι τα sidi είναι αγωνιάρικα και για πχιο επιθετική θέση πάνω στο ποδήλατο. Δεν έχει να κάνει με τη ταχύτητα όλο αυτό, έχει να κάνει με τη άνεση, ως γνωστό, αν νιώθεις άνετα πάνω στο ποδήλατο είσαι πχιο αποδοτικός, με ότι αυτό σημαίνει. Για άλλους αυτό σημαίνει περισσότερη ώρα προπονήσεις και άνεσης, για άλλους επιδόσεις από τη άνεση που προσφέρεται.
Αν είσαι ευχαριστημένος από τη θέση που είσαι τώρα τοποθετημένος πάνω στο ποδήλατο, μην ασχοληθείς ντίπ και αγνόησε τη κουβέντα που κάναμε.
Εγώ πάλι είμαι της φιλοσοφίας ότι "κατά το γομάρι και το σαμάρι"
Δηλαδή ανάλογα τον εξοπλισμό πάνε αναλόγως και οι ρυθμίσεις.

Edit.
Ολη αυτή η ανησυχία ξεκίνησε με το trainer, είναι μεγάλο πλεονέκτημα στη άνεση του σπιτιού να διορθώνεις ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το συνολικό bike fit και να τις δοκιμάζεις άμεσα. Στο δρόμο είναι αδύνατο να κάνεις μαναχός ρυθμίσεις και εξαρτάσαι από έναν φιστερά που θα σε φυστικώσει σύμφωνα με τα θκάτ δεδομένα πάνω στο ποδήλατο.
Εμείς εδώ στο Ελλάδα πάσχουμε σε αυτό το τομέα, όλοι οι φιστεράδες το παίζουν σχετικοί αλλά στο φινάλε σε τοποθετούν σύμφωνα με τη δική τους εμπειρία. Δλδ αν εγώ ξεκινήσω σήμερα ποδηλασία, ο φιστεράς θα με βάλει επιθετικά πάνω στο σύνολο, στο τέλος της ημέρας θα πονάνε, αυχένας, πλάτη, ώμοι, μέση, χέρια, ακόμα και το μυαλό από τη πολύ σκέψη :lolsign:

Last edited:

Reaction score
22.411
Έχει βλάχους στην Ήπειρο (πχ Μέτσοβο, Δροσοχώρι, Συρράκο κλπ), φυσικά δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα των Ηπειρωτών, μην τυχόν και τους πεις έτσι.
Ναι ; Και οι Ηπειρώτες το ίδιο (έχω μια εντύπωση για πιο ποταπό λόγο).

Μην πεις στον Κο Χρήστο ότι το είπα αυτό αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος στη ζωή.

Υ.Γ. : Να της πείς το παραπάνω (προηγούμενο πόστ μου) που είπα ώστε να φανείς καλός. Πες της είδες τι είναι οι Ηπειρώτες ; Καλύτερα με εμένα τον Θεσσαλονικιό. Εάν και τα ξερουν οι γυναίκες αυτά. :D

Last edited:

Reaction score
22.411

Μην πεις στον Κο Χρήστο ότι το είπα αυτό αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος στη ζωή.

Υ.Γ. : Να της πείς το παραπάνω (προηγούμενο πόστ μου) που είπα ώστε να φανείς καλός. Πες της είδες τι είναι οι Ηπειρώτες ; Καλύτερα με εμένα τον Θεσσαλονικιό. Εάν και τα ξερουν οι γυναίκες αυτά. :D
Υ.Γ. : Να της πείς το παραπάνω (προηγούμενο πόστ μου) που είπα ώστε να φανείς καλός. Πες της είδες τι είναι οι Ηπειρώτες ; Καλύτερα με εμένα τον Θεσσαλονικιό, τυχερή ήοσυν. Εάν και τα ξερουν οι γυναίκες αυτά (απο όπου και νάναι). :D

Θα τσατιστεί λίγο (εάν την πιάσει το "Ηπειρώτικο") αλλά έτσι για να ξέρει ότι ξέρεις τι γίνεται. :D

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
52.793

Εδώ εμένα θα ακούς, ο άλλος έχει μόνο βλάχα κυρά που μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Όλοι οι αυθεντικοί βλάχοι είναι μαζεμένοι στο Ματσούκι Ιωαννίνων, στα γύρω χωριά είναι πχιο εξευγενισμένοι βλάχοι λόγο επισκεψιμότητας και τουριστών.
Αν θες να σε μιλάει ο άλλος και να μη καταλαβαίντς τι σε λέει, τράβα στο Ματσούκι, ή θα έρθω και γω μαζίς ως διερμηνέας :biggrin:

Reaction score
22.411
Εδώ εμένα θα ακούς, ο άλλος έχει μόνο βλάχα κυρά που μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.
Όλοι οι αυθεντικοί βλάχοι είναι μαζεμένοι στο Ματσούκι Ιωαννίνων, στα γύρω χωριά είναι πχιο εξευγενισμένοι βλάχοι λόγο επισκεψιμότητας και τουριστών.
Αν θες να σε μιλάει ο άλλος και να μη καταλαβαίντς τι σε λέει, τράβα στο Ματσούκι, ή θα έρθω και γω μαζίς ως διερμηνέας :biggrin:
Βλάχα ή Ηπειρώτισσα ή Βλάχα Ηπειρώτισσα είναι τελικά ; :D Μπερδεύτηκα.

Τέλος πάντων αφού έστω μεγάλωσε Θεσσαλονίκη είναι υβρίδιο όπως ακριβώς και εγώ. :D

Reaction score
22.411
είναι μαζεμένοι στο Ματσούκι Ιωαννίνων
Αυτοί ωρέ εκεί είναι διακόσιες ψυχές μόνο όταν μαζεύονται όλοι το καλοκαίρι. Έχουν έναν ωραίο καταρράκτη που βγαίνει μέσα απο το βουνό. :D

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.518
Members
38.456
Νεότερο μέλος